Зафіксовано перший випадок оплавлення роз’єму живлення 12V-2x6 під час використання Radeon RX 9070 XT

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

Ektalion
Який пост? Може щось і пропустив, не пам'ятаю, що б я щось ігнорив. Так яке саме відео відкрити?
oversteve
Member

Scoffer: 22.08.2025 18:05 oversteve
Ви тут шукаєте якісь міліоми різниці, а горіло там де змогло розжарити метал до овер сотні градусів. На міліомах стільки ватів не виділиться.
там не міліоми різниці, той хвіст на косі додасть опору ще як третина коси, якщо не більше, і якщо в самому перехіднику наприклад реалізована схема, коли 2 вихідні піни під'єднані до одного вхідного роз'єму з 3 то вийде, що 4 вихідні піни запаралелені на відчутно більший опір коси з хвостом, ніж інші 2, які підключені до звичайної коси і на них відповідно буде суттєвий перекос по струму
leif
Member

Ektalion: 22.08.2025 18:19
Зменшення січення кабелю ніколи позитивно не впливає на перегрів і як наслідок прогар на виході.
Так я вже написав вище, що 5090 які споживають 600вт (а не якісь там 350, як карта з сабжевої новини) – згоріли тупо всі, інфа 100%, ууух клятий роз'єм :mad:
Последний раз редактировалось leif 22.08.2025 18:26, всего редактировалось 1 раз.
oversteve
Member

Ektalion: 22.08.2025 18:19 Зменшення січення кабелю ніколи позитивно не впливає на перегрів і як наслідок прогар на виході.
по січенню кабеля запас по струму в 2+ рази, так що в ньому взагалі проблеми немає
s1nedus
Member

erazel: 22.08.2025 09:52 А поясніть будь-ласка в чому проблема старих БЖ? АТХ 3.1 якось регулює граничні токи по кожному провіднику? Чим старий БЖ через перехідник загрожує? Просто , чесно кажучи, не слідкував за цими нюансами бо давно відеокарту не оновлював.
Там разъем другой, изменили длину контакта, для лучшего контакта и уменьшение нагрева
Геральт
Member

leif
Перехідники взагалі не хвилюють. А от що хвилює - отой вбогий 12пін, який вже й в Радіки пхають.
За схему дякую, на разі не актуальна. Коли в мене буде ідентична карта та перехідник, звісно ж, розгляну. Але це не точно :D
washburn_t15
Member

oversteve
Нет, если с точки зрения логики - то старые карты с потреблением выше не плавили разъёмы, а новые - плавят. Почему? Да потому, что 3х8 просто имеет большее сечение и меньше греется. Маркетингом физику не победить.
Hotspur
Member

leif: 22.08.2025 17:34так де брак? і чи брак це взагалі? я ставлю велике капучіно, що якби БЖ був не колінк убогий, і перехідник було підключено трьома окремими кабелями від БЖ, то все б собі працювало
не працювало б.

дріт навоз
контакти до бп навоз
контакти до гпу навоз

чому я коли хочу 100 ампер на 12 V ставлю 4 дроти по 8мм2 і конектори на 150 ампер посріблені дикою площею контакту ? люди вигадали абсолютно браковане підключення і все
Геральт
Member

washburn_t15: 22.08.2025 18:42 Да потому, что 3х8 просто имеет большее сечение и меньше греется. Маркетингом физику не победить.
Саме так. В 6900XT 2*8 дають 8 ліній на 300Вт. А в новому чудовому роз'ємі 6 ліній на 600Вт. Хтось вірить, що вони довжину пінів збільшили в ~3 рази?
Ektalion
Member

Hotspur: 22.08.2025 18:56 чому я коли хочу 100 ампер на 12 V ставлю 4 дроти по 8мм2 і конектори на 150 ампер посріблені дикою площею контакту ? люди вигадали абсолютно браковане підключення і все
Люди хочуть обманути фізику.

