Новости
Последние статьи и обзоры
Выбор звуковой карты
-
lewerlin
Member
Зараз ріалтеки на мамі можуть грати краще DG. А подекуди їм і сябри доставляють.Ostin: ↑ 27.10.2025 08:44В мене колись років з 15 назад була Asus DG, яку я підключав до дешевих колонок на заміну виходу з плати. Що відразу відчувалось - це бас став кращим, чіткішим і структурованішим замість розмазаного гулу материнки.
-
Hotspur
Member
Filabatya: ↑ 27.10.2025 14:25треба збирати на К15
-
Ostin
Member
Так. Що стосується чистої технічності звуку, то дешеві реалізації дуже виросли в плані якості.lewerlin: ↑ 27.10.2025 14:13Зараз ріалтеки на мамі можуть
-
Hotspur
Member
разів в 10 за останні 20 роківOstin: ↑ 27.10.2025 14:45Так. Що стосується чистої технічності звуку, то дешеві реалізації дуже виросли в плані якості.
-
Radio Bay
Member
Є таке, звуки "довші", у звуків є затухання, а не тарілка "бумч" й усе, тарілка на повільній музиці довно затухає, на швидкій затухання маскується іншими звуками. Це так, на пальцях.Ostin: ↑ 27.10.2025 08:44і стало протяжніше
Так все там чутно. В мене колись попередня ММ згоріла, купив Свен 2.1 баків за 50, аби бумкало та пошту чув. Я навіть не думав, що вони з Schiit Lyr Multibit таке можуть, якусь там панч навіть у музиці типа Black Eyed Peas. Я реально здивувавсяOstin: ↑ 27.10.2025 08:44Загалом, до певного рівня апгрейд джерела звуку цілком відчувається навіть на дешевих колонках
-
VolandInferno
Member
Radio Bay
Привіт) Обманув ти мене трохи з PinkFaun SPDIF. Ну навіть не обманув, це я скоріше увіровав)) Я ще його трохи поганяю, але це барахло, яке мені встало в 500 фунтів з доствкою...ну я не буду казати зливає/не зливає, але воно ніяке. По оптиці звук кращий, вже не кажу про SMSL PO100 за 50уе.
Мій особистий вердикт на даний момент - хлам. Вібропідставки за 15уе дали більше ефекту.
Я здогадуюсь що ти скажеш...типу ну якщо не чуєш ефекту, то в мене цифровий тракт засраний. Але ж ця приблуда як раз націлена для елімінації цієї проблеми.
Зі слухом все впорядку, я дуже от прям зараз намагаюсь почути хоть, ну хоть щось в перевагу, уви
Привіт) Обманув ти мене трохи з PinkFaun SPDIF. Ну навіть не обманув, це я скоріше увіровав)) Я ще його трохи поганяю, але це барахло, яке мені встало в 500 фунтів з доствкою...ну я не буду казати зливає/не зливає, але воно ніяке. По оптиці звук кращий, вже не кажу про SMSL PO100 за 50уе.
Мій особистий вердикт на даний момент - хлам. Вібропідставки за 15уе дали більше ефекту.
Я здогадуюсь що ти скажеш...типу ну якщо не чуєш ефекту, то в мене цифровий тракт засраний. Але ж ця приблуда як раз націлена для елімінації цієї проблеми.
Зі слухом все впорядку, я дуже от прям зараз намагаюсь почути хоть, ну хоть щось в перевагу, уви
-
Radio Bay
Member
VolandInferno
Цікаво та сумно, USB працює без питань. Тому і радив, що мав досвід.
Який БЖ?
Цікаво та сумно, USB працює без питань. Тому і радив, що мав досвід.
Який БЖ?
-
MSiAventador
Member
Свіже порівняння К15 з К17
-
feson
Member
А що це значить?
viewtopic.php?p=1971997#p1971997
[/quote]
Мабуть те що на лінійний вихід карти та вихід навушників грають різні цапи.
Я вже не памятаю - давненько було.....але можу подивитися десь в барахлі валяється доска DG....яка була донором для D1...
