Вибір відеокарти

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Ответить
Автор
Member

byaka: 24.06.2025 09:49 Головна проблема андервольта в тому що зараз роблять кривi драйвери i що на новому драйверi може не працювати старий андервольт.
Тому не потрiбно думати що от я зараз всiх намахаю,куплю гарячу вiдеокарту i зроблю андервольт.
Не знаю як там на 9000, а на 6000 з тим взагалі не було проблем. Драйвера постійно оновлюю.
Ну, якщо андервольт прямо впритик, то може на якійсь з версій воно і буде глючити.
byaka
Member

alumem: 24.06.2025 10:04 Vlaad13
На чипах от самсунг температуры меньше

Отправлено спустя 4 минуты 13 секунд:
Изображение
о еще работает, это вообще имба получается)
За тiж 30к можно знайти палiт геймпро який може навiть i кращий по шуму тому що має тихий бiос.
alumem
Member

byaka
а в 5070 геймпро испарительная камера? мсай в этой и в 5070ти зажали)
У палита из за двойного шарика подшипника вертушки более шумноваты будут, скорей всего.
byaka
Member

alumem: 24.06.2025 10:13 byaka
а в 5070 геймпро испарительная камера? мсай в этой и в 5070ти зажали)
У палита из за двойного шарика подшипника вертушки более шумноваты будут, скорей всего.
Нiби без неї,але схоже що пошуму через вертушки у палiта плюс минус те саме,хоча в тихому режимi у палiта на 400об/х менше
man1242
Member

byaka: 24.06.2025 08:55
man1242: 24.06.2025 08:32

Андервольт на 100ват и будет тебе хотспот 75 и память тоже, потерт в производительности нету вообще :laugh:
Ага,ще якicть не кожного гп це дозволить,я вже не кажу за кривi драйвера амд якi той андервольт будуть скидати :laugh:
Та то я дуркую над мемным решением температрного вопроса. Ну там любая карта начиная с рдна2 можно сжимать до 100ват без проблем, но за это платишь производительностью, в разных играх по разному падения происходит но оно есть и заметное, с таким подходом лучше уже 9070 брать с жирным охладом.
Entar
Member

А что с rtx 5070 ti и PCI 3.0 ?
Я посмотрел это видео и как-то все очень грустно с 0.1%.

Это значит что на моей b450 будет с такой видеокартой значительно больше фризов? Менять платформу пока неохота. Можно конечно взять тут где-то б.у. b550-ю, а имеющуюся плату поставить во второй комп (изначально была идея во второй комп поставить какую-то совсем бюджетную б.у. 450-ю плату).
GreenMile
Member

shnok: 24.06.2025 09:30
alumem: 24.06.2025 00:06 BloodyElf
https://click.ua/shop/videokarta-gf-rtx ... is-p154291
Пока акция, 40€ на стим + 2% кешбек в летишоп + может еще есть промик у форумчан на -5%(если они вообще еще работают на акционку)

9070/xt можно еще глянуть, для фул хд без длсс возможно этот вариант лучше будет
Я колись брав бж, з такою акцією, поки зареєстрував ... Все дуже довго, якщо щось не так ждеш вертифікацію від мсі по пару днів. Потім знову...

Отправлено спустя 5 минут 22 секунды:
А інший взагалі не зареєструвався, так як я зрозумів, його хтось повернув, а код використав). Тому на цю акцію стіму не варто розраховувати

Отправлено спустя 51 секунду:
Точніше, не код, а зареєстрував продукт, повторно звісно це неможливо
Я повертав на стім гроші за ВК від МСІ, все норм було. Ну так, кілька днів почекати поки надішлють коди, але куди спішити? :)
У разі ВК там для реєстрації треба вказувати додатковий код, який присутній лише на самій відясі. Про зареєстроване кимось теж читав також, але там наче розібрались між собою покупець розетка та МСІ )))
BloodyElf
Member

Всім вдячний за інформацію і варіанти ;)

ilcattivo: 24.06.2025 00:59
Є MSI Gaming Trio, згідно techpowerup набагато тихіша і холодніша. З акцією і кешбеком letyshops вийде до 30к https://ua.msi.com/Promotion/RTX5070-40 ... hics-cards
Знайшов на techpowerup огляд MSI Gaming Trio 5070, але не бачу там ASUS PRIME 5070.
Бачив кілька оглядів, наприклад, цей https://ua.gecid.com/video/asus_prime-rtx5070-o12g/ там температури +/- такі самі.
Ви з якими даними порівнювали?
alumem
Member

BloodyElf
Первое правило клуба: не брать бюджетный асус
BloodyElf
Member

alumem: 24.06.2025 16:19 BloodyElf
Первое правило клуба: не брать бюджетный асус
Це скоріше як жарт, чи є конкретні аргументи?) Якісь проблеми вилазять з часом?
По відгуках і оглядах температури в нормі, шуму чи явних проблем, ніби, не має.
alumem
Member

BloodyElf
Проблемы со временем могут быть у любой техники.
Субьективно выше шанс на поющую видеокарту.
Если вы фанат бренда то сожете брать, а если нет то встает вопрос. Зачем брать эту, если есть гейминг трио которая на ступеньку выше?
По бабкам же +- тоже самое выходит.
Аналог прайма это вантуз от и думайТЕ
FirstTDM
Member

BloodyElf: 24.06.2025 17:09Це скоріше як жарт, чи є конкретні аргументи?) Якісь проблеми вилазять з часом?
По відгуках і оглядах температури в нормі, шуму чи явних проблем, ніби, не має.
Да не будет никаких 100% аргументов - на каждый конкретный пример всегда найдется контрпример. А то, что у всех брендов/моделей есть брак 1-2% и еще пару % может вылезти в первые месяцы эксплуатации - это же очевидно.

