Огляд та тестування 18″ ігрового ноутбука ASUS ROG Scar 18 (2025) G835 на базі процесора Intel Core Ultra 9 275HX та відеокарти NVIDIA GeForce RTX 5090

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Jarwiz
Junior

Повідомлення

Пропоную обговорити Огляд та тестування 18″ ігрового ноутбука ASUS ROG Scar 18 (2025) G835 на базі процесора Intel Core Ultra 9 275HX та відеокарти NVIDIA GeForce RTX 5090
Гарний варіант щоб не тільки дивитися стріми по знищенню русні, але і проводити свої власні ігрові трансляції у польових умовах за наявності вільного часу, стабільного інтернету та необхідної кількості грошей у користувача :gigi:
Inqizitor2022
Member

Повідомлення

Какая-то очередная шляпа как ноут, так и обзор.
Нужно в обзорах запустить Вархаммер Спейс Марин 2 и посмотреть за полчаса прогрева ухудшение производительности - даже на подставке кастомной мой ноут при максимальных кулерах пыхтит и пыжится, но частота до 2800 падать может или 3500-4000 с выставлением 100% в винде процессору и 95-98 градусов нагрев. Игровой ноут - аксюмирон, хотя НР сделали хороший ноут, но туда некуда водянку суровую засунуть и радиатор для водянки в полтора кг и размером с полноута - тоже некуда засунуть.
Хочешь играть в ресурсоёмкие игры - проходи мимо ноута! :super:
Востаннє редагувалось 26.06.2025 15:54 користувачем Inqizitor2022, всього редагувалось 1 раз.
fizik419
Junior

Повідомлення

Маю негативний досвід користування Asus Rog з залізофосфатним акумом. Десь через півтора року при кожній зарядці він почав видавать дуже дивний, неприємно солодкий хімозний запах. Прийшлось виймать акум.
FastBullet
Member

Повідомлення

Вообще там головой ударились ноут за 7к баксов 🤣🤣🤣🤣
Erkins007 тебя уже ждут :lol: :lol: :lol: :lol:
Востаннє редагувалось 26.06.2025 15:58 користувачем FastBullet, всього редагувалось 1 раз.
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

Страшний. Звичайно це суб'єктивна думка, але тим не менш. Портативність, кхм... Хоч і розумію, що ігрові лептопи як клас геть не про мобільність та тривалість "життя" від "батарейки", але як ним користуватись для мене загадка... Собі точно такий не придбав, а якби подарували одразу на продаж пішов би, без шансів...
Ektalion
Member

Повідомлення

FastBullet: 26.06.2025 15:57 Вообще там головой ударились ноут за 7к баксов 🤣🤣🤣🤣
Erkins007 тебя уже ждут :lol: :lol: :lol: :lol:
Ми його підтримаємо :laugh:
tornadox
Member

Повідомлення

Час роботи - майже сім годин тягне для перегляду відео це круто, хороша автономність! 45хв при навантаженні, це вже як упс чи ще ні?)))
Не розумію навіщо там вбудована батарея, що б її розперло від нагріву через півроку (привіт рейзер), і ноут викинули? (В рейзері хоча би легко зняти батарею, не впевнений за сім моделі, але в мене це дуже легко).
Не простіше було би одразу якийсь повербанки по типу як зовнішня система охолодження? Або одразу два?
Timedemo
Member

Повідомлення

Inqizitor2022: 26.06.2025 15:53 Какая-то очередная шляпа как ноут, так и обзор.
Нужно в обзорах запустить Вархаммер Спейс Марин 2 и посмотреть за полчаса прогрева ухудшение производительности - даже на подставке кастомной мой ноут при максимальных кулерах пыхтит и пыжится, но частота до 2800 падать может или 3500-4000 с выставлением 100% в винде процессору и 95-98 градусов нагрев. Игровой ноут - аксюмирон, хотя НР сделали хороший ноут, но туда некуда водянку суровую засунуть и радиатор для водянки в полтора кг и размером с полноута - тоже некуда засунуть.
Хочешь играть в ресурсоёмкие игры - проходи мимо ноута! :super:
ты просто не щупал алиенвар, хоть 5 часов играй, никаких проблем.
Kotya
Member

Повідомлення

Оверкіл з оверпрайс.

Дякую за огляд. :beer:
Inqizitor2022
Member

Повідомлення

Timedemo: 26.06.2025 16:48ты просто не щупал алиенвар, хоть 5 часов играй, никаких проблем.
Я зато разбирал свой омен, там здоровенный радиатор и 2 немаленьких кулера, ну не верю, что алиенвар не сбрасывает частоты, невозможно это физически, он же не 10 кг весит (мой больше 4 кг). Раньше таких проблем не было, так как не было таких процессоров и видях в ноутах больших.
Lucas55
Member
Звідки: Сверхскопление Ланиакея Местная группа галактик Млечный Путь Солнечная система планета Земля

Повідомлення

:-/
Температура сягатиме 100 градусів
280 тисяч і всього 100 градусів ? :-/ Непорядок :nunu: Повинно бути 280 градусів, шоб на всі гроші :D
Timedemo
Member

Повідомлення

Inqizitor2022: 26.06.2025 19:25
Timedemo: 26.06.2025 16:48ты просто не щупал алиенвар, хоть 5 часов играй, никаких проблем.
Я зато разбирал свой омен, там здоровенный радиатор и 2 немаленьких кулера, ну не верю, что алиенвар не сбрасывает частоты, невозможно это физически, он же не 10 кг весит (мой больше 4 кг). Раньше таких проблем не было, так как не было таких процессоров и видях в ноутах больших.
легче всего не верить во что-то, когда это не видел.
AFU_power
Member

Повідомлення

Ноут зсередини красивіше, чим пересічна Dream Machine ззовні
ruslan23
Member

Повідомлення

або це тест такий на дивані при +30 в хаті, або там з заводу улюблений асусівський помпаут металу, або це охлад став гіршим ніж у попереднього... і що дивно на NotebookCheck саме на цьому ноуті змінився чи автор чи программа тестування, немає тестів які були останні років з 10, немає стресс-тесту звичного, що також додає баллів саме до другого варіанту. Якщо це дійсно так і розпіарена іспаріловка вийшла таким лайном то це фіаско асус.

