Новости
Последние статьи и обзоры
Зафіксовано новий випадок вигоряння роз’єму живлення на MSI GeForce RTX 5090
-
leif
Member
kairo
Дивіться навантаження по ПЛ, а не по відсотках. У абсолютній більшості випадків карта може працювати на 600вт при викручених налаштуваннях графонія. Інша справа якщо вам воно не цікаво) тоді ок, грайте як вам комфортно
Дивіться навантаження по ПЛ, а не по відсотках. У абсолютній більшості випадків карта може працювати на 600вт при викручених налаштуваннях графонія. Інша справа якщо вам воно не цікаво) тоді ок, грайте як вам комфортно
-
kairo
Member
Дивно, що горять в першу чергу адаптери.
-
xIIImaL
Member
MessiaH: ↑ 20.10.2025 12:00 андервольт режет выхлоп даже при том, что частоты чипа могут быть выше. Чипу чтобы выдать свой потолок производительности нужно питание, а андервольтом фактически садится карта на голодный паёк, но при этом с неё много требуется. Особо опасно когда делается андервольт, но карта в какой-то игре продолжает жрать свой паверлимит
Тебе не надоело еще этот бред нести в каждой теме ?
-
kairo
Member
leif: ↑ 20.10.2025 14:07Дивіться навантаження по ПЛ, а не по відсотках.
- спойлер
-
leif
Member
kairo
Навіщо мені цей скрін? Я і текстом зрозумів що ви хотіли сказати. яка це гра? Давайте спробую продемонструвати що я маю на увазі, або ж вона підпадає під ті виключення в яких рушій обмежує стелі жопу через якісь свої особливості
Ахаха
*Жору
Дякую автокорект посміявся
Навіщо мені цей скрін? Я і текстом зрозумів що ви хотіли сказати. яка це гра? Давайте спробую продемонструвати що я маю на увазі, або ж вона підпадає під ті виключення в яких рушій обмежує стелі жопу через якісь свої особливості
Ахаха
*Жору
Дякую автокорект посміявся
-
oversteve
Member
та в цілому не дивно, там всередині пайка а не обжим, його неакуратно погнути і вже буде пічалькаkairo: ↑ 20.10.2025 14:08 Дивно, що горять в першу чергу адаптери.
-
kairo
Member
Спробуйте в себе, якщо є. Total War: Warhammer III - Campaign Benchmark.leif: ↑ 20.10.2025 14:17Давайте спробую продемонструвати що я маю на увазі, або ж вона підпадає під ті виключення в яких рушій обмежує стелі жопу через якісь свої особливості
- спойлер
While on previous generations, NVIDIA's power limit was set so that the cards would almost always run in their power limit, this has changed now and the power limit is quite a bit above typical power draw. This means there's additional headroom to light up additional areas of the chip. In the chart below I've tested running Cyberpunk with RT and DLSS on.
- спойлер

-
leif
Member
а є ресолюшон скейлінг? пробували його крутити? у мене такої іграшки немає, але зараз подивлюсь, що там на торентах) бо оце купувати повертати це не діло, а грати ще і в це я не маю часу простоkairo: ↑ 20.10.2025 14:29Спробуйте в себе, якщо є.
Відправлено через 53 секунди:
ну і навіщо грати без РТ в кіберпанк?kairo: ↑ 20.10.2025 14:29Techpowerup
While on previous generations, NVIDIA's power limit was set so that the cards would almost always run in their power limit, this has changed now and the power limit is quite a bit above typical power draw. This means there's additional headroom to light up additional areas of the chip. In the chart below I've tested running Cyberpunk with RT and DLSS on.
скинути скрін як у мене ОВ кушає 600вт? я скину
Відправлено через 2 хвилини 36 секунд:
тільки помітив, що це бенч. а в самій грі аналогічно?kairo: ↑ 20.10.2025 14:29Campaign Benchmark.
-
Enjthesilence
Member
андервольтять карту, щоб сильно скинути споживання і температури майже без втрати продуктивності і це робиться як на 5060 так і на 5090 і на червоних картах аналогічна історія. з заводу в картах прям добрячий запас йде для цього, все це робилось задовго до 12шпврOstin: ↑ 20.10.2025 13:26 Люди відвалили кілька тисяч за картку і на повному серйозі андервольтять її, щоб не згоріла.![]()
Прогрес![]()
Последний раз редактировалось Enjthesilence 20.10.2025 14:55, всего редактировалось 2 раза.
-
unique-neon
Member
Яй,
+leif: ↑ 20.10.2025 10:15моя 5090
leif: ↑ 20.10.2025 14:38але зараз подивлюсь, що там на торентах
Последний раз редактировалось unique-neon 20.10.2025 14:57, всего редактировалось 1 раз.
-
MqM
Member
Вічний генератор новин:) Це вже як дтп з авто тоеба про кожен аиппдок написатм 
-
Enjthesilence
Member
я розумію, що вона гарніша. якщо це "легка" гра, звичайно можна накрутити, але сучасні ігри навіть в длаа навантажують сильно мою карту, куди там крутити ще? я можу звичайно накинути длдср у кб77, що якби і є "резолюшен скейлінгом", але навіщо? щоб грати у 20 фпс?leif: ↑ 20.10.2025 14:03Ну як навіщо. картинка гарніше! Ти ніколи не грався резолюшон скейлінгом? Спробуй, рекомендуюEnjthesilence: ↑ 20.10.2025 12:28
зрозуміло, але навіщо? ну якщо в сучасних іграх дозволяє запас продуктивності, ок, хоча DLAA більш ніж достатньо вже навантажує сьогодні гпу, особливо якщо мова про 4к. ти це робиш з принципу: "я заплатив за 600вт гпу, значить має працювати на всі 600?" чи що?)) без негативу![]()
-
leif
Member
тобто крутити вже нічого, бо не дозволяє фпвс, а карта не споживає в районі ПЛ?Enjthesilence: ↑ 20.10.2025 14:59але сучасні ігри навіть в длаа навантажують сильно мою карту, куди там крутити ще?
