Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Ответить
Автор
Member

leif: 25.05.2025 17:50а дві механіки це, нагадайте, які?
razer black widow ultimate 2016 (thinklife version) - https://mysku.club/blog/jd/57752.html (warning ru :-/ ). razer green
куплялась в 2017 за якусь невелику ціну (на той час) в чи то 40 чи то 50 баксів. докупляв кейкапи з кирилицею
основна клава, геть без претензій крім того шо велика, чорна (набридла) і без ргб :laugh:

asus Cerberus Mech RGB https://www.overclockers.ua/peripheral/ ... -mech-rgb/. kailh brown
куплялась бу теж за якісь геть не великі гроші.
менша, ргб, але свічі не подоб. крім того шо дефекти по спрацювнням так вони ще й невиразні. ідуть свічі на заміну. побачимо шо вийде.
leif: 25.05.2025 17:50лофрі сильно краще? інший рівень?
я не той ще експерт, але я не сказав би шо сильно краще.
просто low profile для мене геть інші відчуття. менше по масогабаритам, легше натискати звук не такий явний... не знаю короч
ще не зрозумів подобається чи ні. може буду продавати, бо колекціонувати купу клав не маю на меті.
дівчині запропонував але вона поправила на столі свою стару мембранку logitech k260 і сказала шоб я не морочив їй голову. :laugh:
leif
Member

Кому якісні ПБТ кейкапи з кирилічними символами з заводу і так щоб не чекати і самому за кордоном не замовляти?

Налітай!
https://www.sacredkeebs.com/keycaps/nic ... -beige-red

* Не реклама, не маю ніякого стосунку до магазину. Скинув тому що тут часто про такі питають.

З.і.
Найспбт кейкапи у мене особисто є, цілком непогані як пбт
Kosdnepr
Member

leif
Ще є ghost judges apollo, pbt double-shot. Але, як і у вашому прикладі, лише москальська кирилиця:
https://www.aliexpress.com/item/1005005844260808.html
GJ з недорогих по якості вважаються "топчик за свої гроші"
leif
Member

Kosdnepr: 27.05.2025 23:41лише москальська кирилиця
шось ця кацапська кирилиця там на рендері виглядає відверто погано: шрифт корявий, завеликий. meh. та і основні легенди там помітно гірше ніж на найспбт. це вже не кажучи про крадений аполло дизайн.
спойлер
Изображение
шо Shift з рандомними відстанями між літерами, шо інші легенди. все зроблено значно гірше.

звісно, для невибагливого юзера покатить, хтось може такі штуки і не помічає, але, як на мене, то це велика різниця.
strang
Member

шось поглянув я на 2.2к за кейкапи
краще скіли сліпого набору буду покращувати :laugh:
leif: 23.05.2025 17:50 кароч піду розпаювати і чистити ноги світчу 15хв запаювати і годину розпаювати, щоб пару годин потестити, кєк, this is the way.
другий вечір випаюю свічі та світлодіоди з cerberus-a
задоволення на трієчку :-/

Отправлено спустя 1 минуту 43 секунды:
бай зевей
на олх вже на аулу за 350 гравіювання в оголошеннях пропонують..
так як воно все одно не світиться то може бути альтернативою бюджетним хаторівським кейкапам
leif
Member

strang: 28.05.2025 11:58другий вечір випаюю свічі та світлодіоди з cerberus-a
задоволення на трієчку
ага) а уявіть по 6 контактів на світч, як у мене на разері було. але я випаяв і дуже задоволений. виявився унікальний і дуже прикольний світч від ТТС (після ручного змащення офк).

