Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор темы: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Ответить
Автор
Member

ApostolCV: 05.10.2025 20:29 radical, по факту маю і GA-8GEM667. Але на даний момент не маю до неї доступу. Трохи час в країні обязує не до грання з залізом.
Я би почав з даташитів на ці чипсети , чи взагалі воно там існує, чи то фейк.
ICH2/ICH4 100% існує, оскільки є плати з готовим SB-Link на цьому чипсеті.
Щодо ICH5 не певен, плат мені таких не зустрічалось, але є промплати з мостом на ISA, який підключений до ICH5 саме через PC/PCI і у ISA слоті працює DMA на звукових (на більшості промплат DMA у ISA не працює, оскільки немає підтримки з боку чипсету, та й воно там і не треба)
GA-8GEM667 чи щось типу того (i845/ICH4) можна знайти, думаю. Просто чи варто шукати серед 775 плат, наприклад?
acidburn
Member

radical: 05.10.2025 20:40
ApostolCV: 05.10.2025 20:29 radical, по факту маю і GA-8GEM667. Але на даний момент не маю до неї доступу. Трохи час в країні обязує не до грання з залізом.
Я би почав з даташитів на ці чипсети , чи взагалі воно там існує, чи то фейк.
ICH2/ICH4 100% існує, оскільки є плати з готовим SB-Link на цьому чипсеті.
Щодо ICH5 не певен, плат мені таких не зустрічалось, але є промплати з мостом на ISA, який підключений до ICH5 саме через PC/PCI і у ISA слоті працює DMA на звукових (на більшості промплат DMA у ISA не працює, оскільки немає підтримки з боку чипсету, та й воно там і не треба)
GA-8GEM667 чи щось типу того (i845/ICH4) можна знайти, думаю. Просто чи варто шукати серед 775 плат, наприклад?
А не простіше пошукати материнку з DDMA та відповідну звуковуху? Хоча і DDMA й S-IRQ - милиці і працюють приблизно так само як милиці, все одно з правильним ISA нічого не зрівняється. Я колись теж грався і сумісність була така собі. Ну можна ще DSDMA.exe спробувати якщо Ямаха.
radical
Member

acidburn: 06.10.2025 00:43 А не простіше пошукати материнку з DDMA та відповідну звуковуху? Хоча і DDMA й S-IRQ - милиці і працюють приблизно так само як милиці, все одно з правильним ISA нічого не зрівняється. Я колись теж грався і сумісність була така собі. Ну можна ще DSDMA.exe спробувати якщо Ямаха.
Сумісність, наприклад, у ESS Solo-1 по SB-Link абсолютно ідентична сумісності ISA ESS Audiodrive, це вже давно перевірено на купі доісторичних досовських ігор.
Материнки з DDMA у мене є, так само, як і з ISA і SB-Link.
Тут справа у самому факті.
acidburn
Member

radical: 06.10.2025 05:49
acidburn: 06.10.2025 00:43 А не простіше пошукати материнку з DDMA та відповідну звуковуху? Хоча і DDMA й S-IRQ - милиці і працюють приблизно так само як милиці, все одно з правильним ISA нічого не зрівняється. Я колись теж грався і сумісність була така собі. Ну можна ще DSDMA.exe спробувати якщо Ямаха.
Сумісність, наприклад, у ESS Solo-1 по SB-Link абсолютно ідентична сумісності ISA ESS Audiodrive, це вже давно перевірено на купі доісторичних досовських ігор.
Материнки з DDMA у мене є, так само, як і з ISA і SB-Link.
Тут справа у самому факті.
Ну так, я грався з Ямахою, Креативом і ще трохи Вортексом. ESS типа вважається найсуміснішою, десь лежить, але самі картки не надихали, може таки варто спробувати.

У Філа написано що "almost as good as an ISA based ESS Sound Card" https://www.philscomputerlab.com/ess-es ... olo-1.html almost це таки не абсолютно
Але все-таки залежить від чіпсету, на вогонсах є стара тема, де все зібрано https://www.vogons.org/viewtopic.php?t=24769
В деяких все одно танці з бубном https://www.vogons.org/viewtopic.php?t=106318
radical
Member

acidburn
Дякую, я більш-менш в курсі цього всього.
Solo1 у мене працювала в режимі PCPCI на ICH2. Патчений ESSOLO.INI для запуску звукової у цьому режимі я взяв якраз з Вогонсів, з подачі користувача Kamerat ще хтозна-коли, але дивлюся, там вже вони знову пішли по другому колу і почали все спочатку.
Zakarul
Member

