Thermaltake підтвердила сумісність CPU-кулерів LGA1700/LGA1851 з майбутньою платформою Intel LGA1954

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Пропоную обговорити Thermaltake підтвердила сумісність CPU-кулерів LGA1700/LGA1851 з майбутньою платформою Intel LGA1954

Однозначно позитивна новина, можна нормально заощадити, якщо буде на шо толкове апгрейдитись :)
Sharkoff
Member

Їй Богу дивні, кожен рік-два новий сокет. Випустіть ви на 1700 та 1851, потужніші проци, конкурентно спроможні, не пічку 250+ ват. А щось оптимальне. Взагалі сенс нового сокету? Невже думають, що всі побіжать купувати під 1954 збірки. Я вважаю є сенс лише якшо він буде під ddr6. Можливо якісь нововведення.
Новина - Facepalm
Nikolay Yeryomenko
Member

MAKKACIN: 29.10.2025 10:10якщо буде на шо толкове апгрейдитись
+10% IPC в однопотоці - якраз наздоженуть в іграх браковане 14-е покоління. Чи буде той LLC, чи не буде - якщо не буде, то Nova Lake - черговий провал.
Для дому та ігор краще брати AMD.
talex
Member

Облепить внутри системника все экранами и пустить рекламу
MAKKACIN
Member

Nikolay Yeryomenko
Хай мене хейтять амд, але я скільки стикався постійно з ними якась ізюмінка, інтел поставив і забув. Але після 12 покоління реально інтел підкачав у всіх планах, як не виходе в продуктивність/tdp то ціни людські зробили б :-/
Sharkoff
Member

MAKKACIN
Маю обидва варіанти. Як на мою думку то 14600k та 9700 оптимальні варіанти для іграшок, не більше. Цих проців вистачить надовго. Років так до 5 точно.
Зараз же і далі користуються am4 та 115* 1200 і досить успішно. Якщо мамка проживе років 8 то взагалі шикарно.
alexeygalas
Member

Sharkoff: 29.10.2025 10:17Невже думають, що всі побіжать купувати під 1954 збірки
А навіщо бігти? Де логіка. Ті хто мають системи на актуальних платформах - далі і користуватимуться. А хто буде з AM4 / LGA 1200/ раннього 1700 оновлюватись - візьмуть актуальне. Який сенс брати стару платформу з гарячішим техпроцесом при наявності найновішої з холоднішим техпроцесом? Хоча є в нас тут група скуповувачів усього, що тільки виходить на ринок. Але то вже їх FOMO
Актуальні системи на AM5/1851 відпахають до середини DDR6 без жодних проблем
Sharkoff
Member

alexeygalas
Аж самому цікаво 1954 буде з DDR6 чи DDR5.
alexeygalas
Member

Sharkoff: 29.10.2025 12:29Аж самому цікаво 1954 буде з DDR6 чи DDR5.
Ddr6 ще ніде немає. Буде з 5
Nekros
Member

Sharkoff: 29.10.2025 12:29 alexeygalas
Аж самому цікаво 1954 буде з DDR6 чи DDR5.
Ага :gigi:
Навіть jdec досі не устандартив ddr6, не те що там випускати, корочше довго ще
vmsolver
Member

Sharkoff: 29.10.2025 12:29Аж самому цікаво 1954 буде з DDR6 чи DDR5.
Уже были разговоры про DDR6, это 2028-2030 годы минимум.
erkins007
Member

alexeygalas: 29.10.2025 11:58Де логіка. Ті хто мають системи на актуальних платформах - далі і користуватимуться
Логика в том что я продал 7800х3д, докинул 5к и купил 9800х3д, товарищ вообще с 7500 на 9800х3д переходил.
Так же выйдет 10800х3д и я снова заменю проц на него не меняя всей прочей системы, с минимальными вложениями.
На интеле я когда меня 7700к на 9900к пришлось мать менять. А там вообще один сокет был физически. Просто интелу хотелось заработать. И до сих пор хочется. Вот только щас уже нет необходимости хотелки Интела выполнять.
alexeygalas
Member

