Sony запропонує 27-дюймовий ігровий WQHD-монітор для PlayStation 5 і ПК

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Sanьka: 12.11.2025 16:18Зараз всі захочуть приставку "тільки під свій ринок" з -25% ціни
Також перекупи не зможуть втриматись щоб не продати її по повній ціні тим хто не шарить
Одразу як побудують свою "Nintendo" :shuffle:
_Andrik_
Member

Gold_Star: 12.11.2025 14:12
_Andrik_: 12.11.2025 13:56Ще й ІПС з типо HDR , ще не зустрічав ІПС з добре працючим ХДР
Що таке добре працюючий хдр?
Як приклад , маємо на екрані сонце , і тільки з того місця де воно знаходиться має сліпити, а не цілий єкран . ІПС не має можливості в окремих місцях екрану підняти яскравість до 1000 ніт , VA якось з цим справляється бо має зональні підсвіти , але теж ну таке . А ось ОЛЕД створений до цього, бо якщо світить сонце, то кожен піксель світить там де треба, а не пів екрану чи просто зона довкола того сонця.
А все що нижче 1000 ніт з написом HDR , маячня і не варто уваги бо не працює від слова взагалі
Gold_Star
Member

_Andrik_: 12.11.2025 17:24Як приклад , маємо на екрані сонце , і тільки з того місця де воно знаходиться має сліпити, а не цілий єкран . ІПС не має можливості в окремих місцях екрану підняти яскравість до 1000 ніт , VA якось з цим справляється бо має зональні підсвіти , але теж ну таке .
IPSки теж є з мінілед підсвіткою
_Andrik_: 12.11.2025 17:24А все що нижче 1000 ніт з написом HDR , маячня і не варто уваги бо не працює від слова взагалі
Без спору, але тут є нюанс - у порівнянні з мініледами на оледі 1000 ніт повного екрану поки що анріал, максимум буде від 250 до 500 ніт в залежності від моделі монітору чи телевізора. Хоча новий iPad Pro на Tandem OLED якраз видає таку яскравість на повний екран, але ж там всього 11-13 дюймів :rotate:
_Andrik_
Member

Gold_Star
Ви розписуєте і те інше, багато циферок , а на живу хоч чимось користувалися ? Я маю IPS BenQ hdr :laugh: , VA Samsung Odyssey G7 32 hdr аж 600 :laugh: який замінив на профільний oled Odyssey G8 .І можу зі 100% впевненістю сказати де воно це ХДР насправді працює , а не розказувати про якісь там циферки.

Відправлено через 2 хвилини 35 секунд:
Gold_Star
1000+ ніт непотрібно всюди, а тільки в окремих ділянках ,інакше осліпнути можна
den888
Member

Нормальна тема, то у них крайнощі були full hd, або 4к oled майже за штуку.
Gold_Star
Member

_Andrik_: 12.11.2025 17:37Ви розписуєте і те інше, багато циферок , а на живу хоч чимось користувалися ? Я маю IPS BenQ hdr , VA Samsung Odyssey G7 32 hdr аж 600 який замінив на профільний oled Odyssey G8 .І можу зі 100% впевненістю сказати де воно це ХДР насправді працює , а не розказувати про якісь там циферки.
Мені VA не подобаються, хіба що виключення є у TCL з вдосконаленим по гаммі і кутам огляду HVA
_Andrik_: 12.11.2025 17:371000+ ніт непотрібно всюди, а тільки в окремих ділянках ,інакше осліпнути можна
Я вам більше скажу - для монітору HDR вище 400 ніт не потрібен, режим EOTF Boost все ще експериментальний і не надасть вам точного трекінгу по кривій яскравості
Будь-які циферки видно на практиці, якщо не обмежуватись кількома девайсами :)
_Andrik_
Member

kairo: 12.11.2025 15:36 Хіба PS5 виводить в 1440р, я щось пропустив?
Виводить , підключав до старого свого моніка Samsung g7 1440р, і при налаштуваннях авто , само визначає розширення 1440р

