Thermaltake пропонує готову СРО AW420 для процесорів із TDP до 625 Вт

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Earanak: 22.07.2025 17:4012 часов Corona Render на 9950X3D разогнанном до 230вт. Arctic Freezer III 420. За 12 часов температура и не изменилась :dontknow:
1. 21с в помещении (кондей) -> без кондея в нашем случае
2. Открытый стенд -> корпус Кулермастер 700 Берсеркер
3. Помпа 80% фикс, скорость вертушек на водянке Авто (~1550RPM в рендере) -> помпа авто, кулеры авто.
4. Curve Optimizer -30 на CCD#1 -> дефолт

Отправлено спустя 1 минуту 3 секунды:
leif: 22.07.2025 17:49 Inqizitor2022
А у амд "в паспорті" скільки градусів прописано як критична? На якій температурі виробник розраховує, що він буде працювати все своє життя? :)
95 вроде максимально допустимая. Гарантия 3 года, посмотрим.
leif
Member

Inqizitor2022
95 це та температура на якій останні покоління амд-процесорів розраховані працювати все своє життя

Відправлено через 1 хвилину 9 секунд:
Якщо тобі з цим некомфортно — ідеш в біос, знижуєш поки не настане душевний спокій, як я вже писав вище :)
Earanak
Member

Inqizitor2022, я не сравниваю твои результаты с моими. Мне плевать что там за нагрев у того огрызки одночиплетного. Я знаю что эти обрубки калятся как подмышка сатаны. Это ни для кого не секрет :D Просто показываю как конкретно эта вода про которую речь шла в обсуждении держит в длительной нагрузке процессор в разгоне. Без разгона и без курвы там даже 63 градусов нету )) А кондей летом не юзать, это дичь как по мне, но это субъективно. Я просто 150кг жир и при 23с уже погибаю. А Корпусами уже лет 10 не пользуюсь, благо домашних животных которые могут насрать на плату нету :lol:
Последний раз редактировалось Earanak 22.07.2025 18:05, всего редактировалось 1 раз.
Afit
Member

dext: 22.07.2025 16:27
pushpop: 22.07.2025 15:13 Радіатор 20мм, 625 Вт, вірю я повірив. Навіть якщо кулера будуть на max обертах воно буде свистіти але усе одно 625 Вт не потягне.
Щільність тепла нижча ніж в звичайних ЦП з меншою загальною площею, взагалі не проблема:

Кастом кращий через потужність помпи/швидкість потоку, що дозволяє мати нижчі пікові температури навіть за рівних середніх - що якраз критично для сучасних ЦП на тонких тех.процесах
Согласен, что основная задача как можно эффективнее снимать тепло с крышки проца. Если так не будет, то хоть 840 пусть будет радиатор - площадь рассеивания не поможет.
Enjthesilence
Member

Earanak: 22.07.2025 17:55 Inqizitor2022, я не сравниваю твои результаты с моими. Мне плевать что там за нагрев у того огрызки одночиплетного. Я знаю что эти обрубки калятся как подмышка сатаны. Это ни для кого не секрет :D Просто показываю как конкретно эта вода про которую речь шла в обсуждении держит в длительной нагрузке процессор в разгоне. Без разгона и без курвы там даже 63 градусов нету )) А кондей летом не юзать, это дичь как по мне, но это субъективно. Я просто 150кг жир и при 23с уже погибаю. А Корпусами уже лет 10 не пользуюсь, благо домашних животных которые могут насрать на плату нету :lol:
слухай ти! не ображай нас ГЕЙмерів за один чіплєт, це удар нижче пояса :mad:
спойлер
Изображение
Inqizitor2022
Member

Кстати вот еще тема для обсуждения - куда чиллеры делись и почему не делают их серийные версии, не делают места в корпусах под них? Пусть корпус будет как тумбочка - но зато тихо и холодно.
Enjthesilence
Member

