Інвертори, БМС, АКБ. Налаштування, тонкощі і т.д. (ділимось досвідом)

Разговоры обо всем
Ответить
Автор
Member

fludimir: 14.11.2025 21:48
pawn: 14.11.2025 20:21Та чому дофіга, хоча я прикидував приблизно. Я рахував по номіналу. В мене в кімнаті 4 по 8, коридор+прихожа ще 6 по 6вт, кухня 18. Це там де світло скоріше за все буде найчастіше. А ще є вітальня(5 по 8вт), гостьова(3 по 6вт). Ну і горшок+ванна, це я не рахую.

в мене 3 кімнати та 2 санвузли, ну якщо от все все ввімкнути то дійсно буде за 100вт, але зазвичай постійно ввімкнено десь 40вт - це коли необхідне світло горить у всіх кімнатах та його достатньо для звичайних активностей. Але в мене багато різних світильників, у кімнатах є "велике" та "мале" світло, якщо у вас можна ввімкнути тільки все по максимуму +100вт навантаження дійсно треба рахувати.

Тю 1 кімната дві панелі осрам по 40 Вт , якщо забути вимкнути лед підсвітку на шафі ще 20 Вт , кухня такаж панель ~36 Вт , вже 136 Вт I ще забув один світильни 30 Вт в тій же кімнаті де панелі для так званого фонового малого освітлення ( коли панелей не потрібно) , звісно підчас блекауту я не буду все й одразу вмикати хоча якщо з кімнати піду на кухню і світло не вимкну , а ще на кухні буде підсвітка робочої зони 15 одна та 15 Вт інша . Ну загалом якщо не ощадно то 150 легко на світло
Щось схоже https://www.any-lamp.com/ledvance-led-p ... 1541962766 Ledvance LED Panel Value 60x60cm 3000K 40W але трохи старіше і простіше Без коефіциєнту ugr, але це питання я вирішив досить специфічно, але не скажу як

Відправлено через 4 хвилини 17 секунд:
tablestikus: 14.11.2025 22:22 1985god
Назва відео топова)

До речі а як взаємодіють між собою зарядка та аккум в такому сетапі при роботі 24\7?

Ще й математик від бога) 100А*г аккум зарядка струмом 40А зарядить за 2 години)
Взято з рекламних матеріалів )) йой най буде 2,5 , але хто вам сказав що треба її в нуль висаджувати :gigi: . Як воно взаємодіє в режимі 24/7/365 без поняття :gigi: бо зібрав то чисто по приколу і перший раз на відео, потреби використовувати не було :shuffle:
Там на відео є й інші підводні камені, хто шарить в темі зрозуміє чому цей акб не підходить до цього інвертора і треба мінімум 200А.
Відправлено через 12 хвилин 5 секунд:
Z440_User: 14.11.2025 22:47 1985god, я б таке не залишив увімкнутим та поїхав з будинку на декілька днів/тижнів... Наприклад у зимову відпустку...
І воно "не один ящичок"))
Та головне, чи воно увімкнеться автоматично, якщо наприклад тиждень не буде світла і вся система розрядиться "в 0", а нас вдома не буде ще тижні 2-3 і на дворі буде мінус і будинок буде охолоджуватись весь цей час?
Воно увімкнеться , я ж клікав вимикачем, розумна зарядка не увімкнеться, там десь на каналі є огляд розумної зарядки, із серії «золоті руки із жопи». Якщо у вас дома буває мінус то кхм... тільки свинець. Автопідігрів можливо посадить ту батарейку за 3 тиждні, хоча який там алгоритм роботи я не вивчав, можливо він гріє тільки підчас її заряджання, бо в даташитах на фірмовий літійзалізофосфат пишуть розряд до мінус 20, заряд від 0 і вище, по фатку різним гівняним ноунейм ліфепо4 погано вже при +12 , так я не помилився з цифрою :rotate:
Я вас ні за що не агітую, відео загалом і взагалі про інше. В одному ящичку то ви трохи пропустили , була дейе ~5 кВт все в одному корпусі з акб, за щось близько ~70 тис грн , але було мало і швидко розгребли, за приблизно два дні :gigi: тут давали посилання , я шукати не хочу- лінь, але порядок цифр такий чи навіть дешевше.
Ідея відео просто показати людям як ще буває крім еко фло :rotate: і дейе. На відео кожна залізяка міцна надійна і важка, випромінює надійність, було десь фото цього інвертора поряд з аналогічним fchao різниця є і її не треба шукати неозброєним оком, звісно екранчик виносний у fchao і вбудований , а тут тільки вбудованийб але то таке , решітки вентиляторів в pq метал гриль у fchao пластик і так далі і т.п. Та й розмір більше і вага трохи більше, не важив вчао 12 2 кВт вже продав майже по собівартості давно. Саме на таких і схожих системах люди збирають собі системи для автофургонів = будинків на колесах, і живуть там місяцями та роками, ба більше для цього ці інвертори і випускають ой точніше продають у США , туризм на автофургонах=автобудинках. Чомусь там для цього ніхто не використовує еко флоу
Последний раз редактировалось 1985god 15.11.2025 00:02, всего редактировалось 1 раз.
Hotspur
Member

