Ну, ReBAR є на 90% сисем випущених за останні років 5, тож не бачу проблеми в хардвейр локє на цій технології (чому воно так залежне з архітектурної точки зору не цікавився). Та й на консолях, по факту ReBAR за замовчанням викоиистовується в актуальному гені.AssayMAS: ↑ 16.07.2025 19:47 Как видим уметь в ФПС на порядок сложнее чем в число дробилки для ИИ. Даже Интел без ReBar не смогла в видеокарты... а НВИДИЯ АМД смогли.
Новости
Последние статьи и обзоры
Для «яблучної» версії Cyberpunk 2077 розробники рекомендують процесори рівня від Apple M3 Pro
-
1234waltz
Member
-
Nick_888
Member
на портативках у 720p на мініатюрних екранах текстурами як мило? сміх і гріхKrakrakrya: ↑ 16.07.2025 22:02 Перемога.
Вивали 1400 за м4 про і насолоджуйся 1080п без рт
Відправлено через 3 хвилини 42 секунди:
Емейзінг ліквід шит експіріенс в грі якій 5 років яка вже навіть на портативках круто крутиться
-
dext
Member
Якби CPU обмежував iGPU - не було би кратного падіння продуктивносты при збільшенні роздільної здатності - що (кратне падіння) і спостерігається, не варто бути зовсім відбитими фанатами ARM/x86 щоб не розуміти очевидних речей і казати маячню накшталт "ЦП рендерить полігони [в іграх]"firestarter256: ↑ 16.07.2025 22:12 Не может арм, и точка пробывал на арм кибер панк, это печаль, проц не успевает за видяхой
Будь-яка (x86/ARM/RISCV/etc) SoC не рівень дискретним 5080/5090 ані за площею, ані за сирою 3D/AI/RT-продуктивністю, просто фізично, тож в тестах 3D/ігор потрібно виходити з цього.
Відповідно, ідіоти ті, хто каже, що M3/M4 краще за 5080/5090, і ті, хто каже, що CPU x86 краще за ARM (лише тому що дискретні 5080/5090 з 1TB/s+ VRAM >>> за будь-які інтегровані GPU) - оберіть до кого ви тут належите
-
Martix
Member
daesz
Нет, 1060 шустрее этих двух и м4 соответственно лучше чем 780М. Более того, в проф программах м4 на мак значительно шустрее 6650ХТ
Но не 5090 точно
Нет, 1060 шустрее этих двух и м4 соответственно лучше чем 780М. Более того, в проф программах м4 на мак значительно шустрее 6650ХТ
Но не 5090 точно
-
Afit
Member
Вы не поняли! Это д р у Г О Еanatolikostis: ↑ 16.07.2025 21:54 вы зачем yuriy-ДуДя покусали: он теперь из будки даже в тему не вылазит
патенцивал великолепных сок-ов от яблока опять остался нераскрыт![]()
-
Дима Динамит
Member
6090
-
erkins007
Member
А свич2 говорит что может и на достаточном уровне. Ньюанс в том что свич2 стоит 400$, а эпловский амейзинг в десяток раз больше.firestarter256: ↑ 16.07.2025 22:12 dext
Не может арм, и точка пробывал на арм кибер панк, это печаль, проц не успевает за видяхой
-
yuriy_dd
Member
це вже дуже добре що ви змогли протеститиartko: ↑ 16.07.2025 21:05з цікавості порився, знайшов прикладні "тести" - швидкість компіляції проекту на rust. чистий тест процесора.
( посилання - https://www.reddit.com/r/rust/comments/ ... ile_times/ )
так от проект https://github.com/wez/wezterm.git
M4 Pro 14-core 48 GB, 1TB компілює за 58 секунд+- (по лінку вище декілька результатів, всі майже однакові).
мій ryzen 7500f (буде хтось ствержувати, що це найкращій х86?до того в нього 6 ядер усього) зібрав цей проект за 74 секунди.
питання:
- на скільки завантажений проц під час компіляції?
- скільки споживає вся система?
перевага в тому що він (а саме проц від мобільного) вже швидший за ваш десктопний проц, при чому в нього така ж швидкість і при роботі від батареїartko: ↑ 16.07.2025 21:05 де велетеньска перевага арма?
скільки треба поколінь х86 щоб наздогнати М4? як часто виходять нові покоління х86? як часто виходять нові покоління М проців?
