За цей рік можу назвати в хронологічному порядку майже десяток нормальних ігор: inZOI (28 березня), Tempest Rising (24 квітня), Stronghold Crusader: Definitive Edition (15 липня), Stormgate (5 серпня), The Scouring (12 серпня), Warhammer 40,000: Dawn of War - Definitive Edition (14 серпня), Jurassic World Evolution 3 (21 жовтня), Europa Universalis V (4 листопада), Anno 117: Pax Romana (13 листопада)
- Із недоліків:
-
1. Tempest Rising належить московитам зі штаб-квартирою в Америці, а The Scouring і сам розробник московит.
2. InZoi - придатна лише, щоб пофапати на 18+ моди.
3. Stormgate має недороблений режим скірміша проти ботів, розробник по факту банкрут, тож подальших оновлень, дороблень і виправлень не буде, гра має прив'язку до онлайн серверу й здохне, коли сервер припинить роботу.
4. Jurassic World 3 та Anno 117 спаскуджені бидло-Денувою.
5. Dawn of War 1 реліки зробили ремастер на тяп-ляп.
6. У Jurassic World Evolution 3 інтегровано режим стрілялки від першої/третьої особи й він вимагається для проходження кампанії.
7. Jurassic World Evolution 3 не має навіть офіційної московитської локалізації, не кажучи вже про українську.
2 гри з 9 нормальних ігор - це ремастери, 3 гри - це клони, і 3 гри - це сиквели/продовження серії. Але Battlefield 6 та GTA 6 - це теж сиквели/продовження серії.
Є звісно й інші непогані ігри 2025 року, про які я випадково дізнаюсь колись через років п'ять чи десять. А також серед тих жанрів, що особисто мені дуже важко заходять, наприклад покрокові стратегії та RTT.
Можна було б принаймні для деяких, якби RX580 підтримувала HDMI 2.1, а так у 30 Гц сидіти дуже некомфортно.
Ну а взагалі для всіх сучасних нормальних ігор з головою вистачає RX 6800/RTX 5060 Ti 16 Гб у 4K і впевнений, що у 8K вистачило б RTX 3090 і гіпотетичної RTX 5070 Ti Super 24 Гб, яку можуть не випустити.
1. Тим, що шутер у принципі
2. Тим, що шутер, орієнтований на мультиплеєр
3. Тим, що шутер від першої особи (хоча коли від першої особи техніка, а не людина, то це вже значно краще)
4. Тим, що попсова, тобто очевидно орієнтується на охоплення якомога більшої кількості гравців не надто витончених смаків, замість того, щоб робити наприклад упор на глибокий сюжет і оригінальний всесвіт, як Кіберпанк чи Сталкер.