Cyberpunk 2077 вийде на комп’ютерах Apple цього тижня

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

Vlaad13: 15.07.2025 21:56 нарешті яблокофани зрозуміють наскільки їх компи гівно в ігровому плані
бо коли ігр немає - то і фпс порівняти немає можливості
як казав классик
Нет дворца - нет дворца
Повір мені, будуть бігати по всьому інтернету і доказувати, що potato mode графон на М1 не відрізняється від ультра налаштувань на RTX.
Враховуючи, що базовий M1 це щось на рівні з інтеграшкою 680m в доісторичному мобільному 6000 серії райзенів. Той самий, вже не свіжий 780m обійшов вже базовий, теж не дуже свіжий, М3 тільки но. Тобто графоніум в цьому порті Кіберпука для 90% українських ніщебродів-маководів (в більшості з яких якісь базові М1 та М2, дай боже з тими мінімальними 16 ГБ рами) буде щось рівня огризку Стім Дек.
Юзерів, що купили щось на М4 це вже звісно торкатись не буде, бо там iGPU плюс-мінус по продуктивності до інтеграшки в AI Max, і там вже (мабуть в перший раз за історію Яблоків) маководи побачать графоніум наближений рівня бюджетної ноутбучної дискретки типу RTX 5050 / 4060.
stnl79
Member

yuriy_dd: 15.07.2025 20:04 інтеграшка М4 - сильно переважає будь яку іншу інтеграшку х86 і може змагатись з 5090 в робочих задачах, навіть при роботі від батареї

враховуючи що прогресу у Нвідіа - дуже мало, а М проци кожного року - у Нвідіа нема шансів :super: :super:

пс: я не граю, і мені абсолютно все одно на ігри
Аби ти грав то не ніс би таку маячню.
Але головне сказати своє дуже цінне ,,мнєніє,, про те в чому взагалі не розумієш.
Дякую. Ми прочитали, усміхнулися та пішли далі.
dead_rat
Member

Хороша новина, срач ще кращий :super:

Сприймаю можливість запускати ігри як приємний бонус.
Спробував запустити Дівініті 2 на маку і був приємно здивований - прекрасно працювала. Звичайно, гра не вимоглива до заліза, так і я не геймер.
Kullerok
Member

Lekrs: 15.07.2025 20:54
yuriy_dd: 15.07.2025 20:04 інтеграшка М4 - сильно переважає будь яку іншу інтеграшку х86 і може змагатись з 5090 в робочих задачах, навіть при роботі від батареї

враховуючи що прогресу у Нвідіа - дуже мало, а М проци кожного року - у Нвідіа нема шансів :super: :super:

пс: я не граю, і мені абсолютно все одно на ігри
Заради цікавості глянув на ютубі тести. М4 у резіку 4 ремейку 50 - 60 фпс. На 5090 150 - 160 з проміньчиками. ;)
Ну чуть чуть ещё годик и точно смогёт в 5090 :lol: :lol: :lol: боже ну и клоун. Спасибо поржал.
ramm
Member

Оце чувак підпалив форум, давно такого не бачив :lol:
Inqizitor2022
Member

yuriy_dd: 16.07.2025 00:12перевага на папері у 88 разів
С чего бы в 88 раз? Что ты куришь? :insane:
Apple M4 Max 40 графических ядер - ТМУ 192, ROP - 96, шейдерных блоков - 6144 ALUs
5090 - ТМУ 680, ROP - 176, шейдерных блоков - 21760
вывод - в самом пике в 3 раза производительность должна на бумаге отличаться, на самом деле меньше.
Плюс разный софт, разная архитектура ОС, разная работа шейдерных блоков. То, что 5090 в целых 3 раза быстрее - скорее чудо чудное, не должен был настолько быть быстрее он. Плюс такой хороший старт Эппла с М4 процессором - просто следствие доения Курткой рынка и стагнации, которую Куртка искусственно проводит. Эппл М4 - это 5060ти-5070 плюс минус по графике и это отлично, у эпловодов не было возможности нормально играть в игры, теперь возможность имеется.
MqM
Member

