Яке ви звісно не бачили навіть на ютубіOstin: ↑ 15.08.2025 14:57А ще потенційне мерехтіння, яке було присутнє раніше і про яке багато інформації в мережі
Новости
Последние статьи и обзоры
Геймери все частіше купують OLED-монітори. Обсяги поставок за підсумками року зростуть на 86%
-
Gold_Star
Member
-
Геральт
Active Member
Ostin
Ви ще ту ціну на 2 множте. Бо ресурс в нього як мінімум вдвічі менше. Так що навіть при однаковій ціні треба добряче подумати чи воно того варте.
Ви ще ту ціну на 2 множте. Бо ресурс в нього як мінімум вдвічі менше. Так що навіть при однаковій ціні треба добряче подумати чи воно того варте.
-
Inqizitor2022
Member
Лучшее - дороже, поэтому и дороже стоит. Это же не олед какой-то, а честный быстрый современный VA.FirstTDM: ↑ 15.08.2025 12:15 Предложенный ASUS ROG Strix XG32WCMS на Розетке стоит 25,2K с матрицей VA 32"
тогда как MSI MAG 271QP QD-OLED X24 на Розетке стоит 25,9K с матрицей QD-OLED 27"
-
Gold_Star
Member
А потім кидаєш посилання на rtings де загальні рейтинги у олед версії (крім постійної яскравості) вищі та фото в профіль просто шикарні - на VA буквально "візитна картка" у вигляді блювотного туману, коли OLED красується як на обкладинці журналу1234waltz: ↑ 15.08.2025 14:50Найсмішніше, в їх порівнянні, це програний по кольорам тест в OLED версії монітора та повністю провалений Ambient Black Level Raise, який жеж повинен бути в мульйон разів краще в ОЛЕД, по словам маркетологів. Ну нічого що кольори гірщі, та чорний колір гірше
-
FirstTDM
Member
Хм... пошел по ссылкам: так там у OLED версии победа по всем тестам: SDR Picture, HDR Picture, Color Accuracy - где там поражение?1234waltz: ↑ 15.08.2025 14:50Найсмішніше, в їх порівнянні, це програний по кольорам тест в OLED версії монітора
А это кто такое сказал? Может на график просто посмотрим внимательно?1234waltz: ↑ 15.08.2025 14:50повністю провалений Ambient Black Level Raise,
Ну и в общем для всех QD-OLED - не надо направлять яркий свет на экран (на проф. мониторах козырьки над экраном по бокам), не надо работать в ярко освещенном помещении (это вредно для глаз) - вот тогда и не будет "фиолетового" вместо черного.
В реальности - я тоже начитался про эти "фиолетовые" страшилки и когда пересаживался с IPS на QD-OLED внимательно смотрел по сторонам - что я такое должен буду изменить в освещении - оказалось, что ничего менять не надо и QD-OLED шикарно работает и нет никакого фиолетового ответа.
-
Геральт
Active Member
В чому шикарність? У вирвиоко контрасті? На конкретно тих фото у ВА природніша картинка. Ну і мон під кутом, що також трохи не на користь ВАGold_Star: ↑ 15.08.2025 15:03 вищі та фото в профіль просто шикарні - на VA буквально "візитна картка" у вигляді блювотного туману, коли OLED красується як на обкладинці журналу![]()
-
FirstTDM
Member
Это типа шутка про натуральность?Геральт: ↑ 15.08.2025 15:11На конкретно тих фото у ВА природніша картинка.
Блеклая, мутная картинка с выцветшими и вот вообще слабо насыщенными цветами - это разве хорошо?
-
cspp
Member
То есть если катаешь катку, счёт там на секунды, а монитор такой иди отдохни.. ?StTechnik: ↑ 15.08.2025 09:27 Меня в ОЛЕДе прикалывает что он сам через 4 часа работы выгоняет меня на перерыв делая цикл защиты панели. Сначала думал что будет бесить, но нет. Оказалось полезно.![]()
-
Gold_Star
Member
Вибачте, а в реальності ви теж на природі кути шукаєте, щоб краще було видно? Чи у вас постійний туман в очах навіть у ясну погоду? То про яку "природність" іде мова, якщо рівень "природності" на оледі можна налаштовувати як душа забажає, а на VA навіть самому дорогому залишаються компроміси та відсутність різниці з дешевшими VA за 200 баксів?Геральт: ↑ 15.08.2025 15:11На конкретно тих фото у ВА природніша картинка. Ну і мон під кутом
-
Геральт
Active Member
FirstTDM
Про гаму, так. Ще корейські ТВ таким грішать з коробки.
