Samsung готується до підвищення цін на пам'ять DRAM і NAND. Воно складе до 30%

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Пропоную обговорити Samsung готується до підвищення цін на пам'ять DRAM і NAND. Воно складе до 30%

Іноді вже просто сил немає бачити такі новини. Скоротили виробництво, давай піднімати ціни. А там ще і попит дуже високий, давай ще більше ціну піднімемо.
Це звісно не в перший раз, раніше скільки жартували про потопи та землетруси. Потім, як ажіотаж спаде, на складах лежить немало продукції. Ні будемо опускати ціну на кілька відсотків, щоб розпродати, а піднімали на десятки. Не беруть? Хай лежить і далі, ще кудись впхнемо, аби не опускати ціну.
erkins007
Member

Anytime: 22.09.2025 13:05Ні будемо опускати ціну на кілька відсотків, щоб розпродати, а піднімали на десятки. Не беруть? Хай лежить і далі, ще кудись впхнемо, аби не опускати ціну.
Ну да, а падение цен годовалой давности когда 2тб ссд топовые по 90$ стоили все забыли? Естественно после такого раздутое производство сократили и цены вверх поползли.
BusteMix
Junior

К сожалению, дальше лучше не будет, все дорожает. На фоне последних новостей и тому подавно.
Lekrs
Member

BusteMix: 22.09.2025 13:28 К сожалению, дальше лучше не будет, все дорожает. На фоне последних новостей и тому подавно.
Буде, але тебе не буде.
waryag
Member

Подорожчання пов’язане з кількома факторами. Це запуск нових поколінь смартфонів
... який відбувається кожен рік і раніше якось обходився без подорожчання? :facepalm:
strannik18
Member

2 роки тому брав 500gb sams m2 за 1800 зарав вона коштує 3000 це+80% їм там не злипнеться нічого, нефігово так підняли але виявляється їм ще мало і буде дорожче, ну як конкуренція не порішає це буде печально :(
waryag
Member

strannik18: 22.09.2025 13:512 роки тому брав 500gb sams m2 за 1800 зарав вона коштує 3000 це+80% їм там не злипнеться нічого, нефігово так підняли але виявляється їм ще мало і буде дорожче, ну як конкуренція не порішає це буде печально :(
А міг взяти терабайт від вд і ко за дві з копійками! :gigi:
lw_007
Member

erkins007: 22.09.2025 13:24
Anytime: 22.09.2025 13:05Ні будемо опускати ціну на кілька відсотків, щоб розпродати, а піднімали на десятки. Не беруть? Хай лежить і далі, ще кудись впхнемо, аби не опускати ціну.
Ну да, а падение цен годовалой давности когда 2тб ссд топовые по 90$ стоили все забыли? Естественно после такого раздутое производство сократили и цены вверх поползли.
Людей хлібом не годуй, аби конспірологію можна було розвести)
mrigi
Member

Ну то можно скупити зараз і використовувати як валюту замість паперових фантиків 😁
Telcontar
Member

980 Pro 2 Tb за 100$ влітку 23-го... такого мабуть вже не буде :weep:
Keyser Soze
Member

Предлагаю обсудить Samsung витратить 230 мільярдів доларів на нові заводи у Південній Кореї
Keyser Soze: 16.03.2023 11:59 Афера на $422 ($260) млрд :lol: :up: :up: :up:
Зачем строить пять заводов в одном месте, в одном городе, в одном регионе, одной стране??? :lol: Бред...
Я так понимаю, что коррупция в ЮК (Samsung) достигла своего пика! :gigi:
Ну, что же, посмотрим, чем всё закончится :D B-)
Помню, было дело с такой аферой. Прошло 2,5 года. Сегодня увидели, чем всё закончилось :gigi: :lol: :up: :up: :up:
Надо ещё +5 заводов построить (тоже в том же месте), а то эти не справляются!!! :lol: :lol: :lol:
VovaII
Member

Anytime: 22.09.2025 13:05А там ще і попит дуже високий, давай ще більше ціну піднімемо.
Це через те що в ШІ дуже багато коштів вкидають? Тобто поки не схаменуться з тим ШІ, — ціни вниз не підуть? :(
bclogin
Member

erkins007: 22.09.2025 13:24 Ну да, а падение цен годовалой давности когда 2тб ссд топовые по 90$ стоили все забыли? Естественно после такого раздутое производство сократили и цены вверх поползли.
топові SSD 2 Tb у роздрібному продажі ніколи не коштували 90$
сміття на QLC можливо мало подібний цінник, але не топові брендові накопичувачі
Inqizitor2022
Member

На какие 30% - цена 9100 про диска в сравнении с 990про - почти 2х. Разницы никакой по факту. Сволочи.
Ах да, в поколении 990 про не захотели 8 тб делать, только в 9100 серии и то не знаю когда.
Entar
Member

erkins007: 22.09.2025 13:24 Ну да, а падение цен годовалой давности когда 2тб ссд топовые по 90$ стоили все забыли? Естественно после такого раздутое производство сократили и цены вверх поползли.
Не знаю как топовые и не знаю как 90$, но я за 6000+- себе 2 ТБ nvme хороший надежный со скоростями с запасом kingston в розетке взял не особо напрягаясь под елочку, думаю если брать где-то на зарубежных магазинах или серяк или как-то так то можно и на 90$
Anytime
Member

VovaII: 22.09.2025 17:01
Anytime: 22.09.2025 13:05А там ще і попит дуже високий, давай ще більше ціну піднімемо.
Це через те що в ШІ дуже багато коштів вкидають? Тобто поки не схаменуться з тим ШІ, — ціни вниз не підуть? :(
Не тільки ШІ, хоча усі туди на потяг з трильйонами пробують застрибнути. Зараз ніхто не знає що ще утнуть з тарифами та іншим уряд Штатів. З початку року стабільно вендори та виробники роблять оголошення про підвищенні цін, усі ці тарифи - лягають тільки на кінцевого споживача.
erkins007
Member

bclogin: 22.09.2025 17:34топові SSD 2 Tb у роздрібному продажі ніколи не коштували 90$
Я лично брал трио кс3000 за 94 дол штука.
Самсунги 990 по 89 были.

Брендовей и топовей некуда, кс3000 один из лучших топов четвертого поколения
lw_007
Member

erkins007: 22.09.2025 18:44
bclogin: 22.09.2025 17:34топові SSD 2 Tb у роздрібному продажі ніколи не коштували 90$
Я лично брал трио кс3000 за 94 дол штука.
Самсунги 990 по 89 были.

Брендовей и топовей некуда, кс3000 один из лучших топов четвертого поколения
Чел не знає що після того як пройшов хайп на чіа то попит на харди/ссд обвалився, дофіга вилетіло на вторинний ринок. І обєми там були кратні в порівнянні з обвалами майнінгу ефіра
evenmore
Member

bclogin: 22.09.2025 17:34 топові SSD 2 Tb у роздрібному продажі ніколи не коштували 90$
сміття на QLC можливо мало подібний цінник, але не топові брендові накопичувачі
Ну, по минимальным ценам распродаж в США для конечного потребителя
Я тогда 980pro брал по 65$
Понятно что это исключения, как и недавно мелькавшие корсар mp600 pro xt за 100$
Оценивать по нашему минимуму на белый завоз смысла ещё меньше, добавляется куча местечковых переменных
Более типичная минималка с тех времён сместилась с 85$ за 2тб (премиальные модели с датой выпуска текущего-прошлого, максимум позапрошлого года) до 125$ (за почти те же премиальные модели, но им уже 3-6 лет)
Ответить