Новости
Последние статьи и обзоры
Выбор монитора
-
Vader
Member
Я бачу 144 та 240 різницю,відчутно.Вище ні!
-
FirstTDM
Member
Хм... я наоборот вижу, что дешевые модели начинают привлекать "большими" герцами0kie: ↑ 27.08.2025 13:53а не делать упор в фейковые герцы, от которых на данном этапе развития нет никакого толку, но денег стоят и немалых.
32" Acer ED320QX2biipx 240Гц - 8К грн.
32" AOC C32G2ZE 240Гц - 10К грн.
............................................
Отправлено спустя 2 минуты 36 секунд:
А что мифичного в 12 битах, если вся аппаратура поддерживает этот режим? Формально всё понятно - нет еще полноценного/истинного ТВ на 12 бит, но в параметрах видео так показывает...Gold_Star: ↑ 27.08.2025 14:00щоб видати міфічні 12 біт
Раньше говорили, что 6 бит достаточно - ведь это аж 262 144 цветов и человеку больше не надо
-
Gold_Star
Member
Яка "уся"? Читайте хоч що я вам пишу - немає там справжніх 12 біт без втрати якості, які вам фізично не видасть ні 10-бітний олед, ні обмежена смуга в 40 гбіт на HDMI 2.1 без DSC. Дасте знати, коли в найближчому майбутньому випустять панель, яка покаже вам усі 12 бітFirstTDM: ↑ 27.08.2025 14:08А что мифичного в 12 битах, если вся аппаратура поддерживает этот режим?
Так, і такі люди міняли кінескоп на LCD бо "не бачили різниці"FirstTDM: ↑ 27.08.2025 14:08Раньше говорили, что 6 бит достаточно - ведь это аж 262 144 цветов и человеку больше не надо
-
FirstTDM
Member
И с этим никто и не спорит.Gold_Star: ↑ 27.08.2025 14:17немає там справжніх 12 біт без втрати якості, які вам фізично не видасть ні 10-бітний олед, ні обмежена смуга в 40 гбіт на HDMI 2.1 без DSC.
Имхо, скоро будет реализовано... наверное: Стандарт Dolby Vision действительно использует 12-битную глубину цвета, что позволяет отображать около 68 миллиардов цветов, значительно превосходя 10-битный стандарт HDR10. Это обеспечивает более насыщенные, реалистичные и детализированные изображения с плавной градацией оттенков. Для полной реализации потенциала Dolby Vision требуется 12-битный дисплей и динамические метаданные, которые оптимизируют изображение для каждого кадра.
Отправлено спустя 1 минуту 19 секунд:
Ну да... согласен... я ждал до 8 бит...Gold_Star: ↑ 27.08.2025 14:17Так, і такі люди міняли кінескоп на LCD бо "не бачили різниці"
Объективности ради новый OLED действительно лучше старого Sony TrinitrinGold_Star: ↑ 27.08.2025 14:17А через 20 років дивляться на кольори оледу і падають в захоплення
-
Gold_Star
Member
Радий що ви це зрозуміли. А заодно і контент повинен спершу бути створеним в 12 бітах, а тому це ще нескоро настанеFirstTDM: ↑ 27.08.2025 14:34Для полной реализации потенциала Dolby Vision требуется 12-битный дисплей и динамические метаданные, которые оптимизируют изображение для каждого кадра.
-
0kie
Member
Цифровые костыли всё никак не доведут до качества "аналоговой" киноплёнки и экрана системы "простынь на стене"...FirstTDM: ↑ 27.08.2025 14:34 Стандарт Dolby Vision
-
Gold_Star
Member
Це вже більше залежить від ресурсу самої трубки і сигналу який на неї подається. В Digital Foundry показували приклад на сонівському 2К CRT моніторі 2003 року, який по кольорам точно видавав результат не гірший за WOLED станом на 2021 рікFirstTDM: ↑ 27.08.2025 14:35Объективности ради новый OLED действительно лучше старого Sony Trinitrin
-
FirstTDM
Member
Достаточно давно уже снимают сразу же в Dolby Vision - про 10 vs 12 бит уже не спорим:Gold_Star: ↑ 27.08.2025 14:36А заодно і контент повинен спершу бути створеним в 12 бітах, а тому це ще нескоро настане
Сразу в формате Dolby Vision снимаются и выпускаются многие фильмы и сериалы от крупных студий и стриминговых сервисов, особенно те, которые являются их оригинальным контентом. В их числе популярные шоу из Apple TV+, такие как «Для всего человечества» (For All Mankind), «Основание» (Foundation), «Прекрасная планета» (Prehistoric Planet), «Основано на реальных событиях» (Severance) и «Тед Лассо» (Ted Lasso).