Ну..як добре чи ні. Тут кожному своє, звісно. Але за вікном зараз сонечко, літо і такої кислотної трави я не бачу.
Ну, а на природі - так, шукаю кути, не без того.
Про гаму, так. Ще корейські ТВ таким грішать з коробки.
Ну..як добре чи ні. Тут кожному своє, звісно. Але за вікном зараз сонечко, літо і такої кислотної трави я не бачу.
В "реальності" і стіл з монітором і крісло нікуди не переміщаються. І ніщо не заважає мені дивитись на монітор прямо.Gold_Star: ↑ 15.08.2025 15:16 Вибачте, а в реальності ви теж на природі кути шукаєте, щоб краще було видно? Чи у вас постійний туман в очах навіть у ясну погоду? То про яку "природність" іде мова, якщо рівень "природності" на оледі можна налаштовувати як душа забажає, а на VA навіть самому дорогому залишаються компроміси та відсутність різниці з дешевшими VA за 200 баксів?![]()
Ну, а на природі - так, шукаю кути, не без того.
Последний раз редактировалось Геральт 15.08.2025 15:25, всего редактировалось 2 раза.
-
1234waltz
Member
Такс. Значить. Мені терміново треба купити ОЛЕД монік бо це майбутнє, він має купу переваг:FirstTDM: ↑ 15.08.2025 15:06 Ну и в общем для всех QD-OLED - не надо направлять яркий свет на экран (на проф. мониторах козырьки над экраном по бокам), не надо работать в ярко освещенном помещении (это вредно для глаз) - вот тогда и не будет "фиолетового" вместо черного.
1. В ігри граємо тільки динамічні - від статики екран вигорить.
2. Не користуватись офісними програмами - від статики екран вигорить.
3. В динамічні ігри довго не грати, або вимикати (якщо є опція) HUD - від статики екран вигорить.
4. Не редагуємо фото, бо це довга робота зі статичним інтерфейсом та картинкою - від статики екран вигорить.
5. В світлому приміщенні на монітор не дивитись. Інакше кляті юзери VA спитають чого цей жахливий фіолетовий і є "чорним кольором"? Бо всі знають, справжній чорний колір на моніторі треба дивтись тільки при "правильному освітленні", з козирьками над екранами, сидячі в колодязі в повнолуння.
6. В сонячні дні зашторити всі вікна, бо пунк 5.
7. Якщо користуємось статикою, юзаємо пропрієтарні "захищалки" екрану від виробників на основі "зміщення пікселів", які також шкодять зору, і з якими екран все одно вигорить
8. Всі тести де дорожчий OLED програє в якихось тестуваннях IPS або VA вважаємо не тестами.
Такс. Окрім мобілок та телевізорів юзеркейси для ОЛЕД будуть? Бо в ноутбуках ще й "прекрасний та корисний для зору" PWM додаєтьс, від якого хочаб в флагманах мобілок здихались (всі окрім юродивих з Гугла).
-
rizakrko
Member
В мене oled (pg32ucdm) вже півтори роки. Використовую як для роботи (розробка, тож статичного контенту багатенько), так і для розваг (ігри, фільми) - тож годин 10-12 щодня запросто виходить. Жодних слідів вигорання не бачу, от взагалі. VRR флікер зустрічав (перший біошок вроді як був). Проблема зі шрифтами то мабуть для якихось орлів, мені потрібно в окулярах наблизитися десь до 15 сантиметрів від монітору щоб якісь недоліки розгледіти.
Не бачу жодних причин купувати не-oled, якщо є можливість. 10-15 років використовувати монітор, як тут говорять, це взагалі смішно - я не збираюся його у спадок передавати онукам як сімейну реліквію.
Не бачу жодних причин купувати не-oled, якщо є можливість. 10-15 років використовувати монітор, як тут говорять, це взагалі смішно - я не збираюся його у спадок передавати онукам як сімейну реліквію.
-
FirstTDM
Member
Немного смешно - согласенcspp: ↑ 15.08.2025 15:16То есть если катаешь катку, счёт там на секунды, а монитор такой иди отдохни.. ? кибер котлеты прожарятся до корочки.
