Огляд і тестування бездротового маршрутизатора ASUS TUF Gaming BE6500 стандарту WiFi 7

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Пропоную обговорити Огляд і тестування бездротового маршрутизатора ASUS TUF Gaming BE6500 стандарту WiFi 7

Принципово не купую китайські роутери через проблеми безпеки, а також те, що Китай підтримує рф.
Зараз у мене ASUS XT8. Задоволений. Працює стабільно уже декілька років. Брав з антенами всередині корпусу, щоб їх не гриз кіт. Недолік ASUS XT8 - верхня частина корпусу роутера тримається на не дуже якісному клеї. Вона не відпадає, але коли рукою проводиш, то є відчуття, що треба підклеїти.
П.С. Роутер в огляді не розглядаю для себе через антени, які не сховані у корпусі. На жаль, кіт людську мову не розуміє, і в попередньому роутері одну антену так розгриз, що вона розвалилася навпіл.
IvanCh
Member

коли вони вже sfp зроблять?
erkins007
Member

Фальшивый 7 - без 6ггц не считается.
Aveo
Member

Хотілось би побачити дуже актуальні для нас тести енергоспоживання, як без навантаження з 2-3 приладами по кабелю + 5-10 приладів по Wi-Fi, так і з навантаженням у вигляді того ж копіювання по Wi-Fi на максимальних швидкостях.

Якщо цей монстрик реально жере під 30 Вт у навантаженні, то, у наших реаліях, цікавішим буде BE6500 від Xiaomі. Коштує і жере вдвічі менше при дуже близьких швидкостях.

Отправлено спустя 2 минуты 23 секунды:
erkins007: 09.06.2025 15:06 Фальшивый 7 - без 6ггц не считается.
Стандарт Wi-Fi 7 (802.11be) не вимагає підтримку 6 ГГц. Крім того, наскільки мені відомо, наразі законодавчо не врегульовано використання діапазону 6 ГГц в Україні.
Classic
Member

Volodya811
ASUS не китайська компанія.
big_bang
Member

в якийсь момент стало абсолютно все одно на техніку від asus
в який момент це кантора вирішила, що вони мають бути самою високовартісною ?
white_noise
Member

IvanCh: 09.06.2025 15:04 коли вони вже sfp зроблять?
в сенсі коли зроблять? щє у 2021-му зробили. ASUS RT-AX89X. в минулому році ще вийшов ASUS RT-BE88U
master
Member

Aveo: 09.06.2025 15:12 Хотілось би побачити дуже актуальні для нас тести енергоспоживання, як без навантаження з 2-3 приладами по кабелю + 5-10 приладів по Wi-Fi, так і з навантаженням у вигляді того ж копіювання по Wi-Fi на максимальних швидкостях.

Якщо цей монстрик реально жере під 30 Вт у навантаженні, то, у наших реаліях, цікавішим буде BE6500 від Xiaomі. Коштує і жере вдвічі менше при дуже близьких швидкостях.

Отправлено спустя 2 минуты 23 секунды:
Стандарт Wi-Fi 7 (802.11be) не вимагає підтримку 6 ГГц. Крім того, наскільки мені відомо, наразі законодавчо не врегульовано використання діапазону 6 ГГц в Україні.
Так в огляді вказані показники споживання в простої і при навантаженні. Чи ви вважаєте, що підключення кожного нового клієнта збільшує споживання? Тест проводився в iperf при передачі у 8 потоків на максимальній відстані протягом 6 хвилин. В більшості реальних сценаріїв таке навантаження малоімовірне
Mixx
Member

Подякуємо асус, за те що спонсорує оверс.юа в складні часи, хоч і через рекламу нікому нахрін не порібних оверпрайсних роутерів :gigi: :beer:

Зато ми маємо де сратись 24/7 :super:
OlegKorotych
Junior

Пару місяців тому урвав на аліекспрес за 4к. Пару місяців проробив у мене без перезавантаження, стабільності хороша.
Роутер нормальний але явно на за ціною в 9к
Ektalion
Member

Звісно, самі трушні по 20к грн, від серії РОГ :laugh:
IvanCh
Member

white_noise
1 топ модель, ну таке собі, це має бути в кожному роутері де є 2.5gb
sergiy2303
Junior

Я собі якраз придивлявся цю модель, але обрав flint 2. Толку від такого wifi 7 не багато, переваги у швидкості нема, а ціна значно вища. Вцілому думаю не помилився.
Serg IX
Member

в мене також be6500 тільки сяомі)))
erkins007
Member

Ektalion: 09.06.2025 17:36
Звісно, самі трушні по 20к грн, від серії РОГ :laugh:
Любые с 2.4+5+6 трушные. И их полно на рынке.

Отправлено спустя 1 минуту 54 секунды:
Aveo: 09.06.2025 15:12Крім того, наскільки мені відомо, наразі законодавчо не врегульовано використання діапазону 6 ГГц в Україні.
Это слабо волнует даже продавцов, которые их продают не говоря уже о пользователях.
У нас DFS сканирование отрубает народ, а вы тут про это.
MW124
Member

Serg IX: 09.06.2025 20:22 в мене також be6500 тільки сяомі)))
аналогічно :beer:
Keyser Soze
Member

DOOM потянет? :gigi:
Lekrs
Member

Тільки на 6 взяв. Не знаю на віщо, просто щоб поміняти 5ку. Хіба що квест без кабелю буду юзати
Serg IX
Member

Lekrs: 10.06.2025 19:46 Тільки на 6 взяв. Не знаю на віщо, просто щоб поміняти 5ку. Хіба що квест без кабелю буду юзати
В мене був wifi6 (tenda tx2pro) квест неможливо було грати через фрізи. саме тому і змінив його на сяомі 6500. з цим повній порядок
Lekrs
Member

Serg IX: 10.06.2025 19:57
Lekrs: 10.06.2025 19:46 Тільки на 6 взяв. Не знаю на віщо, просто щоб поміняти 5ку. Хіба що квест без кабелю буду юзати
В мене був wifi6 (tenda tx2pro) квест неможливо було грати через фрізи. саме тому і змінив його на сяомі 6500. з цим повній порядок
Можливо діло було в тенді. Судячи по редіту все норм з 6. Думаю з 3000 туфом буде все ок
Ответить