Вибір відеокарти

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Ответить
Автор
Member

luckygamerks: 23.06.2025 19:40 От ви самі описали, що є багато но. 6000 серія вийде значно потужніша тільки у тому випадку, якщо конкуренти будуть сильно на пʼяти наступати, у іншому випадку я б на це не розраховував. Хоча, як би не гнали на амд, вони хоч і не дали ріст по продуктивності на фоні топа, але все ж таки технологічно карти підтягнули і знизили ціну.
Я от сам постійно перестраховуюсь, надіюсь що завтра буде краще, а завтра, що нам приносить?
То бум майнінгу, то війна, то якісь торгові війни між Китаєм та Америкою, то просто курс у гору пішов, то рекомендовані ціни підняли і так до безкінечності.
Якщо відносно 5070 в мене ще є сумніви, але під full hd питань не так багато, то от5070ti якось більш заспокоює. Не всі ж грають у 4к з максимальними налаштуваннями, з викрученими опціями до упору, як не дивно досі є багато людей з умовними 1060 і т.д. і якщо скрутити ползунок в ним то виявиться що і на них можна грати, а іноді навіть не так і погано, дивлячись яка гра.
Ну от є ж певний баланс між тим, щоб купувати більш потужну відеокарту тут і зараз, і на довше, і тим щоб частіше апгрейдити відеокарту але меншого цінового діапазону.
А з іншої сторони, я згоден що може бути всяке на ринку відеокарт, і мати в наявності потужну карту якої вистачає на все з запасом це плюс.
luckygamerks
Member

Entar: 23.06.2025 19:49
luckygamerks: 23.06.2025 19:40 От ви самі описали, що є багато но. 6000 серія вийде значно потужніша тільки у тому випадку, якщо конкуренти будуть сильно на пʼяти наступати, у іншому випадку я б на це не розраховував. Хоча, як би не гнали на амд, вони хоч і не дали ріст по продуктивності на фоні топа, але все ж таки технологічно карти підтягнули і знизили ціну.
Я от сам постійно перестраховуюсь, надіюсь що завтра буде краще, а завтра, що нам приносить?
То бум майнінгу, то війна, то якісь торгові війни між Китаєм та Америкою, то просто курс у гору пішов, то рекомендовані ціни підняли і так до безкінечності.
Якщо відносно 5070 в мене ще є сумніви, але під full hd питань не так багато, то от5070ti якось більш заспокоює. Не всі ж грають у 4к з максимальними налаштуваннями, з викрученими опціями до упору, як не дивно досі є багато людей з умовними 1060 і т.д. і якщо скрутити ползунок в ним то виявиться що і на них можна грати, а іноді навіть не так і погано, дивлячись яка гра.
Ну от є ж певний баланс між тим, щоб купувати більш потужну відеокарту тут і зараз, і на довше, і тим щоб частіше апгрейдити відеокарту але меншого цінового діапазону.
А з іншої сторони, я згоден що може бути всяке на ринку відеокарт, і мати в наявності потужну карту якої вистачає на все з запасом це плюс.
Ага, а весь баланс у дисбалансі :lol:
Якщо ще вийде хоча б пару таких апгрейдів як «5000» серія, то навіть на 4070 super та 4070ti super можна буде сидіти ще багато років, на 4070ti super точно:)) Альваро видихай, карту можна не міняти. Але все ж таки конкуренти роблять успіхи, тому може як то кажу «лед тронеться».
Entar
Member

luckygamerks: 23.06.2025 20:10 Ага, а весь баланс у дисбалансі :lol:
Якщо ще вийде хоча б пару таких апгрейдів як «5000» серія, то навіть на 4070 super та 4070ti super можна буде сидіти ще багато років :)) Але все ж таки конкуренти роблять успіхи, тому може як то кажу «лед тронеться».
Ну ми спостерігали серйозний приріст при всіх останніх поколіннях відеокарт, окрім 5000 серії. Як я розумію наступне покоління буде на новому значно кращому тех процесі а відповідно приріст буде більшим.
luckygamerks
Member

shnok: 23.06.2025 19:36 Чому ви всі так пишите, мінімум на 5 років тощо. Звісно незрозуміло що в країні буде далі, але таке враження, що не стане комплектуючих і ось зараз потрібно все купувати.
Entar
Ніякі не будуть промені обов'язкові в ммо, не пишіть нісенітниці, це тільки ваше припущення, нічим не обгрунтоване. Умовної 4060ті вистачить для всяких ммо, танків, доти і т.д.
Проблема не тому, що не стане комплектуючих, є ще такий важливий фактор, як:
Сьогодні можливість щось купити є, а завтра її може не бути. Нажаль дуже не стабільні часи настали, та і жити треба хочеться сьогодні, бо завтра може не настати.

