В чому мертвість? Коли вийде нова лінійка - попередня моментально перестає працювати? Чи заблокується?Nekros: ↑ 22.10.2025 20:39Тупо мертва система без майбутнього
Новости
Последние статьи и обзоры
Процесор Intel Core Ultra 7 270K Plus із лінійки Arrow Lake Refresh помітили в базі Geekbench
-
alexeygalas
Member
-
Nekros
Member
Ну через 1, гаразд, ти захочеш оновитись наприклад. І шо нову материнку купляти, охлад може.alexeygalas: ↑ 22.10.2025 21:19В чому мертвість? Коли вийде нова лінійка - попередня моментально перестає працювати? Чи заблокується?Nekros: ↑ 22.10.2025 20:39Тупо мертва система без майбутнього
Мертвість у тому що воно мертве
Ніхто не купив, ще більше ніхто не купе
-
alexeygalas
Member
Через 5 років все нове потрібно буде купляти. А раніше не бачу сенсу щось оновлювати.Nekros: ↑ 22.10.2025 21:22Ну через 1, гаразд, ти захочеш оновитись наприклад. І шо нову материнку купляти, охлад може.
Ти це не всіNekros: ↑ 22.10.2025 21:22Ніхто не купив, ще більше ніхто не купе
-
Filabatya
Member
alexeygalas
власники ам4 відисділи 10 років нормально і ам5 так само зроблять. ви прекрасно розумієте про що він пише не всі мають бабло вливати на всю систему для 10% приросту коли достатньо всього лиш замінити відуху в 2К рширенні
власники ам4 відисділи 10 років нормально і ам5 так само зроблять. ви прекрасно розумієте про що він пише не всі мають бабло вливати на всю систему для 10% приросту коли достатньо всього лиш замінити відуху в 2К рширенні
-
alexeygalas
Member
В іграх може і 10. А в робочій машині я замінивши ам4 на 1851 отримав 60% приросту )Filabatya: ↑ 22.10.2025 21:37не всі мають бабло вливати на всю систему для 10% приросту коли достатньо всього лиш замінити відуху в 2К рширенні
Ну і власне ти сам відповів на своє питання - який сенс заради приросту 10% взагалі щось міняти. Сидіти тоді на ам4 до ddr7 поки конденсатори не повспухають. Якщо в іграх приріст 10%. А потім ввідати його в притулок бідним за 5 коп, бо воно вже даром нікому не потрібно буде
А купляти кожен рік проц, який виходить, бо вийшов і потрібно купити - не фанат такого.
Я зібрав ігрову на райзен 9800 і перезбирати її буду не раніше ddr6 і то якщо приріст буде значний. Так само зібрав жінці робочу станцію на 265к - і перебиратиметься вона не раніше середини життєвого циклу ddr6
-
Nekros
Member
Ну гаразд.alexeygalas: ↑ 22.10.2025 21:41 А в робочій машині я замінивши ам4 на 1851 отримав 60% приросту )
Я з середнього в 3000 лінійці райзена 3600Х пересів на предтоп райзен 5900Х і отримав 120% приросту у робочих завданнях.
А на який проц ти перейдеш з середнього 265к що би отримати 100% приросту не змінюючи материнку та охолодження?
Ну вийде ще рефреш з 10-15% у кращому випадку за рахунок збільшених частот, далі що? Може так стане зрозуміліше що таке тупік/труп 1851 сокет.alexeygalas: ↑ 22.10.2025 21:19 В чому мертвість?
Статиску продажів на амазон показати?alexeygalas: ↑ 22.10.2025 21:26 Ти це не всі
Сімейство Арроу Лейк у топ 40 проданих проців не входить
-
erkins007
Member
Мертвость в том что рефреш провального поколения буде конкурировать с крупнейшим апгрейдом АМД за последние годы.alexeygalas: ↑ 22.10.2025 21:19В чому мертвість? Коли вийде нова лінійка - попередня моментально перестає працювати? Чи заблокується?Nekros: ↑ 22.10.2025 20:39Тупо мертва система без майбутнього
И да, живущие два года сокеты Интела тоже играют роль.
-
Nekros
Member
Через пів року інтел сказав що Арроу Лейк все, оце і відповідь усім фанатам хто вирішив підтримати синіх.erkins007: ↑ 23.10.2025 00:40 И да, живущие два года сокеты Интела тоже играют роль.
