FAQ по звуковым картам

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Ответить
Автор
Member

tablestikus: 10.06.2025 16:29а тут 60 баксів взяти не тестячи аля хай буде
Побавитись, чому б ні? Я завжди за побавитися :)
Ostin
Member

А є щось таке з пристойним звуком r2r, але без оцього всього
спойлер
Digital Input
Coaxial * 1 via RCA
Optical * 1
USB * 1
AES/EBU * 1
I2S via HDMI LVDS * 1

Analog Output
RCA : 2.2Vrms
XLR : 3.55Vrms
Як-не-як, всі ці інтерфейси, якщо якісно зроблені, сильно здорожчують кінцевий продукт. Ну і коробочку б поменше разів у два)
Radio Bay
Member

Ostin: 10.06.2025 16:35А є щось таке з пристойним звуком r2r, але без оцього всього
Fiio K11 R2R, його навіть десь послухати мабуть можна. Традиційний ап цього девайсу - БЖ

Відправлено через 36 хвилин 36 секунд:
Цей Фііо дуже багато хайпу утворив своєю своєю появою у такій ціні. Хвалять за музичність. Тулять до нього БЖ, по DDC на пам'ятаю, але він не у тій ціні, щоб туди конвертори тулити, а от стрімери так, SR11, ще одна забава. Проблема з браком USB-C кабелів вирішується перебігом, щось я бачив таке дуже коротке, щоб зпаскудити не встигло. Мабуть якийсь Ugreen, паяти таке то я кого руки дуже прямі

По Ютьюбу непогано звучить, дійсно, на вухо приємно, музично, але я не пропоную те, що я почув у Ютьюбі сприймати, як супераргумет, це те, що я у себе почув через фільтр мого тракту. Це важливо розуміти, що я сприймаю через фільтр
tablestikus
Member

Radio Bay
Глуняв цей Fiio на алі - коштує $158 і єдина опція доставки - платна за $102 )))
Radio Bay
Member

tablestikus: 10.06.2025 20:38Глуняв цей Fiio на алі - коштує $158 і єдина опція доставки - платна за $102 )))
Підтримуй своїх :D
MSiAventador
Member

Fiio K11 R2R - з 192 резисторами ніпрощо. Будь-який сучасний usb донгл на дешевому ЦирусЛоджик дасть більше деталізації ніж ця R2R муть.
Цю муть чутно навіть на ютуб записах.
Radio Bay
Member

MSiAventador: 11.06.2025 01:44Цю муть чутно навіть на ютуб записах
Можна посилання?
tablestikus
Member

А що скажете за EverSolo DMP-A6 Gen 2 ?
MSiAventador
Member

tablestikus: 13.06.2025 15:15 А що скажете за EverSolo DMP-A6 Gen 2 ?
ЦАП не топовий ESS - 1х ES9038Q2M
Тороїд 1 , на все.
Підсилювач навушників не видатний.
Але ПО - шикарне.
Плюс "кожа-рожа-вельможа" і дисплей, і стрімінги і по мережі і по входам.

Мій гаманець мяукає що треба брати... Fiio K17.

Відправлено через 1 годину 7 хвилин 50 секунд:
Radio Bay: 12.06.2025 17:41
MSiAventador: 11.06.2025 01:44Цю муть чутно навіть на ютуб записах
Можна посилання?
Навіть не буду так складно напружуватись коли достатньо процитувати перші ж відгуки що пропонує гугл!
спойлер
[ head-fi.org
Ichos (Reviewer)
Не такий технічний та прозорий, як K11 або подібні ЦАПи «ДельтаСігма»
Ianbanz (New Head-Fier)
Не найкращий аналітичний варіант: Якщо ви слухач, одержимий деталями, який хоче розібрати кожен мікронюанс, K11 може здатися вам занадто холодним.
Syrius (New Head-Fier)
Досить шумний фон

Портатив ЮА
Бас. Йде до самої глибини з достатньою енергією на невибагливих навушників, має непоганий контроль та дозвіл, особливо в режимі OS. На дуже швидких записах підсилювач не встигає за темпом. При використанні звичайних навушників у мене немає нарікань, на високоомних басу трохи бракує щільності та потужності. LORN - Folding звучить велично з відчутним саб басом, який непогано відчувається на високоомних навушниках при максимальному гейні. Kendrick Lamar – Rich Spirit, хороша комбінація ваги та делікатності, я не відчуваю надриву чи компресії низьких частот. Рельєф НЧ відчувається, але ця вібрація з перших секунд читається з невеликим змазуванням.

Середній діапазон. Помірно щільний та тонально насичений. На середньому діапазоні мені більше подобається режим NOS. JPOLND - Colorblind акцентований та добре записаний вокал, звучить відносно м'яко і повно але на середніх та яскравих навушниках трохи бракує тілесності. Cassandra Wilson - Harvest Moon, голос Кассандри ллється медом по вухах? Ну, майже можна так сказати. Голос широкий та повний повітря, віолончель щільна та густа, укулеле акуратно підспівує осторонь. K11 R2R намагається натякати на більш високий рівень, зокрема, передаючи нюанси голосу. Загалом непогане виконання у своїй ціні.