за той час що х86 наздожене поточний М4 - яке вже буде покоління М проца?
вам не спало на думку спробувати також порівняти з ноутбучними х86 процами?
а ви знаєте на скільки просідає їх швидкість при роботі від батареї?
-
Afit
Member
Проблема не в энергоэффективности, с этим никто не спорил и не говорил что "М" процессоры плохие. Весь абсурд полетел именно от тебя, когда ты начал сравнивать с 5090. Это просто не сопоставимые вещиyuriy_dd: ↑ 17.07.2025 00:25це вже дуже добре що ви змогли протеститиartko: ↑ 16.07.2025 21:05з цікавості порився, знайшов прикладні "тести" - швидкість компіляції проекту на rust. чистий тест процесора.
( посилання - https://www.reddit.com/r/rust/comments/ ... ile_times/ )
так от проект https://github.com/wez/wezterm.git
M4 Pro 14-core 48 GB, 1TB компілює за 58 секунд+- (по лінку вище декілька результатів, всі майже однакові).
мій ryzen 7500f (буде хтось ствержувати, що це найкращій х86?до того в нього 6 ядер усього) зібрав цей проект за 74 секунди.
![]()
питання:
- на скільки завантажений проц під час компіляції?
- скільки споживає вся система?
перевага в тому що він (а саме проц від мобільного) вже швидший за ваш десктопний проц, при чому в нього така ж швидкість і при роботі від батареїartko: ↑ 16.07.2025 21:05 де велетеньска перевага арма?
скільки треба поколінь х86 щоб наздогнати М4? як часто виходять нові покоління х86? як часто виходять нові покоління М проців?
за той час що х86 наздожене поточний М4 - яке вже буде покоління М проца?
вам не спало на думку спробувати також порівняти з ноутбучними х86 процами?
-
Nekros
Member
Почав на споживання давити. Це наступна стадія після того як м4промакс = 5090, тепер коли це не так виявляється що камінчик то енергоєфективний!
Коли підʼїдуть тести споживання у кіберпукі і виявиться що М4 ще і жере як не в себе і мак бук перегрівається, що будеш наступне казати? Зате він компактний?
Последний раз редактировалось Nekros 17.07.2025 01:15, всего редактировалось 1 раз.
-
Extra
Member
Скрін з "Сяйва", де Ніколсон з топором ломиться до ванни з Дюваль, з підписом "А на скільки завантанжений проц під час компіляції?!!".jpg
Так, при максимальному навантаженні батареї надовго не вистачить, і так, тут Apple безумовно виграє (навіть коли Маки були на Інтелі) вже років так дцять. Та й, в принципі, і усе на цьому.
Ніскільки. Як показує більшість тестів, в середньому по палаті він ще нікого з сучасних топів навіть не наздогнав.yuriy_dd: ↑ 17.07.2025 00:25 скільки треба поколінь х86 щоб наздогнати М4? як часто виходять нові покоління х86? як часто виходять нові покоління М проців?
Коли x86 (Ryzen 5950x) "наздогнав" поточного Apple'кіна, того ще не існувало.yuriy_dd: за той час що х86 наздожене поточний М4 - яке вже буде покоління М проца?
Ні на скільки. Ноутбучні проци не просідають у швидкості при роботі від батареї, якщо спеціально не змушувати їх це робити. Те, що по дефолту вінда це робить - ну, плюс їй.yuriy_dd: вам не спало на думку спробувати також порівняти з ноутбучними х86 процами?
Так, при максимальному навантаженні батареї надовго не вистачить, і так, тут Apple безумовно виграє (навіть коли Маки були на Інтелі) вже років так дцять. Та й, в принципі, і усе на цьому.
-
yuriy_dd
Member
порівнював не я, а оглядач з ютюб. Потім тут фанати х86 знайшли тести які це підтверджуютьAfit: ↑ 17.07.2025 00:52Весь абсурд полетел именно от тебя, когда ты начал сравнивать с 5090
це брехня, я такого не казав.Afit: ↑ 17.07.2025 00:52Мало того, ты начал доказывать что на ARM всё быстрее работает
знову брехня - я всі рази казав що ігри на маках йдуть гірше, і що для ігор купуйте х86Afit: ↑ 17.07.2025 00:52Но если бы ты был прав, то Киберпанк был бы не то что равен на IOS, но и должен даже обогнать 5090
проблема в тому що ви, і такі як ви - не вмієте читати, розуміти, нове покоління яке бачить лише перші слова?