Inqizitor2022: 22.07.2025 18:46 Кстати вот еще тема для обсуждения - куда чиллеры делись и почему не делают их серийные версии, не делают места в корпусах под них? Пусть корпус будет как тумбочка - но зато тихо и холодно.
так народ став менше купляти інтел просто B-)
erkins007
Member

Ruslan Kott: 22.07.2025 14:22 450 баксов за готовую водянку? Я конечно понимаю что владельцы настолько мощных процессоров не бедные но все равно за такие деньги можно и кастом собрать который скорее всего будет лучше охлаждать
Риски протечки кастома, сложность сборки, необходимость обслуживать и т.д.
Вопрос кастома это не только вопрос цены
WakeMe
Member

Inqizitor2022: 22.07.2025 18:46 Кстати вот еще тема для обсуждения - куда чиллеры делись и почему не делают их серийные версии, не делают места в корпусах под них? Пусть корпус будет как тумбочка - но зато тихо и холодно.
Не буде тихо з чиллером, буде ще один холодильник біля компа дир дир дир :laugh:
Все вирішується зараз ДД водоблоком. Буде на рузені 9800х3д 60 градусів при 5.6 в рендері, в іграшках ще менше. На інтелі взагалі під 6ггц можна піти, якщо проц вдалий, з 350+Вт при ~80 градусів в бенчах, а в іграшках 40-50.
Ніхто з вас правда це робити не буде :laugh:
dead_rat
Member

leif: 22.07.2025 17:53 Inqizitor2022
95 це та температура на якій останні покоління амд-процесорів розраховані працювати все своє життя
:beer:
Абсолютно коректно!

Навіть якщо згорить за 15 хв, він чесно відпрацював все своє життя :up:
dext
Member

erkins007: 22.07.2025 19:50 Риски протечки кастома, сложность сборки, необходимость обслуживать и т.д.
Вопрос кастома это не только вопрос цены
Питання кастома це як питання збирати ПК самому чи купувати готову збірку "2 гіга - 2 ядра".
Кастом вийде в 3+ рази дорожче, але:
- за тривалістю роботи вийде як 2+ AIO
- значно тихіший та / або більш продуктивний за буд-яку AIO
- AIO теж потребують обслуговування (рідина випаровується через шланги), просто ви цього НЕ бачите і просто купуєте нову AIO через 3-4-5 років
- ризики витоку менші, ніж пошкодити сокет ЦП
Vladys77
Member

В мене майже така сама СРО, лише за 80$ :laugh:

Відправлено через 10 хвилин 3 секунди:
daesz: 22.07.2025 17:29 Водоблок бімба, я б хотів такий же, але із 120мм радіатором, щоб можна було сендвічем покласти в корпус із 67мм кліренсом :)
Жарт не зрозумілій, але в мене Arctic 420 якраз бутербродом зроблений. Три 140 мм вентилятори на вдув перед радіатором і три 140 мм вентилятори на видув з радіатора :super:

Відправлено через 6 хвилин 57 секунд:
Earanak: 22.07.2025 17:55 Inqizitor2022А кондей летом не юзать, это дичь как по мне, но это субъективно. Я просто 150кг жир и при 23с уже погибаю. А Корпусами уже лет 10 не пользуюсь, благо домашних животных которые могут насрать на плату нету :lol:
Без ко5диціонеру теж якось люди живуть. В Європі це розкіш.

А відкритий стенд для охолодження гірше ніж корпус з належним продувом. В результати ПК охолоджуєте кондиціонером :laugh: Це звісно може працювати, але вкрай неефективно :laugh:
daesz
Member

Vladys77: 23.07.2025 03:20Жарт не зрозумілій, але в мене Arctic 420 якраз бутербродом зроблений. Три 140 мм вентилятори на вдув перед радіатором і три 140 мм вентилятори на видув з радіатора
Із 67мм кліренсом? 38мм радіатор, 2х 25мм вентилятор, вже вийшло 88мм. І це без водоблоку. 38мм радік + 15мм (слімка, одна штука) = 53мм, підказати яка висота водоблоку у актика?
Дійсно хороший жарт.
Earanak
Member

