MessiaH: ↑ 20.10.2025 12:00Не сделаешь, андервольт режет выхлоп даже при том, что частоты чипа могут быть выше. Чипу чтобы выдать свой потолок производительности нужно питание, а андервольтом фактически садится карта на голодный паёк, но при этом с неё много требуется. Особо опасно когда делается андервольт, но карта в какой-то игре продолжает жрать свой паверлимитoversteve: ↑ 20.10.2025 11:29але зміст, якщо скажемо вона те саме зможе вигрібати при меншій напрузі і меншому споживанні?
Новости
Последние статьи и обзоры
Зафіксовано новий випадок вигоряння роз’єму живлення на MSI GeForce RTX 5090
-
Yaroslav308
Member
-
leif
Member
у мене 3080ті з 2021р по 2025й так робила вижираючи 440вт в андервольні до 0.937в і нічого, в здравіі відправилась другому власнику. мабуть, пощастило і тутMessiaH: ↑ 20.10.2025 12:00Особо опасно когда делается андервольт, но карта в какой-то игре продолжает жрать свой паверлимит
-
Enjthesilence
Member
це вже питання до оптимізації в конкретних іграх. якщо в мене при 99% 250вт - мені що навалювати длдср щоб нагрузити карту більше, якщо вона й так на максимальних налаштуваннях графіки працює? я би навіть сказав, що у 80% ігор карта недовантажена по споживанню і нічого з цим не поробиш.leif: ↑ 20.10.2025 10:5599% це ще не означає, що все що можна завантажено, я дивлюсь завантаження карти саме по ПЛ. якщо налаштуваннями самої гри, звісно, її можна довантажити. в більшості випадків можна. ось наприклад зараз граю в рдр2, не проходив в свій час, теж треба трохи покрутити налаштування і 600 стабільно кушаєEnjthesilence: ↑ 20.10.2025 10:48ні не має. в одних іграх при 99% моя карта споживає 250вт в інших під 350вт
а взагалі, андервольт - наше все. я краще скину 100вт за 5% продуктивності.
-
leif
Member
я в основному кручу резолюшен скейлінг в першу чергу. наприклад в ОВ у мене резолюшон скейлінг 200%Enjthesilence: ↑ 20.10.2025 12:18мені що навалювати длдср щоб нагрузити карту більше
Відправлено через 1 хвилину 39 секунд:
на 5090 трохи не так виходить, якщо порівнювати розігнану карту + авто вольтажем з андервольтом, то втрачається побільше. навіщо, якщо кулер спокійно вивозить навіть максимальний ПЛ?Enjthesilence: ↑ 20.10.2025 12:18100вт за 5% продуктивності.
-
Enjthesilence
Member
зрозуміло, але навіщо? ну якщо в сучасних іграх дозволяє запас продуктивності, ок, хоча DLAA більш ніж достатньо вже навантажує сьогодні гпу, особливо якщо мова про 4к. ти це робиш з принципу: "я заплатив за 600вт гпу, значить має працювати на всі 600?" чи що?)) без негативуleif: ↑ 20.10.2025 12:25я в основному кручу резолюшен скейлінг в першу чергуEnjthesilence: ↑ 20.10.2025 12:18мені що навалювати длдср щоб нагрузити карту більше
-
hohlid19
Member
А может лучше все таки использовать 4х8 пин? 
-
Sanьka
Member
Купити карту за 120к і грати з бубном щоб вона не прогоріла, бо по дефолту вона любить прогорати.
Браво!!!
Браво!!!
-
Dr_Earnhardt
Member
"Горить, палає, пластиком воняє". Це схоже на сучасну загадку
-
oversteve
Member
само по собі зниження напруги продуктивність не ріже, при умові, що ядру вистачає тієї напруги, "голодный паёк" це скорше комбо із обрізання ПЛ і андервольту, якщо ядро на якійсь максимальній частоті може їхати з напругою меншою за стокову, то споживання впаде, а продуктивність ніMessiaH: ↑ 20.10.2025 12:00Не сделаешь, андервольт режет выхлоп даже при том, что частоты чипа могут быть выше. Чипу чтобы выдать свой потолок производительности нужно питание, а андервольтом фактически садится карта на голодный паёк, но при этом с неё много требуется. Особо опасно когда делается андервольт, но карта в какой-то игре продолжает жрать свой паверлимитoversteve: ↑ 20.10.2025 11:29але зміст, якщо скажемо вона те саме зможе вигрібати при меншій напрузі і меншому споживанні?
