Технологія FSR 4 протестована на старих відеокартах AMD Radeon. Якість зображення краща, ніж у FSR 3.1

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

taras_cs: 13.10.2025 20:12В них ціна на достатньому рівні, щоб стимулювати.
Это замечательно. Жаль только что для АМД ключевым является не наш рынок, а западный где разница в цене куда ниже.
taras_cs: 13.10.2025 20:12Чому люди купують Nvidia, при таких показниках ціни та видайності, я не знаю
Из-за технологий и их внедрения в игры. Щас в каждой относительно крупной игре будет длсс4, рефлекс и прочее. Шо там с играми с поддержкой фср4?
Что там с реконструкцией лучей у АМД? Что насчёт рабочих задач?
taras_cs: 13.10.2025 20:12А ви чому не купуєте AMD?
Лично я по очень простой причине - у них нет карты которая может конкурировать даже с топом прошлого поколения, не говоря уже про текущего.
artko: 13.10.2025 21:03знайомий на тижні запитував у магазинів (брейн, телемарт, тач ще якийсь) конфігурацію умовно бюджетного компа під играшки. 50% наданих пропозиций - були з 9060хт.
тобто - до 50%
В выдуманной реальности возможно, в нашей же реальности у АМД аж 4% рынка.
Ещё раз, чтобы отвоевать рынок АМД должна представить карту и лучше и дешевле конкурента - как это было например с 7800х3д.
Не как щас "ну аналог, он похуже, технологии сырые, части технологий вообще нет, но аж на 10% дешевле".
А выкатить 9900хтх например за 1000$ и сказать вот она мощнее 5090.
А иначе ей в лучшем случае оставят ее 4% рынка в качестве подачки антимонопольщикам (ещё 5 лет назад было 12%)
artko
Member

erkins007: 13.10.2025 21:32В выдуманной реальности возможно, в нашей же реальности у АМД аж 4% рынка.
ок, я вигадав відповіді магазинів. як скажете, добре.
erkins007: 13.10.2025 21:32 Шо там с играми с поддержкой фср4?
все що вміє fsr 3.1 - можна форсувати fsr4.

p.s. в моїй особистій реальності - у амд 100% "домашнього" ринку :)
pelia
Member

kairo: 13.10.2025 16:38
Ekz0rcyst: 13.10.2025 16:34Невже немає дійсно щось по справі написати замість всієї маячні яка зазвичай в коментарях?
Що заважало Лізі дати своїм користувачам FSR4?
що заважало хуангу дати своїм користувачам фг і мфг?
Bukakanga
Member

artko: 13.10.2025 21:03 до статистики стіма в мене особисто є питання. чому - за останні півроку в мене були трі різні відеоплати в десктопі. жодного разу стім не запитував дані. знайомиих опитував, хто міняв залізо - опитування не було.
взяв їх статистику за серпень та вересень - у вересні доля nvidia трохи впала. це "трохи" - з'явилося у вигляді "інші відеоплати". що це? чому вся серія 5хххх нвідіі вже є, а якщо порахувати її долю та спрогнозувати долю нвідії до амд як 94% до 5% (була така цифра в новинах) то 9хххх радеони вже теж повинні бути в статистиці.
добавлю странный фактик в копилку - весной вставил 1030 вторым номером после РХ7600 (чисто для старого физикса) - на следующее утро вылез опрос стима, где 1030 была якобы единственной видяхой в компе. И никак в опроснике основную видяху не изменить
taras_cs
Member

Vpupkin: 13.10.2025 21:08Моя особиста думка проста.
Сірий нецікавий продукт який нездатен відкусити значної частини ринку бо зубів немає.
Бо шкіряної куртки нема? :D

Відправлено через 13 хвилин 56 секунд:
erkins007: 13.10.2025 21:32Из-за технологий и их внедрения в игры. Щас в каждой относительно крупной игре будет длсс4, рефлекс и прочее. Шо там с играми с поддержкой фср4?
Что там с реконструкцией лучей у АМД? Что насчёт рабочих задач?
Брат моєї дружини колись купив собі 1060 3GB, бо ж 6GB дорожче на 100 грн.
Це все, що треба знати про середнього гравця, який купує собі відяху - йому начхати на подібні тонкощі, головне - ціна, виробник, покоління, ЛГБТ підсвітка.
Изображение
Vpupkin
Member

taras_cs: 13.10.2025 22:32Брат моєї дружини колись купив собі 1060 3GB, бо ж 6GB дорожче на 100 грн.
Це все, що треба знати про середнього гравця, який купує собі відяху - йому начхати на подібні тонкощі, головне - ціна, виробник, покоління, ЛГБТ підсвітка.
От бачите що відбувається, мені амд нічого запропонувати неможе, бо нічого рівня 4090-5090 просто немає і брату вашої дружини воно теж не цікаво, то нащо тоді ті радиони треба? Кому їх купляти?
Ekz0rcyst
Member

