Acer пропонує відеокарти Predator BiFrost Radeon RX 9070 (XT) у білому кольорі

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Предлагаю обсудить Acer пропонує відеокарти Predator BiFrost Radeon RX 9070 (XT) у білому кольорі
Карти AMD виглядають усе привабливіше на фоні Nvidia в плані долар на фпс. Якщо не тарабанитися у рейтрейсинг. Щоправда в тестах видно, що AMD трошки американські гірки в енергоспоживанні – у Nvidia рівніше йде напруга. Але не думаю, що це аж така проблема, щоб через неї переплачувати до 30-35% ціни за Nvidia заради тих же фпс і трохи швидшого трасування. Чи проблема? Хто шарить?
Хоч AMD трохи ненажерливіша при тій же продуктивності, тож їй треба дорожчий БЖ. Складний виибір, коротше.
Mozdev
Member

Запропонуйте краще карти зі зниженою хоча б на 100-200$ ціною.
Lekrs
Member

AlexWest: 05.10.2025 16:44 Предлагаю обсудить Acer пропонує відеокарти Predator BiFrost Radeon RX 9070 (XT) у білому кольорі
Карти AMD виглядають усе привабливіше на фоні Nvidia в плані долар на фпс. Якщо не тарабанитися у рейтрейсинг. Щоправда в тестах видно, що AMD трошки американські гірки в енергоспоживанні – у Nvidia рівніше йде напруга. Але не думаю, що це аж така проблема, щоб через неї переплачувати до 30-35% ціни за Nvidia заради тих же фпс і трохи швидшого трасування. Чи проблема? Хто шарить?
Хоч AMD трохи ненажерливіша при тій же продуктивності, тож їй треба дорожчий БЖ. Складний виибір, коротше.
Включив в кількох іграх фср, краще переплачу 30-35 % за нвідію, без апскейла новинки не сильно грабельні.
AlexWest
Member

Lekrs: 05.10.2025 17:24
AlexWest: 05.10.2025 16:44 Предлагаю обсудить Acer пропонує відеокарти Predator BiFrost Radeon RX 9070 (XT) у білому кольорі
Включив в кількох іграх фср, краще переплачу 30-35 % за нвідію, без апскейла новинки не сильно грабельні.
Хіба новий ФСР сильно поступається DLSS? Розрив тут скорочується значно швидше, ніж в продуктивності в рейтрейсингу. І я нормально все граю й без апскейлерів, просто не вмикаю rtx. І без нього все гарно,особливо коли маєш HDR.
lewerlin
Member

"Біла" карта з чорним текстолітом. Ага. Маркетологом взяли стажиста?
AlexWest
Member

lewerlin, чорно-білий дизайн не виходить з моди ніколи, у будь-чому, не тільки відеокартах.
Геральт
Active Member

lewerlin: 05.10.2025 17:41 "Біла" карта з чорним текстолітом. Ага. Маркетологом взяли стажиста?
І той стажист бекблейт білий придумав )

Але все одно XFX цікавіша
спойлер
Изображение
kalakawa
Member

AlexWest: 05.10.2025 16:44 Але не думаю, що це аж така проблема, щоб через неї
1. переплачувати до 30-35% ціни за Nvidia заради тих же фпс і трохи швидшого трасування. Чи проблема? Хто шарить?
2. Хоч AMD трохи ненажерливіша при тій же продуктивності, тож їй треба дорожчий БЖ.
3. Складний виибір, коротше.
1. ложь, ни о каких 30-35% речи не идет
- 5060ти 16гб имеет на 10% больше грн\фпс чем 9060хт
- 5070 на 0% больше чем 9070
- 5070ти на 20% больше чем 9070хт
при этом только 5070 имеет меньше памяти, но во всех случаях жирафы имеют преимущество в исполнении и распространении технологий
2. амд и нвидия в этом поколении +- одинакого прожорливы, так что тут преимущества ни у кого нету
3. лично я с этим согласен, потому что для меня радеоны стали конкурентноспособными впервые после поколения Полярисов(эрикс 500), но статистика с нами не согласна
Изображение
AlexWest
Member

