Ну если верить последним демо то текстурки почетче будут, уже хороший бонус от технологии.waryag: ↑ 28.06.2025 08:32Але це не точно!Plush_Dragon: ↑ 27.06.2025 17:11Чекаємо нейронне сжимання текстур. Оце має бути БІМБА.![]()
Новости
Последние статьи и обзоры
Сучасні технології NVIDIA в іграх — усе про DLSS 4, Multi Frame Generation і трасування
-
man1242
Member
-
Ektalion
Member
Пропонуєш усім , хто грає на ТВ викинути його і купити монітор?xIIImaL: ↑ 28.06.2025 02:32 Это телек , а не моник . походу изза этого и устают глаза
Може справа в налаштуваннях ТВ ? Ні ?
-
0kie
Member
man1242: ↑ 28.06.2025 01:21даже с таа натив
- Основной корень зла - это TAA:
-
Dremjke
Member
Earanak: ↑ 27.06.2025 20:10Ну и через Lossless Scaling играл в Elden Ring
tornadox: ↑ 27.06.2025 22:31тихше, тихше, в нас тут про це не говорять! Тема табу, селяни не мають знати про фреймген за 120грн ще й від українського розробника.
Точно! Дякую, що нагадали! Як раз в Elden Ring пограю з >60fpskairo: ↑ 27.06.2025 23:24Lossless Scaling класний фреймген, але в першу чергу для тих ігор, які не мають рідного ФГ. По якості він звісно програє повноцінним рішенням.
До речі, зараз знижка на цю прогу
-
tornadox
Member
Та от тільки "повноцінні рішення" працюють лише в купці нових ігор. Ну, круто коли він є в якійсь "технодемці", яка тільки-но вийшла, але що далі? Чекати півроку поки можна буде реально грати?kairo: ↑ 27.06.2025 23:24 Lossless Scaling класний фреймген, але в першу чергу для тих ігор, які не мають рідного ФГ. По якості він звісно програє повноцінним рішенням.
Я ж тестив інший сценарій - коли знижуєш реальний FPS до 45–60, а потім підтягуєш до 90 через LS. І отримаєш менше тепла, менше споживання - ідеально, якщо ти на портативі, без кондея, чи живишся від батареї.
На відео, яке тут скинули, добре видно - навантаження нижче, артефактів теж менше.
І ще, LS працює там, де FG навіть не снився. Ось приклад:
Як на мене - хейт до LS можливий хіба що від фанбоїв, які вірять у зелену маркетингову єресь.
-
Enjthesilence
Member
Ох і тест, «ай донт рекомендет» нема замірів затримки кадру, навіть зума зі слоумошеном щоб показати «артефакти» зображення. Я кажу що він кращий, тому що тестив самостійно.shad_1985: ↑ 28.06.2025 00:16Не знаю як на 4000 серії але на 5000 smooth motion повне амно))) в КП2077 і програє Lossless ScalingEnjthesilence: ↑ 27.06.2025 23:31І гірший за smooth motion нвідії, не знаю чи працює він не на картах 5000 серії
- спойлер
Відправлено через 3 хвилини 6 секунд:
смуз моушн працює в іграх без фг, за алгоритмом схожим з лс тільки ще й використовує апаратні можливості блеквелів. А так для всіх інших карт звичайно ЛС норм тема, хоча якість і затримки проти останнього длсс гіршіtornadox: ↑ 28.06.2025 11:10Та от тільки "повноцінні рішення" працюють лише в купці нових ігор. Ну, круто коли він є в якійсь "технодемці", яка тільки-но вийшла, але що далі? Чекати півроку поки можна буде реально грати?kairo: ↑ 27.06.2025 23:24 Lossless Scaling класний фреймген, але в першу чергу для тих ігор, які не мають рідного ФГ. По якості він звісно програє повноцінним рішенням.![]()
Я ж тестив інший сценарій - коли знижуєш реальний FPS до 45–60, а потім підтягуєш до 90 через LS. І отримаєш менше тепла, менше споживання - ідеально, якщо ти на портативі, без кондея, чи живишся від батареї.
На відео, яке тут скинули, добре видно - навантаження нижче, артефактів теж менше.
І ще, LS працює там, де FG навіть не снився. Ось приклад:
Як на мене - хейт до LS можливий хіба що від фанбоїв, які вірять у зелену маркетингову єресь.
так хочу додати, що в деяких дуже старих іграх смуз моушн не працює, бо таких ігор нема в базі просто, тут ЛС також має перевагу, інше питання нащо в таких іграх потрібен фреймген) особисто юзав фг тільки в 2х іграх: Сталкер 2 і КБ77, все, це не магічна пілюля, щоб перетворити 40 фпс на 80, це більше історія про перетворити 70-90 на нормальний фпс для хайгц моніторів, юзати фг з 40 фпс - маразм.
