Редактор DSOGaming зіткнувся з оплавленням роз’єму живлення на GeForce RTX 5090

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

erkins007: 25.07.2025 16:10 П С. Угу на фото переходник. На этом зраду можно заканчивать. Пихать карту в 600 ват через переходники это нужно быть очень одаренным.
А вы ютюг, пылесос, мультиварку, фен... тоже не включаете через переходники? Только к электростанции, от преобразователя напрямую? Вокруг нас куча переходников и они обычно созданы что бы быть незаметными и не составлять проблем.
Shaolin_Style
Member

Геральт: 25.07.2025 16:21 erkins007
А пхати перехідник в комплект для чого, просто, щоб було?
для жлобов, не желающих обновлять блоки питания
xIIImaL
Member

leif: 25.07.2025 16:07 Це тільки мені на фотці коннектор виглядає не вставленим до кінця?
Похоже , там зазор минимум 1 мм .
Сфоткал свой коннектор, для примера
спойлер
photo_2025-07-25_20-33-27.jpg
И как я только не насиловал видяху на протяжении 4 месяцев .. в разгоне и без . Никаких намеков так и не заметил даже на перегрев , не говоря уже про запах.
erkins007
Member

Alexsandr: 25.07.2025 19:54вы ютюг, пылесос, мультиварку, фен... тоже не включаете через переходники?
Пихните что-то что потребляет 50 ампер (в вашем примере это 11квт) в розетку через удлинитель.
Потом расскажете как это все отлично сработало.
s1nedus
Member

nazar-pc: 25.07.2025 18:01
erkins007: 25.07.2025 16:41
Это сработает если и карта и кабель и БП 3.1.
В случае с переходниками у вас часть функций стандарта 3.1 просто будут отсутствовать.
Да, карта заведется и будет работать, да маркетологи нвидиа посчитали что лучше ложить переходники, но должны же быть и свои мозги.
Стандарт 3.1 даже от 3.0 отличается не только физическим размером штырьков, но и тем что карта с БП грубо говоря общается и запрашивает нужную ей мощь, а в некоторых БП ещё и компенсация напряжения идёт по ГПУ.
Немає кабелів "ATX 3.1", і блок живлення тут ні до чого якщо ви знаєте хоч щось про конструкцію БЖ і той факт що ATX 3.1 має буквально той же роз'єм на стороні БЖ як і ATX 3.0.

Просто повторюєте одне й те саме що "Ни одного случая с 3.1 пока не было", хоча очевидно що це брехня, знайти випадки з ATX 3.1 елементарно та займає хвилину часу:
https://en.overclocking.com/msis-12v-2x6-is-hot-too/ (SuperFlower 1300W ATX 3.1)
https://www.club386.com/12v-2x6-power-c ... -rtx-5070/ (Seasonic FOCUS GX 750W ATX 3.1)
Изображение

Отправлено спустя 31 секунду:
Рекомендации сиасоника
Voozy
Member

"Богатые - тоже плачут".
Уже второе поколение карт, этот переходник должен быть idiot-proof.
Чем Хуангу 8-пины не угодили, напомните?

Відправлено через 1 хвилину 48 секунд:
s1nedus
у кого столько места в башне есть?? Вертикально ставить не каждому по душе
Afit
Member

nazar-pc: 25.07.2025 19:41
erkins007: 25.07.2025 18:22
Да и я понятия не имею зачем вы ее пишите

На фото жёлтый переходник от МСИ, этот случай на форуме тут тоже обсуждали - там кадр имея блок 3.1 подрубил переходником.

А это вообще огонь потому что сжечь 5070 которая потребляет пару сотен ват нужно очень сильно постараться.