Vladys77: 23.07.2025 03:20 А відкритий стенд для охолодження гірше ніж корпус з належним продувом. В результати ПК охолоджуєте кондиціонером :laugh: Це звісно може працювати, але вкрай неефективно :laugh:
Так у меня все зоны нагрева под прямым мощным обдувом. Околосокет, VRM, ОЗУ, Видеокарта. Или вы че думали я просто положил все на каркас и оно себе работает, нет конечно, я натыкал промышленных 140мм Noctua 3000RPM вертушек куда только можно. Места ведь дофига под это дело когда корпуса нету. Разумеется не на полных оборотах, иначе улетают :lol: Температуры прям суперские на всем что только может быть за счет прямого обдува, я ведь CSV лог прикладывал, можете посмотреть сами )) А кондиционер в другой комнате, я им охлаждаю помещение а не компьютер. Проблемы европейцев меня меньше всего волнуют :gigi:
AndrewV
Member

Предположу, что 625 Вт снимет за счет вьісокой дельтьі температурьі 25-30С и вьісоких оборотов вертушек 2000 об/мин
2025-07-23_025211.jpg
Melofon
Member

prosha_evolist: 22.07.2025 16:38
leif: 22.07.2025 15:21Подивіться огляди 5090 з АІО 360мм кулерами, які відводять 600вт тепла граючись, на невисоких обертах штатних вентилів.
Відясі одного 360 радіатора вистачить, процу - ні ;)
Это тебе не 1-3 маленьких кристаллов мэйнстрим процессора а очень много кристаллов под большой крышкой тредриппера от которых намного легче отвести 600+ ватт чем 250ватт от мейнстрим какого-нибуть райзена 9950х, так что зря вы сомневаетесь ;)
leif
Member

WakeMe: 22.07.2025 20:08Буде на рузені 9800х3д 60 градусів при 5.6 в рендері, в іграшках ще менше. На інтелі взагалі під 6ггц можна піти, якщо проц вдалий, з 350+Вт при ~80 градусів в бенчах, а в іграшках 40-50.
не знаю, чи пам'ятаєш ти, але в 2021 я описував послідовність формування своєї особистої думки на тему "чи потрібна р9 5900х кастомна вода" у флудилці ( :rip: )

спочатку я викрутив все на максимум в різних режимах (PBO, ручна частота і т.д), скільки там міг відвести від 5900х арктік 360мм, здається в районі 250вт чи трохи більше на максимальних обертах всіх кулерів, з додатковим обдувом і т.п. умовно це той рівень який би могла мені дати кастомна вода, але при цьому забезпечивши повну тишу. потім я взяв ці результати і порівняв з ретельно підібраним пресетом PBO на PPT 135w, коли все налаштовано оптимально по співвідношенню продуктивність/споживання. так от різниця там була мізерна для повсякденного використання. в одно і середньо-поточному навантаженні її не було взагалі ніякої, а в багатопоточному навантаженні збільшення споживання в два рази давало бонус в районі +10% продуктивності. це просто смішний приріст за те щоб людина почала морочитись зі збіркою кастому, коли арктік за сто баксів дозволяв охолоджувати 5900х в "оптимальному" режимі PPT 135w на 900 об/хв вентилів. якщо постійно потрібен якомога швидший мультипоток, набагато доречніше тоді вже було взяти 5950х тоді.

так і з 9800х3д сьогодні. навіщо мені його розганяти для підвищеної багатопоточної продуктивності? якщо мені була б потрібна ця мультипоточна продуктивність я б замість збірки кастому знову ж таки купив би 9950х і вирішив би це питання таким чином. наскільки він там дорожче коштує -- 12 тис грн, не така велика сума по мірках нинішніх цін на залізо і задач, під які потрібен такий процесор. якщо б, звісно, мені прям конче потрібна була б ще додаткова продуктивність вже і від 9950х3д і ніяк без неї життя немає, тоді так, можливо, це був би той випадок, коли б я сказав: ПОРА і погрався б в конструктор з практичною користю. але з 9800х3д в тих сценаріях в яких я його використовую, я не бачу в цьому практичного сенсу від слова взагалі, навіть до покупки 9950х3д справа не дійшла.

https://www.techpowerup.com/review/amd- ... 3d/25.html

з відеокартою аналогічно -- просто не бачу сенсу ¯\_(ツ)_/¯
WakeMe: 22.07.2025 20:08Ніхто з вас правда це робити не буде
та куди там ламерам до серйозних пацанів :lol:
dead_rat: 22.07.2025 22:37Абсолютно коректно!

