BOE планує запустити виробництво 8K-моніторів із частотою 120 Гц до кінця року

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

VovaII: 17.06.2025 17:54Герої Меча і Магії ІІІ із модом на роздільчу здатність?
Ну HDLauncher може і інші ігри типу стартегій, де вьюпорт можливо розширити а hud лишити оригінальним.
Але усілякі шутери типу Blood II, No one Lives Forever 2 / JACK, які мають обмеження в рушії і тупо не потягнуть фреймбуфер такого розміру - ніяк. Лише обирати нижче розрішення, кратне 2
Gold_Star
Member

Kassatka: 17.06.2025 16:40А хом'ячки як неприкаяні ганяються за всякими OLED
Ганяються за оледами, бо там є:
Kassatka: 17.06.2025 16:4046-50 дюймів з 4:4:4 кольором та без низькочастотної ШІМ
block_stupid
Member

Боюсь думати про ціну.
Вже хочу, все як треба 8K на 32" 120Hz (мінімум що хотілося).
Жаль немає інформації яка там підсвітка, але навіть звичайній IPS я був би радий.
От під такі монітори і сенс з'являється в нових картках, для мене особисто.
спойлер

На днях заходив в один з магазинів електроніки. Питаю консультанта де тут 8K телевізори стоять, бо щось не бачив. Щось оглядається, каже "були, але вже немає".
Потім в догонку "та зараз і 4K нічого не потягне, а 8K тим паче".
Сказав мені, який грає в 4K 120Hz + різні іграшки.
Переважно я не граюсь а працюю за компом, дуже багато годин.

Прохожу три кроки і бачу три телевізора 8K від Samsung))
Gold_Star
Member

block_stupid
Він скоріш за все був промоутером іншої контори, тому чхати йому було на ті самсунги :laugh:
alexeygalas
Member

Gold_Star: 17.06.2025 18:32Ганяються за оледами, бо там є:
Дешеві OLED панелі теж шимерять - не тіште себе ілюзіями, що OLED - панацея від усього. Я бачив OLED з aliexpress та усілякі TCL - краще б їх не було.

В OLED теж достатньо недоліків через саме особливість відображення саме кольору. Як на мене краще б виробники активніше розвивали QD-OLED.
Inqizitor2022
Member

Лучше бы 43-55" 1440р 360 герц VA панель сделали чтобы не было фликеринга, тормозов матрицы и так далее.
Gold_Star
Member

alexeygalas: 17.06.2025 19:01Дешеві OLED панелі теж шимерять - не тіште себе ілюзіями, що OLED - панацея від усього. Я бачив OLED з aliexpress та усілякі TCL - краще б їх не було.
Ці дешеві олед панелі з аліекспресу з нами в одній кімнаті?
alexeygalas: 17.06.2025 19:01В OLED теж достатньо недоліків через саме особливість відображення саме кольору.
Нука нука, а тут детальніше
alexeygalas: 17.06.2025 19:01Як на мене краще б виробники активніше розвивали QD-OLED.
Дякую що дозволили людям освоювати QD-OLED :lol:
alexeygalas
Member

Gold_Star: 17.06.2025 19:16Ці дешеві олед панелі з аліекспресу з нами в одній кімнаті?
Зі мною так
https://a.aliexpress.com/_Eji6ZNU
Gold_Star: 17.06.2025 19:16Нука нука, а тут детальніше
При перегляді фільмів:
1. Найчастіше (регулярно) мерехтіння у сценах з низьким освітленням і фоном із повторюваного патерну для sdr контенту
2. Спорт sdr 50hz juddering
3. Вертикальний бендінг

Ігри - ну motion blur само собою. Частково фікситься black frame insertion але тоді втрачаємо vrr, яскравість і 120гц

Про ці всі аспекти давно відомо усім, хто хочаб раз нюхав олед нормально.
Якщо не маєте оледу - подивіться канал hdtvtest
Там Вінсент все детально розкаже

Відправлено через 44 секунди:
Gold_Star: 17.06.2025 19:16Дякую що дозволили людям освоювати QD-OLED
Він вже давно є, відстав від життя
Enjthesilence
Member

alexeygalas: 17.06.2025 19:37
Gold_Star: 17.06.2025 19:16Ці дешеві олед панелі з аліекспресу з нами в одній кімнаті?
Зі мною так
https://a.aliexpress.com/_Eji6ZNU
Gold_Star: 17.06.2025 19:16Нука нука, а тут детальніше
При перегляді фільмів:
1. Найчастіше (регулярно) мерехтіння у сценах з низьким освітленням і фоном із повторюваного патерну для sdr контенту
2. Спорт sdr 50hz juddering
3. Вертикальний бендінг

