Огляд і тестування бездротового маршрутизатора ASUS ROG STRIX GS-BE18000. Той самий Wi-Fi 7, якого так довго чекали!

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

alexeygalas: 23.09.2025 16:24Хоча мабуть це чекав отой чувак, який сидить в кріслі ROG весь обліплений обмазаний РОГами. Килимок у нього, навушники, системник, лептоп, портативка, мишка, клава, монік і роутер 2 діапазонний з попереднього топіка. І він чекає чекає - і тут бабах. Той самий wifi 7
То не я.
У мене просто така аватарка :-)

Сабж, як то часто буває у ROG - оверкіл.
Нащо гемеру 8 портів? :dontknow:
Цікавий девайс, в форматі "змогли".
А так, не можу уявити сценарій для нього.

Дякую за огляд. :up:
Scoffer
Member

Kotya: 24.09.2025 09:32Нащо гемеру 8 портів?
Щоб красиво :D Насправді порти може і могли б бути корисними, для камер наприклад, але тоді вони мають бути пое і 2.5ж там не треба. А от парочку сфп не завадило б бо оптику розводять зараз трішки більше ніж всюди.
Alligator
Member

Kotya: 24.09.2025 09:32Нащо гемеру 8 портів?
Бо бездротовий маршрутизатор!
P.S. сама асус позиціонує як "Тридіапазонний ігровий маршрутизатор GS-BE18000 стандарту Wi-Fi 7 (802.11be)", т.е. це автор новини про бездротовий "додумав".
MVE
Member

Останній Asus був RT-N53, повне лайно з постійно відпадаючим 5ГГц. Рік тому перейшов з TP-Link на hAP AX2, супер потужний для такого маленького розміру. Просто стоїть у вітальні і повністю покриває 80 квадратів. Ніяких стирчащих антен і зависань, ще й рекламу вміє різати з коробки.
master
Member

MVE: 24.09.2025 17:39 Останній Asus був RT-N53, повне лайно з постійно відпадаючим 5ГГц. Рік тому перейшов з TP-Link на hAP AX2, супер потужний для такого маленького розміру. Просто стоїть у вітальні і повністю покриває 80 квадратів. Ніяких стирчащих антен і зависань, ще й рекламу вміє різати з коробки.
Я колись з'їв пиріжок з печінкою на вокзалі в Жмеринці і отруївся. Тепер не їжджу потягами Укрзалізниці. До речі, нещодавно пересів з самоката на електромобіль - оце тєма, а не ваші пиріжки
Tetronga
Member

В мене дженерік TP-Link від провайдера з 2.4 Wi-fi. Яка взагалі різниця для більшості людей яким там стандарт вай-фай? :rolleyes:
Alexsandr
Member

Tetronga: 25.09.2025 12:56 В мене дженерік TP-Link від провайдера з 2.4 Wi-fi. Яка взагалі різниця для більшості людей яким там стандарт вай-фай? :rolleyes:
Сейчас только 1 разница, есть есть вай-фай 5 или нет. Остальное не очень.
Tetronga
Member

Alexsandr: 25.09.2025 13:01
Tetronga: 25.09.2025 12:56 В мене дженерік TP-Link від провайдера з 2.4 Wi-fi. Яка взагалі різниця для більшості людей яким там стандарт вай-фай? :rolleyes:
Сейчас только 1 разница, есть есть вай-фай 5 или нет. Остальное не очень.
Ну, я так приблизно і думав. Може затримки і швидкості там всякі поліпше, але знову таки, тим хто не заробляє гроші на цьому, я думаю байдуже. А в назві статті написано прям "Wi-Fi 7 який так довго чекали!" і я не можу не думати "Хто чекав? Навіщо чекав?" :gigi:
inquisition
Member

Домохозяек, а не людей. Для дилдока и рилсов роутер не нужен, а там, для чего нужен, приходится хоть что-то отдуплять уже и задавать вопросы продавану в магазине.
tablestikus
Member

Нема різниці, жуй кактус далі.
master
Member

Якщо інтернет 100 мбіт/с, то чому б ні?
Avenger80
Member

master: 25.09.2025 17:19Якщо інтернет 100 мбіт/с, то чому б ні?
Та даже на 100Мбит/c - 2,4Ггц wifi - это чаще всего 40-65Мбит/c (можно сказать, что половина тарифного плана), а 5Ггц - это уже будет полный 100Мбитный тариф по воздуху. Это всё что касается обычного передатчика 1х1, которых полно в смартфонах дешёвого и ближе к среднему классу.
Tetronga
Member

