Технологія FSR 4 протестована на старих відеокартах AMD Radeon. Якість зображення краща, ніж у FSR 3.1

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

artko: 14.10.2025 07:42особливо коли найпопулярніша плата має 4.84%, похибка +-3% це добре, так? ми не про социальну статистику, а про технічну.
Для того, щоб зробити статистику 170 млн аккаунтів Стім із похибкою в 0.1% достатньо опитати менше мільйона користувачів. Опитувати усіх 170 млн кожен місяць, це дурна робота і лишнє навантаження на сервери.

Відправлено через 4 хвилини 15 секунд:
artko: 14.10.2025 07:42мова була виключно про стан у формальних поточних пропозиціях магазинів та (теоретично) відсоток користувачів, яки можуть купити амд. до чого тут ринок взагалі?
Ви ж розумієте, що це аналіз рівня - одна бабка сказала))

Відправлено через 4 хвилини 34 секунди:
Геральт: 14.10.2025 10:24Переживають, що і тут АМД обійде
Судячи із статистики, вже на коло обходить))
artko
Member

kairo: 14.10.2025 10:51Опитувати усіх 170 млн кожен місяць, це дурна робота і лишнє навантаження на сервери.
автоматичне відправлення статистики коли змінюється залізяка - невелика проблема, і це не кожен зі 170млн міняє щомісяця. навантаження на сервери - ви про що? на обсягах статистики стіма, враховуючи що достатньо тільки зміни відправляти - не потрібені і сервери могутні. Навіть якщо усі 170млн користувачів (відкіля цифра, доречі?) будуть відсилати інформацію, то це узагальнено меньш ніж 100 запитів на секунду(з розрахунку на кожен місяць. колись тестував невеличкий сервер - він зміг обробити біля 1млн запитів на секунду, з передаванням інформації post запитом). активних ще меньш. тих, де були зміни у конфігу - ще меньше. в масштабах інфраструктури стіма - це нуль.

Відправлено через 39 секунд:
kairo: 14.10.2025 11:00Ви ж розумієте, що це аналіз рівня - одна бабка сказала))
так :) але ще рік тому радили виключно нвідію.
taras_cs
Member

Lekrs: 14.10.2025 08:06 До длсс вже доросли, чи так і пасуть задніх?
Изображение

Давайте я погуглю за вас:
спойлер
Изображение
kairo
Member

artko: 14.10.2025 11:06автоматичне відправлення статистики коли змінюється залізяка - невелика проблема, і це не кожен зі 170млн міняє щомісяця.
Стім перед отриманням даних питає користувача. Тобто, кожен місяць треба задовбувати людей цим вікном, що логічно ніхто робити не буде. Статистика публікується кожен місяць, якщо ви хочете опитувати усіх активних користувачів, робити це також треба кожен місяць, інакше втрачається сенс 100% опитування. Цього ніхто не робить, бо є певна кількість вибірки, після якої точність практично не зростає і ви робите дурну роботу.
artko
Member

kairo: 14.10.2025 11:18Стім перед отриманням даних питає користувача. Тобто, кожен місяць треба задовбувати людей цим вікном, що логічно ніхто робити не буде
коли мене питали, чи згоден я не відправку статистики - я погодився. але зміни є, запитань нема. впевнений, небагато тих, хто міняє суттево залізо кожен місяць. нема змін - нема запиту, логічно?
kairo: 14.10.2025 11:18Цього ніхто не робить, бо є певна кількість вибірки, після якої точність практично не зростає і ви робите дурну роботу.
похибка залежить ще від "регіону" опитування. наприклад, згідно вересеневої статистики - linux набрав 2,68%. якщо взяти вашу цифру в 170млн, то це приблизно 4,5млн користувачів. Беремо під статистику тільки ці показники, оп - там буде (це приклад просто) доля амд плат більше, ніж у нвідії.