Итого - рекомендуется взять на выбор:

* ASUS TUF-RTX5070-O12G-GAMING
* MSI GeForce RTX 5070 12G GAMING TRIO OC

Цена одинаковая, обсуждать +/- пару % нет смысла.

Я бы взял TUF :)
Patruletz
Member

BloodyElf: 24.06.2025 16:00MSI Gaming Trio 5070
в мене 5080 тріо, я би не сказав що це прям таки погане виконання що для 80, що для 70. Сенсу брати прайм котрий дешевше за тріо на 800грн немає, тим більше у нього менший розмір радіатора і вентиляторів, тобто щоб вони мали однакові показники температур асусовські вентилі будуть маслати на більших обертах створюючи при цьому і більше шуму.
FirstTDM: 24.06.2025 17:52Итого - рекомендуется взять на выбор:
* ASUS TUF-RTX5070-O12G-GAMING
* MSI GeForce RTX 5070 12G GAMING TRIO OC
Цена одинаковая, обсуждать +/- пару % нет смысла.
а де це є таке щастя що асус в одну ціну з мсі ? а то саме дешевше з адекватних магазів це 30,6 проти 33,7 а це вже не одна ціна
luckygamerks
Member

alumem: 24.06.2025 10:04 Vlaad13
На чипах от самсунг температуры меньше

Отправлено спустя 4 минуты 13 секунд:
Изображение
о еще работает, это вообще имба получается)
Интересный факт в том, что эта же msi в большинстве официальных магазинов стоит на 1000 грн меньше без всяких скидок, в брейне и айтибокс недавно закончились, и там без скидок она стояла 31299 + 700 грн на бонусный счет + само собой акция отк мси 40 евро. В розетке такая же цена, но не действует акция, зато можно взять на 5 платежей =) Лично мне Itbox, brain rozetka нравятся больше.
Не понятно почему в Клик дороже, может они специально подганяют под свою скидку в 5% и у них не насчитывается кешбек при оплате чястями. А вот на GeForce RTX 5070 Ti 16G GAMING TRIO OC в Клике обратная ситуация, и цена с учетом промокода лучшая на рынке. Ситуация с 9070xt стала хуже, там поразгребали карты до 35 тыс, с промокодом была шикарная ценаю. Я знаю что не вы выбираете карту =)
FirstTDM
Member

Patruletz: 24.06.2025 18:45а де це є таке щастя що асус в одну ціну з мсі ? а то саме дешевше з адекватних магазів це 30,6 проти 33,7 а це вже не одна ціна
Заходим на хотлайн и включаем сортировку:

MSI и ASUS 5070 - 29-30 в геймзоне, 31-32 в европлюс... да лень перечислять - смотрим, конечно, где 36 мес. гарантия
Patruletz
Member

FirstTDM: 24.06.2025 21:32в геймзоне
о так топовий магазин котрий барижить сіряком
FirstTDM: 24.06.2025 21:32в европлюс
та сама опера, 4 відгуки ммм :laugh:
FirstTDM
Member

Patruletz: 24.06.2025 21:43о так топовий магазин котрий барижить сіряком
Patruletz: 24.06.2025 21:43та сама опера, 4 відгуки ммм
Без комментариев... я о типах магазинов не спорю и кол-во откликов не считаю - смотрю на 36 месяцев гарантию...
BloodyElf
Member

Може комусь буде цікаво, огляд від французького каналу 6-ти відеокарт 5070 від різних виробників, з розбором та оглядом систем охолоджування та плат.
Як я зрозумів, з тих що оглядалися Asus Prime поставив на перше місце по сукупності збірка/температура/тиша.
Принаймні можна зблизька порозглядати, що там в середині.
ASUS RTX 5070 PRIME
PALIT RTX 5070 GAMINGPRO
ZOTAC GAMING RTX 5070 SOLID
GIGABYTE RTX 5070 EAGLE SSF
PNY RTX 5070 Epic-X
MSI RTX 5070 VENTUS 2X
Таблиці результатів температура/шум
photo_2025-06-24_22-16-14.jpg
photo_2025-06-24_22-21-03.jpg
Patruletz
Member

FirstTDM: 24.06.2025 21:57Без комментариев... я о типах магазинов не спорю и кол-во откликов не считаю - смотрю на 36 месяцев гарантию...
я можу зробити фопа дати 20 років гарантії за 30к і закрити його на наступний день. Тому коли пишете що от є такі ціни то хоча би цікавтесь тим магазином і не радьте повної фігні іншим.
alumem
Member

BloodyElf
напишите потом что выбрали и ждем от вас отзыв B-)
Ответить