Зафіксовано новий випадок вигоряння роз’єму живлення на MSI GeForce RTX 5090

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

Voozy: 20.10.2025 16:17Survivorship bias
"Моя не сгорела - значит вы все врете!"
Тут скоріше - availability bias.
Для прикладу:
Після кількох новин про авіакатастрофи люди бояться літати, хоча ризик мінімальний.

Коли ЗМІ активно висвітлюють кілька злочинів, створюється враження «сплеску злочинності».

Деякі думають, що лотереї часто виграють, бо про переможців багато говорять, а про мільйони програвших - ні.

Через те, що кожен випадок із 12VHPWR висвітлюється, створюється враження, що вони усі горять.
Voozy
Member

leif: 20.10.2025 16:20
Voozy: 20.10.2025 16:17"Моя не сгорела - значит вы все врете!"
я не заперечую того факту що якісь юзери стикаються з проблемою. питання полягає в тому як часто і що їх викликає. згідно опитуванню, яке тут нещодавно наводили, 96% власників карт з 12вхпвр ніколи не мали з ним ніяких проблем, так що ваше Survivorship bias тут скоріше в інший бік працює :lol:
современные коннекторы вообще должны быть idiot-proof: не втыкнул полностью - не включается видяха. НО и полностью воткнув - горят, как оказывется.
тут некоторые умники умудряютя оправдывать Нвидия аргументами, мол "зачем вы пользовались разветвителем, который шёл в комплекте карты?"
но это все касается практически экскюзивно 5090.

большинство 12вхпвр карт - не 5090.
leif
Member

Voozy: 20.10.2025 16:37современные коннекторы вообще должны быть idiot-proof: не втыкнул полностью - не включается видяха.
тут залишається тільки листа хуангу писати з побажаннями, може спрацює :-P
Voozy: 20.10.2025 16:37 НО и полностью воткнув горят, как оказывется.
страшно, очєнь страшно
Voozy: 20.10.2025 16:37но это все касается практически экскюзивно 5090.
тому її купувати не треба, ви такий висновок зробили? ну добре, вам не треба -- не купуйте, інші юзери якось за себе вирішать, я думаю: йти на цей ризик чи не йти, грати в рулетку чи не грати, випробовувати долю, чи не варто... ну, ви зрозуміли :yes:
Enjthesilence
Member

Voozy: 20.10.2025 16:38
leif: 20.10.2025 16:20
я не заперечую того факту що якісь юзери стикаються з проблемою. питання полягає в тому як часто і що їх викликає. згідно опитуванню, яке тут нещодавно наводили, 96% власників карт з 12вхпвр ніколи не мали з ним ніяких проблем, так що ваше Survivorship bias тут скоріше в інший бік працює :lol:
современные коннекторы вообще должны быть idiot-proof: не втыкнул полностью - не включается видяха. НО и полностью воткнув - горят, как оказывется.
тут некоторые умники умудряютя оправдывать Нвидия аргументами, мол "зачем вы пользовались разветвителем, который шёл в комплекте карты?"
но это все касается практически экскюзивно 5090.

большинство 12вхпвр карт - не 5090.
знову хуанг, а до чого тут нвідія, якщо коннектор розробила PCI-SIG і використовується він навіть у радеонівських картах?
Dragobes
Member

Ararat: 20.10.2025 10:08 Юлия Якубеня уронила отварную сосиску.
Вот перейдет на витамины Компливит и все у нее будет получаться :laugh:
Геральт
Member

Uneven Resistance and Lack of Headroom: Why 12V-2x6s Fail
The power connector specification leaves practically no safety margin on individual contacts of the connector. Under normal cable operation (up to 600W load, as permitted by its specification), they have only a 14% safety margin left. This means that practically any issue causing an increase in current on one of the wires will lead to overloading that wire and exceeding the specification.
Voozy
Member

del
Последний раз редактировалось Voozy 20.10.2025 17:09, всего редактировалось 2 раза.
erkins007
Member

VovaII: 20.10.2025 10:09 Коротко кажучи: не купуйте 5090, і спіть спокійно.
Ну или нужно иметь хоть каплю мозгов и покупая 5090 не пихать ее через переходник в старый БП. Ещё ни одного случая с нормальными БП не было
Також варто зазначити, що повідомлення про проблеми з відеокартами MSI GeForce RTX 5090 виникали під час під’єднання саме через перехідник живлення, а не під час прямого під’єднання до БЖ стандарту ATX 3.1.
Отправлено спустя 2 минуты 58 секунд:
kairo: 20.10.2025 14:08 Дивно, що горять в першу чергу адаптери.
Ничего странного. Почитайте спецификации 3.1 стандарта. Там выгореть разъёму почти невозможно.
Voozy
Member

erkins007: 20.10.2025 17:08
VovaII: 20.10.2025 10:09 Коротко кажучи: не купуйте 5090, і спіть спокійно.
Ну или нужно иметь хоть каплю мозгов и покупая 5090 не пихать ее через переходник в старый БП. Ещё ни одного случая с нормальными БП не было
Також варто зазначити, що повідомлення про проблеми з відеокартами MSI GeForce RTX 5090 виникали під час під’єднання саме через перехідник живлення, а не під час прямого під’єднання до БЖ стандарту ATX 3.1.
Бред. По-хорошему: максимум, что должно случиться - shutdown системы. Но никак не расплавленные коннекторы. Хуанг даже не знает, насколько ему повезло - типы купили 5090 и (бесплатно) защищиают его халтуру на просторах интернета.
leif
Member

