Зафіксовано перший випадок оплавлення роз’єму живлення 12V-2x6 під час використання Radeon RX 9070 XT

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

Геральт: 22.08.2025 16:59
leif: 22.08.2025 16:46 Геральт
Ну вище ж людина вже написала детальніше, чому так не можна робити, ну ти читаєш взагалі топік, чи тільки пишеш? і з тієї ж причини на пакуванні особисто мого перехідника, фотку якого я виклав, також вказано, що так робити не треба.
Ну так, виробник перехідника знає, яке л. він в те пакування поклав. Корсар он пише, що хоч 5090 собі живи 2ма косичками. Але його косичками, а не перехідниками в пакетику з-під ВК. Бо для вендора ВК той перехідник - додаткові витрати і він особливо вкладатись в то не буде.
Я трохи тупуват, будь ласка поясніть мені.
Є компанія ААА (Корсар) яка виробляє блоки живлення.
Є компанія ХХХ (Гігі/MSI/etc) яка виробляє відеокарти.
Компанія ААА і ХХХ комерційні, а отже очікуваний результат обидвох - отримання грошиків.

Питання 1.
Чому компанія ААА особливо вкладатись у перехідник буде, а ХХХ особливо вкладатись не буде якщо цілі однакові?

Питання 2.
Якщо компанія ААА лишає гарантії при використанні перехідників які не йдуть у комплекті з їх блоком живлення
і компанія ХХХ лишає гарантії при використанні перехідників які не йдуть у комплекті з їх блоком живлення
то який перехідник оберете? Як швидко юристи вставлять їм за монополізацію і порушення прав споживача? :gigi:
alexeygalas
Member

Alligator: 22.08.2025 15:50На старих версіях гігабайту (3080)
Це та яка 3080 EAGLE з отим дивним?

Відправлено через 1 хвилину 16 секунд:
Liam: 22.08.2025 15:50Гадаю, усе прийде до того, що відеокарту будуть просто вмикати у розетку.
Трансформатор буде хилити сильно карту додолу :laugh:
Scoffer
Member

leif
Та немає значення куди той тип з іншої сторони і в що втикнув. Хоч в кавоварку. Кабель горить в місці найбільшого опору бо там же і розігрівається. Якби, припустимо, БЖ не вивозив, то погоріло б зі сторони БЖ. Чи додаткових перехідників. А якщо згоріло зі сторони відяхи, значить от саме там і брак.
Alligator
Member

alexeygalas: 22.08.2025 17:17Це та яка 3080 EAGLE з отим дивним?
GAMING, але від орла мабуть різниця тільки у принті.
спойлер
Изображение
Изображение
Геральт
Member

Alligator
Для ААА перехідник не треба. Там іде нормальний кабель. Для ААА - це її профіль, а для XXX - просто, щоб юзер не нив. Коли новеньку карту до старого блока не зможе підключити. Але щоб убезпечити себе від різних неприємностей - ось йому інструкція для максимально комфортних умов...перехідника.

Коли блок ААА не вивезе заявлені хар-ки, то це репутаційні втрати і мінус прибуток. А коли перехідник XXX не вивезе, то можна спробувати спихнути на криворукого юзера. Та й "конкуренції ж нема".

У ХХХ немає "перехідників, що йдуть з їхнім блоком живлення", якщо я правильно те все зрозумів.
Оберу використання без перехіників.
leif
Member

Scoffer: 22.08.2025 17:17Якби, припустимо, БЖ не вивозив, то погоріло б зі сторони БЖ. Чи додаткових перехідників.
відкриваємо новину, шо там написано:
Також безпосередньо сама відеокарта не постраждала, оплавилися контакти в перехіднику.
так де брак? і чи брак це взагалі? я ставлю велике капучіно, що якби БЖ був не колінк убогий, і перехідник було підключено трьома окремими кабелями від БЖ, то все б собі працювало
Alligator
Member

Геральт: 22.08.2025 17:29Оберу використання без перехіників.
А так можно?
Он фотка відеокарти вище, рахуйте це за перехідник від гігабайта, БП chieftec navitas ще з часів 1080 ті працює та й хай, у ньому ось такий прикол при підключені 3080 виявився в тому році
спойлер
спойлер
Изображение
З заводу вже підключення модульного БП до відеокарти через два перехідника (рідний кабель від chieftec + заводський роз'єм відеокарти gigabyte реалізований як перехідник).

