Це ж не проблема вінди. На плойці/хбоксі те саме - вмикаєте HDR - налаштовуєте телевізор/монітор - калібруєте консоль/гру під можливості монітору (мінімальний рівень чорного, максимальний рівень білого). Я ж не кажу, що не треба налаштовувати монік, зараз там з коробки такі налаштування ставлять, що страшно дивитись, але це зовсім інше питання. У вінді - одна кнопка.Gold_Star: ↑ 15.06.2025 13:56 Це все чудово. Але сам по собі HDR це не просто "одна тицька щоб зробити вау", часто треба індивідуально усе підналаштувати в залежності від а) того, як хоче бачити користувач; б) коли ремастеринг HDR не зовсім був вдалий та потрібно самому підбирати настройки; в) для точного відображення задумки автора та під калібрування. А потім ще гру додатково калібрувати під ваші настройки HDR. Тут взагалі немає одного "єдино правильного стандарту", під який би усе зводилось (я вже мовчу про різницю між HDR10+ та Dolby Vision), щоб HDR контент однаково показувався прямо на любому екрані, де є регламентований HDR. Тому і є такі випадки, коли людина включить усе однією кнопкою а потім скаже "фе, муйня якась, мій старий іпс був кращий" і піде на форуми писати що OLED та HDR випалюють очі червоним тінтом
В мене в одній кімнаті стоїть телевізор QD-OLED з глянцевим покриттям, в іншій монік QD-OLED з матовим покриттям. Якщо ввечері щось дивитись на телевізорі і позаду вас буде світити бра, гірлянда, чи просто якийсь освітлений об'єкт, то його візеркалення буде видно. Це особливість будь-якого глянцевого екрану. І це надзвичайно бісить. Це не про рівень чорного, це про кляті прямі відзеркалення. І це ще в телевізорі дуже круте антиблікове покриття - в більш дешевих моделях справи набагато гірші. Тут приходить на допомогу матове покриття. І воно зовім не про поглинання непрямого яскравого світла, воно для прибирання прямих відзеркалень. Для яскравого непрямого якраз краще підійде глянець. І як би там не світили тим кіловатним софтбоксом в той монік, в реальному житті абсолютно нуль питань по рівню чорного, і нема дратуючих відзеркалень.Gold_Star: ↑ 15.06.2025 13:56 Особисто як власник і матового і "кришталево дзеркального" екранів скажу, що для світлої кімнати навіть з непрямим розположенням екрану до вікна матове покриття ВЗАГАЛІ не зроблене для поглинання яскравого світла, а замість якогось відображення буде просто видна світла пляма на екрані.
Нема ідеального моніка чи покриття екрану. В кожому варіанті є свої плюси і мінуси, треба підбирати по ситуації.
Так там проблема з HDR ніяк не пов'язана, то особливість роботи DSC.Gold_Star: ↑ 15.06.2025 18:12 приходять сюди з підозрою про брак в моніторі, хоча проблема неочевидним образом фікситься запуском гри в HDR через віконний режим із-за кривої реалізації HDR в вінді![]()