Новости
Последние статьи и обзоры
Зафіксовано перший випадок оплавлення роз’єму живлення 12V-2x6 під час використання Radeon RX 9070 XT
-
leif
Member
Ektalion
Який пост? Може щось і пропустив, не пам'ятаю, що б я щось ігнорив. Так яке саме відео відкрити?
Який пост? Може щось і пропустив, не пам'ятаю, що б я щось ігнорив. Так яке саме відео відкрити?
-
oversteve
Member
там не міліоми різниці, той хвіст на косі додасть опору ще як третина коси, якщо не більше, і якщо в самому перехіднику наприклад реалізована схема, коли 2 вихідні піни під'єднані до одного вхідного роз'єму з 3 то вийде, що 4 вихідні піни запаралелені на відчутно більший опір коси з хвостом, ніж інші 2, які підключені до звичайної коси і на них відповідно буде суттєвий перекос по струмуScoffer: ↑ 22.08.2025 18:05 oversteve
Ви тут шукаєте якісь міліоми різниці, а горіло там де змогло розжарити метал до овер сотні градусів. На міліомах стільки ватів не виділиться.
-
leif
Member
Так я вже написав вище, що 5090 які споживають 600вт (а не якісь там 350, як карта з сабжевої новини) – згоріли тупо всі, інфа 100%, ууух клятий роз'ємEktalion: ↑ 22.08.2025 18:19
Зменшення січення кабелю ніколи позитивно не впливає на перегрів і як наслідок прогар на виході.
Последний раз редактировалось leif 22.08.2025 18:26, всего редактировалось 1 раз.
-
oversteve
Member
по січенню кабеля запас по струму в 2+ рази, так що в ньому взагалі проблеми немаєEktalion: ↑ 22.08.2025 18:19 Зменшення січення кабелю ніколи позитивно не впливає на перегрів і як наслідок прогар на виході.
-
s1nedus
Member
Там разъем другой, изменили длину контакта, для лучшего контакта и уменьшение нагреваerazel: ↑ 22.08.2025 09:52 А поясніть будь-ласка в чому проблема старих БЖ? АТХ 3.1 якось регулює граничні токи по кожному провіднику? Чим старий БЖ через перехідник загрожує? Просто , чесно кажучи, не слідкував за цими нюансами бо давно відеокарту не оновлював.
-
Геральт
Member
leif
Перехідники взагалі не хвилюють. А от що хвилює - отой вбогий 12пін, який вже й в Радіки пхають.
За схему дякую, на разі не актуальна. Коли в мене буде ідентична карта та перехідник, звісно ж, розгляну. Але це не точно
Перехідники взагалі не хвилюють. А от що хвилює - отой вбогий 12пін, який вже й в Радіки пхають.
За схему дякую, на разі не актуальна. Коли в мене буде ідентична карта та перехідник, звісно ж, розгляну. Але це не точно
-
washburn_t15
Member
oversteve
Нет, если с точки зрения логики - то старые карты с потреблением выше не плавили разъёмы, а новые - плавят. Почему? Да потому, что 3х8 просто имеет большее сечение и меньше греется. Маркетингом физику не победить.
Нет, если с точки зрения логики - то старые карты с потреблением выше не плавили разъёмы, а новые - плавят. Почему? Да потому, что 3х8 просто имеет большее сечение и меньше греется. Маркетингом физику не победить.
-
Hotspur
Member
не працювало б.leif: ↑ 22.08.2025 17:34так де брак? і чи брак це взагалі? я ставлю велике капучіно, що якби БЖ був не колінк убогий, і перехідник було підключено трьома окремими кабелями від БЖ, то все б собі працювало
дріт навоз
контакти до бп навоз
контакти до гпу навоз
чому я коли хочу 100 ампер на 12 V ставлю 4 дроти по 8мм2 і конектори на 150 ампер посріблені дикою площею контакту ? люди вигадали абсолютно браковане підключення і все
-
Геральт
Member
Саме так. В 6900XT 2*8 дають 8 ліній на 300Вт. А в новому чудовому роз'ємі 6 ліній на 600Вт. Хтось вірить, що вони довжину пінів збільшили в ~3 рази?washburn_t15: ↑ 22.08.2025 18:42 Да потому, что 3х8 просто имеет большее сечение и меньше греется. Маркетингом физику не победить.
