MSI представила WQHD-монітор MPG 271QR QD-OLED X50 із частотою оновлення 500 Гц

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Пропоную обговорити MSI представила WQHD-монітор MPG 271QR QD-OLED X50 із частотою оновлення 500 Гц
Они не офигели, Я монитор на полчаса включаю минимум, чтобы комнату освещал, а они собрались ещё детектить мое отсутствие, мне что, манекен с замороженной печенью к нему привязывать :rotate:
Slon_76Kg
Member

В мене профільний "застарілий" монітор на 4K & 240Hz & VRR :-/ так от ніде - окрім браузеру та робочого столу я не бачу ті самі 240Hz. Профільний ноут теж не палаю бажанням міняти...бо в наш час нормальний стаціонарний пк коштує як БУ іномарка. і заради іграшок витрачати шалені бакси... :-/ таке собі задоволення.. думки людини - яка купує речі/техніку свідомо за зароблені Кропіткою Працею Кошти.

І тут 500Hz :rolleyes: ще й 2K....то для чого воно потрібно? я особливо різниці між 120Hz S22 Ultra та 240Hz Samsung QD-Oled не бачу у повсякденному використанні. Навіть RTX5090 з MFG не видає 100+ кадрів у 2K усюди де хотілося б...

Для чого такі герци? :)
Ostin
Member

Slon_76Kg: 21.08.2025 09:37Для чого такі герци?
Питання в іншому. Тут ці герци не тому, що треба, а тому що так можна. Виявилось, олед легко може в герцовку, тому й такі герци. Ніякого іншого прихованого сенсу в тому немає. Раніше IPS 240 - це крутенний екран. Зараз всі нові оледи можуть в 2 рази більше.
Тому повторюсь ще раз - не треба то й не треба. Але ж ніхто не буде свідомо занижувати герцовку, якщо воно працює на високій, вірно ж? Це додатковий маркетинговий хід, який на когось та спрацює. А розумні люди вдумливо обиратимуть екран за іншими показниками. Якщо воно вміє ще й в 500Гц - то нехай, це ж непогано :rotate:
Enjthesilence
Member

Slon_76Kg: 21.08.2025 09:37 В мене профільний "застарілий" монітор на 4K & 240Hz & VRR :-/ так от ніде - окрім браузеру та робочого столу я не бачу ті самі 240Hz. Профільний ноут теж не палаю бажанням міняти...бо в наш час нормальний стаціонарний пк коштує як БУ іномарка. і заради іграшок витрачати шалені бакси... :-/ таке собі задоволення.. думки людини - яка купує речі/техніку свідомо за зароблені Кропіткою Працею Кошти.

І тут 500Hz :rolleyes: ще й 2K....то для чого воно потрібно? я особливо різниці між 120Hz S22 Ultra та 240Hz Samsung QD-Oled не бачу у повсякденному використанні. Навіть RTX5090 з MFG не видає 100+ кадрів у 2K усюди де хотілося б...

Для чого такі герци? :)
ти не бачиш, а я бачу, питання? :-P якщо воно тобі не підходить, то не підійде усім? між 120 і 240 різниця в іграх дуже помітна, особливо в динамічних. ну про: "заради "чогось" витрачати гроші... таке собі задоволення" - це незрілість, можливо пройде пізніше.
Afit
Member

Slon_76Kg: 21.08.2025 09:37 Профільний ноут теж не палаю бажанням міняти...бо в наш час нормальний стаціонарний пк коштує як БУ іномарка. і заради іграшок витрачати шалені бакси... :-/ таке собі задоволення.
А якщо вже є іномарка? :-P
IronWithin
Member

Afit: 21.08.2025 10:23
Slon_76Kg: 21.08.2025 09:37 Профільний ноут теж не палаю бажанням міняти...бо в наш час нормальний стаціонарний пк коштує як БУ іномарка. і заради іграшок витрачати шалені бакси... :-/ таке собі задоволення.
Заощаджуй на гараж, щоб не паркуватись в 2-3 ряди в жк :D
Afit
Member

IronWithin: 21.08.2025 10:35
Afit: 21.08.2025 10:23

А в мене індивідуальне паркомісце B-)
Та й взагалі я не до того що хизуюсь якимось Ford Focus 3. Я підводжу до того, що не треба міряти все в кількості палок ковбаси, авто, чи квартири. Це не пов'язані речі і міцна нова збірка може комусь доставити більше задоволення ніж якийсь занюханий ланос, чи джилі, про який він навіть не мріяв, але чомусь треба в очах інших виправдовувати встановлені рамки пріорітетів і купувати, щоб вважали тебе "нормальним"
Ostin
Member

