Зафіксовано перший випадок оплавлення роз’єму живлення 12V-2x6 під час використання Radeon RX 9070 XT

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

alexeygalas: 22.08.2025 11:13 Для старих блоків краще купити кабель з 2х8 на 12hpwr. Це значно надійніше ніж кабель 8<-->8<-->перехідник<-->12hpwr. І тоді не буде горя. А оці комплектні адаптери я би навіть з пакетика би не діставав. Пряме з*єднання завжди надійніше. Завжди.
На старих версіях гігабайту (3080) з заводу перехідник два по 8 пін прикручений до корпусу та встановлений у власний розʼєм відеокарти.
Liam
Member

Гадаю, усе прийде до того, що відеокарту будуть просто вмикати у розетку.
MqM
Member

Зараз почнеться стара пісня про тупих юзерів, які не туди чи не так вставляють, і знову одиночний випадок роздули для хайпу
leif
Member

MqM: 22.08.2025 15:52 Зараз почнеться стара пісня про тупих юзерів, які не туди чи не так вставляють, і знову одиночний випадок роздули для хайпу
Нє, ви шо таке кажете. згоріло як мінімум 87% усіх таких карт як в новині, просто розповіли лише про одну. І це 9070! Ртх 5090 уже згоріли взагалі всі за кількома виключеннями, коли роз'єм охолоджує кастомний чіллєр (для роз'єму 12вхпвр). В решта 5090 так — вже на смітнику, дуже поганий роз'єм просто.
oversteve
Member

StTechnik: 22.08.2025 15:39 И посыл мой был в первую очередь о том, что никакой особо разницы нет в отдельные линии ты там его подключаешь, в разные и т.д. У тебя провода не плавятся, плавится сам разъем от недостаточной площади контакта. Но каждый читает и видит то что хочет.
контакт розрахований на 13А і по ньому струм в +-8,5А на жилу при 600Вт, відповідно в штатному режимі ніяких проблем немає, ще й запас в 35%
StTechnik
Member

MqM: 22.08.2025 15:52 Зараз почнеться стара пісня про тупих юзерів, які не туди чи не так вставляють, і знову одиночний випадок роздули для хайпу
А ты думаешь юзеры прям вот все не такие? Или все юзеры (особенно там за границей) прям все гениально подкованы и прошарены? У меня не очень новости. Подумай, что будет если вдруг на средствах бытовой химии перестанут писать «не употреблять внутрь»? Уверяю, года через три население чуть поубавится. Не надо идеализировать юзеров.
Stamb
Member

leif
це такий прикол одне і те саме в кожній темі писати, чи який в цьому сенс?
є факт що вигоряння трапляються по тій чи іншій причині, але так подаєш ніби на усі 146% це завжди вина користувача. Не згоріло у тебе то й добре
Afit
Member

StTechnik: 22.08.2025 15:39
Afit: 22.08.2025 15:06Для трёх киловат, при 12 вольтах, нужен провод в районе 100 квадратов, а не 2.5
Да, я не дописал что при 220 В. Почему 100? Почему не 500?
Специально для тебя.
3000Вт/220В = 14 апмер. Хотя по факту твоя переноска рассчитана на 10. Проверь на всякий случай.
600Вт(которые ты еще хрен получишь со своей карты)/12В = 50 А . Т.е. условно в 5 раз больше.
Если ты плотно сожмешь в своем кулачке тот самый переходник - с достаточным допущением ты в принципе и получишь ту самую необходимую толщину сечения.
И посыл мой был в первую очередь о том, что никакой особо разницы нет в отдельные линии ты там его подключаешь, в разные и т.д. У тебя провода не плавятся, плавится сам разъем от недостаточной площади контакта. Но каждый читает и видит то что хочет. Ты увидел цифры, не сильно понял что ими хотели сказать, подумал что ты в них очень умеешь и решил выступить. Ну ок. :)
Дружище, лучше молчи))) Закапывать себя дальше не надо) Ты написал про Nvidia разъём. Там 220вольт априоре не бывает. Там 12. Отсюда я и взял такие параметры ДЛЯ ОДНОГО ПРОВОДА. Ты об одном говорил
На будущее отталкивайся от амперов, а не от ватов) Так не ошибёшься
Последний раз редактировалось Afit 22.08.2025 16:07, всего редактировалось 1 раз.
leif
Member