Відправлено через 11 хвилин 20 секунд:
споживання - це дуже важливий параметр, бо скільки споживає, стільки потрібно тепла і відвестиNekros: ↑ 17.07.2025 01:14Почав на споживання давити
таки так, макбук М4 Макс - тротлить. Не розумію людей які його купили, а не мак студіоNekros: ↑ 17.07.2025 01:14 і мак бук перегрівається
ну це ви заперечуєте реальністьExtra: ↑ 17.07.2025 01:15Як показує більшість тестів, в середньому по палаті він ще нікого з сучасних топів навіть не наздогнав
особисто тестив М1 та 5950Х у своїх реальних задачах - М1 швидшийExtra: ↑ 17.07.2025 01:15Коли x86 (Ryzen 5950x) "наздогнав" поточного Apple'кіна, того ще не існувало
просто ви не в курсі реальних тестів, і часто оглядачі цього не роблять, щоб сильно не позорити х86Extra: ↑ 17.07.2025 01:15Ні на скільки. Ноутбучні проци не просідають у швидкості при роботі від батареї, якщо спеціально не змушувати їх це робити. Те, що по дефолту вінда це робить - ну, плюс їй
захочете - знайдете
Відправлено через 1 хвилину 16 секунд:
фізику не обдуриш - коли вони були на Інтелах - проц споживав так точно як і в х86 ноутіExtra: ↑ 17.07.2025 01:15і так, тут Apple безумовно виграє (навіть коли Маки були на Інтелі)
плюс ще багато інших проблем з Інтел процами - і гуділи, і грілись, і тротлили
-
Afit
Member
yuriy_dd: ↑ 17.07.2025 01:28порівнював не я, а оглядач з ютюб. Потім тут фанати х86 знайшли тести які це підтверджуютьAfit: ↑ 17.07.2025 00:52Весь абсурд полетел именно от тебя, когда ты начал сравнивать с 5090
це брехня, я такого не казав.Afit: ↑ 17.07.2025 00:52Мало того, ты начал доказывать что на ARM всё быстрее работает
знову брехня - я всі рази казав що ігри на маках йдуть гірше, і що для ігор купуйте х86Afit: ↑ 17.07.2025 00:52Но если бы ты был прав, то Киберпанк был бы не то что равен на IOS, но и должен даже обогнать 5090
проблема в тому що ви, і такі як ви - не вмієте читати, розуміти, нове покоління яке бачить лише перші слова?
Последний раз редактировалось Afit 17.07.2025 01:43, всего редактировалось 2 раза.
-
yuriy_dd
Member
так, ви можете щось заперечити? чи може через мову - ви не все зрозуміли?Afit: ↑ 17.07.2025 01:37 Ну где? Это первая страница, второй комментарий
-
Afit
Member
Прочитайте ваши ответы и посмотрите на скрины, где вы якобы такого не говорилиyuriy_dd: ↑ 17.07.2025 01:40так, ви можете щось заперечити? чи може через мову - ви не все зрозуміли?Afit: ↑ 17.07.2025 01:37 Ну где? Это первая страница, второй комментарий
-
yuriy_dd
Member
вам по кожному слову розбирати і пояснювати що воно означає?Afit: ↑ 17.07.2025 01:42 Прочитайте ваши ответы и посмотрите на скрины, где вы якобы такого не говорили
-
Nekros
Member
це хто писав?yuriy_dd: ↑ 17.07.2025 01:16 це брехня, я такого не казав.
yuriy_dd: ↑ 15.07.2025 20:04 інтеграшка М4 - сильно переважає будь яку іншу інтеграшку х86 і може змагатись з 5090 в робочих задачах, навіть при роботі від батареї
враховуючи що прогресу у Нвідіа - дуже мало, а М проци кожного року - у Нвідіа нема шансів
yuriy_dd: ↑ 15.07.2025 22:15 але ви ж вже не заперечуєте що проц М4 - швидший за х86?
