Вивід зображення та звуку з майнінгової відеокартки без другої відеокартки(Легке рішення)

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Ответить
Автор
Junior

Всім привіт. Було трохі нудно, згадав що давно планував облашутвати друге робоче місце, бо переключатись між remote desktop губить всю атмосферу(починаю плутатись). Окрім основного є ще 2 сістемника котрі я використовую через локальний віддаленний робочій стіл, в котрих стоять майнінгові CMP40HX(2070), використовувуються в основному по роботі(NVENC конвертація відео). І ось один з них я виришів взяти за основу, вибір впав на сістему на матплаті Huananzhi X99-QD4 з відеокарткою CMP40HX, другу відеокартку для виводу зображення вставити можна тільки через райзер, що я в принципі і робив раніше, але зараз виникла ідея використовувати USB - HDMI конвертер. По логиці він напрямую спілкується з GPU і має в себе на борту все те що так намагаються відновити ентузіасти у спробах вивести зображення з майнінгових карток. а ні, почитав матчастину, там інший процес, але все одно це легше ніж заморочуватись з двома картками, подивлюсь по стабільності.

Купив самий простий USB to HDMI Cablexpert (A-USB3-HDMI-02), підключив, встановив драйвера(є в самому пристрої ППЗ на 8мб з драйвером), підключив монітор з перезавантаженням, але той ніяк не відреагував, згадав що remote desktop генерує віртуальний монітор і не дає можливості міняти налаштування классичного монітора, підключився через anydesk, тепер налаштування з'явились, і ось точно не скажу коли саме монітор увімкнувся, бо він в іншої комнаті, коли відключив remote desktop чи коли оновив драйвер на пристрій (останній що знайшов MSDisplay_MultiDev_v1.0.1.60). Все працює ідеально, ніяких відвалів чи слайдшоу, макс доступна роздільна здатність по USB 3 це FULLHD.

В цілому рішення дійсно легке в реалізації, згадую купу відео де намагалися побороти купу проблем пов'язаних з двома відеокартками, а тут все легко: на відеокартку встановлюється патченний драйвер від dartraiden, підключається конвертер з встановленням драйверу і все, після завантаження windows монітор вмикається.
Десь ще Тесла М40 лежить, спробую на ній теж перевірити.

Изображение
Изображение
Васильович
Member

Steel198: 06.09.2025 09:32Купив самий простий USB to HDMI Cablexpert (A-USB3-HDMI-02)
Гарне рішення, а от ціна сабжу в Україні трохи не радує - на тому ж Аліку від $3 стартують подібні пристрої.
Steel198
Junior

Васильович: 06.09.2025 11:18
Steel198: 06.09.2025 09:32Купив самий простий USB to HDMI Cablexpert (A-USB3-HDMI-02)
Гарне рішення, а от ціна сабжу в Україні трохи не радує - на тому ж Аліку від $3 стартують подібні пристрої.
Так, взяв за увесь прайс, бо тут було головне щоб якщо не запрацює то щоб річ була точно не в адаптері, а тепер перевіривши що воно працює, заказав з аліку ще пару штук для другого монітору, та прозапас, та ще модуль anycast за 3.3$ для теста. Тут ще згадав що в мене лежить декілька донглів H96 Max Stick H313(брав по півтора доллара, продавець мабуть одну цифру в цині загубив чим я і скористувався купивши 6 штук) котрі можна використовувати як miracast приймачі. На днях спробую як на матплату wifi адаптер поставлю)

З приводу другого монітору, в теорії старому 220 чіпсету може бути важко тягнути 2 адаптера без лагів, на цей випадок тоді краще візьму свій інший сістемний блок на В350
Ответить