Верхній діапазон. Яскравіше і простіше ніж зазвичай властиво R-2R. Має середню роздільність. Помірно живий за тональністю. Це компроміс між звичайними ЦАПами і справжнім R-2R. Трек Every Rose Has Its Thorn записаний дуже яскраво і часто відтворюється "металево" або "пластмасово". K11R2R не робить його оксамитовим, але при цьому я можу слухати цю пісню на досить високій гучності, не відчуваючи дискомфорту. Загалом пристрій справляється з ним непогано. Насичені та яскраві записи відтворюються з мінімальною різкістю при цьому не позбавлені її повністю.

Звукова сцена та глибина. K11R2R не може похвалитися великою сценою. Вже з перших треків у мене було легке відчуття "тут трішечки затиснуто". Так, можна відчути приблизне розташування музичних нот, що звучать навколо, але не чекайте на дивовижну глибину. Я не можу сказати, що залишився розчарований масштабом і тривимірністю, просто, мабуть, я чекав чогось більшого. В цілому тут немає проблеми, ви отримуєте сцену середнього розміру, або близько того, плюс мінус відповідно до ціни пристрою.
Я хочу порівняти два мультибітні пристрої: FiiO K11 R2R (ЦАП + Вбудований підсилювач) із Sony CDP-750 (ЦАП + Вбудований підсилювач). Скажу коротко K11 R2R після 10-хвилинного порівняння вже лежав у нокауті. Така помітна різниця, несподівано! Просто розумом не збагнути, 37 років – це колосальний стрибок у технологіях. Сучасний ЦАП звучить гірше, ніж ЦАП 37-річної давнини.
Radio Bay
Member

MSiAventador: 13.06.2025 20:18Навіть не буду так складно напружуватись коли достатньо процитувати перші ж відгуки що пропонує гугл!
Відгуки не цікавлять, була мова про Ютьюб

Відправлено через 18 хвилин 47 секунд:
До речі, старий твік звуку на Вінді у кого плаваюча частота:

1. Дублюємо power plan "Balanced" to "Fixed"
2. Fixed
3. Максимальный буст 99%, частота буде паспортна, трохи нижча, в мене 3,5 замість 3,6
4. Вимикаємо енергозбереження на USB тут та у девайсах

Опціонально ставимо Battery Mode.
Наприклад
Изображение
Відправлено через 38 хвилин 42 секунди:
Ах, сам сепаплю даблбут Win10 LTSC Jolly Roger + Win 10 Pro White bone. Освіжаю спогади
Треба і мінімальний стан процесора на 99%, щоб не стрибало
Не стрибало
Изображение
MSiAventador
Member

Radio Bay
Глянув у ваш профіль конфігурації ПК - ми з вами на одній хвилі , вау. :beer:

Відправлено через 5 хвилин 45 секунд:

Ніяк.

Думка BangsAudioReviews - воно гірше за оригінальний К11
Radio Bay
Member

От я не вигадую, повір, в мене прикольно було. Я таку музику не слухаю, навіть по втому колу запустив под пост писати.
Це грає прикольно. мені сподобалося. Нагадаю, у мене в сабі стоїть цап Genelec, типа детальний, але він грає просто детальні звуки

Балалайка детальність проти музичності. До речі, найліпша музика на концертах, де детальність на другому плані.

Другий пролистав, маячня

Відправлено через 1 годину 23 хвилини 34 секунди:
Випадково натрапмв на чисто fдіофільский трке 0000000
В мене гарно грає )
Radio Bay
Member

А з фіксованою частотою дійсно м'ягче грає, тільки поклацав кілька разів планами. На основному конфізі давно так, вже й забув про цей прикол
Hotspur
Member

розбавлю :beer:
Radio Bay
Member

Hotspur: 21.06.2025 01:33розбавлю
То в мене син таке полюбляє, я завжди говорю, що реп я люблю у еклектичних проявах )
або так
або так, щоб по-повній )
:gigi:
Radio Bay
Member

А тим часом десь у незрозумілій Японії ї Японія заробляє лайк )
Ostin
Member

Radio Bay
О, таке я люблю)
Ostin
Member

Порпався на розпродажі в китайців, то не стримався і купив собі нові маленькі навушники) А заодно відкрив фільтри PCM, коли думав обрати новий цап або плеєр (так і не обрав поки що, на жаль). Можливо, більшість з вас в темі, але я знайшов як мінімум кілька відкриттів:
1. Фільтр Slow дійсно відрізняється від Fast, і я це чую на своєму USB-ЦАПику)
2. NOS сам по собі не гарантія якості, бо відсутність фільтрів дає свої спотворення, особливо на файлах з низькою частотою. Хайреси менше цьому піддаються і там NOS цілком може мати місце.
Взагалі, варто обирати на слух. Я зазвичай слухав усе на Fast Linear (як самий правильний зазвичай фільтр згідно вимірів). Але послухавши SLow розумію, що наступний тиждень трішки посиджу на ньому) Як мінімум задля зміни звичайного сприйняття.
ARomanA
Member

Що зараз можна взяти для виводу 5.1 звуку на старий ресівер, щоб не втрачати в якості DTS HD-MA в фільмах?
І, звісно, для музики в стерео.
Чи краще новий ресівер придбати?
Filabatya
Member

Непогана коробочка за свої бабосики, напевно
спойлер
Ответить