erkins007: 30.10.2025 04:23Логика в том что я продал 7800х3д, докинул 5к и купил 9800х3д,
Порахуй, скільки ти втратив на продажу, додай 5к і порахуй який приріст у відсотках ти отримав швидкодії.
спойлер
Изображение
Для чого ти продав 7800x3d, якщо він чудово грає. Просто щоб мати найновіший? Як оті, що кожен айфон купують, який виходить? Яка була ціль заміни 7800x3d?
Бо між процами в робочих задачах там ще які 8-10% різниці є. В іграх різниця на рівні похибки. Як на мене ти ще більше нелогічну дію зробив. Просто гроші втратив на купівлі продажу

А про збільшення к-ті ядер я вже писав - це не заслуга зміни покоління. Із 7500 на 7800x3d теж можна перейти.

Короче ти повторюєшся але чіткого аргументу в користі скуповування 10 поколінь на одному сокеті так і не привів.
Єдиний плюс цього дійства - похвалитись вищими балами/fps-ами перед іншими. Але, як я писав вище - це вже FOMO.

Відправлено через 9 хвилин 1 секунду:
erkins007: 30.10.2025 04:23Просто интелу хотелось заработать. И до сих пор хочется. Вот только щас уже нет необходимости хотелки Интела выполнять.
Я тобі відкрию секрет - всім хочеться заробити побільше. Так людина влаштована.
Інтел ділиться разом з виробниками плат.
АМД перевипускає усіляке старе лахмоття, яке завалялось на складах.
Кожен заробляє по свому.

Відправлено через 24 хвилини 6 секунд:
erkins007: 30.10.2025 04:23Так же выйдет 10800х3д и я снова заменю проц на него не меняя всей прочей системы, с минимальными вложениями.
Навіть в цьому не сумнівався. А навіщо? Сенс? 9800x3d чудово задовільняє усі ігрові потреби
Сертифікат фанатика прямо. Як на мене амд на таких більше заробляє ніж інтел на сокетах
A 9850x3d куплятимеш теж, що має вийти скоро?
МОНАХ
Member

► От здавалося б:
...LGA1954. У Мережі вже з’являлася інформація, що десктопні чипи Nova Lake‑S мають ті самі габарити, що й попередники в конструктивному виконанні LGA1851...
- Інтел! От що ти, б..., твориш?! От - нахіба?!! От мені, як рядовому зацікавленому покупцю продукції, який змушений перейти на АМД і навіть не через те, що на їх АМ5 я можу кілька поколінь "проців" поміняти - навіть не через це... НЕ ЗРОЗУМІЛО - НАХІБА??? :insane: Я буду сидіти на АМ5 на одному і тому ж "проці" - 5 років, з таким розкладом я міг би взяти один із зазначених вище сокетів і зібрати на Інтел, бо все-одно "проц" апгрейдити не збираюся... Але я все-одно беру АМ5, бо я, Інтел, як рядовий зацікавлений покупець нового "проца" на відповідному сокеті, в упор не розумію - ХУДІ ТИ ТВОРИШ, Інтел?! Я не впевнений, що ти при здоровому глузді, Інтел! Я не можу довіряти тобі на довгу перспективу, сумніваюся, що твоя продукція буде ліквідною на протязі кількох років, якщо цей черговий, майже "оруеловський" (по іншому вже не скажеш) 1954-й сокет "відригне" в мене через пару років. Поясни за цю скажену "чехарду" сокетів, Інтел, бо "рефреш" на той же сокет, в вигляді навіть слабкої відмазки, не канає, Інтел!
alexeygalas
Member

МОНАХ: 30.10.2025 09:43сокет "відригне" в мене через пару років
Можна детальніше про це? Я щось пропустив - сокети почали відпаюватись раптом?
Intel74320ASuperFin+
Member