Тому проблема явно в поганому дизайні самого роз'єму, а не в ATX 3.1 блоках живлення, які майже (а інколи буквально) ідентичні ATX 3.0: https://knowledge.seasonic.com/article/ ... -standards
Ба більше! Я точно пам'ятаю, що в новому стандарті пом'якшили інші вимоги по стабільності живлення. Якщо пам'ять не підводе, то здається в ATX 3.0 було обов'язковим витримувати перебої з електропостачанням, на встановлені мілісекунди, а в новішому стандарті це прибрали. То ж не обов'язково 3.1 у всьому краще
AssayMAS
Member

Enjthesilence: 25.07.2025 18:17connectors wasn’t fully plugged in.
если г0вн0пластик то никак его полностью не вставить
если пластик кака то тоже может со временем от нагрев\охлад выехать из разъёма
и опять оно обычно криво на карту заходит и один угол будет иметь меньше напряга и нагрев\охлад и выезжает... .
Так что "новый разъём" на карте явно требует новый БП стандарта 3.1, а не переходники класса "Г" где внутри точкой припаяно и там явно в 600Ватт никак и никогда.
Геральт
Active Member

erkins007: 25.07.2025 21:12
Alexsandr: 25.07.2025 19:54вы ютюг, пылесос, мультиварку, фен... тоже не включаете через переходники?
Пихните что-то что потребляет 50 ампер (в вашем примере это 11квт) в розетку через удлинитель.
Потом расскажете как это все отлично сработало.
Чому не 250А? Релевантність прикладу буде така сама. Бо ні розетка ні подовжувач на такий струм не розраховані, про що й свідчить відповідний напис. А на номінальних для них струмах - дійсно, все працює прекрасно.
В мене є інший приклад: комплектний кабель 12В для генератора. Як думаєш, які там струми йдуть і чи кабель плавиться? ;)
IronWithin
Member

nazar-pc: 25.07.2025 19:41
erkins007: 25.07.2025 18:22
Да и я понятия не имею зачем вы ее пишите

На фото жёлтый переходник от МСИ, этот случай на форуме тут тоже обсуждали - там кадр имея блок 3.1 подрубил переходником.

А это вообще огонь потому что сжечь 5070 которая потребляет пару сотен ват нужно очень сильно постараться.
От що за маячню ви пишете?
Виробники (Nvidia, MSI) кладуть свої фірмові адаптери зі своїми ж відеокартами, і все це успішно плавиться.
А з ваших слів все норм, так і має бути, нічого було використовувати адаптери...
Ну дурня ж повна, хіба ні? Якщо виробник дає адаптер для роботи відеокарти (як колись давали 2x6-pin -> 1x8-pin адаптери до моєї колишньої 1080 Ti), то воно має працювати без будь-яких нюансів.
Якщо БЖ не вистачить то відеокарта або буде тротлити, або працювати нестабільно, але ніяк не плавити роз'єм.

Більше того, основна відмінність ATX 3.1, який ви, судячи з усього, абсолютно не розумієте, в 12V-2×6 конекторі.
І цей стандарт ввели до випуску RTX 5090, тому всі відеокарти мають відповідати цьому стандарту.
А в чому різниця стандарту? В довших контактах живлення і коротших контактах які визначають що кабель вставлено повністю.
Тобто неможливо вставити такий кабель чи адаптер не до кінця, от просто фізично неможливо, відеокарта не заведеться.

Тому проблема явно в поганому дизайні самого роз'єму, а не в ATX 3.1 блоках живлення, які майже (а інколи буквально) ідентичні ATX 3.0: https://knowledge.seasonic.com/article/ ... -standards
Ну ви ж стверджуєте а не гадаєте, роблю висновок що ви брешете навмисно, у тих же pro hi-tech є відео де вони гнуть його, використовують з різними бп та взагалі відрізають провід майже повністю, і відеокарта працює і не горить нічого і не плавиться, і це ще й з топ картою асус де софт є який «слідкує»
yurius_r
Member

Редактор добре знайомий з потенційними проблемами у цих відеокарт. Тому використовує тільки спеціальний комплектний кабель, який був повністю вставлений. Тобто з боку користувача зроблено все, що потрібно для безпечного і надійного підключення. Але це не завадило виникненню небезпечної ситуації.
Тобто з проблемой як раз він знайомий поверхнево. Вставлений кабель то звісно необхідна, але недостатня робота по уникненню проблеми. На зараз рішення проблеми не існує, є лише механізми для її попередження. І то якщо користувач сам цим буде займатися. В когось із вендорів вже є карта, що може моніторити струм по окремих 12v контактах. Або Der8auer чи то сам чи то для Thermal grizzly розробляв такий пристрій, що вставляється в розрив між картою та БЖ. Також хтось Seasonic розробляв БЖ із моніторингом живлення по кожному піну. Але все це боротьба із наслідками впровадження поганого стандарту.
Zealoth
Member

