Выбор наушников

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Ответить
Автор
Member

Nedis: 11.06.2025 13:33Удобство и комфорт реально важный фактор
Очень, я некоторые вещи не делаю потому ,что вроде, как профит будет, но не удобно

Відправлено через 1 годину 41 хвилину 3 секунди:
В общем-то мы хороший звук пытаемся получить для комфорта, нам кайфово с хорошим звуком. Как же можно этому мешать и создавать не комфортные условия для прослушивания музыки? Нонсенс

Я, например, не рассматриваю, DDC конвертер, т.к. это лишняя коробка и шнурки. Я хочу сохранять компактность сетапа.
По той же причине использую iFi iPowerX а не ЛБП. Шнурки, коробки
Wahoo
Member

Radio Bay
Честно. Запилите себе какую аудиофильскую тему и обсуждайте там всё это ваше оборудование со странными и длинными названиями. Надоели капец как. Натурально сектанты со своим: "А не хотите поговорить о боге?". Каждый вопрос превращается в прогревание кабелей, китайские усилки, и заблудившихся в проводах электронов, спотыкающихся об наводки с блоков питания.
Ostin
Member

Radio Bay: 11.06.2025 15:23Как же можно этому мешать и создавать не комфортные условия для прослушивания музыки? Нонсенс
Ну раз ми вже в темі про навушники, то провідні навушники + підсилювач на столі = некомфортні умови. В той час, коли є легесенькі безпровідні)
Якщо що, я користуюсь виключно провідними, але факт має місце :rotate:
Завжди є компроміс, коли чимось жертвуєш, але знаходиш вагому перевагу в іншому. Але з часом (і віком, і досвідом) комфорт важить все більше, ніж супер якісний звук у важкезних планарах поруч зі столом, на якому стоїть супер-якісний підсилювач)
Я ось знову потрапив у цю пастку, хоч і втік був з неї) Колись трішки розказував, що відійшов від настільного використання повнорозмірних вух і перейшов до навушників-вкладнів (не затичок вакуумних). І навушники обирав з точки зору можливого комфорту, і плеєр малесенький купив. І все було чудово) Але загорівся купити USB-цап з балансним пентаконом за сотку баксів. І тут виявилось, що він не портативний (носити геть незручно з собою, хіба на диван). І що звук прямо відчутно кращий, коли додати зовнішнє живлення, а не з смартфона чи плеєра брати (а це значить, що він лежить на павербанку маленькому). І тепер я слухаю потужний і гарний баланс, але знову прив'язаний до шнурів-коробок. І продати ніби не хочеться, най буде, гарно ж грає :D
То до чого я: звук як хобі - це не про комфорт) Це про пошуки, про зміни і нові враження, про лишні кабелі і про "біль та страждання" іноді) Бо такий шлях)

Відправлено через 1 хвилину 36 секунд:
Wahoo: 11.06.2025 16:36Каждый вопрос превращается в прогревание кабелей, китайские усилки, и заблудившихся в проводах электронов, спотыкающихся об наводки с блоков питания
Ти помиляєшся. Тут на форумі доволі мало аудіофілії в такому вигляді. Більшість за розумні гроші і розумні речі.
feniks_tm
Member

Ostin: 11.06.2025 16:43 Більшість за розумні гроші і розумні речі.
Крім експерта по розеткам зі штучним інтелектом :lol:
lewerlin
Member

Ostin: 11.06.2025 16:43Ти помиляєшся. Тут на форумі доволі мало аудіофілії в такому вигляді. Більшість за розумні гроші і розумні речі.
Для "борців з аудіофілами" не існує нічого крім екстремумів :gigi: . Грубо кажучи є лише жигулі та бугатті, і всякі гольфи, акорди, фокуси(що не жигулі) автоматично йдуть в категорію бугатті.

Отправлено спустя 57 секунд:
feniks_tm: 11.06.2025 16:48Крім експерта по розеткам зі штучним інтелектом :lol:

Самозваного експерта з тролінгу я б сказав
Radio Bay
Member

Ostin: 11.06.2025 16:43Ну раз ми вже в темі про навушники, то провідні навушники + підсилювач на столі = некомфортні умови. В той час, коли є легесенькі безпровідні)
Якщо що, я користуюсь виключно провідними, але факт має місце
Ну не треба ж впадати у крайнощі. Та тут, звісно, комфорт у кожного свій
lewerlin: 11.06.2025 16:52Для "борців з аудіофілами" не існує нічого крім екстремумів. Грубо кажучи є лише жигулі та бугатті, і всякі гольфи, акорди, фокуси(що не жигулі) автоматично йдуть в категорію бугатті.
Ага, купив Ugreen і вже аудіофіл :)
NN
Junior