Vpupkin
Ну це ваша особиста позиція, і вона далека від об'єктивності, бо не всім потрібні карти рівня "4090-5090", більшості вони взагалі непотрібні бо дорогі, багато споживають і гріються пристойно. Для підключити монітор, аби була підтримка сучасних кодеків для кодування/декодування, можливо пограти в сучасні ігри не на максимальних налаштунках і гуманний цінник, це все пропонують рішення від AMD, так само як і в Nvidia загалом. Тож питання а хто підпадає під опис в моєму попередньому реченні, от тим і потрібні карти. Ну і драйвери, це окрема тема, під Windows +/- все рівно, а от під Linux тут у Nvidia все гірше ніж в опонентів.
erkins007
Member

artko: 13.10.2025 21:36ок, я вигадав відповіді магазинів. як скажете, добре.
У нас есть две вероятности - вы выдумали 50% АМД или все аналитические агенства выдумали их 4%
Я даже прям и не знаю где же тут правда)
artko: 13.10.2025 21:36все що вміє fsr 3.1 - можна форсувати fsr4.
Это замечательно, но опять таки куча игр с 3.0 и ниже и даже в этой статье указано что 7 игр из 18 не запустились с фср4.
pelia: 13.10.2025 21:38що заважало хуангу дати своїм користувачам фг і мфг?
Отсутствие апаратного блока управления выводом кадров.
Включите на 50 серии фг+всинк, а потом фсрфг+всинк. Разница будет колоссальной по задержке.

taras_cs
Аналога РР у АМД нет. "В разработке" это не "в наличии".
Ekz0rcyst: 13.10.2025 23:04під Linux тут у Nvidia все гірше ніж в опонентів.
Пользователей Линукс ещё меньше чем пользователей АМД.
kairo
Member

Bukakanga: 13.10.2025 21:56до статистики стіма в мене особисто є питання. чому - за останні півроку в мене були трі різні відеоплати в десктопі. жодного разу стім не запитував дані. знайомиих опитував, хто міняв залізо - опитування не було.
Бо для великих масивів, достатньо вибірки близько 1000 спостережень, щоб отримати статистику із похибкою ±3%. Немає сенсу опитувати усіх та кожного.

Відправлено через 4 хвилини 33 секунди:
pelia: 13.10.2025 21:38що заважало хуангу дати своїм користувачам фг і мфг?
Я в цьому випадку не заперечую, що Хуанг обмежив технології. Тільки АМД та Нвідія трохи в різних позиціях. Хуанг практично монополіст і може робити все, що за хоче. АМД, замість того, щоб проявити лояльність до своїх користувачів, штучно обмежила ФСР4, щоб продати трошки більше своїх нових карт.

При цьому, сам практично не користуюсь ФГ, оскільки фреймген дає помітні артефакти та погіршує затримку.

Відправлено через 49 секунд:
taras_cs: 13.10.2025 20:12В них ціна на достатньому рівні, щоб стимулювати.
Топчик карти AMD
спойлер
Проти найдешевших 5070 Ti
спойлер
Ну це ж не аналогічні продукти.
Kassatka
Member

У мене нема потреби на RX 6800 використовувати ці всі Quality, Balanced і Performance, бо всі ігри в 4K літають і видають 25-60 FPS, хай не завжди на ультрах і без трасування. А от у чому реально є потреба, то замінити мильний TAA на FSR Native AA у 100% рендері, бажано з кращим візуалом. Тому мене цікавили б тести порівняння в трьох режимах:
Native TAA
FSR 3 Native AA
FSR 4 Native AA
Я так розумію, що TAA буде найшвидший, а при FSR 4 буде найбільше падіння продуктивності, але цікаві були б конкретні цифри.

Ну загалом по тестам FSR 4 не так, щоб катастрофічно повільніший за FSR 3. Коли FSR використовується для підвищення FPS, то це дійсно трохи створює проблему, але якщо FSR потрібен, щоб позбутися TAA, то це цілком прийнятні втрати, а якщо використовувати режим Quality, то ще й навпаки удоробальнення FPS.
taras_cs
Member

erkins007: 13.10.2025 23:30Это замечательно, но опять таки куча игр с 3.0 и ниже и даже в этой статье указано что 7 игр из 18 не запустились с фср4.
Ні, вони не запустились із підробкою fsr4, а з оригіналом в них проблем не було.
Nekros
Member

Kassatka: 14.10.2025 01:00 У мене нема потреби на RX 6800 використовувати ці всі Quality, Balanced і Performance, бо всі ігри в 4K літають і видають 25-60 FPS, хай не завжди на ультрах і без трасування.
Ого скільки ти протиріч написав в одному реченні :D
25фпс це не «літає» це майже слайд-шоу :gigi:
У мене язик не піднімається сказати що гра «літає» якщо в неї менше 100фпс, а 60 вже зараз сприймається як грабельний мінімум але не дуже комфортний
daesz
Member

kairo: 13.10.2025 16:38Що заважало Лізі дати своїм користувачам FSR4?
Хуанг сказай : слухай, сіс, мб ти перестанеш альтруїзмом займатись?
artko
Member