Геральт: 22.08.2025 18:36 Перехідники взагалі не хвилюють. А от що хвилює - отой вбогий 12пін, який вже й в Радіки пхають.
Наразі тільки у двох моделях від Sapphire i Asrock. Інші виробники не ризикнули.
leif: 22.08.2025 18:23 Який пост? Може щось і пропустив, не пам'ятаю, що б я щось ігнорив. Так яке саме відео відкрити?
6:30
спойлер
Изображение
Hotspur
Member

Ektalion: 22.08.2025 19:05Люди хочуть обманути фізику.
людей треба бити ногами а потім послати знову вчити фізику

Відправлено через 3 хвилини 49 секунд:
leif: 22.08.2025 18:25Так я вже написав вище, що 5090 які споживають 600вт (а не якісь там 350, як карта з сабжевої новини) – згоріли тупо всі, інфа 100%, ууух клятий роз'єм
Силовий роз'єм для лебідки 200А. Для автомобільних лебідок з тяговим зусиллям 6000-12500Lbs (2700кг - 5700кг) та максимальним струмоспоживанням до 500А/год рекомендується роз'єм redBTR 200А. Для підключення використовуйте штатні дроти лебідки або мідні дроти 25-35мм².
https://mir4x4.com.ua/uk/silovi-roz-yem ... gJpIfD_BwE
leif
Member

так, ну, я подивився. і шо там привернуло твою увагу? що, можливо (чи це навіть було підтверджено в якийсь момент) робили якісь браковані перехідники? недостатньо якісні перехідники? проблема, звісно, погано. але він же там сам каже, що роз'єм норм і дроти норм і при нормальних умовах все добре працює і не в них трабл, а саме в неякісних перехідниках. якщо перехідник якісний -- теж все буде окей. ти хоч це почув?

купуйте карти з гарантією :learn: хєхєх

але ніби за 2+ роки, що минули з часу огляду, ситуація суттєво покращилась, перехідники стали робити покраще. принаймні я поюзав перехідник тиждень і не зіткнувся ні з якими проблемами при дуже активному тестуванні.
Ektalion: 22.08.2025 19:05Люди хочуть обманути фізику.
до чого тут фізика, якщо в відео, яке ти сам скинув, сказано, що проблема в неякісному виконанні перехідників, а не обраному конекторі чи перетині дротів?

Відправлено через 51 секунду:
Hotspur: 22.08.2025 19:16Силовий роз'єм для лебідки 200А. Для автомобільних лебідок з тяговим зусиллям 6000-12500Lbs (2700кг - 5700кг) та максимальним струмоспоживанням до 500А/год рекомендується роз'єм redBTR 200А. Для підключення використовуйте штатні дроти лебідки або мідні дроти 25-35мм².
ясно, ти в своєму стилі :laugh: я йому про 5090 -- він мені про лебідку. добре
oversteve
Member

washburn_t15: 22.08.2025 18:42 oversteve
Нет, если с точки зрения логики - то старые карты с потреблением выше не плавили разъёмы, а новые - плавят. Почему? Да потому, что 3х8 просто имеет большее сечение и меньше греется. Маркетингом физику не победить.
8-пін так само плавлять роз'єми, просто про це не пишуть в новинах, бо не вийде клікбейт :rotate:
oversteve: 22.08.2025 10:15
avuremybe: 22.08.2025 10:11 Ці виправдання спамлять під кожною новиною з плавленням цих штекерів. От тільки:
упс :gigi:

https://www.reddit.com/r/radeon/comment ... my_7900xt/
Hotspur
Member

leif: 22.08.2025 19:23ясно, ти в своєму стилі я йому про 5090 -- він мені про лебідку. добре
споживання однакове
oversteve
Member

Hotspur: 22.08.2025 18:56 дріт навоз
контакти до бп навоз
контакти до гпу навоз
6 дротів по 1.3мм2, окремий дріт вивозить 22А, по ньому пускають 8.5А максимум (запас 150%+)
контакти-термінали на стороні відяхи вивозять 13А, по них пускають 8.5А максимум (запас 50%+)
контакти-термінали на стороні бж вивозять як мінімум стільки ж, але на них ще менше навантаження, якщо то перехідник на 2-3-4 коси
але вам все навоз :dontknow:
Hotspur: 22.08.2025 18:56 чому я коли хочу 100 ампер на 12 V ставлю 4 дроти по 8мм2 і конектори на 150 ампер посріблені дикою площею контакту ? люди вигадали абсолютно браковане підключення і все
напевно тому, що параноїк :D для 100А 16мм2 вистачає
https://www.zzcm.com.ua/wp-content/uplo ... pv3ngd.pdf
https://www.powerstream.com/Wire_Size.htm
Ektalion
Member