kalakawa: 05.10.2025 21:30
AlexWest: 05.10.2025 16:44 Але не думаю, що це аж така проблема, щоб через неї
1. переплачувати до 30-35% ціни за Nvidia заради тих же фпс і трохи швидшого трасування. Чи проблема? Хто шарить?
2. Хоч AMD трохи ненажерливіша при тій же продуктивності, тож їй треба дорожчий БЖ.
3. Складний виибір, коротше.
1. ложь, ни о каких 30-35% речи не идет
- 5060ти 16гб имеет на 10% больше грн\фпс чем 9060хт
- 5070 на 0% больше чем 9070
- 5070ти на 20% больше чем 9070хт
при этом только 5070 имеет меньше памяти, но во всех случаях жирафы имеют преимущество в исполнении и распространении технологий
2. амд и нвидия в этом поколении +- одинакого прожорливы, так что тут преимущества ни у кого нету
3. лично я с этим согласен, потому что для меня радеоны стали конкурентноспособными впервые после поколения Полярисов(эрикс 500), но статистика с нами не согласна
Изображение
Передивився не один і не два тести в неті. 9070 XT ≈ 5070 Ti якщо без рейтрейсингу, і дешевша на 10 000 - 12 000 грн у схожому виконанні (Asus TUF, наприклад).
У всіх моделях і виконаннях AMD за той же ФПС жере солідно більше, ще й напруга гуляє синусоїдою.
Але різниця в ціні нівелює усі претензії. Через 2-3 роки братиму нову карту (на заміну 4070), і якщо зараз вибір складний, то через 2-3 р., якщо тенденція продовжиться, вперше візьму AMD.
unique-neon
Member

AlexWest: 05.10.2025 16:44Складний виибір, коротше.
Впринципі можна і на тому і на тому грати. Але з радеоном зараз це роблю зі свистоплясками. То гра нативно fsr4 не має і до недавна тре оптіскейлером прикручувати. То взагалі ніякого fsr немає, теж оптіскейлер. То в мс сторі (геймпас наприклад) апгрейд до fsr4 не працює, знову оптіскейлер, плюс установку тре робити не на системний диск, щоб з правами не морочитись.

Загалом на словах гарно, але елемент костильності все ще присутній. Мені впринципі сильно не заважає, але краще б воно по нормальному працювало все.

Сам брав радеон, бо нарешті є нормальний апскейлер, хоч і з зауваженнями вище, звичайними 8-пінами. І найбільше через гібридну графіку - виявилось ця тепер уже не працює під 11-ю, але вже після покупки дізнався :D . Хто винен, мс чи амд не відомо, баг репорти і туди і туди писав, обидвом нема діла.

Загалом воно наче і справно працює коли повозитись, але треба возитись.

Об'єктивності задля я і на НВ постійно міняв длл'ки, щоб dlss освіжити, але тепер це наче як з драйвера можна робити.

Також якщо з діфюжинами і ко хочеться погратись, то краще то на НВ робити.

Загалом рдна 4 ніби нічого так залізо, але софт частина так собі. Це стосується не лише перерахованого, є і інші криві речі.
AlexWest
Member

unique-neon: 05.10.2025 22:52
AlexWest: 05.10.2025 16:44Складний виибір, коротше.
Впринципі можна і на тому і на тому грати. Але з радеоном зараз це роблю зі свистоплясками. То гра нативно fsr4 не має і до недавна тре оптіскейлером прикручувати. То взагалі ніякого fsr немає, теж оптіскейлер. То в мс сторі (геймпас наприклад) апгрейд до fsr4 не працює, знову оптіскейлер, плюс установку тре робити не на системний диск, щоб з правами не морочитись.

Загалом на словах гарно, але елемент костильності все ще присутній. Мені впринципі сильно не заважає, але краще б воно по нормальному працювало все.

Сам брав радеон, бо нарешті є нормальний апскейлер, хоч і з зауваженнями вище, звичайними 8-пінами. І найбільше через гібридну графіку - виявилось ця тепер уже не працює під 11-ю, але вже після покупки дізнався :D . Хто винен, мс чи амд не відомо, баг репорти і туди і туди писав, обидвом нема діла.

Об'єктивності задля я і на НВ постійно міняв длл'ки, щоб dlss освіжити, але тепер це наче як з драйвера можна робити.

Загалом рдна 4 ніби нічого так залізо, але софт частина так собі. Це стосується не лише перерахованого, є і інші криві речі.
А якщо я не користуюся апскейлерами, жертвуючи rtx-ом і, в гірших випадках, тінями, бо не можу обтікати милом, то для мене AMD рішане?
unique-neon
Member

AlexWest
Ну так воно звичайно менше претензій :D
Растр працює, нікуди не дівся.

