Вибір роутера

Локальные сети и Интернет
Ответить
Автор
Member

0kie: 07.07.2025 11:50
vdemeshko: 07.07.2025 11:43оба роутера на OpenWRT побили его результаты.
Новые модели роутеров на новых мобилках - естественно, побьют.
Ладно, развлекайтесь дальше.... :gigi:
Ну как новая модель.. я скинул тест сделанный на 2021 года Linksys E8450 :gigi: в общем не выиграл , а проиграл , не в карты а в лото :gigi:

Отправлено спустя 9 минут 1 секунду:
Pathfinder: 07.07.2025 12:34
vdemeshko: 07.07.2025 09:30
Там нюанс еще в том, что сборки с NSS и официальной ветки не рекомендуют накатывать одну по верх другой через sysupgrade.. сам мантейнер этих патчей NSS не рекомендует так как есть разница в структуре конфигов и тд.. попробуй включить packet steering (all core - 128 ) так как может улучшить производительность без NSS.. как то маловато у тебя выходит - по тестам что видел в ветке по роутеру на форуме OpenWRT получили 500-600 без NSS и 800+ c NSS (до 900 у некоторых)
А як тоді якщо не через сісапгрейд ? Спробую пакетстірінг увімкнут і потестити на НСС.
Как новую установку - там вроде есть рекомендации в ветке Cosmio на OpenWRT
Pathfinder
Member
Откуда: Кожне покоління геймерів повинно отримати свого чекалкера

vdemeshko: 07.07.2025 13:06 Как новую установку - там вроде есть рекомендации в ветке Cosmio на OpenWRT
:spy: Воно дало мені поставити, але я накатив бекап і почав відвалюватися віфі. Потім поставив ще раз але виявилося, вже потім допетрав, що немає Люсі.... А вчора взагалі цей білд прибрали з гіта. Короче весело :gigi: Але познавально і загалом мені таке підходить. Мене Нест до цього дратував відсутністю більшості налаштувань і те шо для прошивки треба його курочити.
artko
Member

vdemeshko: 07.07.2025 13:06 Как новую установку - там вроде есть рекомендации в ветке Cosmio на OpenWRT
я поки сидів на mx4300 - збирав одразу з всім потрібним софтом та шив. але це часів снепшотів, коли з реп нічого не ставилося, тільки що зібране під те саме ядро.
Bruno Banani
Member

Мы тут ранее обсуждали цены на АХ3000Т.
На днях купил новый xiaomi ax3000t (eu-версию с укр гарантией 12 мес) на olx за 1000 грн.
Все есть, нужно быть внимательным.
crumd
Member

Bruno Banani: OpenWRT — это про безопасность, регулярные обновления и максимальную функциональность, а не про скорость.
Хотите сказать что опенврт - не только глючный, но и тормознутый?
Отвалы wifi - это безопасность или максимальная функциональность? Хотя, wifi отвалился, клиенты не могут подключиться - роутер опенврт стал безопасным.
Gold_Star
Member

crumd: 07.07.2025 16:30
Bruno Banani: OpenWRT — это про безопасность, регулярные обновления и максимальную функциональность, а не про скорость.
Отвалы wifi - это безопасность или максимальная функциональность? Хотя, wifi отвалился, клиенты не могут подключиться - роутер опенврт стал безопасным.
Ну це краще ніж відвал процесора в ТП-Лінках через перегрів
Bruno Banani
Member

crumd: 07.07.2025 16:30
Шизофренику больше не наливайте, прошу
Gold_Star
Member

Bruno Banani: 07.07.2025 17:57Шизофренику больше не наливайте, прошу
Вірно, йому би не помішало на рехабчик вийти через бан на форумі, а то бідолага мучається
Scoffer
Member

Вперше за довгий час вирішив спробувати взяти точку доступу не рукус/аруба/юбік, а ASUS. ExpertWiFi EBA63 якщо точніше.
Так от, це гівно здатне стабільно працювати лише якщо:
1. Вимкнути 160МГц полосу
2. Вимкнути Smart Connect (роумінг між 2.4 і 5ГГц)
3. Вимкнути Roaming assistant
4. Вимкнути 802.11ax/ac Beamforming і Universal Beamforming
Покриття при цьому супер слабеньке. Для порівняння MikroTik hAP axe lite, котрий я до того вважав взірцем енергоефективності, а ніяк не радіусу покриття, забезпечує таки кращу роботу в дальніх кутах приміщення. :horror: Були б у нього ще 5ГГц, ціни йому не було б.

І це типу бізнес лінійка у асуса вважається. Я не знаю як ви на цих консьюмерських вафлях сидите, це ж капець якийсь.