Отправлено спустя 9 минут 11 секунд:
15 років тому практично весь звук мат плат був гірший ніж DG.Ostin: ↑ 27.10.2025 08:44 В мене колись років з 15 назад була Asus DG, яку я підключав до дешевих колонок на заміну виходу з плати. Що відразу відчувалось - це бас став кращим, чіткішим і структурованішим замість розмазаного гулу материнки. Потім підключення цих же колонок до студійної звуковухи (теж PCI) знову дало різницю, яку легко було почути (там іще кабелі довелось інші підключати, великий 6,3 джек на RCA). В цьому випадку приріст був на верхах. Замість сибілянтної кашки воно почало чіткіше "цикати" і стало протяжніше. Загалом, до певного рівня апгрейд джерела звуку цілком відчувається навіть на дешевих колонках. Але вклавши доларів 100 в джерело (та й навіть менше), то вже можна спокійно обирати колонки.
Але зараз звучання ALC1150 1200 не відрізняються від DG DS D1.
Причому це видно також на графіках RMAA.
Та й лінійний вхід у них добрий - як у проф карт 10 річної давнини.
Тобто все що вище ALC1150 - звук непоганий. Хоча звісно він не такий як у сябри та вельвет саунд у АК.
Отправлено спустя 19 минут 46 секунд:
Ну а ALC4050 - це просто феномен цифрової частини. 2019рік.
Цапа в ньому та аналог - поганий весь інет плюється......але цифра мене просто здивувала. Якщо вихід по I2C на цапу ES9218 - то звук норм.
Все стабільно - всеядно та драйверів не потребує ні на XP та 11.....та Android та Linux.
Має цифровий DSP 10 полосний еквалайзер та шумодав для мікрофона.
PLL вбудований - кварца немає.....тактується від 12мгц USB. Що там на 44.1 та 48....
Має....384KHz 32bit.
Незнаю асинхрон там чи як....
І все це працює на USB........
-
OldGoodGames
Member
А що мається на увазі "лінійний вихід" та "вихід навушників" це не одна і та ж зелена дірочка на xonar dgx?feson: ↑ 28.10.2025 00:38Мабуть те що на лінійний вихід карти та вихід навушників грають різні цапи.
Я вже не памятаю - давненько було.....але можу подивитися десь в барахлі валяється доска DG....яка була донором для D1...
Ну от приплили так що у xornar dgx звук буде гірший за Realtek ALC892/897 Audio Codec який у мене зараз?!feson: ↑ 28.10.2025 00:3815 років тому практично весь звук мат плат був гірший ніж DG.Ostin: ↑ 27.10.2025 08:44 В мене колись років з 15 назад була Asus DG, яку я підключав до дешевих колонок на заміну виходу з плати. Що відразу відчувалось - це бас став кращим, чіткішим і структурованішим замість розмазаного гулу материнки. Потім підключення цих же колонок до студійної звуковухи (теж PCI) знову дало різницю, яку легко було почути (там іще кабелі довелось інші підключати, великий 6,3 джек на RCA). В цьому випадку приріст був на верхах. Замість сибілянтної кашки воно почало чіткіше "цикати" і стало протяжніше. Загалом, до певного рівня апгрейд джерела звуку цілком відчувається навіть на дешевих колонках. Але вклавши доларів 100 в джерело (та й навіть менше), то вже можна спокійно обирати колонки.
Але зараз звучання ALC1150 1200 не відрізняються від DG DS D1.
Причому це видно також на графіках RMAA.
Та й лінійний вхід у них добрий - як у проф карт 10 річної давнини.
Тобто все що вище ALC1150 - звук непоганий. Хоча звісно він не такий як у сябри та вельвет саунд у АК.
Отправлено спустя 19 минут 46 секунд:
Ну а ALC4050 - це просто феномен цифрової частини. 2019рік.
Цапа в ньому та аналог - поганий весь інет плюється......але цифра мене просто здивувала. Якщо вихід по I2C на цапу ES9218 - то звук норм.
Все стабільно - всеядно та драйверів не потребує ні на XP та 11.....та Android та Linux.
Має цифровий DSP 10 полосний еквалайзер та шумодав для мікрофона.