daesz: 16.07.2025 03:53
yuriy_dd: 16.07.2025 03:51тобто з моєї початкової заяви що М4 в деяких робочих задачах швидший
В одному фотошопі :lol: :lol: :lol:
В остальному пакеті адобу - гірший, в ШІ обчисленнях - гірший, в іграх - гірший, всякі хімічні/фізичні симуляції - гірший, компресія - гірший, рендер - гірший.
Пане, серйозно, seek professional help.
І ще вам безплатну пораду - якщо бачите, що програли спор, ваш тейк був ні про що, а признати не правоту - важко і дуже не хочеться (це якраз випадок таких як ви та Володька), то просто закрийте тред і відписуйте більше в нього - не так жалюгідно виглядатимите. Бо як каже одному мудра книга "И глупец, когда молчит, может показаться мудрым" ;)
Холівар дійшов до того, що ви тут спорами ділитеся. Локальний ласт оф ас :lol:
tornadox
Member

yuriy_dd: 15.07.2025 23:59правда ж вас бісить, що ви нічого довести не можете? :lol: :lol:
Навіщо мені комусь щось доводити, для цього є серйозні професійні команди які роблять огляди. В мене є макбук на м4 про, але я не верещу як LLM на кожному куті про це, тому що я маю власну думку і прекрасно розумію що тут більшість обговорення це про ігрові ПК де домінує Віндовс, х86 та Нвідія. І я теж геймер і мені цікаві ці дискусії.

Коментарі під новинами тут в більшості розважального характеру. І тому мені ще дивніше навіщо ваша LLM так рветься зі шкіри пишучи ці шаблонні фрази про "регрес, прогрес, не наздогнати" але жодного власного огляду у ваших повідомленнях не було, то ж це просто флейм, а ви вважаєте себе якимось "прометеєм", хоча в очах спільноти це більше схоже розлад.
kairo
Member

О це я срач пропустив. Норм Юра пофармив мінусів :lol:
waryag
Member

Vlaad13: 15.07.2025 21:56нарешті яблокофани зрозуміють наскільки їх компи гівно в ігровому плані
бо коли ігр немає - то і фпс порівняти немає можливості
як казав классик
Нет дворца - нет дворца
А практично повна відсутність ігор на це не натякала? :laugh:

Відправлено через 1 хвилину 57 секунд:
Nick_888: 15.07.2025 21:41Умовний GPU M4 Max відстає в сирій продуктивності від ДЕКСТОПНОГО (нагадую), це зрозуміло, але архітектурно не сильно і відстає. Епл чимало речей реалізувала, починаючи з М3. А новий Metal 4 ще більше приносить можливостей.
Тензори завезли? Що з продуктивністю в РТ?
yuriy_dd
Member

AntonyKandaurov: 16.07.2025 07:22Скільки живу, бачив різних покусаних облизувачів продукції емейзінга
і навіть не змогли побачити що я за АРМ і прогресс - М4 - це найкраща реалізація АРМ проца на зараз
макбуки - теж добре - особливо Ейр, нема нічого з світу х86 який би був кращий у всьому і дешевший
але в багато чому - Епл дуже погано себе веде. От наприклад що не можна поставити лінукс
але Віндовс на нові М проци не дає поставити Майкрософт. Можна лиже через віртуалку
Sanьka: 16.07.2025 07:36Ахахаха прийшов якийсь тролль, накинув. А ви так потужно взялись за обговорення викиду, що апловстройка нагне топову невідію :laugh:
тести які це підтверджують знайшли самі фанати х86 - ви бачили? сподобалось? маєте що заперечити?
dead_rat: 16.07.2025 07:48 Якби ви уважно читали, то знали б що у Юри нема мака :laugh:
маю мак міні М4, використовую для тестів
dead_rat: 16.07.2025 07:57 Є така проблема. Нема поради що ж з цим робить? Ноут дружини в режимі сну іноді починає грітися і шуміти. Це :mad:
розбити об стіну

