Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо

Все связанное с охлаждением и шумопонижением
Ответить
Автор
Member

masikpasik: 22.08.2025 09:05я не знаю как это работает
Это работает на основе законов термодинамики :D

Відправлено через 11 хвилин 46 секунд:
Буду на неделе обслуживать видео карту. Не нравятся мне ее температуры. И вентиляторы надо таки развернуть поток. ВК под 70 градусов под кастомной водой это как то вообще не правильно. Должна быть 55 где то на 400 ватт потребления. Посмотрим получится ли.
Deadpool
Member

masikpasik: 21.08.2025 09:03типа водянки шумные, слышна помпа
Я тебе прошу, тут і не таке будуть розповідати. :gigi:
Бувають невдалі або ушатані аіо. Але в загалом помпу чути буде лише коли вентилятори будуть на менше тисячі крутитись. І то... Якщо кастом вода і гарно підібрати все то і помпу не чутно.

Відправлено через 1 хвилину 34 секунди:
Sanьka: 20.08.2025 13:21Бро, не в курсі скільки живе жижа КріоПаливо від ЕКВБ
В кого як.
В мене бувало що за рік псувалась бо контур Мож десь не домив. А було і три роки працювала в різних системах.
Раз і рік краще міняти, або два якщо немає засраних водоблоків.
avuremybe
Member

Deadpool: 22.08.2025 10:11
masikpasik: 21.08.2025 09:03типа водянки шумные, слышна помпа
Я тебе прошу, тут і не таке будуть розповідати. :gigi:
Бувають невдалі або ушатані аіо. Але в загалом помпу чути буде лише коли вентилятори будуть на менше тисячі крутитись. І то... Якщо кастом вода і гарно підібрати все то і помпу не чутно.
Давай дивитись правді в очі: навіть якщо зняти кришку з корпуса, то швидше за все, ти почнеш чути шум води в системі, а не помпу.

У мене були і б/у Д5 від ловари, і декілька варіантів інтегрованих у водоблок різних виробників. Я ніяких з них не чув.
StTechnik
Member

Вообще лучшая AIO - это Ватер + Радик с вентилями + помпарез + 1.5м шланга + 6 фитингов. Всегда обслужишь, всегда поменяешь, всегда под контролем, всегда выше эфективность. И по цене там вполне приемлемо в сравнении с готовыми AIO хорошего уровня. Именно так я и начинал когда то :gigi:

Відправлено через 2 хвилини 57 секунд:
avuremybe: 22.08.2025 10:14ти почнеш чути шум води в системі
Это шо за водопад такой? Вода вообще тише не бывает. Слышать ты будешь движение воздуха в вентилях. Конкретно у меня в открытом еле слышен писк электроники с помпы. Высокочастотный такой. От ПВМ видимо. Но то вообще до фени.
Deadpool
Member

avuremybe: 21.08.2025 14:57А от як тобі вдалося розігріти його до 80+ - питання відкрите.
В мене 5600х є.
Так ось, якщо в тебе материнка стоково має включені всі оті автобуси, якісь вищі ліміти і інше то під 70-80 влегку жере))
Ручний розгін дасть те саме але з меншими температурами.
Hells Angels
Member

StTechnik: 22.08.2025 10:17И по цене там вполне приемлемо в сравнении с готовыми AIO хорошего уровня.
готова притомна вода на проц 100 баксів, якщо вже вести розмову про кастом то вже потрібно і про відяшку вести мову де ще +200 баксів і мінус гарантія, багато хто ризикне своїми 5080/5090 ?
Deadpool
Member

avuremybe: 22.08.2025 10:14Давай дивитись правді в очі: навіть якщо зняти кришку з корпуса, то швидше за все, ти почнеш чути шум води в системі, а не помпу
Ну прям з таких і мене лише дві були д5 вдалі. На МАХ обертах прям вухо прикладати щоб почути. Але! В одному випадку це 775в3 божественна. Мені дуже вони подобаються.
В другому це вдала д5 еквб, латунний повністю ТОП від альфи. Який тупо гасить всі майже вібрації і гарна вібра.