Avenger80: 25.09.2025 18:24
master: 25.09.2025 17:19Якщо інтернет 100 мбіт/с, то чому б ні?
Та даже на 100Мбит/c - 2,4Ггц wifi - это чаще всего 40-65Мбит/c (можно сказать, что половина тарифного плана), а 5Ггц - это уже будет полный 100Мбитный тариф по воздуху. Это всё что касается обычного передатчика 1х1, которых полно в смартфонах дешёвого и ближе к среднему классу.
Я тобі більше скажу - в мене 100 мбіт/с, але качають вони до 11 мб/с торенти (в мене на толоці видно це в статистиці) :lol: Так до чого тут стандарт то?
Avenger80
Member

Tetronga: 25.09.2025 20:21Я тобі більше скажу - в мене 100 мбіт/с, але качають вони до 11 мб/с торенти (в мене на толоці видно це в статистиці) :lol: Так до чого тут стандарт то?
Ни фига не понял, конечно. Так а в чём негодование? 100/8 получаем скорость - 12,5Мбайт/c, но на практике у вас не 100Мбит, а где-то 93-95Мбит/c и скорость максимальная около 11,2-11,5Мбайт/c. Но это если по кабелю. По wifi на 2,4Ггц вы будете получать в 2 раза меньше, если у вас приёмник 1:1. Так в чём нестыковка?
Tetronga
Member

Avenger80: 25.09.2025 20:33
Tetronga: 25.09.2025 20:21Я тобі більше скажу - в мене 100 мбіт/с, але качають вони до 11 мб/с торенти (в мене на толоці видно це в статистиці) :lol: Так до чого тут стандарт то?
Ни фига не понял, конечно. Так а в чём негодование? 100/8 получаем скорость - 12,5Мбайт/c, но на практике у вас не 100Мбит, а где-то 93-95Мбит/c и скорость максимальная около 11,2-11,5Мбайт/c. Но это если по кабелю. По wifi на 2,4Ггц вы будете получать в 2 раза меньше, если у вас приёмник 1:1. Так в чём нестыковка?
Несостиковка в тому, що в мене по повітрю і є 100 мбіт/с. Ніяких в два рази менше. Але, якщо це впливає, - роутер прям біла пк.
Avenger80
Member

Tetronga: 25.09.2025 20:38Несостиковка в тому, що в мене по повітрю і є 100 мбіт/с. Ніяких в два рази менше. Але, якщо це впливає, - роутер прям біла пк.
Ну тогда да, значит у вас 2:2 и получается, что 100Мбит/с утилизируются полностью 2,4Ггц диапазоном, тут да.
Alexsandr
Member

Avenger80: 25.09.2025 18:24 Та даже на 100Мбит/c - 2,4Ггц wifi - это чаще всего 40-65Мбит/c (можно сказать, что половина тарифного плана),
Для смартфона крайне редко что бы нужно было больше.
Alligator
Member

Alexsandr: 25.09.2025 23:06
Avenger80: 25.09.2025 18:24 Та даже на 100Мбит/c - 2,4Ггц wifi - это чаще всего 40-65Мбит/c (можно сказать, что половина тарифного плана),
Для смартфона крайне редко что бы нужно было больше.
если играть в втри в ряд и отправлять смайлики то хватит EDGE, обновлять игры с весом в пагу Гб и обновами в сотни Мб + грузить фотки в гугл фото с гигабита приятней, хотя технически у телефона вся ночь на это есть и пары мбит хватит.
Alexsandr
Member

Alligator: 25.09.2025 23:19 обновлять игры с весом в пагу Гб и обновами в сотни Мб + грузить фотки в гугл фото с гигабита приятней, хотя технически у телефона вся ночь на это есть и пары мбит хватит.
Только сами игры очень часто не отдают максимальной скорости :) Я так и не дождался загрузки всех дополнительных ресурсов в CoD, скорость отдачи была смешной. A фотки в облако грузятся сами в простое. Опять же как часто нужно обновить эти несколько гигабайт?
Alligator
Member

Alexsandr: 25.09.2025 23:24Опять же как часто нужно обновить эти несколько гигабайт?
Раз пару месяцев но как всегда в самый подходящий момент :gigi:
Ответить