Але це ж не так! тому і є моя особиста думка, що опитування повинно проводитись кожен раз, коли змінюється залізо. і я б хотів бачити, що саме зараз в стімі є як моє залізо, тоді буде деяка довіра до них, бо на зараз з моєї колокольні статистика некоректна.
taras_cs
Member

kairo: 13.10.2025 23:46
taras_cs: 13.10.2025 20:12В них ціна на достатньому рівні, щоб стимулювати.
Топчик карти AMD
спойлер
Проти найдешевших 5070 Ti
спойлер
https://www.techpowerup.com/review/asus ... oc/29.html
Ну це ж не аналогічні продукти.
Звісно, що не аналогічні. Але дуже близькі конкуренти.
9070 XT відстає від 5070 Ti в середньому на 5 к/с, але при цьому вона помітно дешевша. (В Alan Wake 2, Assassin's Creed Shadows, DOOM Eternal, Ghost of Tsushima, Monster Hunter Wilds 9070 XT обходить конкурента та наближається до RTX 5080)
Набір технологій різний. Для роботи Nvidia буде краща, звісно ж.
Geinz21
Member

taras_cs: 14.10.2025 11:38 9070 XT відстає від 5070 Ti в середньому на 5 к/с, але при цьому вона помітно дешевша.
Якщо судити по цінам Розетки, 43-44к грн за 5070Ti проти 34-35к за 9070ХТ це доволі суттєва різниця, особливо для нас. Цю різницю можна направити на додаткові деталі, SSD наприклад, або більш якіснішу пам'ять.
waryag
Member

Геральт: 14.10.2025 10:24Хтось може пояснити, чому той FSR так пече власникам НВ? Переживають, що і тут АМД обійде, як вже було не одноразово (з тою ж ажаптивною синхронізацією, наприклад), чи це просто щось психологічне? :think:
Чим сильніше монополія НВІДІА, тим сильніше вона задирає ціни.
kairo
Member

artko: 14.10.2025 11:31нема змін - нема запиту, логічно?
У вас тут логічна хиба. Бо для того, щоб дізнатись, чи немає змін, Стім має зробити запит і ви маєте його підтвердити.
похибка залежить ще від "регіону" опитування. наприклад, згідно вересеневої статистики - linux набрав 2,68%. якщо взяти вашу цифру в 170млн, то це приблизно 4,5млн користувачів. Беремо під статистику тільки ці показники, оп - там буде (це приклад просто) доля амд плат більше, ніж у нвідії.
Не зрозумів.
моя особиста думка, що опитування повинно проводитись кожен раз, коли змінюється залізо
Щоб дізнатись, коли змінюється залізо, треба кожен місяць робити опитування користувача. До цього, Стім не знає, змінилось у вас щось чи ні.

Відправлено через 4 хвилини 12 секунд:
taras_cs: 14.10.2025 11:38Звісно, що не аналогічні. Але дуже близькі конкуренти.
9070 XT:
Слабша в растрі.
Сильно слабша в РТ.
FSR4 має низьке розповсюдження в іграх, треба вручну міняти бібліотеки.
Не підходить для більшості робочих задач.

Кожен обирає собі залізо до вподоби, але ці карти не є тотожними. Тому звісно вони не можуть вартувати однаково.
Геральт
Member

waryag: 14.10.2025 12:16 Чим сильніше монополія НВІДІА, тим сильніше вона задирає ціни.
І що? Поціновувачі НВ все одно беруть НВ :-/
artko
Member

kairo: 14.10.2025 12:34У вас тут логічна хиба. Бо для того, щоб дізнатись, чи немає змін, Стім має зробити запит і ви маєте його підтвердити.
з чого раптом? встановлюю стім, він відправляє статистику. подалі, якщо локально стім бачить зміні в конфігурації - відправляє знов(з запитом). навіщо серверам перейматися, що та коли в мене локально міняється?
kairo: 14.10.2025 12:34Не зрозумів.
4,5 млн даних від користувачів - це нормальна цифра, щоб мати невелику похибку за вашими словами? але можна обрати (як у прикладі) linux користувачів. і статистика дуже сильно невірною зробиться.