leif: 22.08.2025 19:23
так, ну, я подивився. і шо там привернуло твою увагу? що, можливо (чи це навіть було підтверджено в якийсь момент) робили якісь браковані перехідники? недостатньо якісні перехідники? проблема, звісно, погано. але він же там сам каже, що роз'єм норм і дроти норм і при нормальних умовах все добре працює і не в них трабл, а саме в неякісних перехідниках. якщо перехідник якісний -- теж все буде окей. ти хоч це почув?
Я то чув.

Він крім неякісних прехідників прямом текстом сказав, що - зменшення січення доволі дивна ідея і тепер потрібно бути обережним. З 6+2пін кабелями не потрібно таких мір безпеки. Передивись.
leif
Member

Hotspur: 22.08.2025 19:35споживання однакове
ти скинув "Силовий роз'єм для лебідки 200А". в якому місці роз'єм 12вхпвр на ртх5090 пропускає 200А? 200а*12в це 2400вт. про що мова?
Alligator
Member

leif: 22.08.2025 15:47 Геральт
А чіпсет? А ram? А крутилятори? Трошки там трошки сям :laugh: :lol: жартую

Відправлено через 1 хвилину 42 секунди:
StTechnik
Сабжева новина власне про те, що роз'єм (чистий, майже новий) поплавився чомусь саме у чувака який його підключив в три коннектором дві коси. Ну, співпало так, мабуть. Чисто не пощастило. бЖ і спосіб підключення взагалі ні до чого
Якщо чувак дійсно додумався в бюджетний 700 Ват БП підключити на два роз'єми для GPU перехідник 3х8 pin на 12V-2x6 для выдео карти з поживанням 500+ Ват то це тупо питання часу :gigi:
leif
Member

Ektalion: 22.08.2025 19:41зменшення січення доволі дивна ідея
і шо? при цьому він же сказав, що по спеках все окей і навіть з запасом. ну, треба бути трохи обережніше, добре, і шо тепер?

треба бігти продавати 5090 замість того, щоб трохи уважніше подивитись, який я використовую кабель, БЖ, та чи все акуратно і правильно підключено, чи ніде не перегинається занадто сильно? це в твоїх очах така проблема? ну, я розумію, люди різні бувають, але шо ти намагаєшся довести -- не зрозуміло. що ставити вимогу юзеру бути більш обережним це не юзерфрендлі? ну, мабуть, так. що ще?

Відправлено через 3 хвилини 17 секунд:
і головне, до чого тут фізика, до якої ти стільки апелюєш? роз'єм зроблений з урахуванням фізики, все з фізикою добре у цього роз'єму, просто треба, щоб всі елементи конструкції живлення були зроблені якісно і юзер не натупив. тоді все прекрасно працюватиме. але фізика до чого?
oversteve
Member

Ektalion: 22.08.2025 19:41 Він крім неякісних прехідників прямом текстом сказав, що - зменшення січення доволі дивна ідея і тепер потрібно бути обережним. З 6+2пін кабелями не потрібно таких мір безпеки. Передивись.
скорше за все він казав про січення кабелів в перехідниках, в деяких ліпили 4шт авг14 (які в принципі по 30 ампер тримають) на 1 роз'єм замість 3 окремих проводів, зараз що там не знаю, в усіх рідних атх3 кабелях від бж від самого початку всюди ставили авг16, так що там точно менше не стало, тільки в кастомних колхозних кабелях іноді займаються самодіяльністю і сують силіконові авг17, бо в деякиз авг16 ізоляція в тил роз'єму тупо не лізе

ну і власне з 8 пін також колись треба було колхозити, коли їх не вистачало у бж і треба було підключати перехідники з молекса або був 6-пін і т.п., але з часом майже всі бж обзавелися роз'ємами і проблема зникла, те саме з рідним 12вхпвр шнуром, якщо бж атх3+, то й заморочок менше, і з часом більшість бж на руках у людей будуть атх3 і так само про цю проблему забудуть
Ответить