Stamb: 22.08.2025 16:00 leif
це такий прикол одне і те саме в кожній темі писати, чи який в цьому сенс?
є факт що вигоряння трапляються по тій чи іншій причині, але так подаєш ніби на усі 146% це завжди вина користувача. Не згоріло у тебе то й добре
Пощастило :jump:

Поки що пощастило :teacher:

Відправлено через 3 хвилини 30 секунд:
Stamb: 22.08.2025 16:00 так подаєш ніби на усі 146% це завжди вина користувача. Не згоріло у тебе то й добре
А от це вже викривлення твого сприйняття. в більшості випадків провина споживача, але не в усіх, і я саме це неодноразово писав, а ти неуважно читав. Так що не вигадуй тут.
Afit
Member

leif: 22.08.2025 13:31
Ostin: 22.08.2025 13:21Це в колінку так написано?
Изображение
ось, дивіться, сфоткав свій пакетик, в якому лежав перехідник комплектний

PLEASE USE 4 INDIVIDUAL CABLES FROM THE PSU
На схеме очень кстати не маловажный фактор, при подключении :think:
leif
Member

Afit
Інакше б інструкції про це не писали :write:
Nehrk
Member

Не ну реально удобно, реально под себя
Ektalion
Member

Hotspur: 22.08.2025 13:17 тим що ці кабелі всі браковані самі по собі. контакти погані
Менше січення кабелю, від чого він більше гріється, а потім.... ось чому з ними таке стається.
Геральт
Member

leif: 22.08.2025 15:47 Сабжева новина власне про те, що роз'єм (чистий, майже новий) поплавився чомусь саме у чувака який його підключив в три коннектором дві коси.
Це де там таке пише, можеш показати?
leif
Member

Геральт
Ну я ж написав вже, шо я пішов на реддіту подивився який БЖ він використовував а потім глянув на сайті виробника що у цього бж всього дві коси ПСІе з двома коннекторами на кінці кожної. Як ще він міг підключити перехідник який має три 8пін мами?
Геральт
Member

leif
Ну, припустимо. Але це не проблема здвоєнної коси, бо тоді б горіло на виході з БЖ. А якщо там все ок, і на кінці косичок все ок, то трабла суто з перехідником. І
БЖ і косички струми тримають.
Ну або гніздо в карті. Мав би 3*8 (без перехідників), того б не було.
leif
Member

Геральт
Ну вище ж людина вже написала детальніше, чому так не можна робити, ну ти читаєш взагалі топік, чи тільки пишеш? і з тієї ж причини на пакуванні особисто мого перехідника, фотку якого я виклав, також вказано, що так робити не треба.
saren
Member

Ostin

снимал я, тестил свежекупленный на лошке 1500вт бп. 470вт с 8 пин видео. падение видно на видео
Геральт
Member

leif: 22.08.2025 16:46 Геральт
Ну вище ж людина вже написала детальніше, чому так не можна робити, ну ти читаєш взагалі топік, чи тільки пишеш? і з тієї ж причини на пакуванні особисто мого перехідника, фотку якого я виклав, також вказано, що так робити не треба.
Ну так, виробник перехідника знає, яке л. він в те пакування поклав. Корсар он пише, що хоч 5090 собі живи 2ма косичками. Але його косичками, а не перехідниками в пакетику з-під ВК. Бо для вендора ВК той перехідник - додаткові витрати і він особливо вкладатись в то не буде.
leif
Member

Геральт
Госпадє, оце ж до тебе туго доходить, неймовірно просто :facepalm: все розжували детальніше вже нема куди — нє, ти по колу одне і те ж саме. Іди ще раз перечитувати топік, неуважно прочитав, і на це все вже відповідалось і пояснювалось.
Ответить