звичайну ТКЛ клавіатуру без діодів я розпаюю нині за 1 годину. інколи трохи менше. ось ці ws morandi так і випаяв. але коли тугоплавкий припій і ще й діоди, так, це подовше буде.
creater_ua
Member

leif: 23.05.2025 17:50
на олх вже на аулу за 350 гравіювання в оголошеннях пропонують..
так як воно все одно не світиться то може бути альтернативою бюджетним хаторівським кейкапам
Лишу свій відгук як користувача. Маю AULA F75, раніше теж думав, чи варто здати на гравіювання, пробував працювати сліпим набором (в 98% підходить, але інколи ці 2% дратують), чи все ж наліпки (і тут згадуються страшні наліпки на всю клавішу, що псують вигляд клавіатури, проте мова не про них). І вже рік користуюсь наліпками Cool mini clear (Pro), це наш виробник. Всі символи тримаються, якщо за місяць трішки є бруд по краях - все гарно можна витерти. Поки задоволений. Єдине, коли брав цю клавіатуру на пару днів під геймінг (чекав свою магнітку), то на клавіші W наклейка змістилась, надто великі постійні зусилля :) ...тому можу рекомендувати і такі наклейки, виглядають так(прикріплюю фото, найменші із них 3мм, але є і 4мм і 5мм):
спойлер
Screenshot 2025-05-28 120711.jpg
Screenshot 2025-05-28 120723.jpg
Последний раз редактировалось creater_ua 28.05.2025 12:28, всего редактировалось 1 раз.
leif
Member

strang: 28.05.2025 12:00шось поглянув я на 2.2к за кейкапи
краще скіли сліпого набору буду покращувати
ну, тут кожному своє. у мене досить потужно прокачані скіли сліпого друку обидвома розкладками, але від кейкапів в рази дорожче ніж сабж мене це не береже, а на них навіть кирилиці немає (шютка) :weep: зараз оце теж трохи звільнюсь - поїду на пошту крімзон кадета забирати :banan: ох, давно хотів цей сет, але його трохи складно купити, до цього маленького рану, який був в лютому (всього 3 дні ГБ тривав) на вторинці за них по $250 просили :horror:

ще за останні дні заскочив на два ГБ, теж з кейкапами:
GMK sloth та GMK Hyperbeige + новелтіс
восени мають під'їхати. тепер головна мета це правдами і неправдами вихопити геон ф1в2 hyperbeige edition, які мають бути орієнтовно в липні. по 100шт кожного кольору (ціан і фіолетовий). що не дуже багато, але, дуже сподіваюсь, таки вдасться собі один придбати.

наразі вже готуюсь до ери хайпербежу за допомогою бежевого матрацу і gmk skeletor. хайпербеж вдома, лол кєк
спойлер
Изображение
Kosdnepr
Member

strang: 28.05.2025 12:00на олх вже на аулу за 350 гравіювання в оголошеннях пропонують..
Гравіювання це вже настільки базова послуга, що вам без олх за 5 хв. при вас від 200 грн. зроблять. Просто загугліть "гравіювання клавіатури *ваше місто*"
strang
Member

leif: 28.05.2025 12:04ага) а уявіть по 6 контактів на світч, як у мене на разері було.
так а шо уявляти - та ж сама фігня: 2 ноги свіча і 4 світлодіода. а потім ще дірки прочищати.... :weep:
leif
Member

strang: 28.05.2025 12:562 ноги свіча і 4 світлодіода
а, я чогось собі запам'ятав, що у вас на цьому асусі не лгбт діоди і у них ноги всього по 2

Відправлено через 47 секунд:
до речі, який оловозабирач у вас?
klim0056
Junior

Я теж здивувався своїми скілами сліпого друку, не думав що так швидко звикну без проблем друкувати всліпу. :D :D
З аліка їдуть ще 2 сети кейкапів shine through (чорні і білі). Коротше досвід добрий. Єдине що бісить що перемикач режимів під капсом у m1 v5 mg.
leif
Member

klim0056: 28.05.2025 12:59Я теж здивувався своїми скілами сліпого друку, не думав що так швидко звикну без проблем друкувати всліпу.
а ще додайте до цього друк усіма пальцями (ну, крім правого або лівого великого), взагалі пісня буде :up:
strang
Member

leif: 28.05.2025 12:59до речі, який оловозабирач у вас?
аж 2 :gigi:
https://www.aliexpress.com/item/1005005644051442.html
https://www.aliexpress.com/item/1005007377738095.html