Ігри - ну motion blur само собою. Частково фікситься black frame insertion але тоді втрачаємо vrr, яскравість і 120гц

Про ці всі аспекти давно відомо усім, хто хочаб раз нюхав олед нормально

Відправлено через 44 секунди:
Gold_Star: 17.06.2025 19:16Дякую що дозволили людям освоювати QD-OLED
Він вже давно є, відстав від життя
ох і навалив)
кожен з названих тобою пунктів сугубо проблема дешмана з аліка, ти ще забув найпопулярніше "неймовірний піксел бьорнінг з олед"
а на якому моніторі менший моушн блур ніж на найшвидших матрицях олед, цікаво послухати) тн+блекстробінг кіберспорт, з кольорами там пречудово?) тільки одразу з прикладом на якийсь уфотест хоча б
alexeygalas
Member

Enjthesilence: 17.06.2025 19:45проблема дешмана з аліка
Lg c1 і sony a80 - не дешман з алі )) і на них це теж є. Якщо не бачите - не значить що немає

Я не наполягаю, що oled поганий. Ця технологія шикарна. Як і плазми були шикарні (до оледу мав панасонік 42) але теж мали свої недоліки як шум і жовтизна по контурам при динамічних сценах.

Я до того, що ідеальної картинки досі не придумали і олед не вийняток
Enjthesilence
Member

alexeygalas: 17.06.2025 19:51
Enjthesilence: 17.06.2025 19:45проблема дешмана з аліка
Lg c1 і sony a80 - не дешман з алі )) і на них це теж є. Якщо не бачите - не значить що немає
а то ви про теліки :shuffle:
а80 знаю, а ось ця лижа таке щось.
нормально відкалібрований сучасний олед, дає просратись всім іншим матрицям, я не знаю як після оледа можна повернутись на щось інше. звичайно, якщо ще контент не споживати з безкоштовних "онлайн" кінотеатрів
Gold_Star
Member

Ну що сказати, скупий платить двічі :gigi: Вперше бачу людину, яка таке купила, щоб оцінити олед
alexeygalas: 17.06.2025 19:37Найчастіше (регулярно) мерехтіння у сценах з низьким освітленням і фоном із повторюваного патерну для sdr контенту
Вирубити до біса фрісінк. Якщо у вас хбокс, там навіть попередження є що фрісінк може впливати на якість відео
alexeygalas: 17.06.2025 19:37Спорт sdr 50hz juddering
Включити на консолі режим 50 Гц, або якщо дивитесь напряму на веб ос то підтягнути виплавнялку
alexeygalas: 17.06.2025 19:37Вертикальний бендінг
Воно на вашому С1 так одразу було чи в процесі проявилося?
alexeygalas: 17.06.2025 19:37Ігри - ну motion blur само собою. Частково фікситься black frame insertion але тоді втрачаємо vrr, яскравість і 120гц
Тут узагалі всі покращувальники відключити і назавжди забути, фрісінк туди ж (VRR працює і без нього). А ось 120 Гц краще залишити, щоб увімкнути повну смугу HDMI 2.1 для 4:4:4 та 10 біт
alexeygalas: 17.06.2025 19:37Про ці всі аспекти давно відомо усім, хто хочаб раз нюхав олед нормально
Тому його не нюхати потрібно, щоб розібратись з настройками :)
alexeygalas: 17.06.2025 19:37Він вже давно є, відстав від життя
Ну так не відставайте, ніколи не пізно взяти саме його і кайфувати від нормальної яскравості
alexeygalas
Member

Enjthesilence: 17.06.2025 19:55 я не знаю як після оледа можна повернутись на щось інше
Ніяк. Саме. тому я після Panasonic PZ85 я купив на основне місце в ДК саме LG C1. Споживаю виключно BD-REMUX та Netflix
Ну і граю на ньому теж на RTX 4080s. І з motion blur приходиться миритись. Якщо центральним зором не відчувається, то периферчним все ж відчувається. Але 120Hz не хочеться втрачати, тому мушу терпіти.

Бендінг в фільмах типу марсіанина декілька разів ловив, але здебільшого не трапляється. Мерехтіння в темних сценах ніяк не зміг побороти не чіпаючи рівень контрасту. Якщо збільшити контраст - фікситься, але тоді крашаться чорні ділянки. Все інше, що пишуть на редіті - не вирішує проблему нажаль.