-
Earanak
Member
Я на 4650G играл в ПоЕ2 на релизе, он с разогнанным iGPU и памятью, на минималках выдавал 20-25FPS, в 720p. Losless Scaling в х3 генерации давал хоть и много артефактов (гостинга) и было всё в киселе, но играть становилось прям на порядок комфортнее. Так что думаю все же обобщать не стоит, бывают вот такие исключения, когда даже на скудном оригинальном фреймрейте ФГ может снижать уровень боли ))Enjthesilence: ↑ 28.06.2025 11:17юзати фг з 40 фпс - маразм.
Кстати забавно что при таких раскладах он убирал достаточно много лишнего шума в замесах. Все эти проджектайлы, молнии, стрелы и прочие эффекты которые нельзя было отключить он как бы местами смазывал, в общем играть было ощутимо комфортнее и по плавности и по немного разгруженному визуалу. Конечно, не под все стили игры и классы такой вариант подошёл бы. Мувмент в ПоЕ2 вынуждает на некоторых классах много уворачиваться и наоборот видеть все что в тебя летит. И все же.
-
Lorichic
Member
На встройке тоже работает? У меня с 8500G в BF1 70 кадров, чувствуется дискомфорт, а вот в BF4 ~150 fps и ни каких проблем, хотя первая игра больше нравитсяEaranak: ↑ 28.06.2025 12:01Я на 4650G играл в ПоЕ2 на релизе, он с разогнанным iGPU и памятью, на минималках выдавал 20-25FPS, в 720p. Losless Scaling в х3 генерации давал хоть и много артефактов (гостинга) и было всё в киселе, но играть становилось прям на порядок комфортнее. Так что думаю все же обобщать не стоит, бывают вот такие исключения, когда даже на скудном оригинальном фреймрейте ФГ может снижать уровень боли ))
-
qziua
Member
Блін, у всіх коментуючих дискомфорт, понабирали всяких хе3де, рудеонів, встройок, на телеках бавляться і розмірковують про новітні технології...прогрес не туди...ужос

-
erkins007
Member
Без генерации ШИМ не работает?)man1242: ↑ 28.06.2025 07:29Глазки кстати тоже могут уставать от шима оледа шима нету а глаза устают
-
DuckRider
Member
Не будет таа - не будет длсс с фреймгеном, всё это уйдет на лоуэнд, ибо будет слишком заметно, что качество просело, потому при хуанге такого не произойдет.0kie: ↑ 28.06.2025 10:02man1242: ↑ 28.06.2025 01:21даже с таа нативЭто неотключаемо в подавляющем большинстве игр. У меня тот же Сталкер-2 мерцает мелкими текстурами.
- Основной корень зла - это TAA:
-
kairo
Member
Я його із LS в режимі 144 ФПС і пройшов, бо Міядзакі невідомі такі футуристичні технології, як фреймген та DLSS.Dremjke: ↑ 28.06.2025 10:25Як раз в Elden Ring пограю з >60fps
-
Earanak
Member
Ну да, работало. Конечно уже не помню всех настроек, но их там и немного. Помню только что включал перформанс режим в Lossless Scaling, без него все очень плохо было. Ну в смысле ещё хуже становилосьLorichic: ↑ 28.06.2025 12:35 На встройке тоже работает?
-
DDt
Member
помню решил проверить как оно будет работать на ноуте с райзеном типа 4600 со встройкой, БГ 3 выдавал что-то до 30к/с, с LS получалось намайнить больше фпс, но инпутлаг тааааакой..... я не знаю как в такое можно играть, и это ещё БГ 3 не такая динамичная как ПОЕEaranak: ↑ 28.06.2025 16:36Ну да, работало. Конечно уже не помню всех настроек, но их там и немного. Помню только что включал перформанс режим в Lossless Scaling, без него все очень плохо было. Ну в смысле ещё хуже становилосьLorichic: ↑ 28.06.2025 12:35 На встройке тоже работает?![]()
-
Earanak
Member
DDt, именно потому я и сделал уточнение :
Earanak: ↑ 28.06.2025 12:01Конечно, не под все стили игры и классы такой вариант подошёл бы. Мувмент в ПоЕ2 вынуждает на некоторых классах много уворачиваться и наоборот видеть все что в тебя летит. И все же.
- OFFTOP
- Я играл на FobGun билде Лучницы, но играл как турелька. Прошел пол экрана, зажал стрельбу вдаль, прошел еще пол экрана и собрал лут, и так повторять до бесконечности, разумеется бегал легкие мапки без надува лютого. А фоном себе смотрел стримы/фильмы/сериальчики, т.е на игре не концентрировался. Ну это разумеется была вынужденная мера, у нас тогда света сутками не было так что играл с зарядных станций день и ночь )) Просто основной комп даже на всех ужимах лимита, андервольтах и прочих экономиях сжирал все равно втрое быстрее заряд у станций чем этот 4650G без видяхи. Конечно Last Epoch, Diablo IV, PoE1 куда лучше работали на том компе, да и всякие там Factorio только так заходили... Но я тогда хотел страдать и мучатся
-
Draqoon
Member
Актуально для ручних пк
На стаціонарі все виключаю крім фрісінку, а ручний пк поки не купив, думаю...