У навантажені ПК вирубався, пін виправив, з 3090 БП далі доживає своє життя і ніяких проблем, просто поганий контакт через те, що якогось чуда піни БП та відеокарти не з'єднались в одному місці, а видавили один одного. :insane:
Геральт
Member

Alligator: 22.08.2025 17:38 заводський роз'єм відеокарти gigabyte реалізований як перехідник
:insane:
Ну так якщо БЖ далі працює, то косяк у вендора тої 3080? І там же не всі 3080 з таким колгоспом випускали, були мабуть і нормальні.
leif: 22.08.2025 17:34 так де брак? і чи брак це взагалі? я ставлю велике капучіно, що якби БЖ був не колінк убогий, і перехідник було підключено трьома окремими кабелями від БЖ, то все б собі працювало
В перехіднику брак. Убогий колінк не згорів. І колодка на убогому колінку не згоріла. І кабелі з колінка цілі. А обгидився саме перехідник (ну може ще гніздо асроківське, он вище приклад унікальних рішень).
Scoffer
Member

leif: 22.08.2025 17:34так де брак? і чи брак це взагалі?
Там де поплавило, там і брак. Звісно що брак. Роз'єм, в котрому ковиряється користувач, за визначенням має бути достатньо надійним, щоб цей користувач не зміг простими методами його зламати. За прості методи приймемо відсутність молотка.
leif: 22.08.2025 17:34я ставлю велике капучіно, що якби БЖ був не колінк убогий, і перехідник було підключено трьома окремими кабелями від БЖ, то все б собі працювало
Нічого б не змінило. :rotate:
leif
Member

Геральт
Перехідник нічим не відрізняється від мого окрім того що у мене 4*8pin мами а у цього — 3, з високою долею імовірністі можна припустити що у нього на пакуванні була інструкція аналогічна тій що була на моєму. Юзер її проігнорував? Прогнозував. Так хто йому винен? Роз'єм? :laugh:

Відправлено через 1 хвилину 43 секунди:
Scoffer: 22.08.2025 17:49
leif: 22.08.2025 17:34так де брак? і чи брак це взагалі?
Там де поплавило, там і брак. Звісно що брак. Роз'єм, в котрому ковиряється користувач, за визначенням має бути достатньо надійним, щоб цей користувач не зміг простими методами його зламати. За прості методи приймемо відсутність молотка.
leif: 22.08.2025 17:34я ставлю велике капучіно, що якби БЖ був не колінк убогий, і перехідник було підключено трьома окремими кабелями від БЖ, то все б собі працювало
Нічого б не змінило. :rotate:
Ти теж топік не прочитав і побіг коментити? Жодної поваги до форумчан :nunu:

Підключав би нормально — нічого б не горіло.
oversteve
Member

Scoffer: 22.08.2025 17:17 leif
Та немає значення куди той тип з іншої сторони і в що втикнув. Хоч в кавоварку. Кабель горить в місці найбільшого опору бо там же і розігрівається. Якби, припустимо, БЖ не вивозив, то погоріло б зі сторони БЖ. Чи додаткових перехідників. А якщо згоріло зі сторони відяхи, значить от саме там і брак.
ну ви ж самі написали про опір, якщо підключити 3 роз'єми перехідника 2 окремими косами, використавши з однієї той додатковий апендикс, то чи буде всюди однаковий опір чи десь він буде більше? :-/
Геральт
Member

leif
Круто ти матеріали і виконання по фото визначаєш.
Та яка різниця скільки і яких дротів йде до перехідника. Для нього це взагалі має бути чорним ящиком. Здвоєна там косичка, не здвоєна...
Якщо десь там якийсь перекос, то горіти буде там, де перекосило, тобто на конкретній мамі. А горіло на виході, папі. Отже з мамками все ок. А не ок з комутацією всередені перехідника (отам дем пучки в 12пін сходяться). Або ж, як варіант, у гнізді ВК, яке й поплавило той нещасний перехідник.
Scoffer
Member

oversteve
Однаковий не буде. Але оскільки згоріло не там, значить і проблема не там.
Ви тут шукаєте якісь міліоми різниці, а горіло там де змогло розжарити метал до овер сотні градусів. На міліомах стільки ватів не виділиться.
Последний раз редактировалось Scoffer 22.08.2025 18:09, всего редактировалось 1 раз.
leif
Member

Геральт
Так так, одні перехідники прям ващє класної якості а інші погані і горять. До речі тебе це питання дуже хвилює з перехідниками, я помітив. У кого найкраща якість? У кого найгірша чисто по твоіх спостереженнях?