Навіть якщо згорить за 15 хв, він чесно відпрацював все своє життя
спойлер
Изображение
тримай, оф стейтмент від амд ще з приводу 7000 серії, але це в тій же мірі це актуально і для 9000:
"Designed for a lifetime at 95

Before anything else, let’s be clear: All of the quality analysis for Ryzen 7000 series desktop processors was done at 95 degrees Celsius. The chip is engineered to live its life at this temperature with no detriment to longevity or reliability. In fact, this is the same design target we’ve had for a number of product generations, but it has not been until the Ryzen 7000 series that the platform has had access to a level of socket power that makes 95 C the temperature that delivers the most performance during multithreaded workloads…"

and more:

"95 degrees is safe, targeted, and ideal for a multi-threaded workload

So remember:

95 degrees Celsius is an absolutely safe temperature for Ryzen 7000 series processors to live in over the lifetime of the product

95 degrees Celsius is where these intelligent processors target when achieving maximum multithreaded performance

Better coolers mean better performance, but that doesn’t mean you won’t get a great experience from your last-gen air cooler

Do not confuse measured temperature with the heat produced by the CPU, because heat is a pure function of power draw

We hope this helps you better understand the behaviors and settings on your Ryzen 7000 Series processor. Thanks for your interest in AMD Ryzen!"
але, повторюсь ще раз в цьому обговоренні: не віриш цьому стейтменту, маєш свої погляди на це -- твоє право, можна надіслати корпорації добра твій супер смішний жарт про 15хв, впевнений, що їм сподобається, а в цей час встановити ліміт по температурі в біосі який заманеться і користуватись з комфортом для себе, з циферками, які тобі подобаються :yes: тут вже на розсуд юзера, як користуватись своїм процесором і як ставитись до вищенаведеної позиції виробника.
dead_rat
Member

leif
Жарт то жарт, звичайно воно розраховано відпрацювати принаймні гарантійний термін.

Мене більше розчаровує, що подвоєння споживання дає практично нульовий буст продуктивності. То я своєму процеві скрутив споживання вниз і на око не побачив різниці.
WakeMe
Member

leif: 23.07.2025 15:01та куди там ламерам до серйозних пацанів
Так майже в кожній темі хтось ниє за перегрів на будь чому, рішення під носом, але ні, краще нити ніж робити. Не серйозні пацани виходить :laugh:
leif
Member

WakeMe: 23.07.2025 15:37
leif: 23.07.2025 15:01та куди там ламерам до серйозних пацанів
Так майже в кожній темі хтось ниє за перегрів на будь чому, рішення під носом, але ні, краще нити ніж робити. Не серйозні пацани виходить :laugh:
ти знайшов на кого звертати увагу. Ті, хто тут ниє про перегрів чогось, вони в абсолютній більшості своїй не розуміють, як це все залізо взагалі працює, що-де-яким чином регулюється, що саме їм потрібно насправді від їхнього заліза, і які взагалі опції виходу з ситуації "перегріву" можливі і оптимальні саме для їх реальних сценаріїв використання компа.

Мінімальному відсотку стражденних перегрівами раціональним кроком була б збірка кастомного водяного охолодження, на мою думку. Для більшості пересічних юзерів діяти доречно зовсім іншими шляхами, якщо рубитись на чистій практичності і оптимальному витрачанні коштів/часу.

Хочеться почухати ентузіазм/чсв/чимось заморочитись — зовсім інша справа)
Ответить