Геймери все частіше купують OLED-монітори. Обсяги поставок за підсумками року зростуть на 86%

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

Предлагаю обсудить Геймери все частіше купують OLED-монітори. Обсяги поставок за підсумками року зростуть на 86%

Ну так OLED дійсно краще за застарілий LCD. Дайте 10 років та про LCD забудуть як було з CRT.
Sanьka
Member

Оці відсоткові показники росту ....... :lol:
До прикладу Ріст з 1% до 2% це +100% , але по факту це всього 2%.
Таким цифрами хіба що на нараді директорів на вуха вішати лапшу.
Kirakishou
Member

Liam
Але OLED не всім по кишені, тому поки не буде дешевого OLED, інші типи матриць мають місце.
Liam
Member

Kirakishou: 14.08.2025 16:30 Liam
Але OLED не всім по кишені, тому поки не буде дешевого OLED, інші типи матриць мають місце.
Я написав, що треба негайно купувати? Будьте уважні.
1234waltz
Member

Sanьka: 14.08.2025 16:29 До прикладу Ріст з 1% до 2% це +100% , але по факту це всього 2%.
Такими темпами вони ще довго будуть бороти, враховуючи що давно є "швидкісні" VA з HDR, де ні шлейфів (як в старих VA), ні глоу (як в IPS), ні вигорання (як в OLED).
Nekros
Member

1234waltz: 14.08.2025 16:50 Такими темпами вони ще довго будуть бороти, враховуючи що давно є "швидкісні" VA з HDR, де ні шлейфів (як в старих VA), ні глоу (як в IPS), ні вигорання (як в OLED).
Ці «швидкісні» VA тільки на папері швидкісні і у кращому випадку там буде 6мс блек-ту-вайт і з шлейфами, та поганий hdr який залежить від кількості лед підсвітки яка може не встигати або погано працювати з малими обʼєктами на єкрані по типу курсора. Так ще ці «швидкісні» VA коштують майже стільки як і ОЛЕД :gigi:
Megaclite
Member

Kirakishou: 14.08.2025 16:30 Liam
Нормальний Oled 32 4k $1000
не дуже хочеться викидати такі гроші
і при тому OLED монітори коштують дорожче чим телевізори
так що геймерів знов найо..ть
denizen
Member

я купив, жодного разу не пожалкував. це найкраща покупка за останні 10 років.
1234waltz
Member

Nekros: 14.08.2025 16:55 Так ще ці «швидкісні» VA коштують майже стільки як і ОЛЕД :gigi:
Шкода, що Самсунг про це не знали та випустили 180 Гц бюджетні VAшки баксів по 150-200. Звісно вони не конкуренти преміальному OLEDу, але бюджетний OLED що пару разів дорожчий та виїдаючий очі PWM проти такого виглядає не дуже впевнено і постає питання "шоб шо".
спойлер
https://root-nation.com/en/pc-en/pc-mon ... om_profile
Voozy
Member

OLED навіть важливіше, ніж нова відяха ІМХО
Kirakishou
Member

Liam: 14.08.2025 16:39Я написав, що треба негайно купувати? Будьте уважні.
Плазмовий дисплей був значно кращим, ніж екрани на електронно-променевих трубках чи тогочасні рідкокристалічні екрани. Різниця в якості картинки була значно більшою, ніж різниця сучасних рідкокристалічних екранів та екранів на органічних світлодіодах. Але через десять років на ринку вже домінували рідкокристалічні екрани, а про плазмові панелі всі забули.
Ви точно впевнені, що через десять років на ринку домінуватимуть екрани на органічних світлодіодах? Я не сперечаюся, що станом на зараз екрани на органічних світлодіодах найкращі в плані якості картинки, але якщо вони не стануть дешевими, то їх замінить якась інша, більш дешева технологія.
Striker
Member