Ну хоч 1851 не гнеться як 1700 і не треба планку від термалрайта купляти, і на тому дякуємо
Інтел це якість
-
Megaclite
Member
В тому, що ти не зможеш через 5 років зробити апгрейд на 9800X3d, коли він буде коштувати $150alexeygalas: ↑ 22.10.2025 21:19В чому мертвість? Коли вийде нова лінійка - попередня моментально перестає працювати? Чи заблокується?Nekros: ↑ 22.10.2025 20:39Тупо мертва система без майбутнього
- спойлер

-
Earanak
Member
Когда местные пчелы дефали Раптор лейки - я еще это понимал, были адекватные тейки.
Но когда дефают Арроу лейки - я уже не знаю как это воспринимать. Шиза какая то
Ну, может это у меня обостренное селективное восприятие ))
Но когда дефают Арроу лейки - я уже не знаю как это воспринимать. Шиза какая то
Ну, может это у меня обостренное селективное восприятие ))
-
Nekros
Member
Так дефають самі власникиEaranak: ↑ 23.10.2025 05:08 Но когда дефают Арроу лейки - я уже не знаю как это воспринимать. Шиза какая то![]()
Не питай чим вони думали коли купували
-
Sanьka
Member
erkins007: ↑ 22.10.2025 13:20 26 году это будет мертвый на старте продукт. В 26 у АМД будет zen6 с 12 ядрами на чиплете, а тут рефреш позорной ультры ему в конкуренты?
Альоша вам розкаже що це саме передове рішення , ви просто не шаритеNekros: ↑ 22.10.2025 21:22Мертвість у тому що воно мертве як ще пояснити я не знаю.
Він купив, тепер бігає в кожну тему і нахвалює той мотлох.
-
alexeygalas
Member
Nekros: ↑ 22.10.2025 23:20А на який проц ти перейдеш з середнього 265к що би отримати 100% приросту не змінюючи материнку та охолодження?
Ти або перші 2 слова чуєш з мого повідомлення. Або просто не читаєш і копіпастиш свої повідомлення просто такNekros: ↑ 23.10.2025 00:46Через пів року інтел сказав що Арроу Лейк все, оце і відповідь усім фанатам хто вирішив підтримати синіх.
V V V
Всеодно потрібно буде нову плату брати. Я і ніколи не розраховую на оновлення на сокеті.alexeygalas: ↑ 22.10.2025 21:41Я зібрав ігрову на райзен 9800 і перезбирати її буду не раніше ddr6 і то якщо приріст буде значний. Так само зібрав жінці робочу станцію на 265к - і перебиратиметься вона не раніше середини життєвого циклу ddr6
На ам5 її всеодно потрібно купляти теж через фенсі форму кришкиNekros: ↑ 23.10.2025 00:46Ну хоч 1851 не гнеться як 1700 і не треба планку від термалрайта купляти, і на тому дякуємо
Відправлено через 12 хвилин 34 секунди:
Я не бігаю і нахвалюю. Я виправляю невігластво червоних сектантів, які своїми "перлами" топлять в очах тих, хто шукає що б використати потенційно для чисто робочої машини, класні проци.Sanьka: ↑ 23.10.2025 08:13Він купив, тепер бігає в кожну тему і нахвалює той мотлох.
Відправлено через 43 секунди:
Так виходить по твоїй логіці - ти сидиш на мертвій платформі?Nekros: ↑ 22.10.2025 23:20пересів на предтоп райзен 5900Х
І чекаєш сокет, на якому назбирається 5 лінійок. Аж тоді перейдеш?
Життя проходить. Є тут і зараз, люди
Відправлено через 9 хвилин 48 секунд:
Точно ті самі наративи із 2016, коли релізнулись перші ам4. А сині сектанти бігали і обсирали 8 ядер амд. Може це ти і був зі своєю компашкоюSanьka: ↑ 23.10.2025 08:13Альоша вам розкаже що це саме передове рішення , ви просто не шарите
Відправлено через 21 хвилину 50 секунд:
Я тести дивився і порівнював актуальні покоління, а не рахував к-ть поколінь на сокетNekros: ↑ 23.10.2025 06:23Не питай чим вони думали коли купували
-
Alexsandr
Member
Мы не знаем что там в новой архитектуре будет. интеловский рефреш вроде бы неплохие результаты в синтетике показал. Будет уступать в играз 10 фпс из 200? Не страшно. в рабочих задачах насколько я помню все порядке у интела. Рынок все ще с большей долей интела помнится.VRoman: ↑ 22.10.2025 17:24 АМД обычно представляет новые процы в начале года. Получится битва новых 12-ядерных чиплетов с улучшенной архитектурой против рефреша неудачного поколения, а результат будет в стиле избиения младенца. В общем до выхода следующего поколения в конце 2026го Интел полностью сдаст позиции. Если они сейчас плачут об обвалившейся доли рынка настольного сегмента, то 26й год им покажет новое дно которого они ещё никогда не видели.