пс: якщо що - в одно-потоці вже так, і х86 не наздожене ніколи
yuriy_dd: ↑ 15.07.2025 23:59 в робочих тестах Photoshop, Premiere Pro, After Effects, DaVinci Resolve - М4 швидше - це програми де люди заробляють гроші:
5090 - на папері має колосальну перевагу в TOPS - у 88 разів більш потужна, але в тестах Blender чи Geekbench 6 AI - швидша лише в 1.5-3 рази
це просто тотальний позор для 5090
yuriy_dd: ↑ 16.07.2025 00:35 так тести вже є і давно
М4 в одно-потоці на 50% швидші, і це (майже) у всіх +- оптимізованих програмах (звичайно що можна знайти щось під х86 запускати через емулятор)
х86 - не наздожене ніколи
можете навіть не чекати
yuriy_dd: ↑ 16.07.2025 04:15 мені не лише сказали, мені навіть тести дали де М4 швидший за: 5090, AMD Ryzen 9 9950X, Intel Core Ultra 9 285K
тобто швидший проти самих швидких десктопних проців
yuriy_dd: ↑ 16.07.2025 13:23 і навіть не змогли побачити що я за АРМ і прогресс - М4 - це найкраща реалізація АРМ проца на зараз
макбуки - теж добре - особливо Ейр, нема нічого з світу х86 який би був кращий у всьому і дешевший
-
yuriy_dd
Member
всі фрази були сказані і надані доказиNekros: ↑ 17.07.2025 01:48це хто писав?
ви щось вириваєте з контексту, беріть фразу, беріть тест - і пробуйте заперечити
-
Extra
Member
Ніт. Я роблю висновки на основі тестів, яки привели в сусідньому треді. Серед купи тих, що підтверджують мої слова, ви там знайшли один, в якому М4 переміг, і давай з ним носитись направо і наліво. Було смішно, чесно, треба вам плюсика додати за ржаку.yuriy_dd: ↑ 17.07.2025 01:28ну це ви заперечуєте реальністьExtra: ↑ 17.07.2025 01:15Як показує більшість тестів, в середньому по палаті він ще нікого з сучасних топів навіть не наздогнав
Я вам зараз наведу приклад реального теста, у якому М1-М4 будуть рівно тієї ж швидкості, як і будь-який інший проц. І навіть не тільки проц.yuriy_dd:особисто тестив М1 та 5950Х у своїх реальних задачах - М1 швидшийExtra: ↑ 17.07.2025 01:15Коли x86 (Ryzen 5950x) "наздогнав" поточного Apple'кіна, того ще не існувало
Якщо їх скинути з вікна, то їх швидкість буде однаковою. Це ще Галілей довів, коли ніяких процесорів ще не існувало.
Ну, ви зрозуміли (чи ні, неважливо).
В мене споконвіку є купа ноутів (різного класу), які я як тільки не ганяв. Навіщо мені чиїсь ще тести?yuriy_dd:просто ви не в курсі реальних тестів, і часто оглядачі цього не роблять, щоб сильно не позорити х86Extra: ↑ 17.07.2025 01:15Ні на скільки. Ноутбучні проци не просідають у швидкості при роботі від батареї, якщо спеціально не змушувати їх це робити. Те, що по дефолту вінда це робить - ну, плюс їй
захочете - знайдете
В них батареї більш ємні були, наскільки я можу судити (типові 50-60Wh Мака проти 40Wh у вінбука) та, можливо, налаштування більш енергоефективні.yuriy_dd:фізику не обдуриш - коли вони були на Інтелах - проц споживав так точно як і в х86 ноутіExtra: ↑ 17.07.2025 01:15і так, тут Apple безумовно виграє (навіть коли Маки були на Інтелі)
плюс ще багато інших проблем з Інтел процами - і гуділи, і грілись, і тротлили
Так що все вірно, фізику не обдуриш. Той самий Галілей так само і казав.
ЗІ. Плюсика додав.
-
lewerlin
Member
yuriy_dd
Чоловіче, всі переваги "яблука" закопані в їхньому софті і взаємній оптимізації софту і заліза. За межами цієї теплиці М-ки собою нічого, ні в якому сенсі, ні в яких дисциплінах, не представляють.
Чоловіче, всі переваги "яблука" закопані в їхньому софті і взаємній оптимізації софту і заліза. За межами цієї теплиці М-ки собою нічого, ні в якому сенсі, ні в яких дисциплінах, не представляють.