Вибір відеокарти

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Ответить
Автор
Member

FirstTDM: 26.06.2025 16:51
byaka: 26.06.2025 16:30У мене були все тiж асуси та мсi середього рiвня: геймiнги,стрiкси та одна evga ftw. Iз останiх взяв asus dual rtx4060ti
Спасибо за информацию!

Но что-то тут не то: Asus ROG STRIX 3080/4080 брали десятками за эти годы - всё работало без проблем.

Про 4060 ничего не скажу, тем более про DUAL... наверное в этом дело: младшие модели ниже хх80 и с двумя кулерами - это же совсем другое множество видях.
Щоб ви розумiли, чим потужнiша вiдеокарт тим бiльше на нiй "музичних" котушок може опинитися.Якщо на rtx4060 з малопотужними 4 фазами проблеми, то що робити де цих котушок 10
Це ще квiточки, асус недавно випустив музичний монiтор ASUS ROG Strix XG27ACS,рекомендую почитати вiдгуки на розетцi.
Последний раз редактировалось byaka 26.06.2025 17:20, всего редактировалось 1 раз.
Striker
Member

byaka: 26.06.2025 16:57асус недавно випустив музичний монiтор ASUS ROG Strix XG27ACS
Це ще шо таке. :lol: В мене такий монітор, ніякої музики не чув. :eek:
byaka
Member

Striker: 26.06.2025 17:10
byaka: 26.06.2025 16:57асус недавно випустив музичний монiтор ASUS ROG Strix XG27ACS
Це ще шо таке. :lol: В мене такий монітор, ніякої музики не чув. :eek:
Ось такий цiкавий продукт. :D
цитати з розетки:
"coil whine в режимі очікування"
"Жахливий coil whine в режимі очікування"
"Засвіти\глоу, писк дросселів, кольоропередача, матеріали задньої кришки"
"Чути маленький писк коли монітор вимкнений"
"Писк БЖ в сплячому режимі"
"Засветы, писк в дежурном режиме"
"IPS, Coil Whine, вбудований БЖ"
"Звук струму від вбудованого блока живлення на вимкнутому моніторі"
FirstTDM
Member

byaka: 26.06.2025 16:57Щоб ви розумiли, чим потужнiша вiдеокарт тим бiльше на нiй "музичних" котушок може опинится.
Без обиды, но это шедевр! :lol:

По такой логике: Asus Rog Strix 3090/4090 - это уже не видяхи, а "музыкальные шкатулки" :rotate:

А как же миллионы юзеров по всему миру с этими видяхами смирились и молчали?

p.s. Про 1-2% брака и недостатков не обсуждаем.
Striker
Member

byaka
Жодного засвіту немає, пікселі сам перевіряв в самому Telemart перед покупкою, а дроселі я щось не чув. Також пощастило, напевно. :dontknow:
Последний раз редактировалось Striker 26.06.2025 17:22, всего редактировалось 1 раз.
byaka
Member

FirstTDM: 26.06.2025 17:19
byaka: 26.06.2025 16:57Щоб ви розумiли, чим потужнiша вiдеокарт тим бiльше на нiй "музичних" котушок може опинится.
Без обиды, но это шедевр! :lol:

По такой логике: Asus Rog Strix 3090/4090 - это уже не видяхи, а "музыкальные шкатулки" :rotate:

А как же миллионы юзеров по всему миру с этими видяхами смирились и молчали?

p.s. Про 1-2% брака и недостатков не обсуждаем.
По такi логiцi зараз назрiває бунт на реддiтi у власникiв RX9070XT, тому що там тих котушок найбiльше.Таке враження що ви взагалi не в темi.
FirstTDM
Member

byaka: 26.06.2025 17:22По такi логiцi зараз назрiває бут на реддiтi у власникiв RX9070XT, тому що там тих котушок найбiльше.Таке враження що ви взагалi не в темi.
Какое отношение к вышеперечисленным мною видяхам NVIDIA за последние 5 лет имеет новая (март 2025 года) карточка RX 9070XT ?

