Цього року Intel скоротить 24 тисячі співробітників та відмовиться від будівництва нових підприємств

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Очікується, що за підсумками року роботу втратять близько 24 тисяч співробітників Intel. У результаті штат компанії налічуватиме близько 75 тисяч працівників, тоді як станом на кінець 2024-го в процесорному гіганті працювало 109,8 тисячі осіб. У плани Intel також входить відмова від будівництва та розширення деяких підприємств.
Intel inside: 109,8 тисяч осіб — (мінус) близько 24 тисяч співробітників Intel = 75 тисяч працівників.
— Якось вже і не дивує... :shuffle:

.
А вони не викладають інформацію з яких саме посад(спеціальностей) і по скільки? :spy:
yuriy_dd
Member

1234waltz: 25.07.2025 14:10HP ПроБуках
ну я теж маю HP ProBook (і не один, і EliteBook теж маю) - що там такого особливого?
кусок лайна з поганим всім у порівнянні з макбуком - екран, тачпад, динаміки, батарея, корпус, ..
єдине що мені хороше - це те що на клаві справа є вертикальний ряд клавіш - Home, End, Pg Up, Pg Dn
1234waltz
Member

yuriy_dd: 25.07.2025 14:55 ну я теж маю HP ProBook (і не один, і EliteBook теж маю) - що там такого особливого?
Можно гвозді забивати - в мене цей ноут покатався по Україні, падав безліч разів, працював в мінусових температурах і тп. Не кажучи вже за наявність всіх можливих портів. З цього, здебільшого їх ціна і складається. Дивлячись на те, як в колеги на МакПрошці тачбар здох після першого падіння з офісного стола, думаю зрозуміло, що такі пробуки беруть не для дому та офісу часто. В одній конторі закупали їх сервісним інженерам, жоден з буків не сдох. Знайомим військовим також підганяли такі, все працює.
yuriy_dd: 25.07.2025 14:55 ну я теж маю HP ProBook (і не один, і EliteBook теж маю) - що там такого особливого?
кусок лайна з поганим всім у порівнянні з макбуком - екран, тачпад, динаміки, батарея, корпус, ..
Про ЕлітБук нічого не скажу, ніколи не юзав. По батареї (Не знаю, як так сталось, що у вас погана батарея в конкретній моделі.) - На інтеловському кип'ятильнику 10210U тримав 6-8 годин роботи від батареї, залежно від навантаження. Динаміки - зірок з неба не хватають, достатньо гучні, на більшості ультрабуків інших виробників ставлять краще. По корпусу - на смак фломастери різні. Екран - дійсно лайно за свої грощі, мабуть найгірший в своєму класі, факт. Знаючи HP сумніваюсь, що з екранами ситуація краща стала, хоча сам вже пару років як не юзаю їх продукцію. Зараз нормальні екрани на віндобуках це або Асус з ОЛЕД брати, або якісь Сьорфейси з 4К дисплеями, або ігрові з HDR та високою герцовкою.
erkins007
Member

1234waltz: 25.07.2025 11:12значить будуть сидіти на 18А 7-8 років
Не получится. Это с 14нм Интел могла плюсики рисовать, потому что тогда у АМД процы были ну так себе. Щас же Интел в догоняющих по всем фронтам.
yuriy_dd
Member

1234waltz: 25.07.2025 15:45Можно гвозді забивати - в мене цей ноут покатався по Україні, падав безліч разів, працював в мінусових температурах і тп. Не кажучи вже за наявність всіх можливих портів
це може у вас якась конкретна модель?
1234waltz: 25.07.2025 15:45Дивлячись на те, як в колеги на МакПрошці тачбар здох після першого падіння з офісного стола
впав в дочки раз HP ProBook x360 435 на торець на плитку з висоти 1м. На торці якраз був в порт TypeC магнітний розєм був вставлений - типу аналог MagSafe (https://www.aliexpress.com/item/1005003041260591.html)

той розєм взяв весь удар на себе - і передав на TypeC - результат - щось там пошкодилось всередині, перестав заряджатись, ремонт десь 2к грн
але тач екран - не тріснув
1234waltz: 25.07.2025 15:45це або Асус з ОЛЕД брати
мерехтячий олед ШИМ - щоб зір втратити? чи щоб за рік вигорів?
1234waltz
Member

yuriy_dd: 25.07.2025 16:20 це може у вас якась конкретна модель?
450 G7
yuriy_dd
Member

в мене є 445 G7 - трохи побитий, але працює :beer: . використовую в поля брати, бо не жалко, ще й клава з підсвіткою
MqM
Member

Тривожно за Інтел, чи буде існувати компанія в наступному десятилітті?
Intel74320ASuperFin+
Member