Шокирован насколько у нас пошел ответственный потребитель, защищает самую дорогую в мире корпорацию, которая при этом разрабатывает такую шляпу в качестве разьема. Человек покупая изедлие за 2-3к баксов еще должен ВМЕСТО производителя позаботится о куче условий, о которых он еще и должен откуда-то узнать.

Допустим, я условный калифорнийский Джон, который далек от всей этой интернет мишуры, работаю каким-нибудь автомехаником 5х8, хороший спец, могу себе позволить раз в два года на свое хобби(компьютерные игрушки) потратить пару килобаксов. Я прихожу в местный магаз, и прошу продать мне самую мощную карточку, и блок к ней,мне продают 5090. Я в душе не ***, что там что-то может поплавиться, что там надо приложить усилия в несколько лошадиных сил, для того что бы надежно зафиксировать кабель в видяхе. Выходной,вставляю кабель до щелчка, компьютер включается и я сажусь играть на диван в свой любимый сапер, в 8к на 80" оледе. И тут в один прекрасный миг изображение на телеке пропадает, я подрываю жопу иду к компу и вижу что с него валит дымок, воняет паленым и вообще ситуация некрасивая. Что бы я в этой ситуации чувствовал себя виновником, рисуйте на всю коробку предупреждение, как на пачках сигарет, НЕИДЕАЛЬНО воткнутый пин ведет к возгоранию разьема и вашей жопы.

Я когда подключал свою видеокарту заметно повозился, светя фонариком, что бы после защелкивания разьем максимльно плотно вошел в гнездо. С картинки про 3.5 см идеально ровного кабеля вообще :lol: , как они себе это представляют? Кладите тогда еще подставку под кабель, или лепите на эти 35 милиметров плотный кожух который будет держать его ровно как надо, рекомендатели хреновы.
Enjthesilence
Member

Zealoth: 26.07.2025 13:33 Шокирован насколько у нас пошел ответственный потребитель, защищает самую дорогую в мире корпорацию, которая при этом разрабатывает такую шляпу в качестве разьема. Человек покупая изедлие за 2-3к баксов еще должен ВМЕСТО производителя позаботится о куче условий, о которых он еще и должен откуда-то узнать.

Допустим, я условный калифорнийский Джон, который далек от всей этой интернет мишуры, работаю каким-нибудь автомехаником 5х8, хороший спец, могу себе позволить раз в два года на свое хобби(компьютерные игрушки) потратить пару килобаксов. Я прихожу в местный магаз, и прошу продать мне самую мощную карточку, и блок к ней,мне продают 5090. Я в душе не ***, что там что-то может поплавиться, что там надо приложить усилия в несколько лошадиных сил, для того что бы надежно зафиксировать кабель в видяхе. Выходной,вставляю кабель до щелчка, компьютер включается и я сажусь играть на диван в свой любимый сапер, в 8к на 80" оледе. И тут в один прекрасный миг изображение на телеке пропадает, я подрываю жопу иду к компу и вижу что с него валит дымок, воняет паленым и вообще ситуация некрасивая. Что бы я в этой ситуации чувствовал себя виновником, рисуйте на всю коробку предупреждение, как на пачках сигарет, НЕИДЕАЛЬНО воткнутый пин ведет к возгоранию разьема и вашей жопы.