Відправлено через 2 хвилини 27 секунд:
Gold_Star: 12.11.2025 17:46
_Andrik_: 12.11.2025 17:37Ви розписуєте і те інше, багато циферок , а на живу хоч чимось користувалися ? Я маю IPS BenQ hdr , VA Samsung Odyssey G7 32 hdr аж 600 який замінив на профільний oled Odyssey G8 .І можу зі 100% впевненістю сказати де воно це ХДР насправді працює , а не розказувати про якісь там циферки.
Мені VA не подобаються, хіба що виключення є у TCL з вдосконаленим по гаммі і кутам огляду HVA
_Andrik_: 12.11.2025 17:371000+ ніт непотрібно всюди, а тільки в окремих ділянках ,інакше осліпнути можна
Я вам більше скажу - для монітору HDR вище 400 ніт не потрібен, режим EOTF Boost все ще експериментальний і не надасть вам точного трекінгу по кривій яскравості
Будь-які циферки видно на практиці, якщо не обмежуватись кількома девайсами :)
Ще раз спитаю , ви на живу це порівнювали ? Я так
Gold_Star
Member

_Andrik_: 12.11.2025 17:52Ще раз спитаю , ви на живу це порівнювали ? Я так
І я так, було б цікаво глянути на налаштований HDR на вашому Odyssey G8, а потім порівняти з SDR на іншому оледі з високою постійною яскравістю
_Andrik_
Member

Gold_Star
І взагалі, щоб не бути голословним , приведіть чи дайте якусь модель ІПС моніка з добрим ХДР , може я щось проспав, не заперечую, аж цікаво стало.

Відправлено через 6 хвилин 33 секунди:
Gold_Star: 12.11.2025 17:55
_Andrik_: 12.11.2025 17:52Ще раз спитаю , ви на живу це порівнювали ? Я так
І я так, було б цікаво глянути на налаштований HDR на вашому Odyssey G8, а потім порівняти з SDR на іншому оледі з високою постійною яскравістю
Щоб що ? Що ви намагаєтесь довести?
Gold_Star
Member

_Andrik_
Та навіть той же сяомі мінілед 27і, можете подивитись детальний огляд
З нового можна звернути увагу на MSI MAG 274UPDF E16M, це вже QD-Miniled IPS

Отправлено спустя 1 минуту 41 секунду:
_Andrik_: 12.11.2025 18:02Щоб що ? Що ви намагаєтесь довести?
Багато чого залежить від налаштувань, в кожного HDR показує по-різному, хоча може бути повний треш по кольоровій палітрі і контраст кліппінгу :)
_Andrik_
Member

Gold_Star: 12.11.2025 18:07 _Andrik_
Та навіть той же сяомі мінілед 27і, можете подивитись детальний огляд
З нового можна звернути увагу на MSI MAG 274UPDF E16M, це вже QD-Miniled IPS

Отправлено спустя 1 минуту 41 секунду:
_Andrik_: 12.11.2025 18:02Щоб що ? Що ви намагаєтесь довести?
Багато чого залежить від налаштувань, в кожного HDR показує по-різному, хоча може бути повний треш по кольоровій палітрі і контраст кліппінгу :)
Дякую за моделі , але в прямому порівняні ці всі ксяомі не дають то що олед .
Українська доріжка присутня
спойлер
Відправлено через 5 хвилин 42 секунди:
Gold_Star
Для цікавості, для чого вам максимальна яскравість всього екрану 1000 ? Зазвичай 250 - 400 цілком достатньо. Ще раз ,ВСЬОГО ЕКРАНУ? Щоб що ?
Ektalion
Member

Gold_Star: 12.11.2025 18:07 З нового можна звернути увагу на MSI MAG 274UPDF E16M, це вже QD-Miniled IPS
Глибина кольору
10-bits (8 bits + FRC) :down:
Gold_Star
Member

