daesz: ↑
02.08.2025 02:42
А яка буде ВК? Якщо не 4090/5090, то я б рекомендував взяти 750/850 ватний варіант БЖ, ...
► Планується з часом сюди поставити... якщо брати для наочного зразка на сьогоднішній день - щось типу 5070Ті+. Формат ХХ90 - навряд чи мені потрібен буде, а от ХХ80 - залежно від ціни та характеристик можливо і залетить. 850Вт - то вже може бути впритик, враховуючи, що відбор по процесору буде десь 160-180Вт (а при розгоні - тут ще питання до охолодження буде, побачимо... - до 230Вт). Крім іншого по стандарту (оперативка, материнка, кулер) також - 3 "харди", 2 ссд-ешника, п'ять (а може і шість буде) 140-кових "вентелів"... не хочу вжарювати БП-ешник на 90-100%, волію мати певний залишок ресурсу тут. Крім того, якщо вже говорити за конкретну відеокарту, то в першу чергу розглядатиметься щось із майбутньої 6000-ї серії, від 6060 до 6080 (і їхніх модифікацій) - ще не ясно яку "радість" дядько Хуанг на цей раз впихне в свої вироби,

наприклад, окремі NPU-"ядра" і плюс 200Вт "жору" зверху - нє, ну а ч'о! Магьот-умєєт...
► Питання не в грошах, як Ви бачите по тій же "материнці"

. Мені не потрібно економити на чомусь іншому, щоб взяти потрібне - питання в тому, що я банально НЕ ЗНАЮ, ЩО я буду робити з таким об'ємом ссд-пам'яті. Ну, від слова - абсолютно! - не знаю. От мені кажуть - переплатив за "материнку", але тут я хоч в більшій мірі знаю чи здогадуюсь, що я з нею в майбутньому буду робити, але от щодо навіть цього Самсунга на 500Гб - я уявлення не маю НАЩО я взагалі купив навіть оцих 500Гб. Ну, просто тому, що 256Гб був не набагато дешевшим за варіант на 500Гб - плюс всі ви постійно писали: "Бери більше...". А от щоб Ви розуміли, я встановлю на цей Самсунг ОС + купу важкого програмного забезпечення.. - ОК, хай 90-100Гб займе: ЩО мені накажете робити із залишком в 350+Гб? У мене в системі 3 "харди" на 1Тб кожен і все це "забито" зараз десь на 65% - у мене багато місця, а більше не потрібно. Чи може Ви думаєте, що я буду зберігати файли навіть опреативної роботи на ссд? Так - НІ, в жодному разі: виключно HDD. ССД мені потрібен для роботи - робочих компонентів, а не для зберігання, навіть оперативного... Я навіть папку "Робочого стола", де "замішується" оперативна робота, переношу на HDD, бо - були вже випадки з ССД, більше не хочу цих понтів: ссд - це грьобана флешка, сьогодні працює, завтра - повний мертвий кусок пластику, з яким абсолютно нічого не відєш.
► Я ще зможу з Вами погодитись, щоб ігри туди встановити... Ну, от, власне, особисто для мене тут є якесь раціональне зерно, щоб почати топити за більший об'єм ссд. Та все-таки на сьогодні мені то все потрібно вивчати, чи дійсно воно мені аж так необхідно на власному домашньому ПК, бо те, що я пробую в знайомих, на їх машинах - ігри на ссд - ну, таке-собі, не вражає і тим більше ніякого "задоволення-плюс" від того ссд, що він тамє, що його немає.
► Ніби дивився десь його огляд та тести і ніби кеш там якийсь у нього є - чи це щось інше? Бо я знову повторюсь - не вникав ще у все це (буде швидше за HDD - ну, то мені вже добре... я б і сата-ссд-ешник з тим же відношенням би взяв знову якийсь в хлам бюджетний, коли б не слоти під М.2

). Якраз найближчі роки буду вивчати на цьому Самсунзі, що воно до чого і що могло би бути краще, щоб пізніше, коли цей піде на кеш-помийку, взяти вже щось дісно виважене, продумане.
► А що тут з цим "буфером" - які відчутні мінуси будуть, в чому проявлятимуться?
► Дякую

. Візьму до уваги на майбутнє, бо навіть бренду такого не чув раніше...