Я когда подключал свою видеокарту заметно повозился, светя фонариком, что бы после защелкивания разьем максимльно плотно вошел в гнездо. С картинки про 3.5 см идеально ровного кабеля вообще :lol: , как они себе это представляют? Кладите тогда еще подставку под кабель, или лепите на эти 35 милиметров плотный кожух который будет держать его ровно как надо, рекомендатели хреновы.
дуже все гіперболізував звісно, але ок, крім того що це не нвідія розробила цей коннектор.
про "неідеально воткнутий" є в інструкції по під'єднанню карт в багатьох вендорів і про щелчок і про сильний перегиб шнурка, але її хтось читає? коли купляєш карту за 3к баксів, можна таки трохи почитати, особливо якщо ти умовний чайник Джон.
асус
спойлер
Изображение
мсі
спойлер
Изображение
чи умовний сапфір 9070хт в якому піна в радеаторі
спойлер
Изображение
, то джон не прочитавши інструкцію поставив, запустив, а карта чомусь гріється, пішов на реддіт плакатись, а виявляється що треба просто почитати інструкцію, про плівку на кулерах процесора, яку не знімають треба писати?
Intel74320ASuperFin+
Member

Voozy: 25.07.2025 22:48 "Богатые - тоже плачут".
Уже второе поколение карт, этот переходник должен быть idiot-proof.
Чем Хуангу 8-пины не угодили, напомните?
Вся эта эпопея началась с 3090 фаундерс эдишн. Чтобы запихнуть эмэйзинг задний вентиль, пришлось урезать плату и под нормальные коннекторы не осталось места. Псие сиг, штеуд, производители нерефов - все как пусси прогнулись копировать дизайн Дженсуня и ставить этот богомерзкий 12 пин коннетор. На некоторых нерефах 3090 еще стояли 8 пин, а на 4090 и 5090 уже огнеопасные 16 пин.

То что ложат эти бесполезные и опасные осьминоги переходники, разработанные под Амперы - неведомая загадка.
Voozy: 25.07.2025 22:48 у кого столько места в башне есть?? Вертикально ставить не каждому по душе
Экономить на широком мид/биг тавер корпусе и атх3 бп на 1000вт+ при наличии 4090/5090 с воздушным охладом - диагноз.

Некоторые индивиды ставили угловые Г и П адаптеры непонятного качества и потом плакались. На что рассчитывали?
Лох не мамонт - не вымрет. Что поделать. Инженерам Хуанга, Штеуду и Псие орге нужно руки отрубить за внедрение этого убого коннектора.
Zealoth
Member

Enjthesilence: 26.07.2025 14:43 про плівку на кулерах процесора, яку не знімають треба писати?
Я подозреваю что на ней писать "ахтунг, абизательно сними" стали не сразу :gigi: . В инструкции от мси понравился метод с желтым конектором, с помощью которого легко визуально определить вошел ли до конца штекер. Вот только к примеру на моем нищем шедове такого ноу-хау нету, да и на большинстве конекторов тоже.
Sanьka
Member

Боже скільки проблем через одного барана в куртці, який вирішив, що всунути безтолковий роз'єм це розумно. Як наслідок деякі роз'єми горять , кабель треба якийсь спеціальний, згинати теж не можна як хочеться.
Нафіга це все? Економія місця....в відясі одоробло вагою в декілька кілограм? Лол. :facepalm:
Чого не всунути 3 8піна і не ламати голову
Martix
Member

Voozy: 25.07.2025 22:48Чем Хуангу 8-пины не угодили, напомните?
4х8 пин выглядят не эко френдли просто, а 1х12 - найййс! :rotate:
OldGoodGames
Member

Зафіксовано новий випадок вигоряння роз’єму 12V‑2×6 на флагманській відеокарті NVIDIA GeForce RTX 5090
і це зробили "інженери" з найдорожчої компанії у світі яка коштує 4млрд$ :laugh:
висновок - одні лохи таке створюють, інші лохи таке купують за 2000$, ще більше підтримкючи лохів які це створюють :lol:
Shaolin_Style
Member

Sanьka: 26.07.2025 16:26 Чого не всунути 3 8піна і не ламати голову
потому что 3 по 8 не обеспечат 700вт питания карте? :dontknow:
MessiaH
Member

erkins007: 25.07.2025 16:10П С. Угу на фото переходник. На этом зраду можно заканчивать. Пихать карту в 600 ват через переходники это нужно быть очень одаренным.
У меня через ноунейм удлинитель 12hpwr работает нормально, ест свои 600 ватт когда надо
Ответить