erkins007: 13.10.2025 23:30У нас есть две вероятности - вы выдумали 50% АМД или все аналитические агенства выдумали их 4%
Я даже прям и не знаю где же тут правда)
а ви уважно прочитали? мова була виключно про стан у формальних поточних пропозиціях магазинів та (теоретично) відсоток користувачів, яки можуть купити амд. до чого тут ринок взагалі?
kairo: 13.10.2025 23:46Бо для великих масивів, достатньо вибірки близько 1000 спостережень, щоб отримати статистику із похибкою ±3%. Немає сенсу опитувати усіх та кожного.
особливо коли найпопулярніша плата має 4.84%, похибка +-3% це добре, так? ми не про социальну статистику, а про технічну. тим більше що вона може формуватись автоматично і не треба ніякої похибки.
Lekrs
Member

До длсс вже доросли, чи так і пасуть задніх?
l-m
Member

erkins007: 13.10.2025 17:04
З іншого боку, використовувати це масштабування вдасться далеко не у всіх іграх. Деякі виявилися несумісними із неофіційною FSR 4 через вбудований античит, а в інших можна зіткнутися з додатковими проблемами. З 18 проєктів нашим колегам вдалося безпроблемно запустити тільки 11–12. Також слід мати на увазі, що швидкодія при використанні FSR 4 буде нижчою, ніж у випадку звичайної FSR 3.
У АМД как всегда - на бумаге технология есть, на практике же все куда печальней
Нема в АМД цієї технології, це рішення від ентузіастів, невже так важко прочитати новину :facepalm:

Відправлено через 5 хвилин 48 секунд:
waryag: 13.10.2025 20:54
Геральт: 13.10.2025 17:09Ви не можете зрозуміти, що зараз підтримка і відповідальність за роботу на старих картах лежить на отих ентузіастах. А при оф. підтримці - на АМД. Буде час і натхенння - викотять офіційно. Не виключено, що "злив" свідомий, для халявного тестування :)
АМД спіймали на брехні - вона заявляла, що старі карти фізично не тягнуть ФСР4. А виявилося, що тягнуть, і тепер потрібно рятувати репутацію.
Це не брехня.

Є 2 варіанти запуску ФСР4 на старих картах:
1) через емуляцію FSR8 у драйвері (це були перші спроби на Linux, де зробили відповідні драйвери). Якість залишається як на 9000й серії, але швидкодія дуже сильно падає.
2) через використання спрощеної, легшої, моделі FSR4 яка використовує INT8 замість FP8. Це погіршує якість відносно 9000ї серії, але швидкодія не настільки страждає. Це метод над яким працювала АМД, але не встигла чи не захотіла зарелізити, та який використовували в тесті з новини.

Обидва методи це обхідні шляхи (милиці по-народному), як використовуються саме тому, що старі карти фізично не тягнуть повноцінну версію FSR4 на FP8.
waryag
Member

l-m: 14.10.2025 08:43 Нема в АМД цієї технології, це рішення від ентузіастів, невже так важко прочитати новину :facepalm:
Так спробуйте. Рішення від ентузіастів на основі витоку від АМД.
l-m: 14.10.2025 08:43 Це не брехня.
Вона і є. Могли випустити прес-реліз, де б сказали, що робота ведеться, але задача дуже складна, тож строки виконання невідомі. А так граються у мовчанку.
l-m
Member

waryag: 14.10.2025 09:10
l-m: 14.10.2025 08:43 Нема в АМД цієї технології, це рішення від ентузіастів, невже так важко прочитати новину :facepalm:
Так спробуйте. Рішення від ентузіастів на основі витоку від АМД.
Що тут пробувати? Це тупі претензії не за адресою.
Були б за адресою, якби АМД зарелізило в такому вигляді.
waryag: 14.10.2025 09:10 Вона і є. Могли випустити прес-реліз, де б сказали, що робота ведеться, але задача дуже складна, тож строки виконання невідомі. А так граються у мовчанку.
Причому це все до:
waryag: 13.10.2025 20:54АМД спіймали на брехні - вона заявляла, що старі карти фізично не тягнуть ФСР4. А виявилося, що тягнуть
цієї твоєї початкової заяви?
Думав просто непорозуміння, тому пояснив. А виявляється це навмисна твоя брехня була. Ну ок, мені не цікаві ці дитячі ігри в демагогію.
waryag
Member

erkins007: 13.10.2025 21:32В выдуманной реальности возможно, в нашей же реальности у АМД аж 4% рынка.
Я думаю, что провал обусловлен не тем, что стали покупать меньше карт АМД, а огромными поставками "игровых" карт для ферм и дата центров.

Опять же, розничные продажи, когда у покупателя есть выбор, составляют небольшой процент рынка. В основном за пользователя решают руководители компаний, производящих ноуты и готовые ПК.
Геральт
Member

Хтось може пояснити, чому той FSR так пече власникам НВ? Переживають, що і тут АМД обійде, як вже було не одноразово (з тою ж ажаптивною синхронізацією, наприклад), чи це просто щось психологічне? :think:
Ответить