Огляд ігрової миші ASUS ROG Harpe II Ace та килимка ROG Sheath II XXL

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Telcontar: 03.09.2025 14:02 ..."дупця" вища.
► В тему - трохи дивний вивід в статті: мишка більше для хвата "кігтями, бо менша за розмірами... Тут критерій трохи спірний; звісно, реально крихітну мишу по інакшому і не триматимеш, як зверху "кігтями", але особисто для мене для повноцінного "хвата кігтями", не зважаючи на розмір самої "миші", "дупця" ОБОВ'ЯЗКОВО має бути відчутно високою, а не пологим скосом в стіл - для впевненого упору "миші" в основу долоні і більш розслабленого хвату "кігтями" для більш тонкого маніпулювання. У мене долоня відносно не велика і я завжди тільки "кігтями" "мишу" лапав; мав купу різних "мишок" за розмірами і, враховуючи той факт, що ретушував та малював, будучи перфекціоністом, в графічних редакторах саме "мишкою" десь років з 10 підряд (допоки не перейшов таки на стилус та планшет), можу точно сказати, що розмір миші для "кігтів" - точно не головний показник, не настільки як висока "дупця".
► Але це все - більше особиста звичка, звісно. От що дійсно маст-хев на всі часи, так це оптичні "мікрики"! Відсип Боже хорошої карми тому, хто придумав їх ставити в "миші" замість механічних! Скільки же я бабла просадив на дорогих, якісних "мишах" з механічними мікриками, нещадно клікаючи при малюванні і все-одно досить швидко доводячи імениті моделі до дабл-кліків! :mad: :mad: :mad:
► Що конкретно в даній "мишці" мені не до кінця зрозуміло: то - що, реально кнопка перемикання DPI на "животик" приліплена? :spy: (Шоб я здох!!! :lamer: )
Megaclite
Member

Ніколи не купуйте миші Асус, так як вам прийдеться установлювати Armory Crate
cspp
Member

При цене в 5000 будет норм, ща даже старые мыши не сильно дешёвые.
Telcontar
Member

Megaclite: 04.09.2025 02:06 Ніколи не купуйте миші Асус, так як вам прийдеться установлювати Armory Crate
В цій же завезли веб-версію для налаштувань.
Vlaad13
Member

Дядя Діма: 03.09.2025 14:25
Особиста порада (інсайд) від сварливого діда:
- A4Tech X-710BK - 700 грн.
- A4Tech X7-300MP - 300 грн.
фотеч це офісне лайно, сам багато років користувався різними моделями, і якщо зовсім грошей немає то звісно юзати можна
але якщо хочеться щось більш схоже на ігрову мишу краще купити HyperX - і не дорого і якість норм
Dilfin
Member

dead_rat: 03.09.2025 13:33 Logitech G pro?
В Logitech G PRO Wireless вага 80 г. Ви не розумієте - це інше, а ще й на додачу сенсор тільки 16000 dpi.) Тут акцент виробника на вагу і велику швидкість сенсора, це ігрова котлета, для кібер гуру.)

Відправлено через 8 хвилин 21 секунду:
Dilfin: 04.09.2025 12:19
В Logitech G PRO Wireless вага 80 г. Ви не розумієте - це інше, а ще й на додачу сенсор тільки 16000 dpi.) Тут акцент виробника на вагу і велику швидкість сенсора, це ігрова котлета, для кібер гуру.)
П.С. В мене миша Logitech G502 X Black зі шнурком, 89 г. датчик до 26000 dpi, кажуть що мікрики захищені від даблкліку з часом і я нею задоволений, як слон, бо ергономічно сидить в руці швидка, як куля і коштувала 2300 грн., але гуру кібер атлетики треба легенька миш і набагато швидша, так їм Асус заповідав.)
Vlaad13
Member

мишка під відносно велику руку та суперлегка, таких зараз дуже мало так що покупці знайдуться
Dilfin
Member

Vlaad13: 04.09.2025 12:36 мишка під відносно велику руку та суперлегка, таких зараз дуже мало так що покупці знайдуться
Так, на кожен товар є свій покупець, який купить цей товар за любі гроші бо то бренд їх кумир. З ойфоном ж так працює, хоч він і гірший за деякі інші моделі з кращим обладнанням, але дорожчий суттєво, але статусозалежні платять за бренд, повторюсь, любі гроші, навіть не маючи їх і беручи кредити.