Відправлено через 9 хвилин 35 секунд:
А, і за умови, на 2.4ГГц у мене дальніх сусідів штук 5 ще видно, а на 5ГГц лише я один, ніхто не заважає від слова зовсім.
Ortyomko
Member

Scoffer: 07.07.2025 18:22 Я не знаю як ви на цих консьюмерських вафлях сидите, це ж капець якийсь.
можливо, брак. маю консьюмерський асус, по покриттю супер влаштовує, набагато краще linksys ea8300 мого старого та mikrotik cap ac.
Через дві стіни безпроблемно 5ГГц пробиває, всі полоски на телефоні. Краще була тільки сяомі 7000, але через безпеку та моральні моменти послав їх нафіг.
Ekz0rcyst
Member

Scoffer
Пан має час та натхнення...
vdemeshko
Member

Breaking news
Вложения
IMG_2270.png
Pathfinder
Member

vdemeshko
Не вмикається пакет стиринг на снепшоті НСС 04.06 :(
vdemeshko
Member

Pathfinder: 07.07.2025 21:27 vdemeshko
Не вмикається пакет стиринг на снепшоті НСС 04.06 :(
Так его вроде писал что на релизной обычной стоит пробовать (24.10.02) так как с NSS особо нет смысла.. Как вариант попробуй сборку arix00 апрельскую на базе релизной 24.10.01 (там можно kmods руками поставить по инструкции и пакетов у тановка по идее будет доступна ). Ну и вариант с DD-WRT есть , где NSS по дефолту есть в официальной ветке.
Pathfinder
Member

vdemeshko
Та поки залишу як є. Краще пізніше на новий білд перейду.
crumd
Member

vdemeshko: Breaking news
У ТП-Линк приложение Tether появилось лет 10 назад.
Теперь в опенврт будут новые дыры и новые глюки.
Bruno Banani
Member

crumd: 08.07.2025 10:12
Gold_Star
Member

crumd: 08.07.2025 10:12
спойлер
Ra1n
Member

AlexKuzovkov: 07.07.2025 09:47
Ra1n: 03.07.2025 18:58

Ruijie will provide security updates for the RG-EW7200BE PRO in Singapore until September 15, 2027

Китай такий Китай, два роки - і на смітник. :)
Китайське хмарне керування без оновлень безпеки - що може піти не так?

Треба краще англійську знати. :) Це відноситься тільки Сінгапуру.

Цитата з глобальної версій сайта. Чому там мова про Сінгапур?
https://reyee.ruijie.com/en-global/prod ... 200be-pro/

Warranty
3 Years

Отже, якщо я купую цей чудовий китайський роутер у Сінгапурі, отримаю 3 роки гарантії з двома роками підтримки?
:lol:

Отправлено спустя 29 минут 44 секунды:
Scoffer: 07.07.2025 18:32 Вперше за довгий час вирішив спробувати взяти точку доступу не рукус/аруба/юбік, а ASUS. ExpertWiFi EBA63 якщо точніше.
Так от, це гівно здатне стабільно працювати лише якщо:
1. Вимкнути 160МГц полосу
2. Вимкнути Smart Connect (роумінг між 2.4 і 5ГГц)
3. Вимкнути Roaming assistant
4. Вимкнути 802.11ax/ac Beamforming і Universal Beamforming
Покриття при цьому супер слабеньке. Для порівняння MikroTik hAP axe lite, котрий я до того вважав взірцем енергоефективності, а ніяк не радіусу покриття, забезпечує таки кращу роботу в дальніх кутах приміщення. :horror: Були б у нього ще 5ГГц, ціни йому не було б.

І це типу бізнес лінійка у асуса вважається. Я не знаю як ви на цих консьюмерських вафлях сидите, це ж капець якийсь.

Відправлено через 9 хвилин 35 секунд:
А, і за умови, на 2.4ГГц у мене дальніх сусідів штук 5 ще видно, а на 5ГГц лише я один, ніхто не заважає від слова зовсім.
Звучить досить дивно, якби у Asus не працював Bandsteering, beamforming, 160МГц, то ми б про це знали, про це б вже написали на кожному ресурсі. Я б спробував замінити живлення на інше, перевірене, вшити останню прошивку, скинути, налаштувати самий мінімум, перевірити, якщо не допоможе - звертатись у підтримку/гарантію. Але Ви це самі знаєте.
AlexKuzovkov
Member

Ra1n: 08.07.2025 12:55
AlexKuzovkov: 07.07.2025 09:47

Треба краще англійську знати. :) Це відноситься тільки Сінгапуру.

Цитата з глобальної версій сайта. Чому там мова про Сінгапур?
https://reyee.ruijie.com/en-global/prod ... 200be-pro/

Warranty
3 Years

Отже, якщо я купую цей чудовий китайський роутер у Сінгапурі, отримаю 3 роки гарантії з двома роками підтримки?
:lol:

Не знаю навіщо воно на глобальному сайті. Але тільки для Сінгапуру :)

Ніт. Ти отримаєш 3 роки гарантії і 5 років підтримки після того як цей роутер буде знятий з продажу.
Ответить