tablestikus: 14.11.2025 23:03Тобто все буде залежати від бмс всередині аккума?
чому ? можна поставити купу реле і запобіжників

Відправлено через 59 секунд:
1985god: 14.11.2025 23:25А як же гідравлічний прес для обжимки наконечників ?
я з церкви святого паяльника

Відправлено через 33 секунди:
1985god: 14.11.2025 23:25Потім використали це все один раз, максимум погрались 1 день і поставили на поличку та любуються
я 1-50 разів на тиждень використовую дещо зі списку. навіть осцилограф
1985god
Member

Hotspur: 15.11.2025 00:01
tablestikus: 14.11.2025 23:03Тобто все буде залежати від бмс всередині аккума?
чому ? можна поставити купу реле і запобіжників

Відправлено через 59 секунд:
1985god: 14.11.2025 23:25А як же гідравлічний прес для обжимки наконечників ?
я з церкви святого паяльника

Відправлено через 33 секунди:
1985god: 14.11.2025 23:25Потім використали це все один раз, максимум погрались 1 день і поставили на поличку та любуються
я 1-50 разів на тиждень використовую дещо зі списку. навіть осцилограф
Той во во а як ти провід паяєш до трубчастого накінечника ? Під болт ? Я щось певно вже сонний не розумію
Hotspur
Member

Z440_User: 14.11.2025 22:47я б таке не залишив увімкнутим та поїхав з будинку на декілька днів/тижнів... Наприклад у зимову відпустку...
я б теж. але я і заряджену на 100% станцію б не радив залишати і ДБЖ і все інше

Відправлено через 27 секунд:
1985god: 15.11.2025 00:03Той во во а як ти провід паяєш до трубчастого накінечника ? Під болт ? Я щось певно вже сонний не розумію
газ і багато припою :rotate: . в мене накінечники герметичні а не під обжимку

Відправлено через 2 хвилини 26 секунд:
1985god: 14.11.2025 23:55Там на відео є й інші підводні камені, хто шарить в темі зрозуміє чому цей акб не підходить до цього інвертора і треба мінімум 200А.
все ок, можна просто не всаджувати 2000 W :lol:
1985god
Member

pawn: 14.11.2025 23:33
1985god: 14.11.2025 23:25це щось якісь дешві батарейки, бо самі дешвші дейе були по 740 доларів за 5 кВт, це вже більше 2000 за 4 шт.
Я не цікавлюсь самозбором і тп. Я писав про готовий продукт. В липні мені один знайомий барига пропонував такий варіант. Йому треба було вийняти хоч якісь гроші, але я морознувся. Тепер жалкую.
а шо там скільки які батарейки вартують - мені без різниці. Якщо вже так дуже прямо сказати, кошти - не бар'єр. Це скоріше внутрішня жаба і здоровий глузд.

Відправлено через 6 хвилин 25 секунд:
1985god: 14.11.2025 23:25Як вже говорилось людина не враховує свій час який теж коштує грошей, і час витрачений на вибір пошук та навчання.
Більш предметно. Тоді для чого ця тема створена?

Я вибачаюсь за можливу різкість, але трохі не зрозумів вашу думку
Скажу прямо якість цих батарей за такі кошти, як ти пишеш, викликає дуже великі сумніви, навіть в опті таку систему на норм акумуляторах за такі гроші не збереш. 2000- інвертор 720 = 1280 за 200А 48 Вольт тобто за 4 акб ? Може там була ціна 2999 але всеодно мало.
Якщо мова про відео то система створена по приколу, розважальний контент. Але нічого не заважає ї ї використовувати замість зарядної станції чи самосбору з користовании серверним блоком живлення

Відправлено через 1 хвилину 26 секунд:
pawn: 14.11.2025 19:13
Але канєшно з поточними цінами це срака. Причому ж думав же літом, і була можливість тут і зараз за 2куе взяти Дейе на 6квт і 4 батареї по 100Аг. Але внутрішня жаба сказала - Та не сци, буде все ок.
Я про те що це не реалістична ціна за 400 А 48 Вольт + deye
Hotspur
Member