Afit: 21.08.2025 10:38нова збірка може комусь доставити більше задоволення ніж якийсь занюханий ланос, чи джилі, про який він навіть не мріяв
Це безперечно.
Afit: 21.08.2025 10:38встановлені рамки пріорітетів
Якщо забути про пріоритети, то випливає очевидна картина, коли "ігровий" системник починає коштувати, як автомобіль. Тому тут річ не тільки в пріоритетах, а в доволі агресивному ціноутворенні комплектуючих, яке має більше маркетингу, ніж реальної цінності. Авто може бути непотрібним, це факт, але загалом його вартість обумовлена розміром і затраченими матеріалами в більшій мірі, аніж МАСОВА відеокарта 20см*10см*5см (я наголошую якраз на тому, що продукт масовий і продається мільйонами, а не рідкісний індивідуальний).
Тому все ж тренд, коли "погратись" стає розкішшю - це поганий тренд і не варто його підтримувати. Бо йому легко знайти альтернативу. Інша справа, що глобальний маркетинг дуже хоче запхати погляд пересічного громадянина в дорогий смартфон або монітор. І щоб ті очі більше не відривались від девайсу.
Последний раз редактировалось Ostin 21.08.2025 10:54, всего редактировалось 1 раз.
IronWithin
Member

Afit: 21.08.2025 10:38
IronWithin: 21.08.2025 10:35

А в мене індивідуальне паркомісце B-)
Та й взагалі я не до того що хизуюсь якимось Ford Focus 3. Я підводжу до того, що не треба міряти все в кількості палок ковбаси, авто, чи квартири. Це не пов'язані речі і міцна нова збірка може комусь доставити більше задоволення ніж якийсь занюханий ланос, чи джилі, про який він навіть не мріяв, але чомусь треба в очах інших виправдовувати встановлені рамки пріорітетів і купувати, щоб вважали тебе "нормальним"
Там пізнання у людини про ігри та профільне залізо судячи з усього на початковому рівні, обговорювати нема чого :dontknow: , ну не розуміє навіщо зараз, зрозуміє коли/якщо придбає 5090/6090 до такого моніку)
leif
Member

Slon_76Kg: 21.08.2025 09:37Для чого такі герци?
написав вчора, напишу і сьогодні, що "такі герци" -- для кількох іграшок, в яких сучасне залізо здатне забезпечити 500-600 кадрів, навіть в 1440р. іграшки дуже популярні, тому сенс у цьому є. якщо вас ці іграшки не цікавлять, виробники пропонують оледи з меншою герцовкою.
Ostin: 21.08.2025 10:51"ігровий" системник починає коштувати, як автомобіль
а системник на 5600 + 3060 це ігровий? чому ні, якщо можна буквально безліч іграшок на ньому запустити з вищими чи нижчими налаштуваннями графонію? і скільки він коштує?
Ostin: 21.08.2025 10:51має більше маркетингу, ніж реальної цінності.
реальна цінність це відносна категорія, не існує відділу французької палати мір і еталонів, де зафіксовані "реальні" споживчі потреби людини, щоб можна було сказати, що є цінним і наскільки цінним. це суто ваша точка зору, немає сенсу натягувати її на весь світ.
Ostin: 21.08.2025 10:51його вартість обумовлена розміром і затраченими матеріалами в більшій мірі
ні, це не так працює. якби автовиробники могли робити маржу х100 і при цьому мали б стабільно високий попит -- вони б робили, мета будь-якого бізнесу -- отримання максимального прибутку в тих умовах, які склались навколо.
Ostin: 21.08.2025 10:51я наголошую якраз на тому, що продукт масовий і продається мільйонами, а не рідкісний індивідуальний
це не має ніякого значення.
Ostin: 21.08.2025 10:51Тому все ж тренд, коли "погратись" стає розкішшю
"погратись" чи "погратись в 4к + проміні + 7000гц монітор"? а друге точно необхідно для того, щоб "погратись"?
Ostin: 21.08.2025 10:51І щоб ті очі більше не відривались від девайсу.
страшно, очєнь страшно :horror: от раніше було життя! набагато краще без оцих ваших компуктерів і телефонів. еееех.... маладьож не зрозуміє

клятий "глобальний маркетинг" що б це не означало) і науково-технічний прогрес!!! :mad: :censoured: :banghead:
Ostin
Member

leif: 21.08.2025 12:45раніше було життя! набагато краще без оцих ваших компуктерів і телефонів
Якщо глобально дивитись на якість життя - то так, звісно. Поворот в цифровізацію особистого життя - тупикова гілка. На мій власний погляд. У відриві від телефонії, бо то річ дуже потрібна. В тому числі відеозв'язок. Просто є можливість маніпулювати людьми в масах, задавати тренди задля збільшення прибутку - і цим користуються, знайшовши потрібний засіб впливу. Тому купа людей буде виправдовувати нові смарти за ціною 10 мінімальних зарплат у воюючій країні. Чи системники ще з кратною ціною. Бо "живемо ж один раз" (с).
leif: 21.08.2025 12:45ні, це не так працює
це якраз так і працює. Навіть ліплячи авто з лайна і палок, ти не зможеш його продавати за 500 баксів в мільйонних тиражах. Бо вартість затраченого матеріалу вища буде. А відеокарти запросто. В тому числі ті, які вартують зараз кратно озвученої суми. Просто є хом'яки, які живуть "тут і зараз" і "обирають найкраще".
AR_De
Member