Всі інші щоб не чутно то треба оберти в половину.

Відправлено через 2 хвилини 43 секунди:
avuremybe: 22.08.2025 10:14Я ніяких з них не чув.
В мене велика кількість різного Китай була і є. І от вони тихі лише якщо шукати оберти і біля половини потужності.
Всі чутно на МАХ як і фірмові ддц або д5.
Найбільш мене вражає ддц 3пінова :laugh: . Маю надію плату всеж вицепити для переробки на шим.

Відправлено через 1 хвилину 30 секунд:
StTechnik: 22.08.2025 10:17Вообще лучшая AIO
Я тут колись навіть часто добірки з Китай барахлом кидав де дешевше аіо було кастом зібрати якщо алюміній. І так же або незначно більше якщо мідь.
StTechnik
Member

Hells Angels: 22.08.2025 10:38багато хто ризикне своїми 5080/5090 ?
за многих не скажу, но я в основном выбираю конкретную карту под наличие хорошего водоблока под нее. Как правило это Стрикс или ТУФ. Или Реф, но их еще пойди купи. Когда забирал в Розетке свою 4090 мне долго что то про условия гарантии пытались рассказать. В итоге карта стала "голенькой" через 30 минут после пересечения порога дома.
Суть не в этом. Понятное дело что видеокарта в контур - это так и должно быть - т.к. ради нее родной все это и делается. Процессор там просто как довесок уже идет. Я хотел сказать что если прям хочется прям вот АИО на проц - у того же Альфакула есть готовый набор который не намного дороже прям, но ты его не выкинешь через пару лет. Он надежнее, эфективнее, более контролируем, более высокого качества.
Deadpool
Member

StTechnik: 22.08.2025 10:17Конкретно у меня в открытом еле слышен писк электроники с помпы. Высокочастотный такой. От ПВМ видимо. Но то вообще до фени.
Мені не передати ту біль і страждання, коли дроселя це просто біль і перекриває всі інші можливі шумі системника. :weep:

Відправлено через 2 хвилини 55 секунд:
А багато в кого тут 5080/90?))))
А мені здається тут переважна кількість сидять на після майнінговій халяві. З них якась кількість може оновилась.
Відповідно при наявності вже роки 3-4 назад дешевих відях і ватер вже знайти теж було не проблемою.
Я наприклад з саме таких, і ще добра половина якщо не більше активних водянщиків оверів :gigi:
StTechnik
Member

Deadpool
Ну у меня прям такого нет. Тут другая проблема которую буду фиксить. Поставил электронный датчик потока и температуры - темпу показывает, а вот поток - фигу. По нулям. И я тупо никак не вижу жидкость вообще двигается или нет. Знаю, что да, но.... Китайцы чо то намудрили там походу. Надеюсь что пофиксю этот момент на неделе.
Deadpool
Member

StTechnik: 22.08.2025 10:51Ну у меня прям такого нет
В мене якось всі відяшки з дроселями співучими завжди були. Одна лише не співала за всі роки. :(

Відправлено через 1 хвилину 16 секунд:
StTechnik: 22.08.2025 10:51Поставил электронный датчик потока
Я сподіваюсь це аквакомп датчик? Так же? Да? Не Китай який погоду на Марсі покаже? Так же? Скажи що так!