Хоча сам це кажу і сам же відкладаю покупку, якось сумно коли постійно артилерія лупить, дрони біля вікон з вибухівкою літають і це не пояснити тим хто живе далі ніж 5-15 кілометрів від… не хочу матюкатись :)

Отправлено спустя 1 минуту 39 секунд:
Entar: 23.06.2025 20:12
luckygamerks: 23.06.2025 20:10 Ага, а весь баланс у дисбалансі :lol:
Якщо ще вийде хоча б пару таких апгрейдів як «5000» серія, то навіть на 4070 super та 4070ti super можна буде сидіти ще багато років :)) Але все ж таки конкуренти роблять успіхи, тому може як то кажу «лед тронеться».
Ну ми спостерігали серйозний приріст при всіх останніх поколіннях відеокарт, окрім 5000 серії. Як я розумію наступне покоління буде на новому значно кращому тех процесі а відповідно приріст буде більшим.
Ну з вашою 4070 можно спокійно почекати та подивитись, що там буде у 6000 серії, чекати її правда ще довго, хоча час пролітає. Поки виїдуть супер, потім поки вийде 6000 серія іще трохи ціни стабілізуються, десь як раз 2 роки.
Entar
Member

luckygamerks: 23.06.2025 20:26 Проблема не тому, що не стане комплектуючих, є ще такий важливий фактор, як:
Сьогодні можливість щось купити є, а завтра її може не бути. Нажаль дуже не стабільні часи настали, та і жити треба хочеться сьогодні, бо завтра може не настати.

Хоча сам це кажу і сам же відкладаю покупку, якось сумно коли постійно артилерія лупить, дрони біля вікон з вибухівкою літають і це не пояснити тим хто живе далі ніж 5-15 кілометрів від… не хочу матюкатись :)
Ну я по цій причині з одної сторони з вами згоден, а з іншої, не зрозуміло, чи варто зараз так тратитися, якщо може статися що і роботи не буде і кудись їхати доведеться. Живу в Києві, що звісно не порівняти з прифронтовими населеними пунктами, але кожну другу ніч шахеди надалеко від будинку збивають так що...

luckygamerks: 23.06.2025 20:26 Ну з вашою 4070 можно спокійно почекати та подивитись, що там буде у 6000 серії, чекати її правда ще довго, хоча час пролітає. Поки виїдуть супер, потім поки вийде 6000 серія іще трохи ціни стабілізуються, десь як раз 2 роки.
Тут не зрозуміло чи вийде 5070 ті супер) Поки маю "дедлайн" до нового року, а там буду дивитися по ситуації. Поки мені 4070 +- на все вистачає, але вже ААА проекти з ДЛАА опускаються нижче 60 кадрів деякі)
Timedemo
Member

AlterJio: 23.06.2025 17:22 Вітаю.
Порадеть карту з ресурсом щоб не робити апгрейд через 2 роки, для фулХД в пару до AMD Ryzen 7 7700, виключно ігри типу Стаклер 2, РДР2, ГТА5, Експедиція 33 і тому подібне.
Перехід на 2к в найближчі 5 років не планую.
Виробник не має значення, обираю завжди з позиціїї бюджету.
Все це повино без проблем живитись від БЖ Chieftec 650W Proton
Бюджет до 40к грн.
самий дешевий 5070ті і буде супер.
BloodyElf
Member

Вкотре розглядаю можливість оновити відеокарту.
Зараз стоїть:
проц: AMD 5700X3D
БП: Chieftronic 750W (GPU-750FC)
відеокарта: Palit GameRock GTX 1080
монітор: Samsung P2350 (full HD).

Бюджет 30к грн

Крім нової 5070 нічого цікавого не бачу. Переплачувати +10К за 5070 TI жаба душить :-P

Такий варіант норм буде? ASUS RTX 5070 PRIME OC Edition (PRIME-RTX5070-O12G) за 29799 грн.
Чи є кращі виробники/моделі за +/- цю ціну?
alumem
Member

BloodyElf
https://click.ua/shop/videokarta-gf-rtx ... is-p154291
Пока акция, 40€ на стим + 2% кешбек в летишоп + может еще есть промик у форумчан на -5%(если они вообще еще работают на акционку)

9070/xt можно еще глянуть, для фул хд без длсс возможно этот вариант лучше будет
ilcattivo
Member

BloodyElf: 23.06.2025 22:20 Вкотре розглядаю можливість оновити відеокарту.