-
Gold_Star
Member
А Dolby Vision це не синонім 12 біт. На телевізорах Samsung наприклад немає Dolby Vision - їх власникам є привід для занепокоєння?FirstTDM: ↑ 27.08.2025 14:41Достаточно давно уже снимают сразу же в Dolby Vision
- спойлер
-
Ostin
Member
Навіть цікаво стало, навіщо тут обговорювати якість передачі старих моніторів, якщо з імовірністю в 101% ніхто їх вже не поверне назад у виробництво? Побухтіти, що раніше було краще? Ну так, це можна. Але практичного сенсу нуль. Для масового користувача важливо, щоб товар був доступний в місцевій торговій мережі, а значить - це масове виробництво. А воно зараз націлене на герци та\або оледи. Тому весь раціональний вибір йде з цих пропозицій.
Я свого часу теж звертав увагу, що плазма сильно краще LCD. Але це ж не означає, що зараз треба покупцеві дивитись на плазму, чи не так?
Я свого часу теж звертав увагу, що плазма сильно краще LCD. Але це ж не означає, що зараз треба покупцеві дивитись на плазму, чи не так?
-
Gold_Star
Member
Ostin
Ви забули що люди досі проектори купують, які зараз випускаються під 4К HDR. А взагалі мова була про маркетингові герци на бюджетних ігрових моніторах, в яких люди не бачать ніякої різниці, а те що споживачам це підсовують замість технології, яка колись була в широком доступі та мала ряд переваг - нехай краще буде приводом для обговорення ніж просто згадкою про траву яка була зеленіша
Ви забули що люди досі проектори купують, які зараз випускаються під 4К HDR. А взагалі мова була про маркетингові герци на бюджетних ігрових моніторах, в яких люди не бачать ніякої різниці, а те що споживачам це підсовують замість технології, яка колись була в широком доступі та мала ряд переваг - нехай краще буде приводом для обговорення ніж просто згадкою про траву яка була зеленіша
-
Ostin
Member
На це завжди є причина. Як правила, це економічна (проста жадібність виробника іншими словами). Або технологічне спрощення, яке масовий користувач "з'їсть" та ще попросить. Може, з точки зору інженера воно "якось не так", але загалом все має йти до спрощення\здешевлення. Інакше мало кому буде потрібен новий супер-монітор за якісь 3-5к зелених грошей.Gold_Star: ↑ 27.08.2025 15:03споживачам це підсовують замість технології, яка колись була в широком доступі та мала ряд переваг
Цікава тема, до речі. Але якось повз мене пройшла. Завжди "не на часі"Gold_Star: ↑ 27.08.2025 15:03люди досі проектори купують
-
OldGoodGames
Member
так, бо на монітор треба дивитись своїми очима а не по умавним замовним обзорам0kie: ↑ 27.08.2025 01:26 [
Короче, так никто толком не ответил по герцовке и кадрам. Отсюда вывод, что монитор надо подбирать по качеству картинки, яркости, цветовому охвату и частоте от 144 Гц. То есть по цифрам спецификации. А не ото всё, что касается выдумок "кадры/герцы".![]()
ні, бо є залежність чим більше фпс/гц тим меньше інпутлаг(затримка ввода) capframex.com у поміч
ну заісно що тоді, що зараз топ за 1000$ буде показувати топ картинуFirstTDM: ↑ 27.08.2025 10:28Да ну... ну прекращайте уже... был у меня кинескопный 32" Sony Trinitron 100Гц c двумя тонкими "проволочками" через весь экран - шикарный аппарат... до сих пор работает у друзей на даче - ну и что из этого?OldGoodGames: ↑ 27.08.2025 00:57АЛЕ! це вже було 20! років тому, а я досі таке не бачу у звичайних сучасних тв![]()
Хороший современный ТВ на 55-65" показывает однозначно лучше со всеми дополнительными опциями... о чем разговор?