Відправлено через 2 хвилини :
StTechnik: 22.08.2025 10:51но.... Китайцы чо то намудрили там походу
:weep: дочитав.
Це не датчик потоку. Це датчик сприймай як візуальний датчик потоку, тіпа жижа рухається і все. Калібрувати щоб вони якось норм рахували можна. Але лише якщо є функціонал відкалібрувати і НОРМАЛЬНИЙ флоу датчик по якому і відкалібруєшся.
StTechnik
Member

Deadpool
Вот такой.
https://www.highflow.nl/watercooling/aa ... tdown.html
Темпу показывает адекватную. Сделан добротно. По потоку у меня есть два подозрения почему так - надо открыть проверить и на обычном водопроводе потестить. Там может крутилка залипла (я не вижу ее) или перекручен Вход - выход. Она там переворачивается.
Deadpool
Member

Hells Angels: 22.08.2025 10:38багато хто ризикне своїми 5080/5090
Городив воду колись універсальними ГПУ водоблоками, які коштують 300-500грн. На 1066 та 1080, для 1080 ставив ще ватер на врм окремо водоблок.
Коштує недорого, вигдає звісно дивно. Але працює норм і коштує три копійки плюс майже на любу відяшку підійде не сильно потужну.

Відправлено через 1 хвилину 15 секунд:
Гарна цяцька яка не для заміру потоку.
StTechnik
Member

Deadpool: 22.08.2025 11:00яка не для заміру потоку.
Мне не надо его ЗАМЕРЯТЬ. Мне надо просто показать есть он там или нет. Я в ультраточные цифры не собираюсь втыкать. У меня был датчик просто визуальный. Просто крутилка. Его хватало. Так что меня устроят любые более менее правдивые цифры отличные от 00,00 L/min
Deadpool
Member

Не зміг знайти в темі. Кину ще раз
Deadpool: 22.08.2025 11:00Городив воду колись універсальними ГПУ водоблоками, які коштують 300-500грн. На 1066 та 1080, для 1080 ставив ще ватер на врм окремо водоблок
спойлер
IMG_20250822_110238_879.jpg
IMG_20250822_110227_333.jpg
IMG_20250822_110222_173.jpg
StTechnik
Member

Deadpool
Ты Боржоми заправлял? (вторая фотка)
Hells Angels
Member

StTechnik: 22.08.2025 10:45у того же Альфакула есть готовый набор который не намного дороже прям, но ты его не выкинешь через пару лет.
і всеодно більшість візьме арктик, у котрого є вибір 240/280/360/420 і наявність у Альфакула проблеми з наявністю у нас по магазинах
Deadpool: 22.08.2025 10:50А багато в кого тут 5080/90?)
5080 по профілям бачив з десяток, 5090 штук 5
StTechnik
Member

Не возражаю. У него проблема только с обслуживанием. Но это мы вычеркиваем, т.к. мы говорим о НЕ обслуживаемых системах.
avuremybe
Member

StTechnik: 22.08.2025 10:17Это шо за водопад такой?
Якщо в системі лишається повітря - полюбому будеш чути шурхотіння/булькання всередині.
У випадку АіО це звичайна справа.

Відправлено через 1 хвилину 32 секунди:
Deadpool: 22.08.2025 10:35В мене 5600х є.
Так ось, якщо в тебе материнка стоково має включені всі оті автобуси, якісь вищі ліміти і інше то під 70-80 влегку жере))
Бо Х працює на вищих частотах. А значить більше жере. А значить більше гріється.
cAkeJJ
Member

StTechnik: 22.08.2025 10:56 Deadpool
Вот такой.
https://www.highflow.nl/watercooling/aa ... tdown.html
Темпу показывает адекватную. Сделан добротно. По потоку у меня есть два подозрения почему так - надо открыть проверить и на обычном водопроводе потестить. Там может крутилка залипла (я не вижу ее) или перекручен Вход - выход. Она там переворачивается.
Я взагалі не зовсім цей датчик розумію, ще й за 60 евро, можна 20 докинути і взяти вже це, який буде не просто показувати температуру, а щей адекватно показувати реальну швидкість потоку: https://shop.aquacomputer.de/Monitoring ... :3953.html

Я бачив на форумі продавався цей китайдатчик десь за 1200, та і на аліку бачу є за 1300грн, за ці гроші в ньому є сенс чисто дивитись на темпу води і шо там шось рухається як ти робиш).
Ответить