Гарний варіант щоб не тільки дивитися стріми по знищенню русні, але і проводити свої власні ігрові трансляції у польових умовах за наявності вільного часу, стабільного інтернету та необхідної кількості грошей у користувача
Новости
Последние статьи и обзоры
Огляд та тестування 18″ ігрового ноутбука ASUS ROG Scar 18 (2025) G835 на базі процесора Intel Core Ultra 9 275HX та відеокарти NVIDIA GeForce RTX 5090
-
Jarwiz
Junior
Пропоную обговорити Огляд та тестування 18″ ігрового ноутбука ASUS ROG Scar 18 (2025) G835 на базі процесора Intel Core Ultra 9 275HX та відеокарти NVIDIA GeForce RTX 5090
Гарний варіант щоб не тільки дивитися стріми по знищенню русні, але і проводити свої власні ігрові трансляції у польових умовах за наявності вільного часу, стабільного інтернету та необхідної кількості грошей у користувача
-
Inqizitor2022
Member
Какая-то очередная шляпа как ноут, так и обзор.
Нужно в обзорах запустить Вархаммер Спейс Марин 2 и посмотреть за полчаса прогрева ухудшение производительности - даже на подставке кастомной мой ноут при максимальных кулерах пыхтит и пыжится, но частота до 2800 падать может или 3500-4000 с выставлением 100% в винде процессору и 95-98 градусов нагрев. Игровой ноут - аксюмирон, хотя НР сделали хороший ноут, но туда некуда водянку суровую засунуть и радиатор для водянки в полтора кг и размером с полноута - тоже некуда засунуть.
Хочешь играть в ресурсоёмкие игры - проходи мимо ноута!
Нужно в обзорах запустить Вархаммер Спейс Марин 2 и посмотреть за полчаса прогрева ухудшение производительности - даже на подставке кастомной мой ноут при максимальных кулерах пыхтит и пыжится, но частота до 2800 падать может или 3500-4000 с выставлением 100% в винде процессору и 95-98 градусов нагрев. Игровой ноут - аксюмирон, хотя НР сделали хороший ноут, но туда некуда водянку суровую засунуть и радиатор для водянки в полтора кг и размером с полноута - тоже некуда засунуть.
Хочешь играть в ресурсоёмкие игры - проходи мимо ноута!
Последний раз редактировалось Inqizitor2022 26.06.2025 15:54, всего редактировалось 1 раз.
-
fizik419
Junior
Маю негативний досвід користування Asus Rog з залізофосфатним акумом. Десь через півтора року при кожній зарядці він почав видавать дуже дивний, неприємно солодкий хімозний запах. Прийшлось виймать акум.
-
FastBullet
Member
Вообще там головой ударились ноут за 7к баксов 

Erkins007 тебя уже ждут

Erkins007 тебя уже ждут
Последний раз редактировалось FastBullet 26.06.2025 15:58, всего редактировалось 1 раз.
-
Ekz0rcyst
Member
Страшний. Звичайно це суб'єктивна думка, але тим не менш. Портативність, кхм... Хоч і розумію, що ігрові лептопи як клас геть не про мобільність та тривалість "життя" від "батарейки", але як ним користуватись для мене загадка... Собі точно такий не придбав, а якби подарували одразу на продаж пішов би, без шансів...
-
Ektalion
Member
Ми його підтримаємоFastBullet: ↑ 26.06.2025 15:57 Вообще там головой ударились ноут за 7к баксов
Erkins007 тебя уже ждут![]()
![]()
![]()
![]()
-
tornadox
Member
Час роботи - майже сім годин тягне для перегляду відео це круто, хороша автономність! 45хв при навантаженні, це вже як упс чи ще ні?)))
Не розумію навіщо там вбудована батарея, що б її розперло від нагріву через півроку (привіт рейзер), і ноут викинули? (В рейзері хоча би легко зняти батарею, не впевнений за сім моделі, але в мене це дуже легко).
Не простіше було би одразу якийсь повербанки по типу як зовнішня система охолодження? Або одразу два?
Не розумію навіщо там вбудована батарея, що б її розперло від нагріву через півроку (привіт рейзер), і ноут викинули? (В рейзері хоча би легко зняти батарею, не впевнений за сім моделі, але в мене це дуже легко).
Не простіше було би одразу якийсь повербанки по типу як зовнішня система охолодження? Або одразу два?