я до того що цього немає у бюджетному сегменті
Відправлено через 12 хвилин 59 секунд:
вжеж казали що для звичайних гравців цілком достатньо 144-165-1800kie: ↑ 27.08.2025 13:53Уменьшено до минимума, т.е. ниже 48 кадров? Вроде бы эта цифра есть нижний порог для всяких там freesync/gsync? Возможно. Но меня интересовал вопрос верхнего порога, где я не вижу дефектов вывода изображения после достижения потолка 165 Гц. Причём существенного превышения 200+ кадров. Если бы не мониторинг кадров, то вообще был бы без понятия, что и сколько там. Поэтому такой вывод - это всё маркетинг. Отсюда вытекает следующий вопрос: какая верхняя граница частоты и кадров, после которой не имеет смысла гнаться за герцами при нынешних технологиях изготовления матриц? Народ отписывается, что после условных 144 Гц уже нет разницы, т.е. я не одинок в своих наблюдениях. Вывод ещё раз подтверждается: выбирать монитор надо по цифрам цвета и пикселей, диагонали и битам, а не делать упор в фейковые герцы, от которых на данном этапе развития нет никакого толку, но денег стоят и немалых.Свегер: ↑ 27.08.2025 12:06Щоб адаптивна синхронізація не спрацьовувала, має бути велика різниця між частотою оновлення екрану![]()
про гравці обирають зараз 240-360
і є купа "але", яка відуха, який монітор, яка миша, у якому ви настрої, наскільки ви втомлені, яка загальна затримка у вашого пк, яка гра, як налаштована ос,
тому кожен пк і кожна гра це унікальний випадок,
і ви зможете це відчути коли у вас буде наіграно більш 500+ годин в умовний фпс
матчастина
blurbusters.com
-
a_leshka
Junior
Привіт! Підкажіть, будь ласка, на вашу думку, для роботи (текст, таблиці, код) і трохи розваг, перевагу слід віддати IPS 2k з Mini Led чи 4k зі звичайною підсвіткою?
на 4k MiniLed невистачає грошей((.
на 4k MiniLed невистачає грошей((.
-
Gold_Star
Member
a_leshka
Мінілед = більша яскравість екрану, яку навряд чи будете використовувати в роботі з таблицями. Більша роздільна здатність комфортніша для читання, тому я думаю що вибір очевидний
Мінілед = більша яскравість екрану, яку навряд чи будете використовувати в роботі з таблицями. Більша роздільна здатність комфортніша для читання, тому я думаю що вибір очевидний
-
FirstTDM
Member
Может просто подождать немного и найти +8-10% к бюджету? Монитор ведь на несколько лет покупается и 32" 4К однозначно лучше для работы.a_leshka: ↑ 27.08.2025 17:11на 4k MiniLed невистачає грошей((.
Вот, например, сходу по IPS Mini LED:
27" 2К AOC AGON AG274QXM - 32К на Розетке
32" 4К Philips 32M2N6800M/00 - 34К на Розетке
32" 4К Acer Predator X32QFSbmiiphuzx - 35К на Розетке
-
a_leshka
Junior
Gold_Star
FirstTDM
Дякую за відповіді.
FirstTDM
Дякую за відповіді.
Можливо, але зараз вимушено працюю на 24 дюймах, це просто мука для мене. Не знаю скільки я ще так протягну)) Здавалося б 3 дюйми різниця....Может просто подождать немного и найти +8-10% к бюджету? Монитор ведь на несколько лет покупается и 32" 4К однозначно лучше для работы.
-
FirstTDM
Member
Какой бюджет?a_leshka: ↑ 27.08.2025 17:34Можливо, але зараз вимушено працюю на 24 дюймах, це просто мука для мене. Не знаю скільки я ще так протягну)) Здавалося б 3 дюйми різниця....
-
Filabatya
Member
a_leshka
візбміть в оплату частинами, зір не так дешево відновити
візбміть в оплату частинами, зір не так дешево відновити
-
Fanoly
Junior
Добрый вечер, хочу выбрать себе монитор(2 фул хд или онин на 2к) до 7к
Фул ХД:
Основной до 5000-5500+-
Второй до 2-3к
Либо онин на 2К разрешении до 7-8к+-
Подскажите пожалуйста, что лучше взять??
Фул ХД:
Основной до 5000-5500+-
Второй до 2-3к
Либо онин на 2К разрешении до 7-8к+-
Подскажите пожалуйста, что лучше взять??