Добрый вечер, посоветуйте проводные полноразмерные наушники для пк
под игры и музыку
до 5к
feniks_tm
Member

NN: 20.06.2025 23:45 Добрый вечер, посоветуйте полноразмерные наушники для пк
под игры и музыку
до 5к
Візьміть Fiio FT1 з алі, після купонів якраз ~4700-5000 вийде.
Последний раз редактировалось feniks_tm 20.06.2025 23:49, всего редактировалось 1 раз.
NN
Junior

feniks_tm: 20.06.2025 23:48
NN: 20.06.2025 23:45 Добрый вечер, посоветуйте полноразмерные наушники для пк
под игры и музыку
до 5к
Візьміть Fiio FT1 з алі, після купонів якраз ~4800 вийде.
для них цап нужен?
feniks_tm
Member

NN: 20.06.2025 23:49
feniks_tm: 20.06.2025 23:48
Візьміть Fiio FT1 з алі, після купонів якраз ~4800 вийде.
для них цап нужен?
Дивлячись, що у вас за мамка, але загалом досить невимогливі до джерела. На моїй мамці 60% верхня межа допустимої гучності (~85-90Дб, Iphone 13 розміщений між чашок, з ізоляцією відповідно там ще більше буде для ваших вух), тому якщо теж маєте 1200/1220/4080 - має бути ок скоріше за все. Краще джерело звісно ж трохи додає до якості, але прямої необхідності нема.
Radio Bay
Member

NN: 20.06.2025 23:49для них цап нужен?
Гарно грати буде й так, там затестити та за бажанням
avesaddd
Junior

Доброго. порекомендуйте, будь ласка, що докупити щоб навушники працювали більш менш. Купив Beyerdynamic DT 990 80 ohms. Використовую для ПК, ігор, Ютуб, фільми, музика з Ютубу. в мене материнка с чіпом Realtek ALC897. чіп походу слабенький (або в мене шось з дровами не то) і навушники тихі, звук плаский, басу нуль. по звуку то ж саме як за 5$ сяомі. погуглив, як варіант це Apple USB-C to 3.5mm. цей адаптер справді допоможе? чи може треба щось докупати в PCI слот за 2-3к грн, або зовнішій інтерфейс якийсь. Дуже дякую за будь які поради!!
feniks_tm
Member

avesaddd: 27.06.2025 04:08 Доброго. порекомендуйте, будь ласка, що докупити щоб навушники працювали більш менш. Купив Beyerdynamic DT 990 80 ohms. Використовую для ПК, ігор, Ютуб, фільми, музика з Ютубу. в мене материнка с чіпом Realtek ALC897. чіп походу слабенький (або в мене шось з дровами не то) і навушники тихі, звук плаский, басу нуль. по звуку то ж саме як за 5$ сяомі. погуглив, як варіант це Apple USB-C to 3.5mm. цей адаптер справді допоможе? чи може треба щось докупати в PCI слот за 2-3к грн, або зовнішій інтерфейс якийсь. Дуже дякую за будь які поради!!
Я не впевнений, яку версію яблучного у нас продають. Їх є дві, американська та європейська. Відрізняються вихідною потужністю. Американська може видавати 1Vrms, коли європейська лише 0.5, чого може бути мало для повнорозмірних вух. Якщо не западло почекати з алі, то я б напевно взяв Jcally JM20 MAX (2.4Vrms). По місцю бачу на OLX теж є, але переплата чимала (1200грн проти 750 на алі з купоном та монетами). Однак, все ще дешевше за KA11, тому я напевно на ньому б і зупинився. На ASR пишуть, що реалізація начинки в Jcally краще за Fiio, тому переплачувати чисто за більш відомий бренд у даному випадку я б не став.
Последний раз редактировалось feniks_tm 27.06.2025 08:17, всего редактировалось 2 раза.
timetron666
Member