Відправлено через 1 хвилину 1 секунду:
ну я ж написав чому. взагалі то я купую ігри в які граю. а тут прогнати тест пропонуєте мені морочитись з покупкою поверненням? дякую, моя совість буде спати спокійно, якщо я для одного тесту скачаю гру з торенту. ви робіть як знаєте
-
kairo
Member
Так це ж технічний форум, а не клуб домогосподарок. Андервольтять, щоб менше грілась/шуміла при тій самій продуктивності.Ostin: ↑ 20.10.2025 13:26 Люди відвалили кілька тисяч за картку і на повному серйозі андервольтять її, щоб не згоріла.![]()
Прогрес![]()
-
Enjthesilence
Member
так, я про це і кажу. 99% навантаження на гпу і споживання умовні 280вт при максимальних налаштуваннях, якщо крутити 3д скелінг споживання буде рости але сильно непропорційно втраті продуктивності. Є ігри де 350 жере, але в більшості випадків до 300 і там не те щоб запас продуктивності залишався ще на більший резолюшенleif: ↑ 20.10.2025 15:10тобто крутити вже нічого, бо не дозволяє фпвс, а карта не споживає в районі ПЛ?Enjthesilence: ↑ 20.10.2025 14:59але сучасні ігри навіть в длаа навантажують сильно мою карту, куди там крутити ще?
-
leif
Member
якщо така можливість є. подивіться огляди 5090, я не бачив взагалі щоб у когось вийшло саме по формулі однакова продуктивність -- менше споживання. більша чи менша, але втрата продуктивності була завжди ну і розігнати до тих частот вже не вийде вручну. а розгін в АБ +255/+3000мгц таки теж можна помітити у випадку 5090kairo: ↑ 20.10.2025 15:18Андервольтять, щоб менше грілась/шуміла при тій самій продуктивності.
Відправлено через 2 хвилини 9 секунд:
ага, зрозуміло, ну це вже залежить від іграшки і налаштувань. якщо фпсів вже і так немає, тоді звісно нічого я не докручую. я докручую налаштування до максимального ПЛ (щоб не простоювалоEnjthesilence: ↑ 20.10.2025 15:26якщо крутити 3д скелінг споживання буде рости але сильно непропорційно втраті продуктивності.
-
Oxygen2002
Junior
І знову підгоріло по GND.
Питання не в тому яке навантаження в той час, саме споживання, а питання чому в когось вигорання є , а в когось немає ? МБ може просто хтось не знає , що в нього є проблема ? Як вигин кабелю впливає ? Знову в статті пишуть про що вигину не було, а мов розподілення навантаження погане. А як може бути добре розподілення навантаження якщо я раніше піддав сумніву то, що там 400 ватт не пахне взагалі. Коли в зелений був 6 чи 8 пін роз'єм живлення то щось про вигини кабелів я не чув ))) та і відяхи яки споживали 300 Ватт мали 16 контактів - 2х8 пін.
Питання не в тому яке навантаження в той час, саме споживання, а питання чому в когось вигорання є , а в когось немає ? МБ може просто хтось не знає , що в нього є проблема ? Як вигин кабелю впливає ? Знову в статті пишуть про що вигину не було, а мов розподілення навантаження погане. А як може бути добре розподілення навантаження якщо я раніше піддав сумніву то, що там 400 ватт не пахне взагалі. Коли в зелений був 6 чи 8 пін роз'єм живлення то щось про вигини кабелів я не чув ))) та і відяхи яки споживали 300 Ватт мали 16 контактів - 2х8 пін.
-
leif
Member
а яку гру ви маєте тут на увазі? напишіть теж плз пару прикладів, я спробую потестувати, бо я не дуже активно граю саме по кількості іграшок і можу і чого пропустити в таких аспектах, а потім на впевненому заряджати, що 600вт можна вижати будь-деEnjthesilence: ↑ 20.10.2025 15:2699% навантаження на гпу і споживання умовні 280вт при максимальних налаштуваннях, якщо крутити 3д скелінг споживання буде рости але сильно непропорційно втраті продуктивності.
-
Voozy
Member
Survivorship biasleif: ↑ 20.10.2025 10:15 Так, ну я обіцяв, тому продовжую тримати в курсі: моя 5090 все ще без всяких проблем крутить іграшки майже кожен день. Практично весь час налаштування виставлені так, щоб карта вижирала ПЛ, тобто 600вт, а інколи по моніторингу буває і більше
До зустрічі під новими новинами про згорівші роз'єми![]()
"Моя не сгорела - значит вы все врете!"
-
leif
Member
я не заперечую того факту що якісь юзери стикаються з проблемою. питання полягає в тому як часто і що їх викликає. згідно опитуванню, яке тут нещодавно наводили, 96% власників карт з 12вхпвр ніколи не мали з ним ніяких проблем, так що ваше Survivorship bias тут скоріше в інший бік працюєVoozy: ↑ 20.10.2025 16:17"Моя не сгорела - значит вы все врете!"