-
Timedemo
Member
ты просто не щупал алиенвар, хоть 5 часов играй, никаких проблем.Inqizitor2022: ↑ 26.06.2025 15:53 Какая-то очередная шляпа как ноут, так и обзор.
Хочешь играть в ресурсоёмкие игры - проходи мимо ноута!![]()
-
Kotya
Member
Оверкіл з оверпрайс.
Дякую за огляд.
Дякую за огляд.
-
Inqizitor2022
Member
Я зато разбирал свой омен, там здоровенный радиатор и 2 немаленьких кулера, ну не верю, что алиенвар не сбрасывает частоты, невозможно это физически, он же не 10 кг весит (мой больше 4 кг). Раньше таких проблем не было, так как не было таких процессоров и видях в ноутах больших.Timedemo: ↑ 26.06.2025 16:48ты просто не щупал алиенвар, хоть 5 часов играй, никаких проблем.
-
Lucas55
Member
- Откуда: Сверхскопление Ланиакея Местная группа галактик Млечный Путь Солнечная система планета Земля
280 тисяч і всього 100 градусів ?Температура сягатиме 100 градусів
-
Timedemo
Member
легче всего не верить во что-то, когда это не видел.Inqizitor2022: ↑ 26.06.2025 19:25Я зато разбирал свой омен, там здоровенный радиатор и 2 немаленьких кулера, ну не верю, что алиенвар не сбрасывает частоты, невозможно это физически, он же не 10 кг весит (мой больше 4 кг). Раньше таких проблем не было, так как не было таких процессоров и видях в ноутах больших.Timedemo: ↑ 26.06.2025 16:48ты просто не щупал алиенвар, хоть 5 часов играй, никаких проблем.
-
AFU_power
Member
Ноут зсередини красивіше, чим пересічна Dream Machine ззовні
-
ruslan23
Member
або це тест такий на дивані при +30 в хаті, або там з заводу улюблений асусівський помпаут металу, або це охлад став гіршим ніж у попереднього... і що дивно на NotebookCheck саме на цьому ноуті змінився чи автор чи программа тестування, немає тестів які були останні років з 10, немає стресс-тесту звичного, що також додає баллів саме до другого варіанту. Якщо це дійсно так і розпіарена іспаріловка вийшла таким лайном то це фіаско асус.
100 це звісно максімалка а не постійна і та в стресс-тесті але попередній в тихже умовах тримався значно краще. Тротлінгу по температурі уж точно не було.
Timedemo ну я відєл і даже владєл, получаєтся ти да я і всьо
цирк...
Отправлено спустя 9 минут 50 секунд:
загадка життя це те, як люди починають порівнювати ноут за показником який в цій лінійці не важливий. Він працює в офісному режимі достатньо, чи вам треба 20 годин? чи щоб 5090 в ігровому режимі від батарейки працювала 5 годин? Що вам треба?
Отправлено спустя 7 минут 8 секунд:
100 це звісно максімалка а не постійна і та в стресс-тесті але попередній в тихже умовах тримався значно краще. Тротлінгу по температурі уж точно не було.
Timedemo ну я відєл і даже владєл, получаєтся ти да я і всьо
Отправлено спустя 9 минут 50 секунд:
Ekz0rcyst: ↑ 26.06.2025 15:57 Страшний. Звичайно це суб'єктивна думка, але тим не менш. Портативність, кхм... Хоч і розумію, що ігрові лептопи як клас геть не про мобільність та тривалість "життя" від "батарейки", але як ним користуватись для мене загадка... Собі точно такий не придбав, а якби подарували одразу на продаж пішов би, без шансів...
загадка життя це те, як люди починають порівнювати ноут за показником який в цій лінійці не важливий. Він працює в офісному режимі достатньо, чи вам треба 20 годин? чи щоб 5090 в ігровому режимі від батарейки працювала 5 годин? Що вам треба?
Отправлено спустя 7 минут 8 секунд:
може комусь таємницю відкрию, але 100 градусів це стрес-тест і максимальна досягнута температура, середня - інша. Я граю в кривий неоптимізований сталкер, лише легкий андрвольт і свіжі термухи, відяха 70-75, проц 75-85. Стаціонар з аналогічним процом буде теж грітись під 100 в стрес-тесті, його теж проходити стороною? Трохи дивна рекомендація.
