В мене є і віртуалки, але мені часто систему треба нативно вантажити, бо деякі драйвери на віртуалках не працюють.tablestikus: ↑ 16.10.2025 09:33Останнє що пам'ятаю це 11 чи 12 дебіан в реліз викатили по мережі пакети з багом бондінгу що щоб правильно працював треба було робити неправильний кривий конфіг робити, я таки знайшов листування разрабів які - ну так є хрінь - як треба ось так ламайте конфіг - потім поправимо)OldGoodGames: ↑ 16.10.2025 01:46Дякую. Дивно, Дебіан вважається стабільним дістром навіть Сід, Стейбл дуже ретельно усе тестує і тільки потім випускає, через це пакети застаріли але стабільні. А про які саме пакети мова у Вас?
- tablestikus
Федора, так, пропонує рівень якості корпоративного продашену особливо якщо нове залізо але теж не завжди усе гладко.
а щодо стабільності - це повторюся - суб'єктивна думка
Відправлено через 1 хвилину 24 секунди:Це травма молодості - в слаці можна було зробити все, але це все робилося з плясками з бубном, тому оце якось - тепла пам'ять без бажання знову торкатися.OldGoodGames: ↑ 16.10.2025 01:46
О! Цікаво, а чому? Слака така трушна чому не бажаєте повертатись на неї?
Відправлено через 5 хвилин 24 секунди:До речі а що заважа поставити одну систему як основну і всі інші в ній зробити через віртуалізацію? У мене он стабільно крутиться 5-6 віртуалок з різними ОС якщо треба щось на конкретній перевірити чи зробити.OldGoodGames: ↑ 16.10.2025 03:21 Mozdev
Усе так, але людина має бути "на ти" з grub, аби хоча б знати як його оновити\інсталювати і головне куди, бо для цього потрібна вже підготовка, бо Вам або мені це мабуть не складно але людині після Віндовс для цього треба "підготувати мізки" але ж це вже не така проста задача щоб зрозуміти "що таке блочний пристрій" або "де тут мій диск Ц?" або "монтування"![]()
PS відкрийте таємницю, як у Вас підключені стільки дисків?
Ось це правда, і з цього треба починати, бо не всі здатні у Магію 80 рівня з початку![]()
Так, заздалегідь згоден що не все через віртуалізацію буде працювати, але тут треба розуміти контекст що людині треба від тримання пачки різних ОС.
Так є IOMMU та можна прокинути наприклад відеокарту у віртуалку, але працює все це не дуже гарно та стабільно, до того ж деякий старий софт та драйвери, а іноді і новий дуже глючно працює з цим, і така ж хрінь на інтелах.