Новости
Последние статьи и обзоры
Выбор звуковой карты
-
corruptedflesh
Member
Ну не знаю наскільки корисна, а зробити повноцінний рум корекшн було б цікаво.
А цей мікрофон потім як звичайний юзати можна?
А цей мікрофон потім як звичайний юзати можна?
-
Radio Bay
Member
Перше питання - навіщоcorruptedflesh: ↑ 11.11.2025 02:38Купити minidsp umik-1 чи не купити, ось в чому питання
-
corruptedflesh
Member
рум корекшнRadio Bay: ↑ 11.11.2025 11:35Перше питання - навіщоcorruptedflesh: ↑ 11.11.2025 02:38Купити minidsp umik-1 чи не купити, ось в чому питання
-
Radio Bay
Member
Цікавий експеримент, не факт що буде успішним, але поки не спробуєш не зрозумієшcorruptedflesh: ↑ 11.11.2025 13:01рум корекшн
-
corruptedflesh
Member
не успішно експерементувати можна і мікрофоном з телефонаRadio Bay: ↑ 11.11.2025 13:28Цікавий експеримент, не факт що буде успішним, але поки не спробуєш не зрозумієшcorruptedflesh: ↑ 11.11.2025 13:01рум корекшн
-
Radio Bay
Member
Так воно ж драйвер ще ставить на відміну від телефонаcorruptedflesh: ↑ 11.11.2025 14:25не успішно експерементувати можна і мікрофоном з телефона
-
corruptedflesh
Member
до чого тут драйвер.Radio Bay: ↑ 11.11.2025 14:43Так воно ж драйвер ще ставить на відміну від телефонаcorruptedflesh: ↑ 11.11.2025 14:25не успішно експерементувати можна і мікрофоном з телефона
мікрофон з телефона це мікрофон з телефона, ніяк не калібрований і міряє шо попало, а ще телефонні мікрофони люблять згладжувати чи взагалі обрізати частоти.
до того ж телефона (ну можна і до чогось іншого) підключається юмік-1, заливається файл калібрування того конкретного мікрофона (вводиш серійник - качаєщ файл) і вже воно можна доволі точно щось наміряти. відповідно і алгоритмам корекції буде від чого відштовхуваватись, коли дані були отримані з каліброваного мікрофона який під цю задачу і рекомендують.
Відправлено через 5 хвилин 1 секунду:
а телефоном я вже погрався, хоч і не все як по мануалу, лінь було заморачуватись, знаючи що ті заміри до сраки. але деяка глобальна картина цікава. особливо коли окремо для різних каналів робити. там де великі ями чи горби там +- можна повірити телефону, але юмік-1 наміряє точніше і відповідно якась вмєняєма корекція буде
-
Radio Bay
Member
Там же будується профіль, наскільки я зрозумів, у результаті ми отримаємо по суті криву еквалайзеру, яку треба застосувати до загального звуку, мабуть Direct soundcorruptedflesh: ↑ 11.11.2025 16:59до чого тут драйвер
-
corruptedflesh
Member
про мікрофон тут в принципі все написано https://www.minidsp.com/products/acoust ... ent/umik-1 ну і вони там ще свої варіанти пропонують. в тому числі під вінду.Radio Bay: ↑ 11.11.2025 17:50Там же будується профіль, наскільки я зрозумів, у результаті ми отримаємо по суті криву еквалайзеру, яку треба застосувати до загального звуку, мабуть Direct soundcorruptedflesh: ↑ 11.11.2025 16:59до чого тут драйвер
про сам рум корекшн.
так воно, робить криву еквлазйзера (чи кілька кривих на кожен канал) які застосувається прямо на цапі/пре/стрімері/інтегральному підсилювачі - маранц і денон наприклад юзають Heos app де за додаткові гроші можна купити Dirac Live Room correction - https://www.dirac.com/live/rc/
Віім має свій рум корекшн - https://faq.wiimhome.com/en/support/sol ... correction
Сонос має свій - trueplpay - https://support.sonos.com/en/article/tu ... h-trueplay
всі працюють за одним принципом - заміри - аналізує заміри - видає налаштування еквалайзера (або може навіть не показувати їх, а просто питати - ми зробили, включаєш?).
алгоритми можуть бути різні, але вводні дані замірів бажано мати точні. щоб їх отримати треба калібрований мікрофон для замірів і всі вони радять юмік-1. хоча в соноса є свої девайси з мікрофонами.
але звісно щоб впарювати фічу народу вони ввели її для айфонів і айпадів (дірак за 250 баксів сам себе не продасть), типу нема варіацій мікрофонів і можна ще щось міряти (відомі калібрування еплівськіх мікрофонів?). В віім потім додали і для андроїда, але на андроїді в кожного девайса свій мікрофон і ці всі заміри взагалі дуже умовні виходять.
Того в ідеалі купується юмік-1 підключається до телефону/планшету компа - запускається апка виробника - заливається файл калібрації - робляться заміри - далі воно видає криву чи криві параметричних еквалайзерів чи просто кнопку "застосувати" - готово.