-
Ektalion
Member
Люди хочуть обманути фізику.Hotspur: ↑ 22.08.2025 18:56 чому я коли хочу 100 ампер на 12 V ставлю 4 дроти по 8мм2 і конектори на 150 ампер посріблені дикою площею контакту ? люди вигадали абсолютно браковане підключення і все
Наразі тільки у двох моделях від Sapphire i Asrock. Інші виробники не ризикнули.Геральт: ↑ 22.08.2025 18:36 Перехідники взагалі не хвилюють. А от що хвилює - отой вбогий 12пін, який вже й в Радіки пхають.
6:30leif: ↑ 22.08.2025 18:23 Який пост? Може щось і пропустив, не пам'ятаю, що б я щось ігнорив. Так яке саме відео відкрити?
- спойлер

-
Hotspur
Member
людей треба бити ногами а потім послати знову вчити фізикуEktalion: ↑ 22.08.2025 19:05Люди хочуть обманути фізику.
Відправлено через 3 хвилини 49 секунд:
Силовий роз'єм для лебідки 200А. Для автомобільних лебідок з тяговим зусиллям 6000-12500Lbs (2700кг - 5700кг) та максимальним струмоспоживанням до 500А/год рекомендується роз'єм redBTR 200А. Для підключення використовуйте штатні дроти лебідки або мідні дроти 25-35мм².leif: ↑ 22.08.2025 18:25Так я вже написав вище, що 5090 які споживають 600вт (а не якісь там 350, як карта з сабжевої новини) – згоріли тупо всі, інфа 100%, ууух клятий роз'єм
https://mir4x4.com.ua/uk/silovi-roz-yem ... gJpIfD_BwE
-
leif
Member
так, ну, я подивився. і шо там привернуло твою увагу? що, можливо (чи це навіть було підтверджено в якийсь момент) робили якісь браковані перехідники? недостатньо якісні перехідники? проблема, звісно, погано. але він же там сам каже, що роз'єм норм і дроти норм і при нормальних умовах все добре працює і не в них трабл, а саме в неякісних перехідниках. якщо перехідник якісний -- теж все буде окей. ти хоч це почув?
купуйте карти з гарантією
але ніби за 2+ роки, що минули з часу огляду, ситуація суттєво покращилась, перехідники стали робити покраще. принаймні я поюзав перехідник тиждень і не зіткнувся ні з якими проблемами при дуже активному тестуванні.
до чого тут фізика, якщо в відео, яке ти сам скинув, сказано, що проблема в неякісному виконанні перехідників, а не обраному конекторі чи перетині дротів?Ektalion: ↑ 22.08.2025 19:05Люди хочуть обманути фізику.
Відправлено через 51 секунду:
ясно, ти в своєму стиліHotspur: ↑ 22.08.2025 19:16Силовий роз'єм для лебідки 200А. Для автомобільних лебідок з тяговим зусиллям 6000-12500Lbs (2700кг - 5700кг) та максимальним струмоспоживанням до 500А/год рекомендується роз'єм redBTR 200А. Для підключення використовуйте штатні дроти лебідки або мідні дроти 25-35мм².
-
oversteve
Member
8-пін так само плавлять роз'єми, просто про це не пишуть в новинах, бо не вийде клікбейтwashburn_t15: ↑ 22.08.2025 18:42 oversteve
oversteve: ↑ 22.08.2025 10:15упсavuremybe: ↑ 22.08.2025 10:11 Ці виправдання спамлять під кожною новиною з плавленням цих штекерів. От тільки:
![]()
https://www.reddit.com/r/radeon/comment ... my_7900xt/
-
Hotspur
Member
споживання однаковеleif: ↑ 22.08.2025 19:23ясно, ти в своєму стилі я йому про 5090 -- він мені про лебідку. добре
-
oversteve
Member
6 дротів по 1.3мм2, окремий дріт вивозить 22А, по ньому пускають 8.5А максимум (запас 150%+)
контакти-термінали на стороні відяхи вивозять 13А, по них пускають 8.5А максимум (запас 50%+)
контакти-термінали на стороні бж вивозять як мінімум стільки ж, але на них ще менше навантаження, якщо то перехідник на 2-3-4 коси
але вам все навоз
напевно тому, що параноїкHotspur: ↑ 22.08.2025 18:56 чому я коли хочу 100 ампер на 12 V ставлю 4 дроти по 8мм2 і конектори на 150 ампер посріблені дикою площею контакту ? люди вигадали абсолютно браковане підключення і все
https://www.zzcm.com.ua/wp-content/uplo ... pv3ngd.pdf
https://www.powerstream.com/Wire_Size.htm
-
Ektalion
Member
Я то чув.leif: ↑ 22.08.2025 19:23так, ну, я подивився. і шо там привернуло твою увагу? що, можливо (чи це навіть було підтверджено в якийсь момент) робили якісь браковані перехідники? недостатньо якісні перехідники? проблема, звісно, погано. але він же там сам каже, що роз'єм норм і дроти норм і при нормальних умовах все добре працює і не в них трабл, а саме в неякісних перехідниках. якщо перехідник якісний -- теж все буде окей. ти хоч це почув?
