Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Ответить
Автор
Member

destructX
Вдалося щось потестувати з магніток?

Я ось набігав в Батлі 100+ годин на своїй Ajazz AK680MAX і тепер розумію розмови і тезиси про дві клавіатури :D
Єдине що, це навіть для грульок мені хочеться TKL а не 60%, не вистачає F ряду, тому буду шукати щось такого формату
destructX
Member

karokum: 05.11.2025 18:35 destructX
Вдалося щось потестувати з магніток?

Я ось набігав в Батлі 100+ годин на своїй Ajazz AK680MAX і тепер розумію розмови і тезиси про дві клавіатури :D
Єдине що, це навіть для грульок мені хочеться TKL а не 60%, не вистачає F ряду, тому буду шукати щось такого формату
Ні. Я передумав і взяв ф75 макс :D
Основний фактор який мене відштовхнув це звук магніток, це просто жах, та й не хотів брати 60%, а чогось цікавого та не дорогого серед 75-80 не знайшов (ак820, наприклад, вже і не пам'ятаю чого відкинув)
StTechnik
Member

destructX
Основний фактор який мене відштовхнув це звук магніток, це просто жах
Ну прям не знаю. У меня вполне норм звук. Может от свичей зависит. У меня «открытая» конструкция. Магнит не бьется об пластик.
leif
Member

karokum: 05.11.2025 18:35Єдине що, це навіть для грульок мені хочеться TKL а не 60%, не вистачає F ряду,
що це за ігрулі такі, в яких потрібна не просто магнітна клавіатура, а саме з ф-рядом? :spy: що у вас туди призначено?

Відправлено через 2 хвилини 29 секунд:
тим часом приміряв gmk zooted + spacebars + всі три артисана на матрац.
спойлер
ИзображениеИзображение
Изображение
канабіс я не вживаю, але білдом дуже задоволений :rotate: :banan:
karokum
Member

destructX
Так чи інакше вітаю з покупкою :)
Звук так, наче у мембранки. Ну як мінімум у моєї. Воно і не дивно, там просто пружина і все. Але я граю виключно у навушниках, тому і не задумувався про це
feniks_tm
Member

destructX: 05.11.2025 19:41
Та ну тебе, уже ж давно не 2022. Зʼявились цілком собі пристойні варіанти, аби було бажання трохи поресьорчити :yes: Думаю конкуренцію аулі вже можуть скласти :rotate:
Последний раз редактировалось feniks_tm 05.11.2025 20:09, всего редактировалось 1 раз.
leif
Member

також продовжую never-ending квест "стабілізаторів багато не буває". на цей раз втарив з zooted артисанами ще три сети мого нинішнього фавориту Typeplus x YiKB :up: правда в цьому магазині були тільки 100% сети, але нічого за 3 додаткові бакси до ціни отримуєш цілих три додаткових стаба :gigi: а на алішці ще можна скоби до них окремо купити і тоді з ними з 4х 100% сетів можна отримати 2 з половиною додаткових ткл :laugh: ( в сенсі 4+2,5)
спойлер
Изображение
Відправлено через 5 хвилин 58 секунд:
стосовно зутеду, пару ще ремарок:
- два артисана там алю, а той що посередині -- латунь, так ще й не анод, а церакот, щоб оцю хитру текстуру нанести. не ідеально вони метчаться всі три разом, навіть виглядають ніби і по розмірах трохи різні. треба буде спробувати латунний кудись ще на інше місце приткнути
- на фотках вище кольори передано, звісно ж не ідеально. вживу, виглядає дещо більш насичено, не так висвітлено (пора вже до клавіатурних фотосесій серйозніше підходити, світло собі якесь взяти :D )
StTechnik
Member

leif
пора вже до клавіатурних фотосесій серйозніше підходити, світло собі якесь взяти
Возьми отот нимб светящийся для инста блогеров :D
Кстати очень скоро обзор Cerakey послезавтра будут у меня. 🤯
karokum
Member

leif: 05.11.2025 19:57 що це за ігрулі такі, в яких потрібна не просто магнітна клавіатура, а саме з ф-рядом? :spy: що у вас туди призначено?
Та та ж Батла, де на ф ряд сидіння в техніці. Колись доту грав, там підгрупи юнітів, кур'єр, квікбай і тд. В ПУБГ квікюз айтемів мапив собі: аптечку, бинт, енергетик\пігулки
Все можна ремапнути, звісно. Але у мене дрібна моторика жахлива, тому зручніше окремі клавіші які легко знайти і до яких звик
kairo
Member