-
Scoffer
Member
Некаліброваним мікрофоном можна звести сцену по фазі і приблизно подивитись на моди кімнати, благо вони будуть в 10+ дБ. Ну, краще ніж нічого. Просто не треба намагатись вправити ним невеликі нерівності в 3-5 дБ, і все буде норм.
-
Radio Bay
Member
Почитав. Взагалі я процес калібровки розумію, у данному випадку ми вмикнули мікрофон до мобіли, воно попіщало, створило профіль, а потом його куди?corruptedflesh: ↑ 11.11.2025 19:20про сам рум корекшн
Я розумію, коли вмикнув мікрофона до моніторів ябо саундбару, мікрофон спеціально для девайсу. Попіщало та зберегло у девайсі. Все прозоро, але з цим мені не зрозуміло
-
corruptedflesh
Member
блін. всі описані вище кейси - віім, сонос, дірак - це ВЖЕ в девайсах. Апка з телефону є по-суті інтерфейсом для девайса - саундбара, стрімера, інтегрального стрімера-підсилювача, ав ресівера.Radio Bay: ↑ 11.11.2025 20:20а потом його куди?corruptedflesh: ↑ 11.11.2025 19:20про сам рум корекшн
Я розумію, коли вмикнув мікрофона до моніторів ябо саундбару, мікрофон спеціально для девайсу. Попіщало та зберегло у девайсі. Все прозоро, але з цим мені не зрозуміло
тобто якраз це те що ти описав.
не треба його нікуди "нести" девайс сам його підхоплює і тобі залишається натиснути кнопку вкл чи викл
-
Radio Bay
Member
Тепер зрозумілоcorruptedflesh: ↑ 11.11.2025 20:47це ВЖЕ в девайсах
-
corruptedflesh
Member
якщо цікаво може на вихідних пограюсь з телефоном з цим щоб скріншотів накидати... хоча мені трохи лінь, бо розумію що нема сенсу і якщо купмлю юмік то знову це все робити.
-
Radio Bay
Member
Звісно цікаво, як буде вільний час.corruptedflesh: ↑ 11.11.2025 22:19якщо цікаво може на вихідних пограюсь з телефоном з цим щоб скріншотів накидати... хоча мені трохи лінь, бо розумію що нема сенсу і якщо купмлю юмік то знову це все робити
Також цікаво з корекшен проти без нього. Додаткова обробка може працювати не однозначно
-
corruptedflesh
Member
Ще цікаве спостереження. Коли за компом, то юзаю крутилку + екран. Коли на дивані - телефон.
Не міг зрозуміти нашо тоді пульт.
Але я знайшов юзкейс для пульта - можна з алексою балакати і давати команди. Команд небагато канешна, але доволі зручно - комп в сон відправив, пульт біля подушки, в пульт одразу - Alexa play apple music country radio on tunein - само перемкунло вхід з оптики на віфі і запустило те радіо.
Регулювати гучність чи просто попитати рівень гучності - раптом зручно. Економить кліки на телефоні.
Не очікував що буду юзати.
Можна ще замовляти пісні, але треба щоб були в бібліотеці або плейлістах на віімі
Ще б запхали в пульт калібрований мікрофон для замірів для рум корекшн - ціни б не було
Не міг зрозуміти нашо тоді пульт.
Але я знайшов юзкейс для пульта - можна з алексою балакати і давати команди. Команд небагато канешна, але доволі зручно - комп в сон відправив, пульт біля подушки, в пульт одразу - Alexa play apple music country radio on tunein - само перемкунло вхід з оптики на віфі і запустило те радіо.
Регулювати гучність чи просто попитати рівень гучності - раптом зручно. Економить кліки на телефоні.
Не очікував що буду юзати.
Можна ще замовляти пісні, але треба щоб були в бібліотеці або плейлістах на віімі
Ще б запхали в пульт калібрований мікрофон для замірів для рум корекшн - ціни б не було
-
StTechnik
Member
Решил я таки подарить своим наушникам и ЦАПу балансный кабель на 4,4мм
Взял отакой
https://a.aliexpress.com/_EQ8lTjq
Вроде должен подойти. Приедет - послушаем шо воно такэ.
Взял отакой
https://a.aliexpress.com/_EQ8lTjq
Вроде должен подойти. Приедет - послушаем шо воно такэ.
-
Scoffer
Member
- спойлер

-
Radio Bay
Member
99.99999% 7N Pure Silver - результат непредсказуем. Ждём-сStTechnik: ↑ 14.11.2025 20:07Взял отакой
Scoffer: ↑ 14.11.2025 21:14спойлер
-
StTechnik
Member
Я никакого "вау" собственно не ожидаю. Как минимум уйдет из обихода переходник 3.5->6мм, добавится усиление (там на балансном выходе по моему больше выходной мощи). Ну и может звук получше будет. С виду и по описаниям кабель неплохой. Лишним не будет.Radio Bay: ↑ 14.11.2025 21:18результат непредсказуем.
Відправлено через 1 годину 32 хвилини 11 секунд:
Кстати к слову - К15 я в Украине взял даже чуть дешевле чем они на Али с 11.11