kairo: 14.10.2025 12:34Щоб дізнатись, коли змінюється залізо, треба кожен місяць робити опитування користувача. До цього, Стім не знає, змінилось у вас щось чи ні.
програма не може порівняти при кожному завантаженні збережені локально відомості про залізо з поточними? з чого раптом? яким чином стім не знає моє залізо, якщо він сам і збирає ці дані? (Steam - Help - System Information) це вже ви трохи маячню пишете. Не запускаєте стім місяць? Ваших даних не повинно бути у статистиці, бо вона знов таки становиться неактуальною тоді.

Відправлено через 4 хвилини 12 секунд:
kairo: 14.10.2025 12:34Не підходить для більшості робочих задач.
(просто цікаво) а які ви задачі робочі виконуєте на ігрових платах?
kairo
Member

artko: 14.10.2025 12:51з чого раптом? встановлюю стім, він відправляє статистику. подалі, якщо локально стім бачить зміні в конфігурації - відправляє знов(з запитом). навіщо серверам перейматися, що та коли в мене локально міняється?
програма не може порівняти при кожному завантаженні збережені локально відомості про залізо з поточними? з чого раптом?
Бо політика Стім передбачає отримання дозволу користувача для того, щоб зібрати дані по його залізу та відправити на сервери. Запит - Аналіз - Відправка. Що вам тут не зрозуміло?
програма не може порівняти при кожному завантаженні збережені локально відомості про залізо з поточними?
Може, після того, як ви дасте згоду на відправку ваших даних на сервери. Якщо Стім буде відправляти ваші дані без згоди, це буде порушення їх політики.
і статистика дуже сильно невірною зробиться.
Поясність, що конкретно невірно? Я не можу вас зрозуміти.
(просто цікаво) а які ви задачі робочі виконуєте на ігрових платах?
Моя дружина сеніор 2Д/3Д артіст.
Последний раз редактировалось kairo 14.10.2025 13:06, всего редактировалось 2 раза.
taras_cs
Member

kairo: 14.10.2025 12:349070 XT:
Слабша в растрі.
Так, крім тайтлів, які я перерахував: Alan Wake 2, Assassin's Creed Shadows, DOOM Eternal, Ghost of Tsushima, Monster Hunter Wilds (можливо, ще якісь нові, що не потрапили у тест).
kairo: 14.10.2025 12:34Сильно слабша в РТ.
Але ж вона і коштує сильно дешевше.
kairo: 14.10.2025 12:34FSR4 має низьке розповсюдження в іграх, треба вручну міняти бібліотеки.
Зараз я вручну підкладаю найновішу лібу XeSS, а один раз Optiscaler налаштовував, щоб грати у Avowed із DLSS => XeSS замість FSR. До речі, жодних багів не було.
Для мене нічого суттєво не зміниться.

Я обираю AMD не тому, що фанат (фанатик), а тому, що хочу підтримати конкуренцію.
kairo
Member

taras_cs: 14.10.2025 13:03Я обираю AMD не тому, що фанат (фанатик), а тому, що хочу підтримати конкуренцію.
Так я ж не проти, нормальні карти. Але вони не рівноцінні. 5070Ті краща і дорожча. 9070ХТ близька в растрі, слабша в РТ, трохи гірша в технологіях, але дешевша. В нас різниця дійсно велика, на інших ринках вона в районі 50 доларів.
artko
Member