leif: 05.11.2025 21:28що це за ігрулі такі, в яких потрібна не просто магнітна клавіатура, а саме з ф-рядом?
F5, F8))
destructX
Member

feniks_tm: 05.11.2025 19:59
destructX: 05.11.2025 19:41
Та ну тебе, уже ж давно не 2022. Зʼявились цілком собі пристойні варіанти, аби було бажання трохи поресьорчити :yes: Думаю конкуренцію аулі вже можуть скласти :rotate:
Дивився варіанти, багато. як дорогі так і дешеві. Creamy та thocky серед таких не знайшов, суб`єктивно хоча б :-/

Відправлено через 44 секунди:
StTechnik: 05.11.2025 19:55 destructX
Ну прям не знаю. У меня вполне норм звук. Может от свичей зависит. У меня «открытая» конструкция. Магнит не бьется об пластик.
ну в тому й суть, шо у кожного "норм" звучить по різному :gigi:

Відправлено через 35 секунд:
karokum: 05.11.2025 19:58 destructX
Так чи інакше вітаю з покупкою :)
Звук так, наче у мембранки. Ну як мінімум у моєї. Воно і не дивно, там просто пружина і все. Але я граю виключно у навушниках, тому і не задумувався про це
ну я теж у вухах граю, але весь інший час без них, тому й важливий фактор був

Відправлено через 1 хвилину 22 секунди:
leif: 05.11.2025 19:57
karokum: 05.11.2025 18:35Єдине що, це навіть для грульок мені хочеться TKL а не 60%, не вистачає F ряду,
що це за ігрулі такі, в яких потрібна не просто магнітна клавіатура, а саме з ф-рядом? :spy: що у вас туди призначено?
Більшість онлайн іграшок (окрім кс-у хіба) потребують ефок :rotate:
kairo
Member

Хтось мав досвід із наборами тестерів свічів? Типу такого:
спойлер
Screenshot 2025-11-05 232322.png
Screenshot 2025-11-05 232243.png
Screenshot 2025-11-05 232220.png
Хочеться погратись із різними свічами, цікаво, чи хтось таке практикував.
7mindfields
Member

kairo: 05.11.2025 23:24 Хтось мав досвід із наборами тестерів свічів? Типу такого:
спойлер
Screenshot 2025-11-05 232322.pngScreenshot 2025-11-05 232243.pngScreenshot 2025-11-05 232220.png
Хочеться погратись із різними свічами, цікаво, чи хтось таке практикував.
Конкретно з різних варіантів outemu сенсу в цьому не дуже багато (хіба silent peach v3 спробувати), краще вже збирати тестер з якихось популярних світчів.
kairo
Member

7mindfields: 05.11.2025 23:55Конкретно з різних варіантів outemu сенсу в цьому не дуже багато (хіба silent peach v3 спробувати), краще вже збирати тестер з якихось популярних світчів.
Маєте рекомендації? Замовив собі Аутем та Гатерон, разом 500 грн по знижці. Як награюсь, то кину на ОЛХ.
7mindfields
Member

kairo: 06.11.2025 00:00
7mindfields: 05.11.2025 23:55Конкретно з різних варіантів outemu сенсу в цьому не дуже багато (хіба silent peach v3 спробувати), краще вже збирати тестер з якихось популярних світчів.
Маєте рекомендації? Замовив собі Аутем та Гатерон, разом 500 грн по знижці.
З того що спробував особисто і сподобалось:
Сайлент тактильні - akko silent penguin (дешевше)
Сайлент лінійні - durock dolphin (дорожче), ttc frozen v2 (дешевше)
Лінійні - gateron milky yellow pro (одні з кращих дешевих), durock black lotus (дорожче), gateron oil king (більш преміальні milky yellow pro, але не пропускають світло), gateron ink black v2 (дорожче + треба фільмити і змащувати).
З того що не пробував, але хотів би колись в майбутньому:
Haimu heartbeat, durock shrimp t1, durock ice king (linear), mizu mink, outemu silent peach v3, akko rosewood, siliworks type r, gateron ink black v2 box, vertex v1/v2
kairo
Member

Замовив собі ще тестер Akko, гуляти так гуляти))
feniks_tm
Member

destructX: 05.11.2025 23:09 Дивився варіанти, багато. як дорогі так і дешеві. Creamy та thocky серед таких не знайшов, суб`єктивно хоча б :-/
Ну не знаю як thocky, бо багато хто різне під цим має на увазі, але на creamy моя точно тяне)) Тут навіть без суб'єктивного фактору.