Чета тихо все. Вродь много чего интересного было на олх. Делитесь новинками, фотки интересные :)
9800 pro было 2 штуки. Кто-то себе забрал или барыги унесли на ebay?
Парочка geforce 3 ti 200, пара плашек памяти ddr 400 corsair 1gb.
Давайте, колитесь, кто унёс добро?
я только geforce 7900gtx парочку успел купить барыгам на зло :laugh: :lol:
spoglyadach
Member

Нічого з перліченого не бачив на лоху, правда я став рідше заходити, тільки 7900 GTX бачив одну з повністю вгашеними гвинтами а нам таке не дуже цікаво особливо за 500 гривень без жодних тестів але ТОЧНО РОБОЧА :up:
Там мабуть тепер щоб щось цікаве вичепити треба весь день сидіти, моніторити щогодини нові оголошення

Мені тільки отаке трапляється
спойлер
https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/ramp ... bserved_ad
enterprise2k3
Member

Нажаль geforce 3 ti 200 бачив тільки одну
спойлер
Долоньки потіли у бідолашного по повній програмі, поки його в космос запускали пропозиціями :lol: . До сих пір мріє за 4000+ коміссію ОЛХ продати, при цьому чудово вміє розповідати казки

https://www.olx.ua/uk/903446761/
spoglyadach
Member

Ой, а що там було? Бо схоже вмовили малєнького продати за 3999 і вже недоступно. Сміхуйочькі на олх це святе, тілько заради цього мабуть і заходжу бо все інше крінж якийсь

Відправлено через 11 хвилин 26 секунд:
Купував таку навесні за 800 робочу, що з цими маркетологами з прийомки не так, в них там що голову від ібею скружило?
спойлер
https://skylots.org/6596599350/
Бумик
Member

Нi в кого нема купити харда на 200 - 600 мБ?
Потрiбен для конфiга на 486 .
AlexKuzovkov
Member

Бумик: 27.10.2025 06:43 Нi в кого нема купити харда на 200 - 600 мБ?
Потрiбен для конфiга на 486 .
А там САТА чи IDE? SATA десь валяється на 250 наче. Тре глянути
Бумик
Member

AlexKuzovkov
Потрібен диск на 200-600 мегабайт,а сата йшли вже з 80 Гігабайт та вище.
Васильович
Member

AlexKuzovkov: 27.10.2025 09:27А там САТА чи IDE?
Сподіваюся, це був жарт :)

Хоча, після цього топіку я вже не дуже впевнений в аудиторії нашого форуму)
ApostolCV
Member

Бумик, щось подібне десь лежить , але із-за ситуації в країні колекція з іншої сторони Дніпра)
Не думала про який compact flash?
Бумик
Member

ApostolCV
Ніколи не стикався з компакт флеш.На дошці тільки ISA роз'єми,тобто навіть хард підключається через плату I/O,встановлену в цей самий ISA слот. .Як підключати компакт та чи буде він робити таким чином,я не знаю.
AlexKuzovkov
Member

Васильович: 27.10.2025 11:18
AlexKuzovkov: 27.10.2025 09:27А там САТА чи IDE?
Сподіваюся, це був жарт :)

Хоча, після цього топіку я вже не дуже впевнений в аудиторії нашого форуму)
То я тормоз зранку :)
Бумик
Member

Та при цьому хотілось би зберегти автентичність конфігу.Оце компакт флеш на кшталт того,як зараз *впихують* якийсь МР3 модуль у радянську аудіотехнику.
Anifix
Junior

Бумик: 27.10.2025 06:43 Нi в кого нема купити харда на 200 - 600 мБ? Потрiбен для конфiга на 486 .
а який бюджет? Щось таке було но треба далеко лізти. Та щей стенд зібрати на перевірку. Вам же треба робочий? :)
точно були приблизно 1-2-3 гб но це вже на socket 7 а менше 1 ГБ треба дивитися
з того що в достпупі бачу лише декілка seagate st-225 та аналоги в невідомому стані. Думав викласти але вони і так є на ОЛХ.
А також може обчество підскаже.
Когось цікавлять заводскі печатні плати для радянских компьютерів типа ИСКРА 1030 чищ щось схоже?
може кого цікавить справжній хардкор по збірки персонального компьютера початку 80 років
Бумик
Member

Anifix
Ціна залежатиме від бажань продавця Деякі продають по демократичній ціні,а деякі хочуть 100500.Тут не вгадати.Але де там на ОЛХ диски на мегабайти продають?Я шукав раніше,робиш запрос у пошуку 200 Мб,воно показує 200 ГБ.Додаєш *рарітет*,то для багатьох продавців і диск 160-500 ГБ рарітет,вони так і пишуть.
Anifix
Junior

за олх я казав про seagate st-225 їх там багато ціна від 500 грн. Но це ж MFM диски. А Вам потрібен IDE.
Ответить