а чому це не залишаються показники моніторингу афтербьорнеру/rtss на скріні, хоча відповідний чекбокс в налаштуваннях АБ клацнуто і все раніше залишалось. хммм :puzzle: :puzzle:

перша ознака, що ось-ось згорить? :laugh:

але, якщо серйозно, хтось стикався? як пофіксив?
erkins007
Member

Voozy: 20.10.2025 17:15Бред. По-хорошему: максимум, что должно случиться - shutdown системы. Но никак не расплавленные коннекторы.
За шатдаун в случае опасности отвечает БП, при чем тут Хуанг и карта?
leif
Member

ШОК, СРОЧНО!!! БЕЗ СМС БЕЗ РЄГІСТРАЦИІ!!!! 5090 в трусіках переживає знущання юзера споживаючи через триклятий неправильний роз'єм 12вхпвр стабільно 600вт в ов2 і це навіть не в матчі а просто на практіс ренж
спойлер
Изображение
БЖ старий, кабель third party, просто треш :insane:

Відправлено через 5 хвилин 39 секунд:
там якщо що графік є, тому збільшуйте, хто не вірить

не дуже добре його видно на такому тлі, соррі, але розгледіти можна
Voozy
Member

erkins007: 20.10.2025 17:23
Voozy: 20.10.2025 17:15Бред. По-хорошему: максимум, что должно случиться - shutdown системы. Но никак не расплавленные коннекторы.
За шатдаун в случае опасности отвечает БП, при чем тут Хуанг и карта?
Ты написал "Cтарый БП". Я воспринял это как недостаточно мощный БП. Карте не хватает ватт - shutdown.
Так как в коробки 5090 кладут 4x8pin>12VHPWR - ВООБЩЕ не должно иметь значения насколько старый у тебя БП. Коннекторы гореть не должны!
Ektalion
Member

leif: 20.10.2025 10:15 Так, ну я обіцяв, тому продовжую тримати в курсі: моя 5090 все ще без всяких проблем крутить іграшки майже кожен день. Практично весь час налаштування виставлені так, щоб карта вижирала ПЛ, тобто 600вт, а інколи по моніторингу буває і більше

До зустрічі під новими новинами про згорівші роз'єми :write:
Як ти спокійно пишеш про 600 і більше ват споживання. Браво маркетологам :up:

Далі що? 1квт - this is fine?

У мене кондиціонер меньше споживає.
erkins007
Member

Voozy: 20.10.2025 17:36Ты написал "Cтарый БП". Я воспринял это как недостаточно мощный БП. Карте не хватает ватт - shutdown.
Нет, это именно что старый БП, АТХ 2 стандарта.
Voozy: 20.10.2025 17:36Так как в коробки 5090 кладут 4x8pin>12VHPWR - ВООБЩЕ не должно иметь значения насколько старый у тебя БП. Коннекторы гореть не должны!
А в комплекте к процам раньше шли небольшие куллерки, тоже они на них не должны греться?
Должны быть свои мозги и если покупаешь карту за 3к$, то экономить 200$ на новый БП просто глупо
Аціо
Member

erkins007: 20.10.2025 17:11
Ничего странного. Почитайте спецификации 3.1 стандарта. Там выгореть разъёму почти невозможно.
З новини - під’єднання до БЖ стандарту ATX 3.1...
Ві всіо врійоті!11!!
Voozy
Member

erkins007: 20.10.2025 17:47 А в комплекте к процам раньше шли небольшие куллерки, тоже они на них не должны греться?
не должны гореть, как 12хвпрф - это точно) :laugh:
Последний раз редактировалось Voozy 20.10.2025 17:52, всего редактировалось 1 раз.
kairo
Member

Ektalion: 20.10.2025 17:47Далі що? 1квт - this is fine?

У мене кондиціонер меньше споживає.
Чайнік 2Квт споживає))

Скільки у вас споживає кондиціонер влітку?
leif
Member

Ektalion
А шо я маю писати? :laugh:

Типу "ууу, хуанг, скотиняка, а ну бігом зменшив мені споживання флагманськоі ігрової карти до 150вт!!!111! І ціну постав баксів 500, не більше. А то я приїду в Санта-клару і піду на штурм (с)!!"

Так нормально? Думаєш, допоможе? :lol:
Аціо
Member

erkins007
І ні не заспокою вас, на жаль же але сама Мясай каже випадки є і їх багато, і з ATX 3.1.
Просто виправдовуються, що перехідники не ті, руки не ті, люди не такі, роз'ємі не Ельфи робили, контакти не з рогу єдинорогів, струм не той, вуйко Микола електрик не так розводку в хаті зробив, не в той день Венера зайшла за Плутон, не та фаза місяця у проєкції Андромеди!
Ответить