_Andrik_
Ну зрозуміло що олед буде краще за VA, про це не говоримо
Є інша фішка - різні моделі оледів в рамках однієї технології теж можуть по-різному показувати, кожен виробник в стоці має свою реалізацію налаштувань і своє калібрування

Отправлено спустя 3 минуты 14 секунд:
Ektalion: 12.11.2025 18:26Глибина кольору
10-bits (8 bits + FRC)
Відрізните на око 8+фрц від 10 біт при відображенні контенту в Rec709 просторі?
_Andrik_: 12.11.2025 18:26Для цікавості, для чого вам максимальна яскравість всього екрану 1000 ? Зазвичай 250 - 400 цілком достатньо. Ще раз ,ВСЬОГО ЕКРАНУ? Щоб що ?
Я вам ясно написав що це не для моніторів потрібно
_Andrik_
Member

Gold_Star: 12.11.2025 18:30 _Andrik_
Ну зрозуміло що олед буде краще за VA, про це не говоримо
Є інша фішка - різні моделі оледів в рамках однієї технології теж можуть по-різному показувати, кожен виробник в стоці має свою реалізацію налаштувань і своє калібрування
Ну теліки тут зайве , я вам саме надав порівняня моніків олед vs ips mini led .
Я щось загубився, річ від початку йшла що іпс ніколи не відтворе правильний ХДР бо технологія фізично неспроможна відтворити окремо кожен піксель.
спойлер
Якщо вам сильно цікаво я обрав телік va від Sony а не олед
Gold_Star
Member

_Andrik_: 12.11.2025 18:41Ну теліки тут зайве , я вам саме надав порівняня моніків олед vs ips mini led .
Я щось загубився, річ від початку йшла що іпс ніколи не відтворе правильний ХДР бо технологія фізично неспроможна відтворити окремо кожен піксель.
На сайті самсунга вказано що Neo G8 на VA
По мініледам з IPS ми наче теж пройшли - там немає проблем з відображенням окремих хайлайтів на максимальній яскравості, навіть якщо це зорі в нічному небі
_Andrik_
Member

Gold_Star: 12.11.2025 18:56
_Andrik_: 12.11.2025 18:41Ну теліки тут зайве , я вам саме надав порівняня моніків олед vs ips mini led .
На сайті самсунга вказано що Neo G8 на VA
По мініледам з IPS ми наче теж пройшли - там немає проблем з відображенням окремих хайлайтів на максимальній яскравості, навіть якщо це зорі в нічному небі
До чого тут NEO ? Якщо ви про G8 який в мене . то я маю саме цю модель G81SF LS32FG810SUXEN
А якщо річ про чорний , то цей колір не має підсвічування ;), на то він і чорний :horror:
Gold_Star
Member

_Andrik_: 12.11.2025 19:05До чого тут NEO
Ви скинули порівняння OLED G8 з Neo G8 :)
_Andrik_: 12.11.2025 19:05А якщо річ про чорний , то цей колір не має підсвічування , на то він і чорний
На мініледах так само
Vpupkin
Member

_Andrik_: 12.11.2025 17:24А все що нижче 1000 ніт з написом HDR , маячня і не варто уваги бо не працює від слова взагалі
600ніт на оледі буде набагато крутіший хдр ніж у 1000тін на мініледі з 500-1000 зон підсвітки.
_Andrik_
Member

Vpupkin: 12.11.2025 19:12
600ніт на оледі буде набагато крутіший хдр ніж у 1000тін на мініледі з 500-1000 зон підсвітки.
Дякую кеп , за підтримку :beer:
Vpupkin
Member

Gold_Star: 12.11.2025 17:33Без спору, але тут є нюанс - у порівнянні з мініледами на оледі 1000 ніт повного екрану поки що анріал, максимум буде від 250 до 500 ніт в залежності від моделі монітору чи телевізора.
А нахіба 1000ніт на все табло?
У мене від 1300 на окремих ділянках очі офігівають, якщо на все табло жахнути то боляче буде, от нахіба кому такий стрес?
Ответить