хотів взяти
https://www.aliexpress.com/item/1005005948747301.html
але вирішив шо занадто для нечастого використання
leif
Member

strang: 28.05.2025 13:05хотів взяти
https://www.aliexpress.com/item/1005005948747301.html
але вирішив шо занадто для нечастого використання
чув про них не надто гарні відгуки, але сам не користувався, тому не можу підтвердити чи спростувати. юзаю KAISI K-331 та ще один схожий металевий. думав якось на самому початку практики розпаювання клавіатур взяти собі hakko fr301, він вважається еталонним девайсом для цієї справи. але згодом набив руку механічними оловозабирачами і зрозумів, що хакко мені
спойлер
Изображение
:laugh:

це треба по 5 клавіатур на день розпаювати, щоб в ньому був сенс. а дві ТКЛ на місяць, а то і менше..пфф, жодного сенсу не бачу, краще парочку гмк сетів купити за ці гроші.

до слова про гмк сети:

крімзон кадет дуже гарний IRL:
спойлер
Изображение
:pray:
пізніше трохи перезберу глейр з ним, викладу фотку на клавіатурі
leif
Member

leif: 28.05.2025 19:05перезберу глейр з ним
geon glare TKL Silver (brass weight)
Hineybush H87nu-H
full alu plate
cherry black (L+F+SS)
GMK Crimson Cadet II

спойлер
Изображение
Изображение
leif
Member

шо ви тут, панове? заварюйте чайок знову, я знову за своє :laugh:

стало мені цікаво дістати з шафи сайкл7, який вже давнєнько там відпочивав, і спробувати його з модифікованими черрі блеками (як еталоннним бенчмарк-світчем), яких я достатньо наслухався в кількох преміальних клавіатурах за час, що минув відтоді, коли я користувався не надто преміальним (по вартості) сайклом7.

втім, сайкл7 є клавіатурою, що на думку деяких учасників ком'юніті, в багатьох аспектах виступає в лізі, якщо не преміуму, то бербоунів середньо-високого класу, не зважаючи на своє бюджетне позиціонування. вельми відома персона в клавіатурному світі — такий собі Блексаймон (Blacksimon) — взагалі зарядив в огляді (посилання з таймкодом), що сайкл7 міг би бути класною пропозицією за 350 баксів, або убер-пупер-дупер пропозицією за $250, а за $130 це взагалі анігілятор всього і вся і ще не було таких імбових клавіатур в історії (sic!). інші оглядачі давали подібні або дещо скромніші оцінки, але загалом всі як один погоджувались, що клавіатура вийшла значно крутішою ніж за неї просили грошей і взагалі модель для індустрії знакова. на момент, коли я дивився цей огляд сайклу7 я ще не міг в повній мірі самостійно сформувати ставлення до аж такої високої оцінки блексаймона і вирішив, що мені клавіатура просто подобається, а оцінити її в контектсі більш дорогих дошок я поки не можу через брак досвіду. що ж, ніби набрався трохи досвіду, пора спробувати сайкл знову, подумав я :gigi:

вирішив закинути блеки на ПЦ плейт (пластик здався мені цікавим), використавши ніжки-гаскети, для отримання більш соковитого звуку + флексу. навішо в комплекті сайкл7 пропонуються ще смужки-гаскети мені рішуче не зрозуміло, адже і звук і флекс з ними відчутно гірше ніж з ніжками. хіба що для тих, хто жити не може без більш жорсткого тайпінгу і готовий на все заради цього :) власне гаскет ніжка і гаскет смужка, щоб було зрозуміло про що я взагалі:
спойлер
Изображение
після короткого тестового забігу "в стоці" я провів деякі модифікації і по-перше проклеїв за допомогою Б7000 комплектні резинки, що вставляються в два флекскати на пцб (мені не сподобалась щільність з якою вони там сидять), а по-друге подібним способом, але вже канцелярськими резинками, позаклеював усі флекс-кати на полікарбонатному плейті. приблизно отак:
спойлер
Изображение
два шматочки канцелярських резинок (одного мало), відміряних по висоті я склеював супер клеєм, потім підрізав по ширині так щоб досить туго входили в виріз, але не занадто, адже якщо не вгадати, то або провалюється або неакуратно стирчить, або взагалі не влазить. з обох сторін плейту ці кавалки резинок вставлені в флекс-кати я вже заливав силіконовим клеєм жанліда b7000, який після застигання залишається гнучкий. всього на плейті було 12 флекс-катів, таких по розміру, як на фотці вище, а також ще 2 більших вирізи, які були заклєні аналогічним чином. весь плейт я не сфоткав бо було цікаво скоріше спробувати що ж там вийшло))

кароч. модифікації дали очікуваний ефект — звук став щільніше, глибше і взагалі справді базованим і приємним. але навіть і без них блеки в цій клавіатурі звучать ну дуже непогано.