Щодо решти твоєго коменту — читай вище написано і ще раз подивись на схему-інструкцію на моєму перехіднику
Alligator
Member

Геральт: 22.08.2025 17:44 Ну так якщо БЖ далі працює, то косяк у вендора тої 3080? І там же не всі 3080 з таким колгоспом випускали, були мабуть і нормальні.
Косяк був у поганому контакті в одному з 8-ми пінового роз'єму (папа в маму не зайшли, а почали давити один на одного, у 3080 "папа" зігнувся і зім'явся, а у БП "мама" вийшла з пазу) і як я розумію через мене, але у той же час питання як так сталося бо підключити неправильно нереально, я не настільки сильний, щоб запіхнути неправильно не помічаючи проблему сумісності роз'ємів. Тільки прикол у тому, що при просто запуску ПК без навантаження все працювало гарно, а треба було тільки запустити гру так зразу сині екрани та вильоти, думав купувати новий роз'єм, але пінцетом виправилось та далі стабільно працює і БП і відеокарта (тільки тепер у різних ПК).
leif
Member

Наступного разу карту підключать до аерокул KCAS взагалі одним шнурком через подвоювачі і ви будете розповідати, що це все клятий роз'єм винен :gigi:
oversteve
Member

Scoffer: 22.08.2025 18:05 oversteve
Однаковий не буде. Але оскільки згоріло не там, значить і проблема не там.
горить там, де найменш пристосоване для цього місце з найменшим запасом по струму, на вході перехідника ви маєте 9 струмонесучих ліній, на виході тільки 6, я не знаю як саме реалізоване з'єднання в середині перехідника, чи там загальна шина, чи якось поділено, але можна умовно сказати, що на "3 вхідних піни йдуть 2 вихідні", у 3 пінів, ще й більшого розміру сумарний запас по струму вище, ніж у 2, тому зазвичай там і горить :dontknow:
MqM
Member

StTechnik: 22.08.2025 15:59
MqM: 22.08.2025 15:52 Зараз почнеться стара пісня про тупих юзерів, які не туди чи не так вставляють, і знову одиночний випадок роздули для хайпу
А ты думаешь юзеры прям вот все не такие? Или все юзеры (особенно там за границей) прям все гениально подкованы и прошарены? У меня не очень новости. Подумай, что будет если вдруг на средствах бытовой химии перестанут писать «не употреблять внутрь»? Уверяю, года через три население чуть поубавится. Не надо идеализировать юзеров.
Я теж звісно знав унікумів, які у зовсім не ті розєми кулаками забивали чи провіряли кулери вставляючи туди олівці, але все ж на щастя це всі випадки з мого життя :D
Пс ну якщо брати всяких офісних працівниць, які навіть не знають чи у компютера юсб :D але на щастя вони звуть на допомогу і нічого не підключають lol:
Ektalion
Member

leif: 22.08.2025 18:09 Наступного разу карту підключать до аерокул KCAS взагалі одним шнурком через подвоювачі і ви будете розповідати, що це все клятий роз'єм винен :gigi:
Бачу ти успішно проігнорив мій пост. Відкрий для прикладу ролик від PRO Hi-Tech на ютубі , час 6:30, там те саме сказанно.

Зменшення січення кабелю ніколи позитивно не впливає на перегрів і як наслідок прогар на виході.
Последний раз редактировалось Ektalion 22.08.2025 18:22, всего редактировалось 1 раз.
Hotspur
Member

Afit: 22.08.2025 15:06Оно действительно "ненужное" Для трёх киловат, при 12 вольтах, нужен провод в районе 100 квадратов, а не 2.5
так :super:
Ответить