Відправлено через 4 хвилини 24 секунди:
Vlaad13: 04.09.2025 12:36 мишка під відносно велику руку та суперлегка, таких зараз дуже мало так що покупці знайдуться
Не супер легка, є кібер гуру, які Вам розкажуть про 30 грамові мишки більше ніж Ви знаєте про всесвіт.)
Vlaad13
Member

Dilfin: 04.09.2025 13:03
Так, на кожен товар є свій покупець, який купить цей товар за любі гроші бо то бренд їх кумир. З ойфоном ж так працює, хоч він і гірший за деякі інші моделі з кращим обладнанням, але дорожчий суттєво, але статусозалежні платять за бренд, повторюсь, любі гроші, навіть не маючи їх і беручи кредити.

Не супер легка, є кібер гуру, які Вам розкажуть про 30 грамові мишки більше ніж Ви знаєте про всесвіт.)
я думаю що ця мишка достатньо легка
Я можу погодитись з тим що Асус деколи (але не завжди) це трохи оверпрайз
деякі люди не хочуть розбиратись в залізяках, гроші у них є, вони приходять до магазину і кажуть - я хочу Асус, вони знають що гарантовано отримають хорошу якість товару, це не є чимось поганим, також я повторюсь що наприклад в моніторах чи материнках асус можно обирати і оверпрайсу там не буде взагалі (це стосується деяких моделей)
Dilfin
Member

Vlaad13: 04.09.2025 13:27
Dilfin: 04.09.2025 13:03

деякі люди не хочуть розбиратись в залізяках, гроші у них є, вони приходять до магазину і кажуть - я хочу Асус, вони знають що гарантовано отримають хорошу якість товару, це не є чимось поганим, також я повторюсь що наприклад в моніторах чи материнках асус можно обирати і оверпрайсу там не буде взагалі (це стосується деяких моделей)
Так, Ви праві і сумно це тому, що все більше росте прірва між людьми, одні багатшають ще більше, а інші біднішають ще більще, капіталізм у чистій красі, такого поняття, як спекуляція не існує, його стерли з розуму взагалі. Про що я хочу донести, про те, що все менше простих хлопців з сімей роботяг, або самих роботяг зможуть собі дозволити з часом купляти хороші товари за адекватною ціною, не з ціною х3 по ринку, а ці діти могли б стати хорошими інженерами. програмістами, лікарями, але в них не буде стимулу вчитися. бо хороший комп'ютер скоро зможе дозволити собі купити тільки якийсь барига, чи чиновник і та дитина подумає, для чого бути інженером, чи програмістом, як можна купити щось і перепродати в три рази дорожче, або бути чиновником і красти... якщо коротше, то світ деградує.
Ostin
Member

Dilfin: 04.09.2025 14:09світ деградує
З віком прийде розуміння у вигляді "ну і пофіг" :rotate:
cspp
Member

Батарея неясно сколько подзарядок выдержит.
Vlaad13
Member

Dilfin: 04.09.2025 14:09
Vlaad13: 04.09.2025 13:27
Так, Ви праві і сумно це тому, що все більше росте прірва між людьми, одні багатшають ще більше, а інші біднішають ще більще, капіталізм у чистій красі, такого поняття, як спекуляція не існує, його стерли з розуму взагалі. Про що я хочу донести, про те, що все менше простих хлопців з сімей роботяг, або самих роботяг зможуть собі дозволити з часом купляти хороші товари за адекватною ціною, не з ціною х3 по ринку, а ці діти могли б стати хорошими інженерами. програмістами, лікарями, але в них не буде стимулу вчитися. бо хороший комп'ютер скоро зможе дозволити собі купити тільки якийсь барига, чи чиновник і та дитина подумає, для чого бути інженером, чи програмістом, як можна купити щось і перепродати в три рази дорожче, або бути чиновником і красти... якщо коротше, то світ деградує.
ви взагалі не праві, людина не може розбиратися у всьому
сьогодні простому смертному треба перелопатити кучу матеріалу щоб обрати наприклад материнку, завтра він піде купляти блендер - йому знову декілька місяців читати про блендери, післязавтра він піде купляти ніж, потім смартфон потім ще щось. Неможливо розбиратися у всій техніці, не у всіх є така можливість чи бажання використати купу свого часу на це. Це дурка. Проблема в тому що у нас на Україні маленькі зарплати бо людям платять по 400 долларів на місяць - ось у людей грошей і немає. Асус не винуватий в тому що у нас на Україні багато бідного населення яке не може дозволити купити його девайси і це проблема явно не Асуса. Це все одно що завозити 5090 в Африку, а африканці будуть дивитись і казати що кляті корпи неадекватні кошти хочуть за комп'ютери.
dead_rat
Member

