Thermaltake пропонує готову СРО AW420 для процесорів із TDP до 625 Вт

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

prosha_evolist: 22.07.2025 17:08
leif: 22.07.2025 16:42можливість відведення 625вт не віриш?
Відведення вірю, розсіювання - ні :)
Ну може декілька хвилин поки рідина в контурі холодна :gigi:
:facepalm: Ефективність розсіювання з нагіванням рідини в контурі покращується тому що росте дельта між T.радіатор - T.повітря, а от ефективність відведення якраз падає.

Розсіяти навіть 1квт+ не проблема, проблема це відвести від маленьких кристалів
prosha_evolist
HWBOT OC Team

dext
Поки в тебе рідина холодна в контурі, то й темпи будуть ок, а з врахуванням що тут радіатора мало для 600вт, то з часом рідина прогріється й температури швиденько зроблять +20 ;)
Inqizitor2022
Member

kairo: 22.07.2025 17:00Крім того, кристал у 5090 в чотири рази більший. СРО із статті буде охолоджувати ЦП, розмір кристалів яких в декілька разів більший за кристал 9800X3D, тому зняли тепло з них буде набагато легше.
Тогда тот, кто такое СВО проектирует - вообще идиоты? Нужно значит чиллеры делать или что-то типа холодильников отдельных, так как я, допустим, вообще не понимаю, чем можно будет будущий 10800 х3Д охладить?! Зачем мне СВО для 5090, если мне нужно, чтобы был процессор холодный.

Отправлено спустя 2 минуты 50 секунд:
prosha_evolist: 22.07.2025 17:21 dext
Поки в тебе рідина холодна в контурі, то й темпи будуть ок, а з врахуванням що тут радіатора мало для 600вт, то з часом рідина прогріється й температури швиденько зроблять +20 ;)
Несколько часов стресстесты работали на 9800 х3Д и Арктик ІІІ 420 - максимально видел 91 градус, соответственно, хоть вода и прогревается - но как-то держит температуры. Воздушный кулер по-идее ещё хуже будет. :-/. И кроме этого термалтейка я не знаю воду аналогичную Арктик по эффективности.
leif
Member

Як це радіатора мало, коли я ось навів відео, в якому наочно продемонстровано, що для відведення 600вт навіть меншого радіатора достатньо?

Яка різниця між радіаотором тут і там? В водоблоці і відведенні від кристали може бути, це зрозуміло. А з радіаторами що?
prosha_evolist
HWBOT OC Team

Потужно, ничего не скажешь :gigi: :up:
daesz
Member

Водоблок бімба, я б хотів такий же, але із 120мм радіатором, щоб можна було сендвічем покласти в корпус із 67мм кліренсом :)
leif
Member

Inqizitor2022
Якщо тебе турбують високі температури (під які, якщощо цей проц було спроектовано), їх завжди можна обмежити в відповідному пункті біоса
prosha_evolist
HWBOT OC Team

leif
Я кажу що цього радіатора буде не досить для охолодження тредріпперу при 600+. Чекай оглядів ;)
Inqizitor2022
Member

leif: 22.07.2025 17:29 Inqizitor2022
Якщо тебе турбують високі температури (під які, якщощо цей проц було спроектовано), їх завжди можна обмежити в відповідному пункті біоса
Ну нужно поставить, да, я просто поставил по умолчанию и отключил РБО и разгон МСИ.
leif
Member

Бай дефолт 9800х3д бустить поки не впреться в 95, доброго ранку, хлопці :D
Inqizitor2022
Member

prosha_evolist: 22.07.2025 17:30 leif
Я кажу що цього радіатора буде не досить для охолодження тредріпперу при 600+. Чекай оглядів ;)
Ну если без разгона, авторазгонов и даунвольтить - может и хватит. Там же кристалл здоровый.
dext
Member

Це тому, що для сучасних ЦП з маленькими кристалами важливий температурний градіент / мінімальні температури, для ЦП з великою кількістю не-гарячих кристалів це не є критичним, тож як і у випадку GPU (великий кристал) - без проблем відведе хоч 700 ват
leif
Member

prosha_evolist: 22.07.2025 17:30 leif
Та я почекаю, але ти поясни таки в чому різниця між радіатором в огляді 5090 з АІО і цим? Як того достатньо для 600вт а цього ні? Як ти сам собі це пояснюєш?))
prosha_evolist
HWBOT OC Team

Inqizitor2022: 22.07.2025 17:32Ну если без разгона, авторазгонов и даунвольтить - может и хватит. Там же кристалл здоровый.
Тому я ж кажу що для 600 не вистачить, якщо зарізати - то так. Двох таких радіаторів би вистачило :)
Inqizitor2022
Member

leif: 22.07.2025 17:31 Бай дефолт 9800х3д бустить поки не впреться в 95, доброго ранку, хлопці :D
ПБО, МСИ авторазгон и всё что бустит вроде в биосе отключил, поэтому непонятно, что ему ещё нужно - а так как комп не мой, а друга - то руками тонко настраивать крайне не хочется, потом просто температуру предельную попробую в биосе указать.
prosha_evolist
HWBOT OC Team

leif
Практика, нажаль, розходиться з теорією :) Я теж думав що 3х360 буде досить щоб тредріппер при 4ггц працював, ага :gigi:
leif
Member

Inqizitor2022
Ну так може тоді б спочатку розібратись як це все працює в випадку 9800x3d, а потім бігти на форум писати що 420мм арктік ледве вивозить?

Відправлено через 1 хвилину 50 секунд:
prosha_evolist
Буває :laugh:
Earanak
Member

Inqizitor2022: 22.07.2025 17:25.Несколько часов стресстесты работали на 9800 х3Д и Арктик ІІІ 420 - максимально видел 91 градус, соответственно, хоть вода и прогревается - но как-то держит температуры.
Ну вы нашли чем такую воду греть.
12 часов Corona Render на 9950X3D разогнанном до 230вт. Arctic Freezer III 420. За 12 часов температура и не изменилась :dontknow:

Тут подробности с скринами и CSV логом :
viewtopic.php?p=3995181#p3995181

Там в логе все есть и обороты помпы и пропеллеров, все датчики, процент загрузки проца и прочее.

Без разгона он даже за 63с в этих условиях не переваливает, так как лупится в лимит 200вт при 4.8ггц, уныние :(
Последний раз редактировалось Earanak 22.07.2025 17:49, всего редактировалось 2 раза.
Inqizitor2022
Member

leif: 22.07.2025 17:37Ну так може тоді б спочатку розібратись як це все працює в випадку 9800x3d, а потім бігти на форум писати що 420мм арктік ледве вивозить?
??? Я принципиально рассматриваю процессор по-умолчанию, разгоны отключены, поэтому я не понимаю, что я написал не так. Делать даунвольты и прочее - это уже не режим по-умолчанию - обычная домохозяйка или сотрудник компьютерного магазина никогда не будет ничего трогать в биосе, отключать что-то и тд. У меня 13700К даже если биос на дефолт сбросить максимально 88 градусов на Арктике даёт, но это Интел, у которого лютый нагрев прописан в паспорте - 100 градусов предельные. Соответственно, я вижу, что для процессоров АМД нет в природе заводского кулера, который нормально будет охлаждать его в пределах безопасных 85 градусов без ручного вмешательства и даунвольтинга со снижением значения температуры.
leif
Member

Inqizitor2022
А у амд "в паспорті" скільки градусів прописано як критична? На якій температурі виробник розраховує, що він буде працювати все своє життя? :)
Ответить