якщо знаєте англійську - тут про це гарно розказано:

Відправлено через 3 хвилини 28 секунд:
IronWithin: 16.07.2025 08:00Сподіваюсь у юри хоча б малинка 5 є :)
до речі нема - це повільне і дороге - варіант на 8 Гб дивився
я краще переплачу але куплю М4
AntonyKandaurov: 16.07.2025 08:38Юра, це що таке? Ти вже визначайся, аплє треба попускати чи все ж таки вони генії зі своїм м4 який надирає сраку 5090, коли вона в режимі стендбай! Юра, треба визначитись!
вам скільки років? щойно з школи? життя ще не навчило що нема білого і чорного - а все більше сіре
і так Епл може випустити найкращий проц, і водночас робити багато не дуже добрих речей
Nick_888
Member

Юра намолов херні, це зрозуміло. Але заперечувати факт, що М4 має найшвидше процесорне ядро з найвищим IPC та perf/watt - це максимальна тупість.
big_bang
Member

тут точно обговорюють новинy про Cyberpunk 2077 ?
yuriy_dd
Member

Inqizitor2022: 16.07.2025 11:01 перевага на папері у 88 разів
С чего бы в 88 раз? Что ты куришь?
The RTX 5090 achieves 3352 AI TOPS (trillions of operations per second in AI workloads)
M4 - 38 TOPS

але в тесті Geekbench 6 AI - перевага 5090 - лише 50-150%

Геральт
Member

Вже давно зашкварним тестом вважається.
Але в мене інше, ламерське питання: чи на той чудовий проц можна нативно вінду поставити?
yuriy_dd
Member

Nick_888: 16.07.2025 13:26Юра намолов херні
а конкретніше? я то хоч тести даю, та і самі фанати х86 довели що М4 швидший за 5090, 9950Х та 285К
Nick_888: 16.07.2025 13:26Але заперечувати факт, що М4 має найшвидше процесорне ядро з найвищим IPC та perf/watt - це максимальна тупість
це фанати х86 прийняти не можуть
до речі вони також не відрізняють проблеми оптимізації софта
Vlaad13
Member

yuriy_dd: 16.07.2025 13:32
Inqizitor2022: 16.07.2025 11:01 перевага на папері у 88 разів
С чего бы в 88 раз? Что ты куришь?
The RTX 5090 achieves 3352 AI TOPS (trillions of operations per second in AI workloads)
M4 - 38 TOPS

але в тесті Geekbench 6 AI - перевага 5090 - лише 50-150%

Тобі яблуко хоч щось платить? Чи ти як Володя за ідею стараєшся?
yuriy_dd
Member

Геральт: 16.07.2025 13:37 Geekbench
Вже давно зашкварним тестом вважається.
кращого нема, і чому ви назву тесту змінили - тест називається - Geekbench 6 AI
Геральт: 16.07.2025 13:37 Але в мене інше, ламерське питання: чи на той чудовий проц можна нативно вінду поставити?
не можна, Майкрософт не довзоляє ще з моменту виходу М1

Відправлено через 1 хвилину 27 секунд:
Vlaad13: 16.07.2025 13:38 Тобі яблуко хоч щось платить? Чи ти як Володя за ідею стараєшся?
чому мені має хтось платити?

і я не знаю хто такий Володя
dead_rat
Member

yuriy_dd: 16.07.2025 13:41 і я не знаю хто такий Володя
Це типу вас, але з Інтела
kairo
Member

Юрі треба створити другий аккаунт, щоб з нього також просувати потужність М4, обговорювати між собою, сперечатись та в кінці кінців приходити до спільного висновку, що яблучний проц, це перший ешелон.
Последний раз редактировалось kairo 16.07.2025 13:53, всего редактировалось 1 раз.
Ответить