1985god: 14.11.2025 23:55Чомусь там для цього ніхто не використовує еко флоу
бо мають калькулятор і не купляють екофло по ціні б у тойоти :gigi: :lol:
pawn
Member

1985god: 15.11.2025 00:09Я про те що це не реалістична ціна за 400 А 48 Вольт + deye
Я ж надав пояснення такої ціни :)
Hotspur
Member

pawn: 15.11.2025 00:12Я ж надав пояснення такої ціни
щоб розуміти наскільки тебе надурили треба мати тестер опору :rotate: і дата шит тестів ячеек від виробника :rotate: . його дають оптовим покупцям :rotate: . без цього шанс що тебе кинуть рівний 100%
pawn
Member

Hotspur: 15.11.2025 00:14щоб розуміти наскільки тебе надурили треба мати тестер опору і дата шит тестів ячеек від виробника . його дають оптовим покупцям . без цього шанс що тебе кинуть рівний 100%
Ні, там все було оригінальне, брендоване, просто..не зовсім офіційне, я ж не просто так написав - "барига".

Відправлено через 51 секунду:
pawn
pawn: 14.11.2025 23:33Йому треба було вийняти хоч якісь гроші, але я морознувся. Тепер жалкую.
Повторюсь. Але це скоріше було як офтоп :)
Hotspur
Member

pawn: 15.11.2025 00:15Ні, там все було оригінальне, брендоване, просто..не зовсім офіційне, я ж не просто так написав - "барига".
офіційне брендоване може бути більшим сміттям ніж те що я сам збираю :rotate: . ти серійники пробивав ? ні :lol:
pawn
Member

Hotspur: 15.11.2025 00:16ти серійники пробивав ? ні
та які серійники. Він це башмаками через Румунію таскав. Те що це оригінальна продукція - 99.99, просто я зажлобився. Я не розумію до чого ця розмова :)
розмова була на рівні - Я тобі згружаю, ти мені бумажками 2куе. Я чогось морознувся.
Hotspur
Member

pawn: 15.11.2025 00:18та які серійники. Він це башмаками через Румунію таскав. Те що це оригінальна продукція - 99.99, просто я зажлобився. Я не розумію до чого ця розмова
будь яка технічна продукція вимагає певного технічного рівня від покупця. от до чого розмова. тойота також оригінальна і регулярно відкливає свої авто через брак проблеми і все інше
pawn
Member

Hotspur: 15.11.2025 00:22будь яка технічна продукція вимагає певного технічного рівня від покупця. от до чого розмова. тойота також оригінальна і регулярно відкливає свої авто через брак проблеми і все інше
Це взагалі не аналогічний кейс, ну реально:) Людині просто треба були живі гроші і він готовий був віддати. Ну він собі так прорахував. Тут же ш розмова про баригу і за упущену можливість :)

Я навіть не розумію чому на цьому так акцентувались :)

Я колись Dali Epicon 2 за 2200уе продав. аналогічна ситуація, тільки барига тут був - я
DDt
Member

1985god: 14.11.2025 22:09
Z440_User: 11.11.2025 20:46 Hotspur, хочеться щось таке, що встигне зарядитися за 2-4години від 170-190В, одночасно з цим живлячи будинок 220В і автоматично перейде на АКБ при зникнені світла і протримає 7годин мінімум, а потім автоматично перейде на мережу 170-190В при відновленні подачі заряджаючи АКБ та живлячі будинок напругою 220в. 1,5-2квт навантаження вистачить, все одно від АКБ буде обмежуватись на 200 +/- Вт, щоб по довше протягнути...

Ну або те що потоваришує із симисторним стабілізатором Елекс 7кВт і буде здатно пропускати через себе до 7кВт навантаження в щиток з автоматами в режимі байпасу чи якомусь іншому режимі одночасно заряджаючи АКБ і автоматично перейде на АКБ коли світло зникне. Щоб встигав зарядити за 2-4години і тримав хоча б 7годин.