Что-то Термалтейк слишком оптимистичен. У многих производителей 1700 охлады и рамки не налезли нормально на 1851. Про 1954 вообще можно не говорить.
alexeygalas: 30.10.2025 09:19 Я тобі відкрию секрет - всім хочеться заробити побільше. Так людина влаштована.
Інтел ділиться разом з виробниками плат.
АМД перевипускає усіляке старе лахмоття, яке завалялось на складах.
Кожен заробляє по свому.
Ладно сокеты одноразовые у штеуда. Скажи, дядя, почему все синие чипсеты кроме Z такие кастрированные? Банальный андервольт и регулировка множителя ниже паспортного заблочены. Почему? Толку от разгона озу, если процессоры работают как керогазы в стоке? Турбо буст что ли отключать, чтобы камень работал на 2 ГГЦ?
МОНАХ
Member

alexeygalas, я про те, що в разі проблем з материнкою років через 3-4 роки - з таким сокетом, скоріше за все, доведеться шукати на вторинці, чого я ніколи робити не буду.
alexeygalas
Member

МОНАХ: 30.10.2025 13:30я про те, що в разі проблем з материнкою років через 3-4 роки - з таким сокетом, скоріше за все, доведеться шукати на вторинці, чого я ніколи робити не буду.
А в разі проблем з материнкою на сокеті AM5 типу будеш?

Відправлено через 9 хвилин 10 секунд:
Intel74320ASuperFin+: 30.10.2025 13:02Скажи, дядя, почему все синие чипсеты кроме Z такие кастрированные?
Не за адресою питання - я там не працюю )) пиши питання в сапорт.
Intel74320ASuperFin+: 30.10.2025 13:02Толку от разгона озу, если процессоры работают как керогазы в стоке? Турбо буст что ли отключать, чтобы камень работал на 2 ГГЦ?
Це твердження хіба рапторів стосується. у Арроу все нормально за температурами навіть в стоку. +/- як у AM5
Павер стейтом множник дропається до 12, якщо ти нічого не нарукожопив в профілі живлення. А щодо базової частоти: потрібні нижчі - є Non-K версії. Вони гірше забінені і частоти у них нижчі. Хіба хтось заставляє купляти K з найліпшим бінінгом?
Intel74320ASuperFin+: 30.10.2025 13:02Банальный андервольт
На B760 вендори залишали можливість це робити шляхом переключення на попередній мікрокод. Якщо навіть цього немає - ну просто вистав PL1/PL2 на можливості свого кулера. На B860 не в курсі - не маю на руках. Взяв z890, бо тоді B плат ITX в принципі не було в наявності.
erkins007
Member

alexeygalas: 30.10.2025 09:19порахуй який приріст у відсотках ти отримав швидкодії.
В Хогвартсе +40%, в сталкере +30% и т.д.
alexeygalas: 30.10.2025 09:19Для чого ти продав 7800x3d, якщо він чудово грає
Для того чтобы потратив 150к на 5090 не упираться в проц в процессорозависимых играх экономя копейки на апгрейд.
alexeygalas: 30.10.2025 09:19 А навіщо? Сенс? 9800x3d чудово задовільняє усі ігрові потреби
Чтобы не иметь упора в проц, если этого можно избежать.
Так можно заявлять что и 5050 прекрасно удовлетворяет все игровые потребности и все что лучше не нужно.
alexeygalas
Member

erkins007: 30.10.2025 16:02Для того чтобы потратив 150к на 5090 не упираться в проц в процессорозависимых играх экономя копейки на апгрейд.
erkins007: 30.10.2025 16:02В Хогвартсе +40%, в сталкере +30% и т.д.
А є упор в проц? оО це в 720p Low ?
спойлер
hogleg.jpg
Я щось жодної різниці не бачу - всюди упор в гп
Ответить