На стаціонарі все виключаю крім фрісінку, а ручний пк поки не купив, думаю...
-
tornadox
Member
Маразм - це бездумно повторювати, що написали в презентації Nvidia, і при цьому намагатись знецінити будь-який інший підхід. Те що ти юзав FG в 2-3 іграх - ок, твоє право, але не треба з цього робити якусь загальну істину.Enjthesilence: ↑ 28.06.2025 11:17смуз моушн працює в іграх без фг, за алгоритмом схожим з лс тільки ще й використовує апаратні можливості блеквелів. А так для всіх інших карт звичайно ЛС норм тема, хоча якість і затримки проти останнього длсс гірші
так хочу додати, що в деяких дуже старих іграх смуз моушн не працює, бо таких ігор нема в базі просто, тут ЛС також має перевагу, інше питання нащо в таких іграх потрібен фреймген) особисто юзав фг тільки в 2х іграх: Сталкер 2 і КБ77, все, це не магічна пілюля, щоб перетворити 40 фпс на 80, це більше історія про перетворити 70-90 на нормальний фпс для хайгц моніторів, юзати фг з 40 фпс - маразм.
Я юзаю LS там, де це дає користь - менше споживання, менше шуму, і FPS комфортний. І головне - це працює хоч де, а не в "обраних" новинках, які підписались на абонемент.
Кожен має право юзати те, що дає реальний результат, і що краще під реальну ситуацію користування.
А включати фреймген під старі ігри де стоїть лок на 30 фпс або емулятор, це типу теж єресь по вашим міркам?
Відправлено через 13 хвилин 55 секунд:
Не валяй дурного, DLSS, FG, FSR, XESS і т.д. це все костилі які першим ділом пхнуть в криві технодемки. Ці технології зазвичай нормально працюють на нових відеокартах лише, де насправді вони не дуже потрібні.kairo: ↑ 28.06.2025 16:21невідомі такі футуристичні технології, як фреймген та DLSS.
Elden не написаний на анрілі де достатньо закинути DLSS плагін і зібрати проект. Там свій рушій і така робота може бути далеко не пріоритна для команди розробників. В таких проектах головне це хороша оптимізація під консоль і тв, а не робота під монітор на 360герц.
-
fizik419
Junior
LS підходить хіба що для відосів на ютубі, грать з ним неможливо.tornadox: ↑ 29.06.2025 01:25 Маразм - це бездумно повторювати, що написали в презентації Nvidia, і при цьому намагатись знецінити будь-який інший підхід. Те що ти юзав FG в 2-3 іграх - ок, твоє право, але не треба з цього робити якусь загальну істину.
Я юзаю LS там, де це дає користь - менше споживання, менше шуму, і FPS комфортний. І головне - це працює хоч де, а не в "обраних" новинках, які підписались на абонемент.
Кожен має право юзати те, що дає реальний результат, і що краще під реальну ситуацію користування.
-
man1242
Member
Читаю и слезы на глазах, либо троли кормятся либо глупость гародят иза не возможности сравнить на руках все технологии. Я лично проблемы с артефактами генерации встречал только в индиане в начальной локе с джунглями там ореолы возле деревьев были если в упор смотреть и в фф16 на фоне неба гостинг за оружием был при резком повороте, ну тут уже больше вопрос импут лага в углу а это только у фрейм гена нвидиа топ на данный момент. Ждём рефлекс2, если брать за пример валорант то там уменьшение импут лага на 50% но это только в сценарии если упор в гпу.
-
Enjthesilence
Member
тіп, в мене куплений ЛС, я його юзав 1 раз в грі де нема "сз". В "Елдені" непотрібен длсс плагін для роботи "смуз моушена"tornadox: ↑ 29.06.2025 01:25Маразм - це бездумно повторювати, що написали в презентації Nvidia, і при цьому намагатись знецінити будь-який інший підхід. Те що ти юзав FG в 2-3 іграх - ок, твоє право, але не треба з цього робити якусь загальну істину.Enjthesilence: ↑ 28.06.2025 11:17смуз моушн працює в іграх без фг, за алгоритмом схожим з лс тільки ще й використовує апаратні можливості блеквелів. А так для всіх інших карт звичайно ЛС норм тема, хоча якість і затримки проти останнього длсс гірші
А включати фреймген під старі ігри де стоїть лок на 30 фпс або емулятор, це типу теж єресь по вашим міркам?
Відправлено через 13 хвилин 55 секунд:Не валяй дурного, DLSS, FG, FSR, XESS і т.д. це все костилі які першим ділом пхнуть в криві технодемки. Ці технології зазвичай нормально працюють на нових відеокартах лише, де насправді вони не дуже потрібні.kairo: ↑ 28.06.2025 16:21невідомі такі футуристичні технології, як фреймген та DLSS.
Elden не написаний на анрілі де достатньо закинути DLSS плагін і зібрати проект. Там свій рушій і така робота може бути далеко не пріоритна для команди розробників. В таких проектах головне це хороша оптимізація під консоль і тв, а не робота під монітор на 360герц.
- спойлер