єдиний величезний недолік клавіатури це те, що при використанні tsangan лейауту посадочне місце під світч 7ю пробілу перевернуте. і чи то у мене руки криві, чи то я чогось не знаю, але отримати консистентний потужний КЛАК 7ю пробілу при використанні перевернутого блеку у мене не вийшло. при одному положенні пальця на кейкапі звук ок, трохи перемістив -- глухий thud, як то кажуть англійською. спробував також фулл-тревельний гатерон Х замість блеку — аналогічний результат. якщо ж поставити на пробіл лонг-полл світч — жодних проблем з 7ю, нехай світч і перевернутий, звук як треба, де і скільки не натискай. але рейл-ботом аут світчі, видно, більш примхливі до таких штук, його і при нормальному не перевернутому положенні світча на пцб не завжди з першого і другого разу вдається завести як треба. тому я помучався-помучався, спробував 4 комплекти стабів, і забив врешті решт. ну, зато з 6.25 пробілом більше новелтіс можна використати, а звук пробілу консистентний і все ще досить потужний, як і положено черрі блекам :D
спойлер
Изображение
кейкапи GMK Fuji (katakana)

отака фігня. в якості підсумку можу сказати, що з оцінкою блексаймона я скоріше погоджуюсь. інколи мене підбиває продати бюджетні клавіатури, яких у мене кілька штук назбиралось, але навіть якщо я зберусь це зробити, під роздачу попаде навіть нео ерго (дружині вона набридла), але точно не сайкл7 :kbd:
7mindfields
Member

leif: 31.05.2025 14:52 шо ви тут, панове? заварюйте чайок знову, я знову за своє :laugh:

стало мені цікаво дістати з шафи сайкл7, який вже давнєнько там відпочивав, і спробувати його з модифікованими черрі блеками (як еталоннним бенчмарк-світчем), яких я достатньо наслухався в кількох преміальних клавіатурах за час, що минув відтоді, коли я користувався не надто преміальним (по вартості) сайклом7.

втім, сайкл7 є клавіатурою, що на думку деяких учасників ком'юніті, в багатьох аспектах виступає в лізі, якщо не преміуму, то бербоунів середньо-високого класу, не зважаючи на своє бюджетне позиціонування. вельми відома персона в клавіатурному світі — такий собі Блексаймон (Blacksimon) — взагалі зарядив в огляді (посилання з таймкодом), що сайкл7 міг би бути класною пропозицією за 350 баксів, або убер-пупер-дупер пропозицією за $250, а за $130 це взагалі анігілятор всього і вся і ще не було таких імбових клавіатур в історії (sic!). інші оглядачі давали подібні або дещо скромніші оцінки, але загалом всі як один погоджувались, що клавіатура вийшла значно крутішою ніж за неї просили грошей і взагалі модель для індустрії знакова. на момент, коли я дивився цей огляд сайклу7 я ще не міг в повній мірі самостійно сформувати ставлення до аж такої високої оцінки блексаймона і вирішив, що мені клавіатура просто подобається, а оцінити її в контектсі більш дорогих дошок я поки не можу через брак досвіду. що ж, ніби набрався трохи досвіду, пора спробувати сайкл знову, подумав я :gigi:

вирішив закинути блеки на ПЦ плейт (пластик здався мені цікавим), використавши ніжки-гаскети, для отримання більш соковитого звуку + флексу. навішо в комплекті сайкл7 пропонуються ще смужки-гаскети мені рішуче не зрозуміло, адже і звук і флекс з ними відчутно гірше ніж з ніжками. хіба що для тих, хто жити не може без більш жорсткого тайпінгу і готовий на все заради цього :) власне гаскет ніжка і гаскет смужка, щоб було зрозуміло про що я взагалі:
спойлер
Изображение
після короткого тестового забігу "в стоці" я провів деякі модифікації і по-перше проклеїв за допомогою Б7000 комплектні резинки, що вставляються в два флекскати на пцб (мені не сподобалась щільність з якою вони там сидять), а по-друге подібним способом, але вже канцелярськими резинками, позаклеював усі флекс-кати на полікарбонатному плейті. приблизно отак:
спойлер
Изображение
два шматочки канцелярських резинок (одного мало), відміряних по висоті я склеював супер клеєм, потім підрізав по ширині так щоб досить туго входили в виріз, але не занадто, адже якщо не вгадати, то або провалюється або неакуратно стирчить, або взагалі не влазить. з обох сторін плейту ці кавалки резинок вставлені в флекс-кати я вже заливав силіконовим клеєм жанліда b7000, який після застигання залишається гнучкий. всього на плейті було 12 флекс-катів, таких по розміру, як на фотці вище, а також ще 2 більших вирізи, які були заклєні аналогічним чином. весь плейт я не сфоткав бо було цікаво скоріше спробувати що ж там вийшло))

кароч. модифікації дали очікуваний ефект — звук став щільніше, глибше і взагалі справді базованим і приємним. але навіть і без них блеки в цій клавіатурі звучать ну дуже непогано.

єдиний величезний недолік клавіатури це те, що при використанні tsangan лейауту посадочне місце під світч 7ю пробілу перевернуте. і чи то у мене руки криві, чи то я чогось не знаю, але отримати консистентний потужний КЛАК 7ю пробілу при використанні перевернутого блеку у мене не вийшло. при одному положенні пальця на кейкапі звук ок, трохи перемістив -- глухий thud, як то кажуть англійською. спробував також фулл-тревельний гатерон Х замість блеку — аналогічний результат. якщо ж поставити на пробіл лонг-полл світч — жодних проблем з 7ю, нехай світч і перевернутий, звук як треба, де і скільки не натискай. але рейл-ботом аут світчі, видно, більш примхливі до таких штук, його і при нормальному не перевернутому положенні світча на пцб не завжди з першого і другого разу вдається завести як треба. тому я помучався-помучався, спробував 4 комплекти стабів, і забив врешті решт. ну, зато з 6.25 пробілом більше новелтіс можна використати, а звук пробілу консистентний і все ще досить потужний, як і положено черрі блекам :D
спойлер
Изображение
кейкапи GMK Fuji (katakana)

отака фігня. в якості підсумку можу сказати, що з оцінкою блексаймона я скоріше погоджуюсь. інколи мене підбиває продати бюджетні клавіатури, яких у мене кілька штук назбиралось, але навіть якщо я зберусь це зробити, під роздачу попаде навіть нео ерго (дружині вона набридла), але точно не сайкл7 :kbd:
а що саме серед бюджеток може бути потенційно виселеним з хати? :shuffle:
strang
Member

і за скільки :laugh:
leif
Member

7mindfields: 31.05.2025 18:52а що саме серед бюджеток може бути потенційно виселеним з хати?
akko spr67, gmmk pro, neo ergo, а якщо я ближчим часом не розберусь, як зробити так, щоб 7ю пробіл на сайклі зазвучав так, як мені треба, то "точно не сайкл" зміниться на "і це падло продам" :lol: вчора вже було подумав, що проїхав цей момент і 6.25 в принципі теж нічого. але ні, не можу заспокоїтись, вкурвило мій перфекціонізм :mad: ось сьогодні знову ще раз спробував з алю плейтом (імхо, звучить гірше ніж пц з нехитрим модом, перестарались з флекскатами на алю), і знову безуспішно. нема сечі терпіти ці пекельні борошна.
до слова, фотка пц плейту повністю:
спойлер
Изображение
strang: 31.05.2025 18:56і за скільки
по самому низу ринку + знижка для постійних відвідувачів цього топіку
Ответить