Пробував навіть на різних відеокартах. Операційні системи Windows 10 та Windows 11. На Linux ще не пробував, але думаю, що там все може бути чудово.
Особисто я на Windows вже давно користуюся плеєром mpv, я пробував прописувати в конфіг hwdec=auto, auto-safe, d3d11va, dxva2, vulkan. Цих глітчів немає тільки якщо повністю відключити апаратне декодування конфігом hwdec=no. Перевіряв також в PotPlayer, VLC, MPC-HC. В них також якщо не вмикати апаратне декодування, то ніяких глітчів немає. І на моїй 1660 Ті також немає, якщо прописати в конфіг hwdec=nvdec. Я не знаю, чи це баг вінди, чи баг драйверів відеокарти, чи це взагалі апаратний баг, як
цей баг VCN4. Але уявіть собі моє здивування, коли я в перші ж години користування відеокартою отримав зелений екран під час перегляду Blu-ray, а потім падіння відеодрайверу. Після божественного nvdec просто дивуєшся, настільки відсталий декодер в відеокартах AMD. З того часу я вже перейшов на Windows 11, обновив вже не один реліз AMD Software: Adrenalin Edition, але цей баг досі не пофіксили. Більш того, додався ще один баг – при перемотці відео назад з’являється розсинхронізація відео та звуку. Цього раніше не було, це з’явилося з останніми версіями Adrenalin. Раніше було, що при перемотуванні відео вперед воно іноді наче стає на паузу, а потім продовжує відтворюватися, тільки прискорено. Тепер крім цього додалося ще й розсинхронізація при перемотці назад. Все це відбувається не з усіма відео і не дуже часто, тому не дивно, що про це мало хто згадує. Чесно, я просто розчарований декодером AMD. Відтворення ютубу також періодично ламається, але про це розробники хоча б пишуть в примітках до драйверів і намагаються пофіксити, бо це актуально для значної частини користувачів, а ось ці баги з декодуванням Blu-ray та з декодуванням H.265 вони мабуть ніколи не пофіксять, бо це мало кому цікаво. Дійсно, хто зараз дивиться завантажене на комп’ютер відео, якщо все є онлайн?