avesaddd: 27.06.2025 04:08 Доброго. порекомендуйте, будь ласка, що докупити щоб навушники працювали більш менш. Купив Beyerdynamic DT 990 80 ohms. Використовую для ПК, ігор, Ютуб, фільми, музика з Ютубу. в мене материнка с чіпом Realtek ALC897. чіп походу слабенький (або в мене шось з дровами не то) і навушники тихі, звук плаский, басу нуль. по звуку то ж саме як за 5$ сяомі. погуглив, як варіант це Apple USB-C to 3.5mm. цей адаптер справді допоможе? чи може треба щось докупати в PCI слот за 2-3к грн, або зовнішій інтерфейс якийсь. Дуже дякую за будь які поради!!
Маю навушники Beyerdynamic DT 990 pro 250oh
Також і мамка у мене на звуковуму драйвері Realtek ALC897 і це таке лайно. У мене на телефоні на багато кращий звук в навушниках. К щастю маю звукову карту
Asus Strix Soar і це різниця колосальна
Ostin
Member

avesaddd: 27.06.2025 04:08цей адаптер справді допоможе?
Так.
Але в загальному випадку варто керуватись правилом: маленька приблуда для маленьких навушників, настільна приблуда для повнорозмірів. В деяких випадках USB-свисточка може бути достатньо і для великих вух, але все ж варто орієнтуватись на правило, як я написав вище.
Якщо ж використання не тільки з ПК - тоді так, можна обмежитись свисточком як компроміс.

Відправлено через 3 хвилини 11 секунд:
Цю штуку загалом хвалять. То ж якщо треба саме такий формат - то можна і прикупити.
feniks_tm
Member

Ostin: 27.06.2025 08:27 Цю штуку загалом хвалять. То ж якщо треба саме такий формат - то можна і прикупити.
Ну, за ~1000грн я кращих варіантів я і не бачу. Точно ліпше, ніж грати в лотерею зі вживаним внутрішнім мотлохом, який у більшості випадків буде ще і менш потужний, якби це нелогічно і не виглядало, зважаючи на формфактор. Враховуючи, що баєри небалансні, то цей свисток взагалі мало що переплюне. Наприклад, вище озвучений Soar видає всього 2Vrms, судячи зі специфікацій.
avesaddd
Junior

Ostin: 27.06.2025 08:27 маленька приблуда для маленьких навушників, настільна приблуда для повнорозмірів
ще раз дякую всім хто відгукнувся. звучить логічно. в принципі якщо взяти не "свисток" то можно і мікрофон підключити, більш якісний голос отримати. що в такому разі можна взяти? можу і в ПК засунути і на столі поставити. бюджет 2-4к грн десь. ось вище порекомендували ASUS Strix Soar В ПК, які ще варіанти можна розглянути?
Ostin
Member

avesaddd
Варто відразу перейти в профільну тему вибору ЗК
feniks_tm
Member

avesaddd: 27.06.2025 08:54
Ostin: 27.06.2025 08:27 маленька приблуда для маленьких навушників, настільна приблуда для повнорозмірів
ще раз дякую всім хто відгукнувся. звучить логічно. в принципі якщо взяти не "свисток" то можно і мікрофон підключити, більш якісний голос отримати. що в такому разі можна взяти? можу і в ПК засунути і на столі поставити. бюджет 2-4к грн десь. ось вище порекомендували ASUS Strix Soar В ПК, які ще варіанти можна розглянути?
Людські мікрофони підключаються по XLR :gigi: А загалом, зараз є достатньо хороших китайців з комбінованим USB/XLR, по 3.5мм зачасту працює лише гарнітурний мотлох. Враховуючи, що у вас зараз баєри, то гарнітура це явно не ваш варіант і ви не шукатимете саме 3.5мм мікрофон) Я не бачу жодного сенсу у внутрішніх звуковах, якщо ви не плануєте використовувати 5.1/7.1 акустику. Для навушників з десктопу щось капітально краще ніж той свисток починатиметься від 100$ я гадаю, тому я не бачу сенсу у даному випадку наступати на цю хитку доріжку.

І все ж, 80Ом баєри це не щось надзвичайне, там нічого серйозного не треба. Проблеми починаються, коли у вас або 300+Ом вуха, або ж тугі планари по типу Hifiman Sundara/Susvara, де потрібно ~1000mW на канал, щоб воно грало як треба. Але і не всі планари самі по собі тугі, наприклад ті ж Edition XS цілком собі бігатимуть від того свистка з надлишковим запасом по гучності.
Radio Bay
Member

feniks_tm: 27.06.2025 09:00І все ж, 80Ом баєри це не щось надзвичайне, там нічого серйозного не треба
В мене Hifiman HE560, 32Оми, не раджу навіть намагатися їх врубати у мобілу :)
feniks_tm: 27.06.2025 09:00Враховуючи, що у вас зараз баєри, то гарнітура це явно не ваш варіант
:up:
Ответить