PLL вбудований - кварца немає.....тактується від 12мгц USB. Що там на 44.1 та 48....
Має....384KHz 32bit.
І все це працює на USB........![]()
UPD
сам собі - ні?
viewtopic.php?p=3649940#p3649940
-
Filabatya
Member
бо це старий лайняк, як і моя, хоча моя старий топовий лайняк 
-
Radio Bay
Member
Та то щось дуже стареOldGoodGames: ↑ 28.10.2025 01:59ALC892/897 Audio Codec
-
OldGoodGames
Member
тобто, Ви це до кого?
Відправлено через 41 секунду:
ну як "старе"Radio Bay: ↑ 28.10.2025 02:35Та то щось дуже стареOldGoodGames: ↑ 28.10.2025 01:59ALC892/897 Audio Codec
https://www.asrock.com/mb/AMD/B450M%20P ... cification
-
lewerlin
Member
Сам кодек старий. Вік мами тут ні до чого, хоча і реалізовують часто краще, ніж колись, навіть на бюджетках.OldGoodGames: ↑ 28.10.2025 02:37ну як "старе"
Отправлено спустя 1 минуту 21 секунду:
Чисто математично, 48 кратно 12тиfeson: ↑ 28.10.2025 00:38Що там на 44.1 та 48....
Має....384KHz 32bit.
-
Radio Bay
Member
Звук на попередній Asrock Extreme4 з таким же кодеком в мене був жахливий, USB порти для аудіо теж.lewerlin: ↑ 28.10.2025 04:45Сам кодек старий. Вік мами тут ні до чого, хоча і реалізовують часто краще, ніж колись, навіть на бюджетках
На MSI зараз значно ліпше, але все рівно встрійка "не дограє звуки"
-
Z440_User
Member
мамка від HP Z440 Workstation, інтегрований звук на Realtek ALC221 HD Audio, навіть не слухав що воно таке, одразу вимкнув в UEFI та сунув Audigy 2ZS при переїзді з попередньої платформи. На попередній платформі було VIA VT1718S, але її теж не чув, так як теж одразу було вимкнуто та встановлено Audigy при переїзді с попередньої платформи. 
-
Radio Bay
Member
А я вмикав заради цікавостіZ440_User: ↑ 28.10.2025 15:37але її теж не чув
-
lewerlin
Member
На леновці S20(s1366) кодеком стояв аж цілий AD. Ото я с дровами на 10ку мав еротикиZ440_User: ↑ 28.10.2025 15:37мамка від HP Z440 Workstation, інтегрований звук на Realtek ALC221 HD Audio, навіть не слухав що воно таке, одразу вимкнув в UEFI та сунув Audigy 2ZS при переїзді з попередньої платформи. На попередній платформі було VIA VT1718S, але її теж не чув, так як теж одразу було вимкнуто та встановлено Audigy при переїзді с попередньої платформи.
А 221й навіть зараз в ноути пхають. Аналог штуки за 100грн.
-
Z440_User
Member
lewerlin
Отож і пхаю Audigy 2ZS від збірки до збірки, поки слот відповідний є та софтово працює. Бо поки що інтегроване попадається гірше за 20річну аудюгу...
Та схоже що це остання її платформа. А далі буде видно. Бо далі буде гра між X-Fi Titanium (sb0880) яка десь в коробках з хламом електронним валяється, та інтегрованим рішенням б/в платформи ам5 чи інтела на ддр5.
Поки що для мене актуально з RX580 перелізти кудись далі, щоб Е5-2690v4 трудився в іграх, а не 15-20% цпу при 100% відео.
Отож і пхаю Audigy 2ZS від збірки до збірки, поки слот відповідний є та софтово працює. Бо поки що інтегроване попадається гірше за 20річну аудюгу...
Та схоже що це остання її платформа. А далі буде видно. Бо далі буде гра між X-Fi Titanium (sb0880) яка десь в коробках з хламом електронним валяється, та інтегрованим рішенням б/в платформи ам5 чи інтела на ддр5.
Поки що для мене актуально з RX580 перелізти кудись далі, щоб Е5-2690v4 трудився в іграх, а не 15-20% цпу при 100% відео.