Про вигорання - це проблема раніх LG панелей. Сучасні вже живучіші, ну і pixel shift допомагає. Але сам додатково дотримуюсь власної гігієни, просто щоб продовжити строк служби. На тв приставках і пк скрінсейвери із слайдами фото, поменше ігор із HUD, який не ховається. Якщо залпаю в телефоні довше ніж на 10хв - гашу телевізор. І примусове автовимкнення через 4г після старту, якщо забуду.
Gold_Star
Member

Enjthesilence: 17.06.2025 19:45ти ще забув найпопулярніше "неймовірний піксел бьорнінг з олед"
Головне що претензія була ніби до "особливостей кольорів оледу", а замість них були перечислені дженерік помилки при налаштуванні лиж, про які сотні раз говорив той же Вінсент з HDTV Test :D
alexeygalas
Member

Gold_Star
щоб не цитувати всі відповіді - напишу узагальнено.
Граю не на приставці а на міні пк RTX 4080s. G-Sync не хочу відрубати, бо тірінг ріже очі більше ніж блур )) Ну і він в мене в повну працює 4L10 але не через YUV а через RGB. ALL теж активний.
Уплавнялки не юзаю категорично - вони додають артефактів. Дивлюсь виключно 24 в 24, 30 в 30. Приставка має AFR, тож проблем немає. Поо спорт так написав, бо бачив своїми очима. Не дивлюсь, тому не суттєво.
Про бендінг - він є деяких фільмах в 2-3х з моєї колекції. Це не набуте, але певний поріг тонкий є.
А екраник з алі не для того купив, а просто погратись.м :)
Gold_Star: 17.06.2025 20:06Вирубити до біса фрісінк. Якщо у вас хбокс, там навіть попередження є що фрісінк може впливати на якість відео
Це не пк, це фільми з Zidoo. Там ніяких сінків. Це особливість відображення. Таке на чому завгодно можна побачити і навіть із вшитого плеєра. Це не проблема джерела.

Відправлено через 59 секунд:
Gold_Star: 17.06.2025 20:11Головне що претензія була ніби до "особливостей кольорів оледу", а замість них були перечислені дженерік помилки при налаштуванні лиж, про які сотні раз говорив той же Вінсент з HDTV Test
Помиляєшся, якраз все еталонно налаштовано, дещо навіть із інженерного меню(клятий TPC). Але завжди чимось варто жертвувати ))
Tiufin
Member

8k 120hz - це який відеовихід та відеокарта потягнуть? Хіба що із компресією відеопотоку, та максимальним масштабуванням + фреймгеном. Наче і прикольно спробувати таке, а наче - як спроба натягнути сову на глобус.
До того ж, для відеоконтенту значно більш вражаючим є діагональ екрану, а не роздільна здатність картинки. То ж, на 32" це має мало сенсу. Хіба що для гурманів, які лише працюють за компом та хочуть максимально гладенький текст та іконки
SergN
Member

Tiufin: 17.06.2025 20:46Хіба що для гурманів, які лише працюють за компом та хочуть максимально гладенький текст та іконки
Звичайно. Он який ср.ч йде регулярно між поціновувачами бенефітів (і недоліків), які з'явилися з розповсюдженням Олед-моніторів, а хтось це не оцінює. В даному випадку індустрія пропонує ще один крок вперед, цього разу в напрямку зростання PPI. І так само є поціновувачі, а хтось носом крутитиме. Ну а коли людина працює за власним компом, то логічно інвестувати в своє робоче місце, насамперед монітор. Тож попит буде.
Ektalion
Member

Tiufin: 17.06.2025 20:46 До того ж, для відеоконтенту значно більш вражаючим є діагональ екрану, а не роздільна здатність картинки. То ж, на 32" це має мало сенсу. Хіба що для гурманів, які лише працюють за компом та хочуть максимально гладенький текст та іконки
Не знаю, пробую працювати на 2к 27" і мені нереально мало, усі дуже дрібне. 32" 4к чи 8к - це буде взагалі треш.
Tiufin
Member

Ektalion: 17.06.2025 21:40
Tiufin: 17.06.2025 20:46 До того ж, для відеоконтенту значно більш вражаючим є діагональ екрану, а не роздільна здатність картинки. То ж, на 32" це має мало сенсу. Хіба що для гурманів, які лише працюють за компом та хочуть максимально гладенький текст та іконки
Не знаю, пробую працювати на 2к 27" і мені нереально мало, усі дуже дрібне. 32" 4к чи 8к - це буде взагалі треш.
Ну наче як масштабування має допомогти із цією проблемою, хоча і воно не на всьому софті нормально працює.
block_stupid
Member

Tiufin: 17.06.2025 20:468k 120hz - це який відеовихід та відеокарта потягнуть?
Як і раніше в таких випадках 2 шнурка dp 2.1 від картки до монітора.
Ответить