► В тему - трохи дивний вивід в статті: мишка більше для хвата "кігтями, бо менша за розмірами... Тут критерій трохи спірний; звісно, реально крихітну мишу по інакшому і не триматимеш, як зверху "кігтями", але особисто для мене для повноцінного "хвата кігтями", не зважаючи на розмір самої "миші", "дупця" ОБОВ'ЯЗКОВО має бути відчутно високою, а не пологим скосом в стіл - для впевненого упору "миші" в основу долоні і більш розслабленого хвату "кігтями" для більш тонкого маніпулювання. У мене долоня відносно не велика і я завжди тільки "кігтями" "мишу" лапав; мав купу різних "мишок" за розмірами і, враховуючи той факт, що ретушував та малював, будучи перфекціоністом, в графічних редакторах саме "мишкою" десь років з 10 підряд (допоки не перейшов таки на стилус та планшет), можу точно сказати, що розмір миші для "кігтів" - точно не головний показник, не настільки як висока "дупця".Telcontar: ↑ 03.09.2025 14:02 ..."дупця" вища.
► Але це все - більше особиста звичка, звісно. От що дійсно маст-хев на всі часи, так це оптичні "мікрики"! Відсип Боже хорошої карми тому, хто придумав їх ставити в "миші" замість механічних! Скільки же я бабла просадив на дорогих, якісних "мишах" з механічними мікриками, нещадно клікаючи при малюванні і все-одно досить швидко доводячи імениті моделі до дабл-кліків!
► Що конкретно в даній "мишці" мені не до кінця зрозуміло: то - що, реально кнопка перемикання DPI на "животик" приліплена?