-
Ektalion
Member
Кул сторі.ruslan23: ↑ 26.06.2025 23:48 Стаціонар з аналогічним процом буде теж грітись під 100 в стрес-тесті
-
Timedemo
Member
в мене був ноут алієн з 4090, жодних проблем не було. все чудово працювало, безе перегрівів і т.д.
-
ronemun
Advanced Member
цікава енергетична ефективність ядер (не весь проц) arrowlake в 7zip :
1. 1-потік: тільки 1 p-ядро@5.2ГГц, споживання 10-15.5 Вт, продуктивність зтискання=7gips/видобування=11.5
ефективність зтискання=0.7-0.45 gips/Вт, видобування 1.15-0.75
Тобто навіть в теорії 8 p-ядер на 4.8ГГц дали б всього 51/85 gips (реально меньше через обмеження швидкості кешу L3 і памяті), при споживанні 63-95Вт (це вже з мінус 25% через нижчу на 8% частоту)
2. Хпотік - 8p-ядер@4.8 +16e@4.6, споживання 100-140Вт, продуктивність зтискання=160gips/видобування=180
ефективність зтискання=1.6-1.2 gips/Вт, видобування 1.8-1.3
виходить, е-ядра в тесті зтискання на кожен gips зменшують споживання проца в 2.3 раз, і це при одночасній роботі 8p-ядер@4.8 які згідно п.1. споживають більшість енергії, але видають лише 30%/45% продуктивності в теорії (реально меньше).
І це при недостачі кешу L3 - на 24 ядра 36Мбайт явно мало, а затрима памяті в цих проців жахлива.
Більший L3 розкрив би потенціал е-ядер сильно.
Звичйно, точно судити споживання p-ядра по 1му скріншоту не дуже, але не думаю що похибка велика .
1. 1-потік: тільки 1 p-ядро@5.2ГГц, споживання 10-15.5 Вт, продуктивність зтискання=7gips/видобування=11.5
ефективність зтискання=0.7-0.45 gips/Вт, видобування 1.15-0.75
Тобто навіть в теорії 8 p-ядер на 4.8ГГц дали б всього 51/85 gips (реально меньше через обмеження швидкості кешу L3 і памяті), при споживанні 63-95Вт (це вже з мінус 25% через нижчу на 8% частоту)
2. Хпотік - 8p-ядер@4.8 +16e@4.6, споживання 100-140Вт, продуктивність зтискання=160gips/видобування=180
ефективність зтискання=1.6-1.2 gips/Вт, видобування 1.8-1.3
виходить, е-ядра в тесті зтискання на кожен gips зменшують споживання проца в 2.3 раз, і це при одночасній роботі 8p-ядер@4.8 які згідно п.1. споживають більшість енергії, але видають лише 30%/45% продуктивності в теорії (реально меньше).
І це при недостачі кешу L3 - на 24 ядра 36Мбайт явно мало, а затрима памяті в цих проців жахлива.
Більший L3 розкрив би потенціал е-ядер сильно.
Звичйно, точно судити споживання p-ядра по 1му скріншоту не дуже, але не думаю що похибка велика .
-
ruslan23
Member
радий що тобі сподобалосьEktalion: ↑ 27.06.2025 01:19Кул сторі.ruslan23: ↑ 26.06.2025 23:48 Стаціонар з аналогічним процом буде теж грітись під 100 в стрес-тесті
Отправлено спустя 2 минуты 25 секунд:
в мене теж було два з різних поколінь, якщо коротко - класно зібрані і продумані технічно але охлад і шум - не моєTimedemo: ↑ 27.06.2025 10:07![]()
![]()
в мене був ноут алієн з 4090, жодних проблем не було. все чудово працювало, безе перегрівів і т.д.
-
Volosaty
Member
фізика вийшла з чату.Timedemo: ↑ 26.06.2025 16:48ты просто не щупал алиенвар, хоть 5 часов играй, никаких проблем.
Хінт: для цього потрібен акум орієнтовно 600вт/год. При стандартних 20в це банка на 30Аг, вагою під 3кг і розмірами з двохлітровий термос.
-
Timedemo
Member
так ми не про роботу від акума, а про тривалому навантаженні і перегріві.Volosaty: ↑ 30.06.2025 13:53фізика вийшла з чату.Timedemo: ↑ 26.06.2025 16:48ты просто не щупал алиенвар, хоть 5 часов играй, никаких проблем.
Хінт: для цього потрібен акум орієнтовно 600вт/год. При стандартних 20в це банка на 30Аг, вагою під 3кг і розмірами з двохлітровий термос.