-
nochnik89
Member
Уже давным давно разобрали эти камни, есть рабочие задачи - где интелы интереснее амд, а в играх все равно упор в гпу. Только таким людям и брать эти камушки.
Под игры брать эту платформу - не рекомендую.
Хотя цены на них существенно упали. Можно и прикупить по скидкам. Идет конкурентная борьба и цены снижаются - но фанаты не довольны. Дурка в головах
Под игры брать эту платформу - не рекомендую.
Хотя цены на них существенно упали. Можно и прикупить по скидкам. Идет конкурентная борьба и цены снижаются - но фанаты не довольны. Дурка в головах
-
yurius_r
Member
Nekros
Так а нового не проглядається нічого. Якщо будуть такими рефрешами рухатися, то втратять ще більшу частку ринку і повертати потім буде дуже боляче,.якщо взагалі можливо
Та а смисл якщо це останні ЦПУ на 1851
Так а нового не проглядається нічого. Якщо будуть такими рефрешами рухатися, то втратять ще більшу частку ринку і повертати потім буде дуже боляче,.якщо взагалі можливо
-
alexeygalas
Member
Nova Lake мають релізити Q4 2026 - Q1 2027. А так на десктопах дійсно поки без оновлень, викатять рефреш, щоб зовсім не вилетіти. Вони більше сил і ставок роблять на запуск 2026 Panther Lake в мобільному сегменті. Всетаки лептопи зараз правлять ПК ринком.yurius_r: ↑ 23.10.2025 15:30Так а нового не проглядається нічого
-
kairo
Member
Рамка для АМ4/5, це вже фетиш.alexeygalas: ↑ 23.10.2025 09:47На ам5 її всеодно потрібно купляти теж через фенсі форму кришки
-
Nekros
Member
Ти себе не чуєш.alexeygalas: ↑ 23.10.2025 09:47Nekros: ↑ 22.10.2025 23:20А на який проц ти перейдеш з середнього 265к що би отримати 100% приросту не змінюючи материнку та охолодження?Ти або перші 2 слова чуєш з мого повідомлення.Nekros: ↑ 23.10.2025 00:46Через пів року інтел сказав що Арроу Лейк все, оце і відповідь усім фанатам хто вирішив підтримати синіх.
Спочатку дай відповідь на то чому АМД підтримує свій сокет 5+ років і нічого їм не заважає випускати нові процесори, а інтелу потрібно змінювати кожни 2 роки або, як з арроу лейк, 1 рік
-
alexeygalas
Member
Intel ділить з вендорами плат заробіток на двох, підштовхуючи купляти нові плати. AMD всі можливі відбраковки, які завалялись, випускають в рамках одного і того ж сокету, викликаючи у користувачів цікавість купити і спробувати +5-10% тим самим еффективно спихують все, шо не вдалось. Всі заробляють бабло на споживачах. Кожен по свому.Nekros: ↑ 23.10.2025 17:54Спочатку дай відповідь на то чому АМД підтримує свій сокет 5+ років і нічого їм не заважає випускати нові процесори, а інтелу потрібно змінювати кожни 2 роки або, як з арроу лейк, 1 рік
Зараз схоже на те, що інтел щось там у себе ексериментує додаючи додаткові ноги в сокет.
А ти сам не розумієш цього всього?
Відправлено через 2 хвилини 19 секунд:
Але, повторюсь, для мене це нічого не міняє. В будь-якому випадку я через 5-6 років змінюю сокет. Хоч це AMD хоч це Intel. І що на той момент актуальне показує найвищий результат в задачах, під які готується ПК - на тому і городжу. І що говорить ваш шабаш, що показують продажі - в кінцевому підсумку не має ніякого значення. КінецьNekros: ↑ 23.10.2025 17:54АМД підтримує свій сокет 5+ років і нічого їм не заважає випускати нові процесори, а інтелу потрібно змінювати кожни 2 роки