Ось невеличкий аматорський семпл тайпінгу моєї Weikav K-ONE 80 + Unionwell Polar PRO+. Вживу, звісно, трошки інакше звучить, ніж на конденсаторний мік, але погравшись трохи з гучністю і відстанню цей семпл доволі близький до істини. Вже не вперше стикаюсь з тим, що на відео воно у всіх звучить взагалі не так, як вживу. А хтось і взагалі відверто редагує звукову доріжку, аби прикрасити те, чим там і не пахне. Живий досвід він безцінний :rotate:

Відправлено через 1 годину 16 хвилин 12 секунд:
Стокова змазка стабів Designer Studio все ж виявилась так собі, зі стабів перекочувала на IXPE шумку, від чого на записі чути характерне причмокування по краям стабів :rotate:
спойлер
Изображение
leif
Member

leif: 25.10.2025 13:21доведеться підпиляти трохи і тоді стануть.
підпиляв, стали :D
спойлер
Изображение
Изображение
вага двох акумів - 65.5гр
вага брусочків з нержавійки (вже попіляних :gigi: ) - 233.5гр

тобто + 168 гр до ваги, плюс нержавійка єстессна інакше (позитивніше) впливає на звук
спойлер
ИзображениеИзображение
загальна вага клавіатури з алю плейтом після проведеної модифікації склала 2138гр, що для цього форм-фактору вельми солідно B-)
спойлер
Изображение
дарма квертікейс не продають для нео такого кіту, адже мінімум зусиль, а результат помітний. не думаю, що велика частина юзерів будуть експериментувати як оце я і пиляти SS-брусочки від іншої клавіатури, щоб вони туди влізли :laugh:

Відправлено через 21 хвилину 35 секунд:
оце сижу зараз з цим ерго, і на диво покращився звучок, маю вам сказати. це у мене в ньому зараз стоять hmx sonja HC на алю плейті лише з тонким кейс фоамом (на дні корпусу). я робив сабжевий гетто-мод більше по фану просто, а навіть така ніби дрібниця дала приємний результат. прикол

Відправлено через 3 хвилини 11 секунд:
ну і також з моїх сьогоднішніх розваг)

пані та панове, розміллмаксшена ПЦБ:
спойлер
Изображение
Изображение
Изображение

Відправлено через 3 хвилини 13 секунд:
це 1.2мм хайнівська h87nu СЕМ-3 пцб, хочу запаяти якісь лонгполл-світчі на неї і подивитись що буде на глейрі або ф1, на біасі та ф2 навряд цікаво буде, а от з глейром та ф1 може і спрацювати. взагалі сем3 пцб з лонгполлами прикольно працює, зрізає оцю різкість їхню трохи, яка мені нині не дуже подобається. і виходить трохи більш втамоване звучання, інколи досить гарне, як на мій смак. але залежить, офк і від світча і від плейта і від кейса само собою, треба пробувати і дивитись що вийде, не супер ізі і універсальна історія

Відправлено через 6 хвилин 13 секунд:
а, ну і якщо у когось виникне питання, навіщо ж розміллмаксшувати пцб і викидати баксів 75, то суть в тому, що світчі, які я хочу запаяти на неї мають тонкі пластикові ноги і вони недостатньо добре тримаються в міллмаксшеній пцбшці: звучок страждає, відчуття збитості немає, фігня короче. до того ж, цей конфіг має потужно флексити з пластиковим плейтом, для цього 1.2мм сем3 пцб взагалі і існують, а коли немає міцної зв'язки яку дає пайка ефект вже не той. такі діла)
7mindfields
Member

leif: 06.11.2025 17:26 пані та панове, розміллмаксшена ПЦБ:
Изображение
Ховати таке під спойлер або не в прозорий полікарбонатний кейс забороняється :D
leif
Member

7mindfields: 06.11.2025 17:34не в прозорий полікарбонатний кейс
і purple night зверху :)

Відправлено через 37 секунд:
так, я пам'ятаю що ти полюбляєш цю кольорову гамму)
Ответить