Це повинен бути один якийсь ящичок, який буде висіти на стіні поряд із стабом та АКБ на підлозі під ними. Робити все автоматично, щоб увімкнув та забув.
І щоб шуму від ящика було не більше за холодильника чи котла.
Щось таке хочеться :D
Ось таке тільки на 48 вольт , тут спрощена версія на 12 :gigi:
как я понимаю в данной сборке никакого "байпаса" нет, и зарядное будет работать практически постоянно, оно выдержит такой режим работы?
и АКБ тоже будет практически постоянно разряжаться/заряжаться из-за отсутствия "байпаса", на лифере как я понимаю оно не сильно критично скажется на здоровье
ну и надо посчитать а не выгодней взять гибридный инвертор :/
Shpoker
Member

DDt: 15.11.2025 12:15как я понимаю в данной сборке никакого "байпаса" нет
в смысле нет? он тут сплошной, и лишняя электрика скидывается в батарейку, как и подсасывается назад, если зарядка не вывозит по амперам нагрузку. это онлайн упс в виде отдельных компонентов.
можешь при работе спокойно откинуть батарею и узреть что ничего не потухнет ибо шло байпасом (привет закон ома)

Отправлено спустя 3 минуты 16 секунд:
DDt: 15.11.2025 12:15зарядное будет работать практически постоянно, оно выдержит такой режим работы?
если в нем нет явных косяков инженерных - то да, всё выдержит. блок питания отлично работает 24/7, а если в нем еще и вентилятор есть - то это вообще сказка (а зарядка - это и есть блок питания, если что)
fludimir
Member

Shpoker: 15.11.2025 13:38в смысле нет? он тут сплошной, и лишняя электрика скидывается в батарейку, как и подсасывается назад, если зарядка не вывозит по амперам нагрузку. это онлайн упс в виде отдельных компонентов.
Это ж не байпас, а как вы правильно написали онлайн упс. Но если ко всему этому добавить авр то будет и нормальный байпас
DDt
Member

Shpoker: 15.11.2025 13:38в смысле нет? он тут сплошной, и лишняя электрика скидывается в батарейку, как и подсасывается назад, если зарядка не вывозит по амперам нагрузку. это онлайн упс в виде отдельных компонентов.
можешь при работе спокойно откинуть батарею и узреть что ничего не потухнет ибо шло байпасом (привет закон ома)
меня смущает что при работе чайника, инвертор показывает меньший вольтаж чем зарядное
Shpoker: 15.11.2025 13:38если в нем нет явных косяков инженерных - то да, всё выдержит. блок питания отлично работает 24/7, а если в нем еще и вентилятор есть - то это вообще сказка
слишком много "если"
Shpoker: 15.11.2025 13:38зарядка - это и есть блок питания
ээмм, но ведь блок питания - не есть зарядное устройство?

я чувствую что в этой схеме что-то не так, но недостаток знаний не позволяет понять что конкретно :gigi:
возможно я просто не понимаю как работает такая система по-отдельности а не как единый УПС

Отправлено спустя 3 минуты 25 секунд:
fludimir: 15.11.2025 13:51 Но если ко всему этому добавить авр то будет и нормальный байпас
Вооо, АВР не хватает, а я думал что же тут не так
Shpoker
Member

DDt: 15.11.2025 14:00слишком много "если"
ты окружен блоками питания, если советскую технику выбросил, этот момент не смущает? или всё из розеток дергаешь?

Отправлено спустя 35 секунд:
DDt: 15.11.2025 14:00ээмм, но ведь блок питания - не есть зарядное устройство?
ШТА??! что б он стал зарядкой - повысь напряжение на 0,1 вольт больше, чем есть на батарейке (если бп мощный - то повесь ограничитель силы тока, что б батарейка не охренела и до красна не разогрелась)

Отправлено спустя 1 минуту 7 секунд:
fludimir: 15.11.2025 13:51Но если ко всему этому добавить авр
если авр это automatic voltage regulator то это уже будет онлайн упс со стабилизатором, но байпас то тут при чем? если авр имеется ввиду ввод резерва - то это уже будет что угодно, не не онлайн упс
Последний раз редактировалось Shpoker 15.11.2025 14:10, всего редактировалось 1 раз.
DDt
Member

Shpoker: 15.11.2025 14:07ШТА??! что б он стал зарядкой - повысь напряжение на 0,1 вольт больше, чем есть на батарейке
т.е можно взять любой блок питания, например 12в, и заряжать им батарейку которая разрядилась до 11в?
Shpoker
Member

DDt: 15.11.2025 14:10т.е можно взять любой блок питания, например 12в, и заряжать им батарейку которая разрядилась до 11в?
ДА! только если на бп 100500 Ампер - то докинь ограничитель силы тока.

более того, ты можешь заряжать батарейку батарейкой, воткнув их паралельно. на них сравняется заряд (вольтаж)

более того, ты можешь в паралель соединять 100 блоков питания на 12в 0,01А, что б получить 12В 1А и зарядить свою батарейку быстрее
Ответить