И что значит "бут на реддiтi"? Это собственники AMD? Они уволят инженеров-разработчиков? :lol:
alumem
Member

byaka
насколько я помню там не только с катушками проблемы :-/
byaka
Member

FirstTDM: 26.06.2025 17:28
byaka: 26.06.2025 17:22По такi логiцi зараз назрiває бут на реддiтi у власникiв RX9070XT, тому що там тих котушок найбiльше.Таке враження що ви взагалi не в темi.
Какое отношение к вышеперечисленным мною видяхам NVIDIA за последние 5 лет имеет новая (март 2025 года) карточка RX 9070XT ?

И что значит "бут на реддiтi"? Это собственники AMD? Они уволят инженеров-разработчиков? :lol:
Я вам розповiдаю про вiдеокарти з потужною системою живлення та проблемою coil whine,яка є нетiльки в вiдеокартах,RX9070XT я навiв для прикладу.
Iнженери амд тут нi до чого,краще почитайте що таке coil whine.
Последний раз редактировалось byaka 26.06.2025 17:36, всего редактировалось 2 раза.
Vlaad13
Member

Ну тобто рішення у вас ніякого немає і є порада: Не купляйте карту з шумними дроселями! Так і запишемо. :write:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
FirstTDM
Member

byaka: 26.06.2025 17:35Я вам розповiдаю про вiдеокарти з потужною системою живлення та проблемою coil whine
Сколько видеокарт вы лично протестировали за последние 5 лет? Вы сотрудник СЦ или проф. тестер? Можно ссылки на публикации на профильных сайтах? С интересом ознакомлюсь.
byaka
Member

Vlaad13: 26.06.2025 17:36 Ну тобто рішення у вас ніякого немає і є порада: Не купляйте карту з шумними дроселями! Так і запишемо. :write:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Чому нема?Виж не зпитовали як позбутися шум дроселiв :D

Отправлено спустя 1 минуту 30 секунд:
FirstTDM: 26.06.2025 17:37
byaka: 26.06.2025 17:35Я вам розповiдаю про вiдеокарти з потужною системою живлення та проблемою coil whine
Сколько видеокарт вы лично протестировали за последние 5 лет? Вы сотрудник СЦ или проф. тестер? Можно ссылки на публикации на профильных сайтах? С интересом ознакомлюсь.
ой не смiшiть мене,краще ознайомтеся що таке coil whine :up:
Матерiалiв вистачає,перший що був в гуглi
https://www.overclockers.co.uk/blog/what-is-coil-whine/
п.с. непотрiбно бути iнженером щоб знайти iнформацiю в гуглi про те як влаштований дроссель i чому вiн може видавати рiзнi неприємні звуки.

Отправлено спустя 27 минут 48 секунд:
Striker: 26.06.2025 17:22 byaka
Жодного засвіту немає, пікселі сам перевіряв в самому Telemart перед покупкою, а дроселі я щось не чув. Також пощастило, напевно. :dontknow:
В монiторах зазвичай coil whine зустрічаються рiдше тому що там в рази меньше котушок в бж
walkman3000
Member

FirstTDM: 26.06.2025 17:37Можно ссылки на публикации на профильных сайтах?
пруфстер.жпг
Mihanja80
Member

byaka
У мене старий монітор самсунг t220. Вже конденсатори два перепаяв, не працював. А от в режимі очікування мигає світлодіод і в такт з ним піщить якась котушка (дружина не чує цей звук), я встаю і сенсорною кнопкою вимикаю монітор.

Може є перевірений рецепт "залиття дроселів суперклеєм"?
.