-
Inqizitor2022
Member
Я бы не клал в комплект переходники и везде бы писал на коробках с 5090, что совместима только с титанум и платинум БП стандарта АТХ 3.1 от 1200Вт от Сисоник, Асус и ещё несколько нелевых вендоров, а все случаи работы через переходник признал негарантийными.
Ну и на всех новых картах паял бы по 2 разъёма 16 пин.
Ну и на всех новых картах паял бы по 2 разъёма 16 пин.
-
Аціо
Member
Ну що, врятував вас отой 3.1?
Ото так, останній форт оборони цих корчів рухнув.
Inqizitor2022
А ще концтабори для них, розстріляти та на органи порізати! - Зазначати на коробці.
Людям би сподобалось, напевно.
Ото так, останній форт оборони цих корчів рухнув.
Inqizitor2022
А ще концтабори для них, розстріляти та на органи порізати! - Зазначати на коробці.
Людям би сподобалось, напевно.
-
Геральт
Member
А от такого пояснення ще мабуть ніхто не чув
широка карта, вузький корпус - то напевно куртка винуватий, що таке комбо![]()
-
Аціо
Member
Ви що жартуєте? Ви ще запропонуйте лікувати головний біль ібупрофеном чи цитрамоном!?
- Лікар сказав відрубати та у морг - значить відрубати та у морг!
-
Ostin
Member
Люди відвалили кілька тисяч за картку і на повному серйозі андервольтять її, щоб не згоріла.
Прогрес
Прогрес
-
VovaII
Member
Ostin
Куртка «зажрався». От і «маються».
Куртка «зажрався». От і «маються».
-
kairo
Member
По дефолту на ГПУ подається напруга із запасом, адже усі кристали різні (silicon lottery). Далі користувач може сам вручну знайти напругу, на якій карта буде стабільно працювати без втрати продуктивності. Менша напруга, менший нагрів - можна зробити невеликий ОС.MessiaH: ↑ 20.10.2025 12:00Чипу чтобы выдать свой потолок производительности нужно питание, а андервольтом фактически садится карта на голодный паёк, но при этом с неё много требуется. Особо опасно когда делается андервольт, но карта в какой-то игре продолжает жрать свой паверлимит
Последний раз редактировалось kairo 20.10.2025 14:01, всего редактировалось 1 раз.
-
leif
Member
> Я навпаки пишу, що відмовився від андервольту в цьому поколінні і карта працює на стоковому алго регулювання напруги лише з розгоном частоти ГПУ і пам'ятіOstin: ↑ 20.10.2025 13:26 Люди відвалили кілька тисяч за картку і на повному серйозі андервольтять її, щоб не згоріла.![]()
Прогрес![]()
> Андервольтять щоб не згоріла
Хто?)
-
oversteve
Member
це взагалі-то було про минулу тему, де жіночка 2х 5090 спалилаГеральт: ↑ 20.10.2025 13:15 А от такого пояснення ще мабуть ніхто не чув
широка карта, вузький корпус - то напевно куртка винуватий, що таке комбо![]()
-
leif
Member
Ну як навіщо. картинка гарніше! Ти ніколи не грався резолюшон скейлінгом? Спробуй, рекомендуюEnjthesilence: ↑ 20.10.2025 12:28зрозуміло, але навіщо? ну якщо в сучасних іграх дозволяє запас продуктивності, ок, хоча DLAA більш ніж достатньо вже навантажує сьогодні гпу, особливо якщо мова про 4к. ти це робиш з принципу: "я заплатив за 600вт гпу, значить має працювати на всі 600?" чи що?)) без негативу
-
kairo
Member
Залежить від типу навантаження. Є ігри, де споживання впирається в PL, є де ГПУ повністю завантажений, а 4090 споживає 250-350 Вт.leif: ↑ 20.10.2025 10:39не догружаєте. чому б карта не жерла 600вт, якщо саме це її ліміт і вона має впиратись виключно в нього