Бюджет 30к грн

Такий варіант норм буде? ASUS RTX 5070 PRIME OC Edition (PRIME-RTX5070-O12G) за 29799 грн.
Чи є кращі виробники/моделі за +/- цю ціну?
Є MSI Gaming Trio, згідно techpowerup набагато тихіша і холодніша. З акцією і кешбеком letyshops вийде до 30к https://ua.msi.com/Promotion/RTX5070-40 ... hics-cards
alumem: 24.06.2025 00:06 BloodyElf
Пока акция, 40€ на стим + 2% кешбек в летишоп + может еще есть промик у форумчан на -5%(если они вообще еще работают на акционку)

9070/xt можно еще глянуть, для фул хд без длсс возможно этот вариант лучше будет
Кину тоді посилання на 9070 для урівноваження енергетичного балансу https://click.ua/shop/videokarta-amd-ra ... is-p152208
Той же магазин, кешбек летішоп 2%, промокод SUMR3 на 3%, ціна вийде +- така ж як і на 5070

Люблю цей топік за постійний срач amd vs nvidia :laugh:
byaka
Member

ilcattivo: 24.06.2025 00:59 Кину тоді посилання на 9070 для урівноваження енергетичного балансу https://click.ua/shop/videokarta-amd-ra ... is-p152208
Той же магазин, кешбек летішоп 2%, промокод SUMR3 на 3%, ціна вийде +- така ж як і на 5070
У ред девiла пам'ять 90С
Mihanja80
Member

спойлер
IMG_20250624_070106.jpg
Vlaad13
Member

byaka: 24.06.2025 04:04
ilcattivo: 24.06.2025 00:59 Кину тоді посилання на 9070 для урівноваження енергетичного балансу https://click.ua/shop/videokarta-amd-ra ... is-p152208
У ред девiла пам'ять 90С
Ти краще скажи де вона менше 90 :laugh:
byaka
Member

Vlaad13: 24.06.2025 07:33
У ред девiла пам'ять 90С
Дофiга варiантiв,особисто для мене кращий це XFX RX 9070 QuickSilver 82°C,а хто хоче похолоднiше ASUS RX 9070 TUF 78°C
man1242
Member

У ред девiла пам'ять 90С
Андервольт на 100ват и будет тебе хотспот 75 и память тоже, потерт в производительности нету вообще :laugh:
byaka
Member

man1242: 24.06.2025 08:32
Андервольт на 100ват и будет тебе хотспот 75 и память тоже, потерт в производительности нету вообще :laugh:
Ага,ще якicть не кожного гп це дозволить,я вже не кажу за кривi драйвера амд якi той андервольт будуть скидати :laugh:
Геральт
Member

byaka: 24.06.2025 08:55 я вже не кажу за кривi драйвера амд якi той андервольт будуть скидати :laugh:
Криві в power tables прописуються і напчихати, що там драйвер скидає.
shnok
Member

alumem: 24.06.2025 00:06 BloodyElf

Я колись брав бж, з такою акцією, поки зареєстрував ... Все дуже довго, якщо щось не так ждеш вертифікацію від мсі по пару днів. Потім знову...

Отправлено спустя 5 минут 22 секунды:
А інший взагалі не зареєструвався, так як я зрозумів, його хтось повернув, а код використав). Тому на цю акцію стіму не варто розраховувати

Отправлено спустя 51 секунду:
Точніше, не код, а зареєстрував продукт, повторно звісно це неможливо
byaka
Member

Геральт: 24.06.2025 09:18
byaka: 24.06.2025 08:55 я вже не кажу за кривi драйвера амд якi той андервольт будуть скидати :laugh:
Криві в power tables прописуються і напчихати, що там драйвер скидає.
Головна проблема андервольта в тому що зараз роблять кривi драйвери i що на новому драйверi може не працювати старий андервольт.
Тому не потрiбно думати що от я зараз всiх намахаю,куплю гарячу вiдеокарту i зроблю андервольт.
alumem
Member

Vlaad13
На чипах от самсунг температуры меньше

Отправлено спустя 4 минуты 13 секунд:
Изображение
о еще работает, это вообще имба получается)
Ответить