Dilfin: 04.09.2025 12:28
В Logitech G PRO Wireless вага 80 г. Ви не розумієте - це інше, а ще й на додачу сенсор тільки 16000 dpi.)
:laugh:

Виросло покоління, для якого 1000 гц та 16к дпі недостатньо.

Нажаль воно при цьому не витримує 60 грам мишу.

Доречі, ніхто не додумався просто відрізати зайве від руки? Там можна прибрати набагато більше ніж 60 грам B-)
cspp
Member

Кому 400 платят,а кому меньше 300. Тогда выбор не в пользу асуса вот и все, толковых мышек хватает. Выбор на любой бюджет.
Stamb
Member

dead_rat: 04.09.2025 15:19
Dilfin: 04.09.2025 12:28
В Logitech G PRO Wireless вага 80 г. Ви не розумієте - це інше, а ще й на додачу сенсор тільки 16000 dpi.)
:laugh:

Виросло покоління, для якого 1000 гц та 16к дпі недостатньо.

Нажаль воно при цьому не витримує 60 грам мишу.

Доречі, ніхто не додумався просто відрізати зайве від руки? Там можна прибрати набагато більше ніж 60 грам B-)
а для чого ж всякі імпланти розробляють які будуть керувати роботизованими руками віддалено
від людини буде тільки мозок у банці(як у мультфільмі про Черепашок Ніндзя) котрий буде передавати сигнали
мінімум затримки, максимум продуктивності, можливо тоді і буде сенс від всяких 1000-100500 гц моніторів :rotate:
Звезда S0-2
Member

Без горячей замены микриков?
waryag
Member

Vlaad13: 04.09.2025 15:15ви взагалі не праві, людина не може розбиратися у всьому
сьогодні простому смертному треба перелопатити кучу матеріалу щоб обрати наприклад материнку, завтра він піде купляти блендер - йому знову декілька місяців читати про блендери, післязавтра він піде купляти ніж, потім смартфон потім ще щось. Неможливо розбиратися у всій техніці, не у всіх є така можливість чи бажання використати купу свого часу на це. Це дурка. Проблема в тому що у нас на Україні маленькі зарплати бо людям платять по 400 долларів на місяць - ось у людей грошей і немає. Асус не винуватий в тому що у нас на Україні багато бідного населення яке не може дозволити купити його девайси і це проблема явно не Асуса. Це все одно що завозити 5090 в Африку, а африканці будуть дивитись і казати що кляті корпи неадекватні кошти хочуть за комп'ютери.
Навіть у розвинутих країнах купа людей не в захваті від спроб компаній нав'язати нові цінові реалії. У випадку цієї мишки доволі велика ціна не підкріплюється ні довгою гарнтією, ні можливостями легко замінити потенційно проблемні компоненти (пропрієтарщина від асус взагалі взаємозамінна з доступними?).
Vlaad13
Member

waryag: 04.09.2025 22:05
Vlaad13: 04.09.2025 15:15ви взагалі не праві, людина не може розбиратися у всьому
Навіть у розвинутих країнах купа людей не в захваті від спроб компаній нав'язати нові цінові реалії. У випадку цієї мишки доволі велика ціна не підкріплюється ні довгою гарнтією, ні можливостями легко замінити потенційно проблемні компоненти (пропрієтарщина від асус взагалі взаємозамінна з доступними?).
Легкої заміни компонентів багато у кого немає
Що до ціни то як вам наступні мишки:
Razer DeathAdder V4 PRO
Logitech Pro X Superlight 2
Zowie U2-DW Black
Я так розумію цим виробникам можна велику ціну ставити бо вони чимось кращі за Асус чи як?
Misanthrop
Member

Якось така собі.
Перший Харп виглядав по своєму прикольно, не як усі та і файний
Другий же ж, як усі косить під Zowie та посередині між Logitech та Deathadder франкенштейном виглядає...
Ответить