А мне нравится этот азиат. Говорит годные вещи. Не то что клоун и шут Гэлсингер.
MqM: 25.07.2025 18:19 Тривожно за Інтел, чи буде існувати компанія в наступному десятилітті?
Не дадут этой конторке умереть. Даже правительство Штатов будут деньгами налогоплательщиков держать их на плаву. Да и свою лицензию х86 штеуд никому не отдаст вместе с Амд и Виа. На крайний случай заставят Амд поделиться наработками как Штеуд в свое время. Да и в массовом сознании еще живет бренд Кор.
daesz
Member

Inqizitor2022: 25.07.2025 11:11 Ну то есть китайца поставили для ликвидации Интела, ясно-понятно.
Можна подумати якщо б поклали якогось іншого СЕО - то ситуація була б інша :lol:
dead_rat
Member

daesz: 26.07.2025 18:17
Inqizitor2022: 25.07.2025 11:11 Ну то есть китайца поставили для ликвидации Интела, ясно-понятно.
Можна подумати якщо б поклали якогось іншого СЕО - то ситуація була б інша :lol:
Принаймні рада директорів вирішила, що так, буде різниця. Навіть для цього виплатили велику компенсацію попередньому Сео і заплатили новому.
daesz
Member

dead_rat: 26.07.2025 18:23
Принаймні рада директорів вирішила, що так, буде різниця. Навіть для цього виплатили велику компенсацію попередньому Сео і заплатили новому.
Рада яких директорів? І якщо вона вирішила що буде - то чому Бутан досі на посаді СЕО?
dead_rat
Member

daesz: 26.07.2025 18:31
Рада яких директорів? І якщо вона вирішила що буде - то чому Бутан досі на посаді СЕО?
В смислі яких?

Кожна публічна компанія має раду директорів які і дрюкають СЕО за результати і можуть його замінити. Чи хто по твоєму прийняв рішення звільнити Галсінгера і поставити Бутана?
tablestikus
Member

Тому що Бутан їх поки що влаштовує.
daesz
Member

dead_rat: 26.07.2025 19:08
В смислі яких?

Кожна публічна компанія має раду директорів які і дрюкають СЕО за результати і можуть його замінити. Чи хто по твоєму прийняв рішення звільнити Галсінгера і поставити Бутана?
По-перше я знаю що таке рада директорів. По-друге, де йшла мова про Гелсінгера? :rotate:
Людина написала що китаєць (Бутан) руїнить компанію бо звільняє працівників та розформовує відділки, я відповів що якщо б замість китайця був хтось інший - то була б та ж сама картина, бо інтел фінансово в попі.
dead_rat
Member

daesz
По-перше, спитайте чатГпт що таке рада директорів.
По-друге, цій раді не сподобалося що робив папірєднік, тому поставили Бутана і він робить саме те що вони хотіли.

Якби не було різниці хто Сео, наврядчи б рада витрачала мільйони долларів для його заміни, а просто дала по шапці Гелсінгеру. Принаймні так вони вирішили

Насправді варіанти в Сео є - там графа розходів аля Другоє були чи 3 чи 5 мільярдів, вчора дивилися. Але їх чіпати заборонили, мабуть то витрати на кого треба витрати.
daesz
Member

dead_rat: 26.07.2025 19:15По-перше, спитайте чатГпт що таке рада директорів.
Жаль, що пристаріле покоління на цьому форумі не знає що таке іронія :facepalm:
А ще не вміє слідкувати за дискусією в межах 1.5 рядка тексту.
dead_rat
Member

daesz: 26.07.2025 19:21
dead_rat: 26.07.2025 19:15По-перше, спитайте чатГпт що таке рада директорів.
По ділу є щось?
daesz
Member

dead_rat: 26.07.2025 19:23
daesz: 26.07.2025 19:21
По ділу є щось?

Відправлено через 2 хвилини 2 секунди:
Наче ж все по ділу було :
1.5 рядка тексту, але хтось таки не осилив їх, а потім ще й знайшов в них Гелсінгера, а потім ще й раду директорів яку Бутан не влаштовував і вони його замінили, але він все ще в кріслі сидить :lol:
Yalg
Member

Intel 3 - типа есть. Для справки, это аналог 5нм от тсмц
Intel 20A - ой, не вышло.
Intel 18A - переходим сразу на 14A!
Intel 14A - Ой, всё!

https://3dnews.ru/1126601/potentsialniy ... anii-na-8-
Генеральный директор Intel Лип-Бу Тан (Lip-Bu Tan) на вчерашней квартальной конференции подчеркнул, что компания будет осваивать техпроцесс 14A только в том случае, если ей удастся привлечь к нему крупных внешних заказчиков.
Думаю скоро с такими новостями цена акции до 15 баксов опустится.
Ответить