leif: 21.08.2025 12:45написав вчора, напишу і сьогодні, що "такі герци" -- для кількох іграшок, в яких сучасне залізо здатне забезпечити 500-600 кадрів, навіть в 1440р. іграшки дуже популярні, тому сенс у цьому є. якщо вас ці іграшки не цікавлять, виробники пропонують оледи з меншою герцовкою.
герци і фпс-и це НІЯК не пов"язані параметри, якщо ви не підрубаєте якусь з синхронізацій (але це постріл собі в ногу). вже неодноразово розжовували. нажаль нема контенту на укр. можу скинуть вам роз"єснення кацапськой. загалом герци це добре і якщо вони ще й йдуть нахаляву бонусом до прогресу то взагалі супер. але ж треба невігласам вліпити свої 5копійок
leif
Member

AR_De: 21.08.2025 13:23герци і фпс-и це НІЯК не пов"язані параметри, якщо ви не підрубаєте якусь з синхронізацій (але це постріл собі в ногу). вже неодноразово розжовували. нажаль нема контенту на укр. можу скинуть вам роз"єснення кацапськой. загалом герци це добре і якщо вони ще й йдуть нахаляву бонусом до прогресу то взагалі супер. але ж треба невігласам вліпити свої 5копійок
ви не зрозуміли що я написав. буває :laugh: давайте максимально просто: сенс у 500 герцах монітору є тоді, коли в іграшці можна отримати стільки ж фпс, от таких іграшок буквально декілька, але вони є і вони дуже популярні. так зрозуміліше?
AR_De
Member

leif
ви помиляєтесь. зараз шукаю відос з роз"ясненням. там прям занудна лекція.
leif
Member

Ostin: 21.08.2025 13:16Якщо глобально дивитись на якість життя - то так, звісно. Поворот в цифровізацію особистого життя - тупикова гілка.
ваша думка зрозуміла, я її не поділяю, але це все лірика.
Ostin: 21.08.2025 13:16 Тому купа людей буде виправдовувати нові смарти за ціною 10 мінімальних зарплат у воюючій країні. Чи системники ще з кратною ціною. Бо "живемо ж один раз" (с)
ну головне, що ви не піддаєтесь!
Ostin: 21.08.2025 13:16це якраз так і працює.
ні, не так. ви лише демонструєте своє невігластво продовжуючи наполягати на цьому.
Ostin: 21.08.2025 13:16 Бо вартість затраченого матеріалу вища буде.
вартість затраченого матеріалу це лише один в чинників ціноутворення, а взагалі ринкове ціноутворення працює так, що товар коштує стільки, скільки за нього готові заплатити станом на зараз. от і вся математика.
Ostin: 21.08.2025 13:16Просто є хом'яки, які живуть "тут і зараз" і "обирають найкраще".
а є потужні "не хом'яки", які думають, що системі їх не зламати і не обдурити, що лохи це всі інші, але вони не такі, вони інші, розумніші, мудріші, вище цього всього. правильно, треба прагнути саме до цього а не до понтів з айфонами!

:lol: :lol:

Відправлено через 2 хвилини 6 секунд:
AR_De: 21.08.2025 13:30ви помиляєтесь. зараз шукаю відос з роз"ясненням. там прям занудна лекція.
ні, я як раз добре розумію, що я кажу. а от ви, мабуть, з тієї лекції зробили якісь хибні висновки, бо це елементарні істини.
Melofon
Member

cspp: 21.08.2025 09:37 Пропоную обговорити MSI представила WQHD-монітор MPG 271QR QD-OLED X50 із частотою оновлення 500 Гц
Они не офигели, Я монитор на полчаса включаю минимум, чтобы комнату освещал, а они собрались ещё детектить мое отсутствие, мне что, манекен с замороженной печенью к нему привязывать :rotate:
:facepalm:
А просто выключить функцию не догадался бы? :gigi:
Telcontar
Member

AR_De: 21.08.2025 13:30 leif
ви помиляєтесь. зараз шукаю відос з роз"ясненням. там прям занудна лекція.
У випадку OLED - як раз ви помиляєтесь. В OLED-ів кількість FPS у грі і якість картинки у русі пов'язані і він буде показувати вам таку motion clarity, яку дозволить ваше залізо(в рамках максимальної частоти монітора звісно ж). Як приклад - OLED 240 Hz та OLED 360 Hz будуть показувати однакову картинку на 240 FPS.
Якщо хочете розібратися в темі, то можете подивитися огляди на Monitors Unboxed, або у статтях TFT Central.
AR_De
Member

Telcontar
по такому принципу працюють VRR. він "примусовий" на олед? вперше чую. але пошукаю. якщо є посилання по темі, буду вдячний
leif
Member

AR_De: 21.08.2025 13:23але ж треба невігласам вліпити свої 5копійок
:apes:
Ответить