Купував собі новий IPS 2к - ще ні разу не пожалкував. Нормальний OLED коштував в 2 рази дорожче. Що там такого суперового в тому OLED, що варто переплачувати в 2 рази більше?
Alexsandr
Member

Liam: 14.08.2025 16:25 Ну так OLED дійсно краще за застарілий LCD. Дайте 10 років та про LCD забудуть як було з CRT.
Посмотрим на статистику, на сколько лет их хватит до явного выгорания. Тем более микролед как вариант конкурентный и т.п.
fantomrulezz
Member

1234waltz: 14.08.2025 16:50давно є "швидкісні" VA з HDR, де ні шлейфів (як в старих VA), ні глоу (як в IPS), ні вигорання (як в OLED).
Які не мають швидкості, як оледи (час відгуку мінімум 10-20 мс проти 0,1 мс у оледів).
Які не мають широченного кольорового охоплення і шикарних соковитих кольорів як оледи.
Які не мають кутів огляду як у оледів.
Які не мають ідеального чорного і нескінченого контрасту як оледи.

Які гірші тупо у всьому, окрім лише ресурсу.
Про HDR на VA-шках в порівнянні з оледами особливо посміявся :lol:
1234waltz
Member

fantomrulezz: 14.08.2025 17:30 Які не мають широченного кольорового охоплення і шикарних соковитих кольорів як оледи.
dci-p3 це стандарт, він або підтримується, або ні. Якщо є два екрана з dci-p3, то "нетакі" кольори, це або хворий манявсесвіт споглядача, або калібровка, яка налаштовується. Розкажіть яблочникам дизайнерам, як їх IPS на аймаках не такі кольори дають :lol:
fantomrulezz: 14.08.2025 17:30 Які не мають швидкості, як оледи (час відгуку мінімум 10-20 мс проти 0,1 мс у оледів).
Швидкості олед має тільки олед, я ніде і не писав, що va та ips можуть її досягти. Шкода що ви не читаєте тестів, оглядів і навіть технічних спеків. Вже пару років як 1 ms (MPRT). 1 ms, не десять і не двадцять.
fantomrulezz: 14.08.2025 17:30 Які не мають ідеального чорного і нескінченого контрасту як оледи.
Чорний колір це буквально одна з головних фішек VA, яка до OLED трошки не дотягує, але роздивлятись різницю будете під мікроскопом на статичному зображенні.
fantomrulezz: 14.08.2025 17:30 Які гірші тупо у всьому, окрім лише ресурсу.
Так-так, а шим на 70% ОЛЕД моніків очі не виїдає, так і запишемо.

Все що я написав, що бюджетний OLED не конкурент ні IPS, ні VA. Бо бюджетний олед це в 99% випадках жахливий шим та ніякий ресурс.
taras_cs
Member

Megaclite: 14.08.2025 17:00і при тому OLED монітори коштують дорожче чим телевізори
так що геймерів знов найо..ть
Мабуть, це не змова, а специфіка:
https://mezha.media/2021/11/26/vyrobnyk ... hu-danykh/
Изображение
Mozdev
Member

Хочу OLED/// FHD, 22-24", >144 Гц.
Або 27", 2к.
Не дороще 400-500 баксів. :rotate:
taras_cs
Member

Megaclite: 14.08.2025 17:00Нормальний Oled 32 4k $1000
не дуже хочеться викидати такі гроші
Я б OLED телевізор краще купив. Точніше, я так і зробив
спойлер
Изображение
Рак
Member

Вот и я думаю взять олед, или мини лед, мой мси 2к ипс хваленый пошел полосами как у всех, только гляньте на комментарии..... теперь гемор с этими возвратами по резетке
https://hard.rozetka.com.ua/ua/msi-g274 ... 384196134/
Последний раз редактировалось Рак 14.08.2025 17:57, всего редактировалось 2 раза.
Vpupkin
Member

Народ потроху починає розуміти що РК це застаріло фу.
Ответить