100 це звісно максімалка а не постійна і та в стресс-тесті але попередній в тихже умовах тримався значно краще. Тротлінгу по температурі уж точно не було.

Timedemo ну я відєл і даже владєл, получаєтся ти да я і всьо :lol: цирк...

Отправлено спустя 9 минут 50 секунд:
Ekz0rcyst: 26.06.2025 15:57 Страшний. Звичайно це суб'єктивна думка, але тим не менш. Портативність, кхм... Хоч і розумію, що ігрові лептопи як клас геть не про мобільність та тривалість "життя" від "батарейки", але як ним користуватись для мене загадка... Собі точно такий не придбав, а якби подарували одразу на продаж пішов би, без шансів...

загадка життя це те, як люди починають порівнювати ноут за показником який в цій лінійці не важливий. Він працює в офісному режимі достатньо, чи вам треба 20 годин? чи щоб 5090 в ігровому режимі від батарейки працювала 5 годин? Що вам треба?

Отправлено спустя 7 минут 8 секунд:
Inqizitor2022: 26.06.2025 15:53 Хочешь играть в ресурсоёмкие игры - проходи мимо ноута! :super:
може комусь таємницю відкрию, але 100 градусів це стрес-тест і максимальна досягнута температура, середня - інша. Я граю в кривий неоптимізований сталкер, лише легкий андрвольт і свіжі термухи, відяха 70-75, проц 75-85. Стаціонар з аналогічним процом буде теж грітись під 100 в стрес-тесті, його теж проходити стороною? Трохи дивна рекомендація.
Ektalion
Member

Повідомлення

ruslan23: 26.06.2025 23:48 Стаціонар з аналогічним процом буде теж грітись під 100 в стрес-тесті
Кул сторі.
Timedemo
Member

Повідомлення

ruslan23: 26.06.2025 23:48
:up: :up:
в мене був ноут алієн з 4090, жодних проблем не було. все чудово працювало, безе перегрівів і т.д.
ronemun
Advanced Member

Повідомлення

цікава енергетична ефективність ядер (не весь проц) arrowlake в 7zip :
1. 1-потік: тільки 1 p-ядро@5.2ГГц, споживання 10-15.5 Вт, продуктивність зтискання=7gips/видобування=11.5
ефективність зтискання=0.7-0.45 gips/Вт, видобування 1.15-0.75
Тобто навіть в теорії 8 p-ядер на 4.8ГГц дали б всього 51/85 gips (реально меньше через обмеження швидкості кешу L3 і памяті), при споживанні 63-95Вт (це вже з мінус 25% через нижчу на 8% частоту)
2. Хпотік - 8p-ядер@4.8 +16e@4.6, споживання 100-140Вт, продуктивність зтискання=160gips/видобування=180
ефективність зтискання=1.6-1.2 gips/Вт, видобування 1.8-1.3

виходить, е-ядра в тесті зтискання на кожен gips зменшують споживання проца в 2.3 раз, і це при одночасній роботі 8p-ядер@4.8 які згідно п.1. споживають більшість енергії, але видають лише 30%/45% продуктивності в теорії (реально меньше).

І це при недостачі кешу L3 - на 24 ядра 36Мбайт явно мало, а затрима памяті в цих проців жахлива.
Більший L3 розкрив би потенціал е-ядер сильно.

Звичйно, точно судити споживання p-ядра по 1му скріншоту не дуже, але не думаю що похибка велика .
ruslan23
Member

Повідомлення

Ektalion: 27.06.2025 01:19
ruslan23: 26.06.2025 23:48 Стаціонар з аналогічним процом буде теж грітись під 100 в стрес-тесті
Кул сторі.
радий що тобі сподобалось

Отправлено спустя 2 минуты 25 секунд:
Timedemo: 27.06.2025 10:07
ruslan23: 26.06.2025 23:48
:up: :up:
в мене був ноут алієн з 4090, жодних проблем не було. все чудово працювало, безе перегрівів і т.д.
в мене теж було два з різних поколінь, якщо коротко - класно зібрані і продумані технічно але охлад і шум - не моє
Volosaty
Member

Повідомлення

фізика вийшла з чату.
Хінт: для цього потрібен акум орієнтовно 600вт/год. При стандартних 20в це банка на 30Аг, вагою під 3кг і розмірами з двохлітровий термос.
Timedemo
Member

Повідомлення

Volosaty: 30.06.2025 13:53
фізика вийшла з чату.
Хінт: для цього потрібен акум орієнтовно 600вт/год. При стандартних 20в це банка на 30Аг, вагою під 3кг і розмірами з двохлітровий термос.
так ми не про роботу від акума, а про тривалому навантаженні і перегріві.
Відповісти