kairo: 14.10.2025 13:02Може, після того, як ви дасте згоду на відправку ваших даних на сервери. Якщо Стім буде відправляти ваші дані без згоди, це буде порушення їх політики.
я давав дозвіл на збирання статистики.
kairo: 14.10.2025 13:02Поясність, що конкретно невірно? Я не можу вас зрозуміти.
серед користувачів лінуха амд плати більш поширені, ніж нвідія. бо мають кращу підтримку і драйвери.
тому якщо (це штучна сімуляція) взяти статистику серед користувачів лінуха, а їх кількість статистично достатня для невеликої похибки згідно ваших ствержень - отримаємо хибні результати щодо популярності плат.
kairo: 14.10.2025 13:02Запит - Аналіз - Відправка. Що вам тут не зрозуміло?
політика передбачає запит до відправлення. мені незрозуміло, чому я не отримую цей запит у випадку змін конфігурації, яку можна без жодних проблем виявити не порушуючі приватність.
Більш того, я бачу кожен раз у логу завантаження стіму що він запитує відомості про моє залізо, але чомусь порівняти вже не можна?
kairo: 14.10.2025 13:02Моя дружина сеніор 2Д/3Д артіст.
відповідне ПЗ не прискорює/не працює зовсім на платах амд чи інтел? просто наскільки бачив огляди по різноманітному ПЗ - так, амд повільніше чи ще щось, але щоб зовсім неможливо було користуватись...
професійні користувачі це трохи інше. в свою чергу зустрічав неодноразово думку (навіть тут на форумі) що навіть стріми (наприклад) на амд неможливо вести. але це ж не так.
erkins007
Member

artko: 14.10.2025 07:42мова була виключно про стан у формальних поточних пропозиціях магазинів та (теоретично) відсоток користувачів, яки можуть купити амд. до чого тут ринок взагалі?
Процент пользователей которые покупают АМД на данный момент 4%. У вас он откуда-то 50%.
Может у вас логика блондинки с динозавром на уровне "50% - или встречу или нет", но статистика немного не так работает.
waryag: 14.10.2025 10:14 думаю, что провал обусловлен не тем, что стали покупать меньше карт АМД, а огромными поставками "игровых" карт для ферм и дата центров.
Естественно, но даже чисто игровая статистика Стима однозначно говорит что АМД покупают крайне плохо.
1234waltz
Member

artko: 14.10.2025 13:26 політика передбачає запит до відправлення. мені незрозуміло, чому я не отримую цей запит у випадку змін конфігурації, яку можна без жодних проблем виявити не порушуючі приватність.
Більш того, я бачу кожен раз у логу завантаження стіму що він запитує відомості про моє залізо, але чомусь порівняти вже не можна?
В мене при зміні Радік-ПЕЧ-Радік - питало. Оновлення на Арк - ігнорує. Система та акаунт з дозволами один і той самий😁
erkins007
Member

Геральт: 14.10.2025 12:45І що? Поціновувачі НВ все одно берут НВ
Дайте мне карту уровня 5090 от амд, которая будет иметь лучшие технологии или быть и мощнее и дешевле и я возьму АМД. Так же как в процах я ушел на АМД после 20 лет на интеле.
Берут нвидиа потому что щас нвидиа лучше во всем кроме цены, вот и все.
artko
Member

erkins007: 14.10.2025 13:30Процент пользователей которые покупают АМД на данный момент 4%. У вас он откуда-то 50%.
Может у вас логика блондинки с динозавром на уровне "50% - или встречу или нет", но статистика немного не так работает.
ви слово "теоретично" знов пропустили, так? цікава логіка.
1234waltz: 14.10.2025 13:32В мене при зміні Радік-ПЕЧ-Радік - питало. Оновлення на Арк - ігнорує. Система та акаунт з дозволами один і той самий
ну і от чому? в мене питання виключно до методіки збирання статистики насамперед :)
erkins007
Member

artko: 14.10.2025 13:26просто наскільки бачив огляди по різноманітному ПЗ - так, амд повільніше чи ще щось, але щоб зовсім неможливо було користуватись...
Премьер так и всинет на новых АМД периодически. Намертво. Это за 10 месяцев так и не исправили.

Отправлено спустя 1 минуту 29 секунд:
artko: 14.10.2025 13:35ви слово "теоретично" знов пропустили, так? цікава логіка.
Теоретически вы можете выжить упав с 15 этажа. Всегда вопрос в процентах и они далеко не ваши 50/50
Ответить