Но в реальности картинка выглядит так: каждые 16 часов (если НЕ засыпать/выключать монитор) вылетает на экран табличка "на перерыв" для защиты, которая длится 3-4 минуты. В последних прошивках от MSI это уже 24 часа.
Т.е. если нужен постоянно работающий монитор (без перерывов перекуров на 3-4 мин) на время более 24 часов - то да, тут OLED не подходит
-
Gold_Star
Member
Геральт
А ще людина з гострим зором побачить що справа не в налаштуваннях (виставлений Eco режим на оледі), а у всратості картинки. Фото звідти ж:
А ще людина з гострим зором побачить що справа не в налаштуваннях (виставлений Eco режим на оледі), а у всратості картинки. Фото звідти ж:
- спойлер

-
StTechnik
Member
Он же не дубиной тебя под жопу бьет с кресла. Он просто сообщает что типа пора. Ты можешь согласиться, а можешь не отвлекаться даже - и продолжить свою победоносную серию в мировом турнире.cspp: ↑ 15.08.2025 15:16То есть если катаешь катку, счёт там на секунды, а монитор такой иди отдохни.. ? кибер котлеты прожарятся до корочки.
-
FirstTDM
Member
Все это "страшилки" давно в прошлом... все пункты 1-7 вот вообще не актуальны на OLED матрицах 3-го поколения... это как рассказывать про современный IPS на основе древних описаний TN (6 бит) мониторов...1234waltz: ↑ 15.08.2025 15:24від статики екран вигорить
У меня сейчас окна не зашторены - яркое солнце за оком (на экран лучи не падают) - нет никаких проблем
Это уже интересно. А можно точную ссылку на конкретный тест за 2025 год - где там OLED проиграл по итоговой оценке?1234waltz: ↑ 15.08.2025 15:248. Всі тести де дорожчий OLED програє в якихось тестуваннях IPS або VA вважаємо не тестами.
А то я что ни посмотрю на rtings - там везде у OLED итоговые оценки выше.
-
Ostin
Member
В будь-якому випадку лишається фактор ціни. Коли ніби й хочеться, але немає або шкода. Тому всі ці страшилки лягають на власні сумніви і чудово відштовхують від купівлі.
Насправді, в темі про обговорення олед (і в маркетингу) варто писати наступне: забудьте про всі погані відгуки, вони всі стосуються колишніх реалізацій. Просто купіть сучасний олед і використовуйте його за бажанням, як і старий IPS. І все. Я б вже почав думати про купівлю.
А оці шторки, оці зберігалки - ну що за фігня. Людина не буде такого робити за такі гроші)
Насправді, в темі про обговорення олед (і в маркетингу) варто писати наступне: забудьте про всі погані відгуки, вони всі стосуються колишніх реалізацій. Просто купіть сучасний олед і використовуйте його за бажанням, як і старий IPS. І все. Я б вже почав думати про купівлю.
А оці шторки, оці зберігалки - ну що за фігня. Людина не буде такого робити за такі гроші)
Последний раз редактировалось Ostin 15.08.2025 15:37, всего редактировалось 1 раз.
-
Gold_Star
Member
Юзери VA, які купили умовний Асус РОГ за кровно зароблені 8к грн і думають що намахали систему, можуть дивитись на ОЛЕД лише через фото на огляді, де постобробка добавляє деталей, яких в упор не видно на власні очі в реальності1234waltz: ↑ 15.08.2025 15:24В світлому приміщенні на монітор не дивитись. Інакше кляті юзери VA спитають чого цей жахливий фіолетовий і є "чорним кольором"?
-
StTechnik
Member
Ну так кого мы обманываем? Цена - это и есть первый стопер и причина. А то 11 страниц про какое то выгорание и мерехтение которое как бы есть, но которого владельцы сабжей не наблюдают. Бабло - вот основное мерило всего в современном жестоком мире. 
-
Gold_Star
Member
Не знаю, я особисто зі "зберігайок" залишив тільки pixel shifting який, сюрприз-сюрприз, у мене вже 5 років включений на VA моніторі. За інтерфейс та постійне зображення абсолютно не переживаю - все одно пікова яскравість виключена, а стандартної вистачає навіть в умовах освітлення сонця прямо з вікна.Ostin: ↑ 15.08.2025 15:36А оці шторки, оці зберігалки - ну що за фігня. Людина не буде такого робити за такі гроші)