Хоча деякі ігри грав з мінімальним ртх плюс апскелер, 60-80 фпс було, так що ртх там не такий вже і немічний
kairo
Member

AlexWest: 05.10.2025 21:50Передивився не один і не два тести в неті. 9070 XT ≈ 5070 Ti
спойлер
Screenshot 2025-10-06 000116.png
спойлер
Изображение
переплачувати до 30-35%
20%
https://kvshop.com.ua/videokarti/asus/a ... ent=524782
https://kvshop.com.ua/videokarti/asus/a ... ent=524776
і дешевша на 10 000 - 12 000 грн у схожому виконанні
На 7К.
бо не можу обтікати милом
ТАА не милить?))
Последний раз редактировалось kairo 06.10.2025 00:15, всего редактировалось 3 раза.
Enjthesilence
Member

AlexWest: 05.10.2025 22:57
unique-neon: 05.10.2025 22:52

А якщо я не користуюся апскейлерами, жертвуючи rtx-ом і, в гірших випадках, тінями, бо не можу обтікати милом, то для мене AMD рішане?
з меншою на 5% продуктивністю в растері, з 20% меншою з ретрейсингом, без cuda з гіршим енергоспоживанням, з гіршим апскейлером і меншою базою підтримуючих його ігор, можна зекономити 5-6к і взяти 9070хт, все вірно. вийдуть супери, буде ще цікавіше

Відправлено через 3 хвилини 5 секунд:
так там ще менше є (оф дистрбтр асус)
https://exe.ua/product/p827703/?utm_med ... ent=827703
https://exe.ua/product/p825047/?utm_med ... ent=825047
AlexWest
Member

kairo: 06.10.2025 00:06
AlexWest: 05.10.2025 21:50Передивився не один і не два тести в неті. 9070 XT ≈ 5070 Ti
спойлер
Screenshot 2025-10-06 000116.png
спойлер
Изображение
переплачувати до 30-35%
20%
https://kvshop.com.ua/videokarti/asus/a ... ent=524782
https://kvshop.com.ua/videokarti/asus/a ... ent=524776
і дешевша на 10 000 - 12 000 грн у схожому виконанні
На 7К.
бо не можу обтікати милом
ТАА не милить?))
Дивіться тести без рейтрейсингу, бо це з ним, судячи з усього.
А ціни я тут звіряв:
спойлер
https://hotline.ua/ua/computer-videokar ... 6g-gaming/
Отправлено спустя 5 минут 6 секунд:
Enjthesilence: 06.10.2025 00:13
AlexWest: 05.10.2025 22:57
з меншою на 5% продуктивністю в растері, з 20% меншою з ретрейсингом, без cuda з гіршим енергоспоживанням, з гіршим апскейлером і меншою базою підтримуючих його ігор, можна зекономити 5-6к і взяти 9070хт, все вірно. вийдуть супери, буде ще цікавіше

Відправлено через 3 хвилини 5 секунд:
так там ще менше є (оф дистрбтр асус)
https://exe.ua/product/p827703/?utm_med ... ent=827703
https://exe.ua/product/p825047/?utm_med ... ent=825047
В деяких іграх 9070 xt поліпше без рейтрейсингу. Замість -5% : +5%+10%. Вибір складний, і виходити тут треба радше з тих ігор, під які ви купуєте, ніж від середніх циферок.
kairo
Member

AlexWest: 06.10.2025 01:43А ціни я тут звіряв:
спойлер
Я також дивився на Хотлайн. Асус Прайм 9070ХТ коштує від 31700, Асус Прайм 5070Ті від 38500. Різниця в 6800 грн.
Enjthesilence
Member

kairo: 06.10.2025 01:51
AlexWest: 06.10.2025 01:43А ціни я тут звіряв:
спойлер
Я також дивився на Хотлайн. Асус Прайм 9070ХТ коштує від 31700, Асус Прайм 5070Ті від 38500. Різниця в 6800 грн.
а от тут ще цікавіша картина
спойлер
Изображение
нічого дивного що люди просто доплатять 40$ за 5070ті, і чому ж це радеон втрачає ринок :think:
AlexWest
Member

Enjthesilence, так AMD що, задарма віддавати свої карти? Вони скорочують відставання, і я вже не знаю що взяв би собі на сьогодні, хоча завжди впевнено обирав Nvidia. А що буде за 2-3 роки? Цікава возня.
Mozdev
Member

AlexWest: 06.10.2025 02:25 Enjthesilence, так AMD що, задарма віддавати свої карти? Вони скорочують відставання, і я вже не знаю що взяв би собі на сьогодні, хоча завжди впевнено обирав Nvidia. А що буде за 2-3 роки? Цікава возня.
Якби вона була суттєво дешевше, це був би сильний аргумент на користь AMD, і якби різниця була б не 40$, а 100 або 140$, без варіантів люди брали б AMD, навіть як що в них продуктивність менша, та немає деяких технологій що є у NVIDIA, ціна б зарішала.
Enjthesilence
Member

AlexWest: 06.10.2025 02:25 Enjthesilence, так AMD що, задарма віддавати свої карти? Вони скорочують відставання, і я вже не знаю що взяв би собі на сьогодні, хоча завжди впевнено обирав Nvidia. А що буде за 2-3 роки? Цікава возня.
Якби це було 750 проти 599, тобто їх мсрп я би погодився, але тут доплата в 40 баксів за у всьому кращу гпу, тому риночек порєшав
Ответить