До чого це, не Всі чують частоти від 15 кілогерц і вище!
Последний раз редактировалось Mihanja80 26.06.2025 18:24, всего редактировалось 1 раз.
byaka
Member

Mihanja80: 26.06.2025 18:19 byaka
У мене старий монітор самсунг t220. Вже конденсатори два перепаяв, не працював. А от в режимі очікування мигає світлодіод і в такт з ним піщить якась котушка (дружина не чує цей звук), я встаю і сенсорною кнопкою вимикаю монітор.

Може є провірений рецепт "залиття дроселів суперклеєм"?
.

До чого це, не Всі чують частоти від 15 кілогерц і вище!
Рiзнi котушки пропускають рiзний струм,бж в монiторах не дуже потужнi,тому i шуму вiд котушок мiнiмум.Для прикладу монiтор споживає ~20-30W ,а потужна вiдеокарта 200-300W що в 10 раз бiльше.Також сам тон шуму теж може буди рiзним, у когось це пicк,а у когсь це нiби звук електробритви
Последний раз редактировалось byaka 26.06.2025 18:28, всего редактировалось 1 раз.
Mihanja80
Member

Я намагаюсь довести те, що дві однаково піщащих ВК у різних людей.
Один чує 12-20 кілогерц, інший не чує високі частоти і воно його не "напрягає". Зважайте на цей фактор! Для того і приклад вище навів. І колонки s-90 маю перероблені, і хтось не чує вище 12 кілогерц а мені, іноді, аж вухо ріже.
byaka
Member

Mihanja80: 26.06.2025 18:28 Я намагаюсь довести те, що дві однаково піщащих ВК у різних людей.
Один чує 12-20 кілогерц, інший не чує високі частоти і воно його не "напрягає". Зважайте на цей фактор! Для того і приклад вище навів. І колонки s-90 маю перероблені, і хтось не чує вище 12 кілогерц а мені, іноді, аж вухо ріже.
Ще люди можуть непомiчати наприклад якщо звук кулерiв будет перекривати шум дроселiв.
Але зазвичай це не так,cкинув приклад нижче як може бути
https://youtube.com/shorts/5fluc5y-CZI? ... FZ9WC22_E8
А це вже по рофлу порiвняння з електробритвою
https://youtube.com/shorts/9gXwZzrWIdk? ... r58Ohx6hiZ
Mihanja80
Member

byaka: 26.06.2025 18:37
Mihanja80: 26.06.2025 18:28 Я намагаюсь довести те, що дві однаково піщащих ВК у різних людей.
Люди можуть непомiчати наприклад якщо звук кулерiв будет перекривати шум дроселiв.
А я навів приклад в повній тиші, ніч, Комендантська година і піск монітора який мене аж бісить, а дружина не чує!
Згідно статистики, чим старше людина, тим нижчу частоту "чує".

Відправлено через 50 секунд:
спойлер
20 кілогерц з народження не всі чують.

Відправлено через 1 хвилину 53 секунди:
Звідси і половина обговорень.
Дякую за розуміння, пруфи самі знайдете, не маленькі. :D
byaka
Member

Mihanja80: 26.06.2025 18:43
byaka: 26.06.2025 18:37
Люди можуть непомiчати наприклад якщо звук кулерiв будет перекривати шум дроселiв.
А я навів приклад в повній тиші, ніч, Комендантська година і піск монітора який мене аж бісить, а дружина не чує!
Це зрозумiло,але свист котушок це тiльки один з звукiв якi можуть відтворювати дроселi.Зазвичай звук електробритви чують всi.
Последний раз редактировалось byaka 26.06.2025 19:00, всего редактировалось 1 раз.
Mihanja80
Member

byaka: 26.06.2025 18:47
Mihanja80: 26.06.2025 18:43
Це зрозумiло,але свист котушок це тiльки один з звукiв якi можуть видавати дроселi.
Радий що це зрозуміло, низькочастотні звуки можливо є, але я не стикався з дорогими ВК , намагався обгрунтувати високочастотний "піск" котушок/дроселів який не всі чують.
Дякую за розуміння.
Ответить