Він крім неякісних прехідників прямом текстом сказав, що - зменшення січення доволі дивна ідея і тепер потрібно бути обережним. З 6+2пін кабелями не потрібно таких мір безпеки. Передивись.
-
leif
Member
ти скинув "Силовий роз'єм для лебідки 200А". в якому місці роз'єм 12вхпвр на ртх5090 пропускає 200А? 200а*12в це 2400вт. про що мова?Hotspur: ↑ 22.08.2025 19:35споживання однакове
-
Alligator
Member
Якщо чувак дійсно додумався в бюджетний 700 Ват БП підключити на два роз'єми для GPU перехідник 3х8 pin на 12V-2x6 для выдео карти з поживанням 500+ Ват то це тупо питання часуleif: ↑ 22.08.2025 15:47 Геральт
А чіпсет? А ram? А крутилятори? Трошки там трошки сям![]()
жартую
Відправлено через 1 хвилину 42 секунди:
StTechnik
Сабжева новина власне про те, що роз'єм (чистий, майже новий) поплавився чомусь саме у чувака який його підключив в три коннектором дві коси. Ну, співпало так, мабуть. Чисто не пощастило. бЖ і спосіб підключення взагалі ні до чого
-
leif
Member
і шо? при цьому він же сказав, що по спеках все окей і навіть з запасом. ну, треба бути трохи обережніше, добре, і шо тепер?Ektalion: ↑ 22.08.2025 19:41зменшення січення доволі дивна ідея
треба бігти продавати 5090 замість того, щоб трохи уважніше подивитись, який я використовую кабель, БЖ, та чи все акуратно і правильно підключено, чи ніде не перегинається занадто сильно? це в твоїх очах така проблема? ну, я розумію, люди різні бувають, але шо ти намагаєшся довести -- не зрозуміло. що ставити вимогу юзеру бути більш обережним це не юзерфрендлі? ну, мабуть, так. що ще?
Відправлено через 3 хвилини 17 секунд:
і головне, до чого тут фізика, до якої ти стільки апелюєш? роз'єм зроблений з урахуванням фізики, все з фізикою добре у цього роз'єму, просто треба, щоб всі елементи конструкції живлення були зроблені якісно і юзер не натупив. тоді все прекрасно працюватиме. але фізика до чого?
-
oversteve
Member
скорше за все він казав про січення кабелів в перехідниках, в деяких ліпили 4шт авг14 (які в принципі по 30 ампер тримають) на 1 роз'єм замість 3 окремих проводів, зараз що там не знаю, в усіх рідних атх3 кабелях від бж від самого початку всюди ставили авг16, так що там точно менше не стало, тільки в кастомних колхозних кабелях іноді займаються самодіяльністю і сують силіконові авг17, бо в деякиз авг16 ізоляція в тил роз'єму тупо не лізеEktalion: ↑ 22.08.2025 19:41 Він крім неякісних прехідників прямом текстом сказав, що - зменшення січення доволі дивна ідея і тепер потрібно бути обережним. З 6+2пін кабелями не потрібно таких мір безпеки. Передивись.
ну і власне з 8 пін також колись треба було колхозити, коли їх не вистачало у бж і треба було підключати перехідники з молекса або був 6-пін і т.п., але з часом майже всі бж обзавелися роз'ємами і проблема зникла, те саме з рідним 12вхпвр шнуром, якщо бж атх3+, то й заморочок менше, і з часом більшість бж на руках у людей будуть атх3 і так само про цю проблему забудуть